Razne vesti

Odgovori
Korisnikov avatar
branko
Globalni moderator
Postovi: 11197
Pridružio se: 08 Dec 2010, 16:14

Razne vesti

Post od branko »

Kanađani planinu nazvali po vojvodi Putniku

Spomen-ploča posvećena vojvodi Putniku, na planini koja nosi njegovo ime, otkrivena je u području Stenovitih planina u široj okolini Kalgarija, u kanadskoj provinciji Alberta.

Malo ko je znao da su Kanađani još 1918. godine tako nazvali jednu planinu odajući počast načelniku Vrhovne komande srpske vojske (1912-1916) i prvom srpskom vojvodi Radomiru Putniku (1847-1917).
Vest dopisnika Bete iz Kanade doprla je i do praunuka vojvode Putnika Zorana Ivkovića (73), elektroinženjera koji živi u Nemačkoj, ali svake godine posećuje rodnu Srbiju.
Ivković je uspostavio kontakt sa ovlašćenim notarom Srbije u Kalgariju Milicom Opačić izražavajući zadovoljstvo što kanadska planina nosi ime njegovog pradede.
"Vrlo sam počastvovan i ponosan i zainteresovan za dalji rad srpske zajednice u Kalgariju", napisao je Ivković.
On je takođe naveo da vojvoda Putnik ima još živih potomaka, a da je on jedan od onih koji čuvaju uspomenu na slavnog srodnika.
Ivković je vrlo upućen u život i delo svog pradede koji je, između ostalog, na osnovu odluke Vojnog ministarstva i Glavnog generalstaba, pre 100 godina, 24. decembra 1912. doneo resenje o formiranju Vazduhoplovne komande u Nišu, čime su postavljeni temelji srpskog vojnog vazduhoplovstva.
Praunuk vojvode Radomira Putnika je i dobrotvor koji pomaže svoj narod prilozima za srpsku crkvu, dečje bolnice i na druge načine.
Sve naše nevolje dolaze otuda što nismo spremni da umremo od gladi.

Korisnikov avatar
branko
Globalni moderator
Postovi: 11197
Pridružio se: 08 Dec 2010, 16:14

Re: Razne vesti

Post od branko »

"Špigel" greškom objavio nekrolog za Džordža Buša

Nemački nedeljnik "Špigl" objavio nekrolog za bivšeg predsednika SAD Džordža H. V. Buša u svom internet izdanju, a zatim se izvinio na svom Tviter nalogu zbog greške.
Ugledni nemački nedeljnik "Špigel" greškom je objavio nekrolog bivšem američkom predsedniku Džordžu H.V. Bušu, nekoliko sati nakon što je portparol porodice rekao da se on oporavlja od bolesti.
Buš (88) je smešten u bolnicu u Hjustonu 23. novembra zbog bronhitisa, a zatim je prebačen na odeljenje intenzivne nege 23. decembra, pošto je dobio temperaturu.
U subotu je portparol Džim Mekgrat rekao da je Buš stariji pušten sa intenzivne nege i da mu se stanje popravilo.
Međutim, na Internet stranici "Špigla" pojavio se danas nedovršen nekrolog Bušu i za samo par minuta izazvao podsmeh korisnika, nakon čega je uklonjen, preneo je AP.
U nekrologu, dopisnik magazina u Njujorku opisuje Buša kao "bezbojnog političara čiji je imidž bolji jedino u poređenju sa kasnijim mandatom njegovog sina Džordža V. Buša.
"Sve redakcije pripremaju nekrologe za odabrane ličnosti. Činjenica da je to što je objavljen nekrolog za Džordža Buša starijeg bila je tehnička greška. Izvinjavamo se!", saopštio je nemački magazin na svom Tviter nalogu.
Sve naše nevolje dolaze otuda što nismo spremni da umremo od gladi.

Korisnikov avatar
branko
Globalni moderator
Postovi: 11197
Pridružio se: 08 Dec 2010, 16:14

Re: Razne vesti

Post od branko »

Citat godine pripada dobitniku Nobelove nagrade za medicinu, Drauzio Varellu, brazilskom onkologu:

** **"U današnje doba se pet puta više investira u medikamente za mušku potenciju i silikone za žene, nego za lečenje Alzheimerove bolesti.Tako ćemo za par godina imati babe sa ogromnim sisama i dede s tvrdim penisom, ali se nijedan od njih neće sećati zašto je to dobro i čemu služi."****
Sve naše nevolje dolaze otuda što nismo spremni da umremo od gladi.

Korisnikov avatar
branko
Globalni moderator
Postovi: 11197
Pridružio se: 08 Dec 2010, 16:14

Re: Razne vesti

Post od branko »

Splićanka grafit “Ubi Srbina” prepravila u “Poljubi Srbina

Slika
Sve naše nevolje dolaze otuda što nismo spremni da umremo od gladi.

Korisnikov avatar
branko
Globalni moderator
Postovi: 11197
Pridružio se: 08 Dec 2010, 16:14

Re: Razne vesti

Post od branko »

Tom Henks: Kosovo je oduvek srpsko!

Čuvena holivudska zvezda, dvotruki dobitnik Oskara, glumac Tom Henks, neočekivano je stao na stranu Srba i u emisiji kablovske stanice „E“ rekao da je Kosovo oduvek bilo srpsko i da će biti jednog dana ponovo!
Henks je naime, govoreći o skorašnjem početku snimanja holivudskog spektakla o istorijatu nastanka Izraelske države u produkciji Stivena Spilberga a gde će igrati jednu od glavnih uloga, uporedio golgotu Jevreja sa stradanjem i patnjom kosovskih Srba.
- Jevreji su tokom Drugog svetskog rata pretrpeli pogrom holokausta a da ne govorim šta im se sve dešavalo stotinama godinama ranije. I pored svega toga nikada nisu gubili veru u svoje korene i da će vratiti svoju zemlju pa su se ceo jedan milenijum pozdravljali sa „Dogodine u Jerusalimu“.
Sličan slučaj imamo i danas kada je reč o Kosovu. Tamo su nekada živeli Srbi, podizali manastire i imali svoje kraljeve a onda su došli Albanci i proterali Srbe. Krajem 20 veka na Srbe su padale i NATO bombe ali oni i dalje ne žele da priznaju da je Kosovo samostalna država i govore „Kosovo je Srbija“, poput Jevreja nekada koji su se na kraju ipak vratili u svoju zemlju, pa možda to bude slučaj i sa Srbima – rekao je Henks.
Tom Henks je inače poznat u Holivudu po svom interesovanju za istorijske teme, učestvovao je zajedno sa Spilbergom i u dokumentarno-istorijskom filmu o Drugom svetskom ratu a važi za jednog od ne samo najboljih već i najobrazovanijih holivudskih glumaca.
Sve naše nevolje dolaze otuda što nismo spremni da umremo od gladi.

Korisnikov avatar
branko
Globalni moderator
Postovi: 11197
Pridružio se: 08 Dec 2010, 16:14

Re: Razne vesti

Post od branko »

Bebe zamenjene pre 14 godina

Slika

Jedna od najgorih noćnih mora koja se može desiti roditeljima jeste da, posle niza godina podizanja i vaspitanja, otkriju da to, zapravo, nije njihovo dete. Upravo to se dogodilo dvema porodicama, jednoj hrišćanskoj, i drugoj muslimanskoj, kada su, 2011. godine, otkrile da su njihove 12-godišnje ćerke zamenjene odmah posle rođenja.

Julija Beljajeva (32) iz Kopejska na Uralu se priseća tog 17. decembra 1998. godine.

- Dok sam ležala na stolu u sobi i trpela bolove, čula sam iz operacione sale vrištanje neke devojke koja je bila na porođajnom stolu. Kada su mene uvezli unutra, jer su kontrakcije postale sve češće, ugledala sam kako joj doktor pokazuje tek rođenu bebu. Tada nisam ni sanjala da će to biti devojčica koju ću ja odgajiti kao svoju ćerku - ispričala je ona.

Julija je 15 minuta kasnije rodila takođe žensko dete. Odmah je zaspala, i to joj je bio prvi san u prethodnih 48 sati. Verovatno je upravo tada došlo do zamene beba, kojima su stavili pogrešne brojeve.

Kad se sutradan probudila oko pola devet ujutru, mnogo bolje se osećala.
Jedna stvar je brinula: zašto je beba izgledala tako naduveno, da je jedva mogla da joj vidi oči, pitala je sestru, koja joj je odgovorila: “Šta ti očekuješ posle devet meseci plivanja u amniotičkoj tečnosti?”
Tek kada su, posle šest dana, ona i njen suprug kući Aleksej odneli bebu, kojoj su dali ime Irina, mogla je po prvi put da vidi bebu golu. Ugledali su da ima tamnu kosu, i pomislili da je to nasledila od Julijinog oca. Aleksej ništa nije komentarisao, osim da se bio pripremio za sina.

Uskoro je Julija otkrila da Aleksej nije najbolji otac. Kad je Irina imala tri godine, on se potukao u pijanom stanju, i pošto je naneo teške povrede jednom muškarcu, dobio je kaznu zatvora od nekoliko godina.

Prilikom jedne njene posete u zatvoru Aleksej joj je rekao da sumnja da mu je Irina ćerka, upravo zbog tamne kose. Svađe su bile sve češće, pa je 2007. godine usledio razvod.
Kako nije plaćao alimentaciju, Julija ga je tužila, na šta je Aleksej uzvratio tužbom, optužujući je da ga je prevarila i da to nije njegovo dete. Ona se u međuvremenu preudala, i ponovo bila u drugom stanju.

Sudija im je odredio da svo troje - Julija, Aleksej i Iraina- urade DNK testove.
“Doktor me je pozvao da dođem 14. juna, ali samo ja i Aleksej, bez Irine”.

Tada je doživela najveći šok u životu.

- Ni vi ni Aleksej niste biološki Irinin roditelji - rekla je sudija.

Aleksej je posle nekoliko dana rekao da misli da je ona potplatila lekare i sudiju, kako mu ne bi otkrili da ga je varala.
Nije prošlo mnogo, on je nazvao i izvinuo se za se što je rekao. Kada mu je saopštila da će pokušati da pronađe njihovu devojčicu, izrazio je sumnju jer je bilo prošlo 12 godina, na šta mu je Julija rekla da želi makar da se uveri da joj je dobro.

Posle nekoliko meseci čekanja, pri čemu se Julijin novi muž pokazao kao dobar suprug i nežan otac, i sa kojim je takođe dobila dete, stigao je poziv u kome joj je rečeno da je druga porodica pronađena, da je, međutim, žena napustila porodicu i da je ostao samo muškarac, po imenu Naimat Iskanderov (36), ali da odbija da se vidi sa Julijom.

Za sve to vreme, Irina nije znala da je Julija pokrenula istragu kako bi pronašla svoju pravu ćerku, a DNK testove joj je objasnila tako što je rekla da je Aleksej hteo da utvrdi da li joj je on pravi otac.
Kad je već počela da gubi nadu, Juliju je jednog dana ipak nazvao pravi Irinin otac. Zatim su se videli u restoranu, kada je on doneo album sa fotografijama, i kada je Julija prvi put videla svoju pravu ćerku, kojoj su dali ime Ana.

Julija ga je pozvala kod nje i Maksima. Bila je jako uzbuđena kad je videla da se Naimatu tresu ruke kad je ugledao Irinu. Nikakve reči nisu bile potrebne, na prvi pogled se videlo da je Irina “pljunuti” Naimat.

Sutradan je Julija otišla kod Naimata da vidi svoju Anu. “Sada je bio red na mene da se suzdržavam da ne poletim prema njoj i zgrabim je čvrsto u zagrljaj”.

Predstavljena je kao Naimatova prijateljica i proveli su tri sata u ćaskanju.
Posle razgovora s mužem, odlučila je da je najbolje da Irini sami otkriju da nije njihova biološka ćerka, nego da to sazna od nekog drugog, budući da su živeli u malom gradu.

Pošto su i Ana i Irina saznale pravu istinu, pokazalo se da su to dobro podnele. Dogovor je bio da obe ostanu u svojim “prvim” porodicama, ali su počele gotovo svakodnevno da se čuju i da se druže, da rade zajedno domaće zadatke, a dve porodice da se posećuju.
Međutim, ubrzo su počele da se javljaju kulturološke razlike, jer su odrasle sa različitim običajima, budući da je Naimat poreklom Tadžikistanac.

- Ponekad ni ja ne razumem. Na primer, u tadžikistanskim porodicama devojčicama nije dozvoljeno da uđu u sobu dok su u njoj muški gosti. Ili, vidim da je Naimatu neprijatno što je Irina slobodna u razgovoru sa dečacima, i što voli da se mazi sa mamom i tatom. Svaki put kad poželim da zagrlim Anu, osetim da je zbunjena, jer nije navikla na to - navela je ona.

S druge strane, Naimat kaže: “Ne mogu da se odreknem Ane, nikad. Ja sam je podigao, volim je, i ona je moje dete bez obzira na gene. Voleo bih da živim sa obe, i sa njom i sa Irinom. Pretpostavljam da se i Julija oseća isto. Ali one kažu da žele da nastave da žive po starom”.

Julija je teško mogla da zamisli da bi se Ana, po tadžikistanskim običajima, mogla udati vrlo mlada i početi da rađa.

- Ali, ako je to ono što Ana odabere, ja ne mogu da mešam - kaže Julija.

Julija i Naimat dobili su pozitivnu presudu na svoju tužbu protiv porodilišta, i dodeljeno im je po 200.000 dolara odšete, ali, bolnica nema da im isplati novac. Međutim, oni se nadaju da će jednog dana odšteta ipak stići.
Sve naše nevolje dolaze otuda što nismo spremni da umremo od gladi.

Korisnikov avatar
branko
Globalni moderator
Postovi: 11197
Pridružio se: 08 Dec 2010, 16:14

Re: Razne vesti

Post od branko »

Lav pojeo ženu usred seksa u žbunju, dečko nag pobegao!

Lav je iznenadio par prilikom seksa, prenose austrijski mediji, pozivajući se na sajt myzimbabwe.com. Dok je muškarac uspeo da pobegne, potpuno go, žena nije imala sreće i postala je plen lava

Na severu Zimbabvea jedan lav napao je par turista tokom vođenja ljubavi u žbunju u savani, i usmrtio ženu.
Lav je iznenadio par prilikom seksa, prenose austrijski mediji, pozivajući se na sajt myzimbabwe.com. Dok je muškarac uspeo da pobegne, potpuno go, žena nije imala sreće i postala je plen lava.
Muškarac je uspeo da se domogne obližnje saobraćajnice, gde su ga vozači najpre ignorisali. Nekako je uspeo da zaustavi jedno vozilo, kojim se odvezao do policije.
Kada su čuvari reda došli do mesta napada, žena je već bila mrtva.
Mora da je ona bila gore...
Sve naše nevolje dolaze otuda što nismo spremni da umremo od gladi.

Korisnikov avatar
Bibliotekar
Globalni moderator
Postovi: 4808
Pridružio se: 09 Dec 2010, 04:41
Lokacija: Senta

Re: Razne vesti

Post od Bibliotekar »

U međuvremenu je utvrđen i identitet osoba koje su učestvovale u celokupnom tragičnom zamešateljstvu.

Muškarac koji je odeven jedino u kondom pobegao nakon što je za sada neidentifikovani lav svojom upozoravajućom rikom jasno stavio do znanja da neće tolerisati nedolično ponašanje u žbunju u neposrednoj blizini osnovne škole Mahombekombe u Karibi, zove se Danijel Muzarabani i po zanimanju je ribar.

Njegova manje hitra, zlosrećna partnerka, lokalna nabavljačica po imenu Šarai Mavere (u lokalnim krugovima poznata i pod operativnim pseudonimom Mai Dezire koji je koristila u svojoj sekundarnoj profesionalnoj misiji), nije na vreme uspela da se ukloni, pa je lav - čuvajući svoj teritorijalni suverenitet od uljeza koji su već duže vreme opetovano upražnjavanjem predmetnih aktivnosti narušavali isti u pomenutom arealu - preduzeo reatalijacione mere koje su dovele do tragičnog ishoda.

Prema najnovijim vestima koje posredstvom oficijelne portparolke Uprave za nacionalne parkove, gđe Karoline Vašaja- Mojo, pristižu iz prijateljskog nesvrstanog Zimbabvea, dodatnu žrtvu celokupnog slučaja predstavlja i za sada neimenovani viši službenik zimbabveanske Uprave nacionalnih parkova, koji je prilikom pokušaja hapšenja osumnjičenog lava bio ranjen u vrat i u nogu od strane drugog službenika Uprave, koji je zlosrećnim sticajem okolnosti prilikom pokušaja hapšenja, a u cilju zaštite pretpostavljenog, promašio osumnjičenog lava i umesto njega pogodio svog službenog kolegu.

Osumnjičeni lav je poslednji put viđen tokom jučerašnjeg dana u društvu jednog za sada takođe još neidentifikovanog sadruga, a za njima državni organi Zimbabvea vrše intenzivnu potragu.

Originalna vest, poštovane dame i gospodo, dostupna je ovde:

http://www.myzimbabwe.co.zw/news/4576-k ... ified.html

Šteta je što i kod nas u Srbiji ne žive lavovi. Čini se, naime, da bi nivo održavanja javnog reda i mira blagodareći njihovim preventivnim akcijama bio u znatnoj meri povećan.

Slika

::x
Acriter et Fideliter!
Slika

Korisnikov avatar
branko
Globalni moderator
Postovi: 11197
Pridružio se: 08 Dec 2010, 16:14

Re: Razne vesti

Post od branko »

Znači, tvrdiš, da je on bio gore?
Sve naše nevolje dolaze otuda što nismo spremni da umremo od gladi.

Korisnikov avatar
Bibliotekar
Globalni moderator
Postovi: 4808
Pridružio se: 09 Dec 2010, 04:41
Lokacija: Senta

Re: Razne vesti

Post od Bibliotekar »

Ne. Ja jedino tvrdim da je Lav potpuno legitimno branio svoj arealni suverenitet i teritorijalni integritet, te da je prethodno uputio jasno upozorenje individuama koje su isti narušile, a koje pak nisu kolektivno postupile u skladu sa istim. :ugeek:
Acriter et Fideliter!
Slika

Korisnikov avatar
branko
Globalni moderator
Postovi: 11197
Pridružio se: 08 Dec 2010, 16:14

Re: Razne vesti

Post od branko »

Odnazad?
Sve naše nevolje dolaze otuda što nismo spremni da umremo od gladi.

Korisnikov avatar
Bibliotekar
Globalni moderator
Postovi: 4808
Pridružio se: 09 Dec 2010, 04:41
Lokacija: Senta

Re: Razne vesti

Post od Bibliotekar »

₪♂♀☻◊♫♥☻®@#◊**!!Θ!!!†
Acriter et Fideliter!
Slika

Korisnikov avatar
branko
Globalni moderator
Postovi: 11197
Pridružio se: 08 Dec 2010, 16:14

Re: Razne vesti

Post od branko »

Ову позу не знам... Је ли то тај јутарњи цвркут?
Sve naše nevolje dolaze otuda što nismo spremni da umremo od gladi.

Korisnikov avatar
Bibliotekar
Globalni moderator
Postovi: 4808
Pridružio se: 09 Dec 2010, 04:41
Lokacija: Senta

Re: Razne vesti

Post od Bibliotekar »

۩۞۝☼♪שּ! ±SlikaSlika
Acriter et Fideliter!
Slika

Korisnikov avatar
branko
Globalni moderator
Postovi: 11197
Pridružio se: 08 Dec 2010, 16:14

Re: Razne vesti

Post od branko »

Лептиров додир?
Sve naše nevolje dolaze otuda što nismo spremni da umremo od gladi.

Korisnikov avatar
Upravnik
SiteAdmin
Postovi: 2370
Pridružio se: 07 Dec 2010, 23:54
Kontakt:

Re: Razne vesti

Post od Upravnik »

Bibliotekar napisao:...potpuno legitimno branio svoj arealni suverenitet i teritorijalni integritet, te da je prethodno uputio jasno upozorenje individuama koje su isti narušile, a koje pak nisu kolektivno postupile u skladu sa istim. :ugeek:
Možda bi i neki političari na vlasti trebalo slično da postupe.

Mislim da je Leptirov dodir odgovarajući. :D
Не бојим се од вражјега кота,
нека га је ка на гори листа,
но се бојим од зла домаћега".

Korisnikov avatar
Bibliotekar
Globalni moderator
Postovi: 4808
Pridružio se: 09 Dec 2010, 04:41
Lokacija: Senta

Re: Razne vesti

Post od Bibliotekar »

Ne samo da bi mogli, nego bi i trebali tako da postupe! :!:

A ja pak čitajući izvesne neiživljene juvenalne opsesije u ovom tematskom nizu sve intenzivnije razmatram mogućnost za odomaćivanje i nekih drugih, društveno veoma korisnih životinjskih egzemplara poreklom iz Afrike. Recimo ovog:

Slika

Jeftin je za održavanje, a univerzalno prilagodljiv svim umereno brzim vodotokovima i njihovom priobalju. I nadasve nežan na dodir. Idealna vrsta za Potisje. :twisted:
Acriter et Fideliter!
Slika

Korisnikov avatar
branko
Globalni moderator
Postovi: 11197
Pridružio se: 08 Dec 2010, 16:14

Re: Razne vesti

Post od branko »

Поготово за колонију...
Sve naše nevolje dolaze otuda što nismo spremni da umremo od gladi.

Korisnikov avatar
Bibliotekar
Globalni moderator
Postovi: 4808
Pridružio se: 09 Dec 2010, 04:41
Lokacija: Senta

Re: Razne vesti

Post od Bibliotekar »

Ma kakvi. Previše je udaljena od vodotoka. Kej Borisa Kidriča je upravo idealan lokalni areal za nju. :twisted:
Acriter et Fideliter!
Slika

Korisnikov avatar
branko
Globalni moderator
Postovi: 11197
Pridružio se: 08 Dec 2010, 16:14

Re: Razne vesti

Post od branko »

Ne znam gde je taj kej. U Celju?
Sve naše nevolje dolaze otuda što nismo spremni da umremo od gladi.

Odgovori

Ko je OnLine

Korisnika u ovom forumu: Nema registrovanih korisnika i 0 gostiju