Heroji

Odgovori
Korisnikov avatar
branko
Globalni moderator
Postovi: 10957
Pridružio se: 08 Dec 2010, 16:14

Heroji

Post od branko »

Preminuo dečak (4) koji spasao devojčicu (3)

Vest da je preminuo četvorogodišnji dečak heroj Ksander Veto iz Ford Vorta u Teksasu, koji je spasao iz bazena trgodišnju devojčicu rastužila je ceo svet.

Naime, Ksander je u utorak na bazenu primetio trogodišnju devojčicu kako se davi pa je uskočio za njom da bi joj spasao život. U tome je i uspeo jer joj je držao glavu iznad površine sve dok nije isplivala. Međutim, pritom se toliko iscrpeo da je potonuo na dno bazena, prenosi 24. sata.hr.

Hrabri dečak je pao u komu nedugo nakon što su ga izvukli iz bazena. Pošto od tada nije bilo znakova da će doći svesti, njegovi roditelji su u subotu doneli najtežu životnu odluku, rekavši lekarima da ga isključe sa aparata koji su ga održavali u životu.

Vest je rastužila svet koji je slavio dečaka o čijem će se nesebičnom delu još dugo pričati, prenosi 24. sata.hr.

"Bili smo blagosloveni što smo imali takvo dete koje svima nama može biti primer", izjavila je njegov majka, koja je tome dodala da će Ksanderovi organi biti donirani.
Sve naše nevolje dolaze otuda što nismo spremni da umremo od gladi.

Korisnikov avatar
branko
Globalni moderator
Postovi: 10957
Pridružio se: 08 Dec 2010, 16:14

Re: Heroji

Post od branko »

Dečak iz Budve ukrao pa delio siromašnima 2.000 evra

Osmogodišnji dečak iz Budve I. P. priveden je u prostorije PJ Bar u prisustvu majke i radnika Centra za socijalni rad jer je tokom četiri krađe ukrao 2.000 evra koje je potom podelio

I. P., koga su mediji nazvali Robin Hun, priznao je da počinio krađe i da je potom veliki deo novca podelio ljudima koji ga nisu imali. Dečak je na Autobuskoj stanici u Sutomoru naišao na nekoliko momaka koje je pitao da li imaju novca, a kada je dobio negativan odgovor dao im je više od 700 evra.

On je u Sutomore došao sa očuhom i majkom, gde je pomagao ocu u radu kako bi stekao radne navike. Po zakonu on ne podleže krivičnoj odgovornosti jer je maloletan, a tužilac je naložio Centar za socijalni rad koji bi trebalo da vodi računa o tome da se ovakva dela više ne ponove.
Sve naše nevolje dolaze otuda što nismo spremni da umremo od gladi.

Odgovori

Ko je OnLine

Korisnika u ovom forumu: Nema registrovanih korisnika i 1 gost