Muško-ženski odnosi

Korisnikov avatar
Palma
Postovi: 3582
Pridružio se: 07 Jan 2011, 00:48

Re: Muško-ženski odnosi

Post od Palma »

TRAŽI SE SAVRŠEN MUŠKARAC: Je li neko video ovog čoveka?

Nedavno obavljenim istraživanjem sastavljena je lista od 30 ključnih osobina koje bi, prema mišljenju većine dama, trebalo da poseduje savršen muškarac. Javite mi ukoliko ste primetili jednog koji odgovara upravo ovakvom opisu. :D

Slika

1. Visok je preko 180 centimetara
2. Razvijen je, mišićav i atletski građen
3. Ima smeđe oči
4. Krasi ga kratka, gusta, tamna kosa
5. Dobro se oblači
6. Ima stila
7. Pije pivo
8. Nepušač je
9. Nosi farmerke, majicu i džemper sa V izrezom
10. Spreman je za 17 minuta
11. Zarađuje oko 6 miliona dinara godišnje
12. Želi porodicu
13. Obožava da ide u kupovinu
14. Jede meso
15. Prati sapunice
16. Glatko je obrijan
17. Bez dlaka na grudima
18. Obožava fudbal
19. Vozi “audi”
20. Zavšio je fakultet
21. Zarađuje više od svoje partnerke
22. Ima smisla za humor i voli da priča viceve
23. Veoma je pažljiv kad je neko uznemiren
24. Reči Volim te izgovara isključivo kada to i misli
25. Kad bude uhvaćen da odmerava druge žene, ne pokušava da se izvuče
26. Ima vozačku dozvolu
27. Ume da pliva
28. Ume da vozi bicikl
29. Zna da promeni točak
30. Redovno se javlja svojoj mami
Svemu mogu da odolim osim izazovu!

Korisnikov avatar
Palma
Postovi: 3582
Pridružio se: 07 Jan 2011, 00:48

Re: Muško-ženski odnosi

Post od Palma »

Šta je za žene dobar seks

Bez obzira koliko se samouverenima predstavljali, mnogi muškarci bi bili spremni da učine svašta ne bi li saznali kako da potpuno zadovolje ženu. Evo nekoliko vrućih tajni koje će vas učiniti savršenim ljubavnikom.

Slika

Kvalitetna predigra
Kada upoređujemo muškarce i žene, postoji velika razlika. I dok se muškarci vrlo lako uzbude i odmah su spremni za vruće igrice, ženama je potrebno ipak malo više vremena, a loša tehnika i predigra mogu ih iste sekunde potpuno ohladiti, piše Askmen.com. Žene su, kako kaže doktorka Emili Nagoski, autorka knjige 'Good in Bed Guide to Female Orgasms', poput jako dobrog suflea čiji će vas ukus očarati, ali da bi ispao tako dobar, treba voditi računa o nizu važnih varijabli. Predigru produžite na 24 sata, uz komplimente, seksi poruke, nežne, a zatim i seksi dodire – sve to će omogućiti nezaboravan seks i njeno potpuno zadovoljstvo.

Tajna orgazma
Naučnici u Holandiji otkrili su kako je tajna ženskog potpunog uzbuđenja i dosezanja orgazma u dubokom osećaju opuštenosti te da osećaj uznemirenosti i nervoze ne sme biti prisutan. Skenovi mozga pokazali su kako se delovi ženskogmozgaodgovorni za osećaje straha i nervoze smiruju usled većeg seksualnog uzbuđenja. Zbog toga naučnici smatraju da je stadijum potpune opuštenosti i oslobođenje od negativnih emocija jedna od najvažnijih, moglo bi se reći i nužnih stvari za doživljavanje orgazma, piše Tportal.

Uočite razliku
Svaka žena je drugačija, a većina njih prvih nekoliko puta za vrieme seksa s novim partnerom ne može doživeti orgazam. Za potpuni užitak u seksu žena se mora osećati opuštenom, a muškarac mora otkriti šta je najviše uzbuđuje. Tako na primer neke žene vole vlažne poljupce, dok se neke ježe pri samoj pomisli na to. Neke žene vole za vreme seksa biti gore, dok druge navijaju za misionarsku pozu, i dok neke mogu doživeti višestruke orgazme, druge su, poput muškaraca, nakon orgazma spremne za san. Otkrijte koji seksi scenario najbolje leži vašoj partnerki i jednostavno se prepustite.

Seksi maštarije
Uzbudljive seksi maštarije su jedan od ključnih elemenata zdravog seksualnog života, a seks s dugogodišnjim partnerom može imati velike prednosti. Tako na primer s velikom dozom intimnosti i poverenja dolazi i mogućnost eksperimentisanja. Za vreme seksa je čak i poželjno da maštarite, a ako poželite, uvek te fantazije možete probati i u stvarnosti.

Prepoznajte vlastite granice
Retko ko može u sigurnosti svoje spavaće sobe da izvede pravi seksi performans kao u porno filmovima i izdrži nekoliko sati vodeći ljubav. Prepoznajte i prihvatite svoje slabosti i prilagodite im se. Tako na primer neki muškarci pate od preuranjene ejakulacije, pa to nadoknađuju oralnim seksom koji pružaju partnerki. Stoga treba seksi igrice igrati unutar vlastitih okvira i ograničenja i ne pokušavati da budete neko drugi. Ako partnerka ne može prepoznati šta želite ili volite, jednostavno joj recite i učinite oboma uslugu.

Oralni seks
Retko koja žena će ostati ravnodušna prilikom oralnog seksa, pogotovo ako pogodite sve ključne tačke. Shvatite klitoris kao srce ženske seksualnosti i izvorom potpunog užitka jer nakon nadražaja tih 15.000 živčanih završetaka koji se nalaze u klitorisu uslediće pravi užitak. Kako kaže seksualni terapeut, ukoliko želite partnerki priuštiti nezaboravno seksualno iskustvo, oralni seks ne bi trebalo da bude tabu, već se bacite na vežbanje i usavršavanje.

Tempiranje orgazma
Kao i u mnogim stvarima, tako i pri doživljavanju orgazma muškarci i žene se poprilično razlikuju. I dok muškarci tokom seksa dosežu tačku 'nakon koje nema povratka', a orgazam je neminovan, žene zbog raznih razloga, uključujući i preuranjenu ejakulaciju partnera, orgazam mogu jednostavno 'izgubiti'. Stoga, prema preporuci seksualnog terapeuta Iana Kernera, treba praktikovati 'seksualnu ljubaznost' i u nekim trenucima ženu pustiti da prva doživi vrhunac. Pratite njeno ponašanje, grčenje mišića na rukama i nogama i tek onda prepustite vlastitom orgazmu, a samim time povećavaju se šanse da orgazam doživite zajedno, u isto vreme.

Seksualne igračke
Seksi igračke ne bi trebalo da budu tabu niti zabranjena tema. Njima vrlo lako možete začiniti, a možda i poboljšati seksualni život. Vibrator, prema rečima doktorke Emili Nagoski, jedan je od najboljih puteva do ženskog dugog i jakog orgazama jer stimuliše bolje od bilo čega drugog.

Ne zaboravite da se mazite
Nemojte potvrditi stereotipe o muškarcima u krevetu i jednostavno se okrenuti i zaspati nakon seksa. Mazite se, grlite i ljubite, a osim što ćete uživati i učvrstiti vezu, velike su šanse da će vaša partnerka i sledeći put biti raspoložena za seks, a možda i vrlo brzo nakon toga za reprizu.
Svemu mogu da odolim osim izazovu!

Korisnikov avatar
Palma
Postovi: 3582
Pridružio se: 07 Jan 2011, 00:48

Re: Muško-ženski odnosi

Post od Palma »

Kako dobar seks zapravo treba da izgleda

U vreme kad mnogi od nas jure za potvrdom sopstvenih sposobnosti, seks je postao sredstvo pomoću koga nastojimo da se dokažemo sebi, ali i drugima. Cena koju zbog toga plaćamo jesu strahovi i sumnje vezani za sopstvenu seksualnu kompetentnost koji nas koče i ne dopuštaju nam da se opustimo i uživamo. U korenu tih strahova jesu brojni mitovi o tome kako bi dobar seks zapravo trebalo da izgleda.

Slika

– Naš seksualni život je pod velikim uticajem naših stavova prema seksu. Ideje kakav bi dobar seks trebalo da bude utiču na to da li ćemo uživati ili ne – kaže Mia Popić, psiholog i REBT terapeut. – Zato je važno da te mitove i predrasude što pre izbacite iz glave, a dok se borite s njima, imajte na umu da u krevetu važe iste one stvari koje su na ceni i van njega, iskrenost, mašta, malo nestašluka i mnogo obazrivosti – kaže Mia Popić.

Može i bez orgazma
Svođenje seksa samo na orgazam jedan je od najčešćih uzroka seksualne disfunkcionalnosti. Muškarci se očajnički trude da održe erekciju ili da uspore orgazam, a žene žure da svrše što pre. Ukoliko želite da uživate u fizičkom kontaktu s dragom osobom, odustanite od ideje da dobar seks podrazumeva penetraciju i orgazam.
– Orgazam ili više orgazama nisu uslov za uživanje. Trenutke bliskosti i sreće možemo doživeti i kada se priljubimo uz nekoga koga volimo, kada se mazimo ili čak strastveno ljubimo i dodirujemo obučeni. Dakle, sve što nam prija u fizičkom kontaktu s drugom osobom jeste seks – kaže naša sagovornica.

Eksperimentišite
Mnoge patrijarhalno vaspitane žene veruju da nemaju pravo na inicijativu i da su svi seksualni potezi rezervisani isključivo za muškarce. Mnoge čak veruju da je stidljivost svojevrstan afrodizijak i da će, ako budu glumile da su stidljive i neiskusne, biti privlačnije svom partneru.
– Najbolji put ka uzbudljivom seksualnom životu jeste preuzimanje rizika i isprobavanje novina. Ukoliko se niste osmelili da isprobate nove stvari, ne čudite se ukoliko vam se seksualni život odvija rutinski. Ako isprobate sve načine na koje možete da se igrate s telom, vaš seksualni život može uvek da bude svež i uzbudljiv.

Mašta može svašta
Seksualnu reakciju može da pobudi dodir, miris, pogled, misao, fantazija...
– Fantazije su poput misaonog bioskopa i sjajne su za podešavanje mozga na seksualnu frekvenciju. Iako mnoge fantazije, kao i snovi, mogu da izgledaju bizarno, to ih ne čini nužno patološkim. Fantazije su, dakle, sasvim legitiman način podsticanja seksualne želje. Ako vi i vaš partner niste raspoloženi da razmenite svoje fantazije, onda ih zadržite za sebe – savetuje Mia Popić.

Kažite šta vam prija
– Čitanje misli, međutim, predstavlja krajnje neefikasno sredstvo za stvaranje seksualnog zadovoljstva. Tajna dobrog seksa leži u tome da što otvorenije i konkretnije saopštite jedno drugom što volite, a šta ne, bez ikakvog kritikovanja i stida. Najbolji afrodizijak je da tačno znate šta vaš partner zapravo želi, a da bi vam to pošlo za rukom, morate o tome otvoreno da razgovarate.

Od umerene nervoze do razarajućeg straha
Leptirići nisu ništa drugo do lepši naziv za sasvim prirodnu nervozu uoči seksualnog odnosa.
– Kada prvi put s nekim vodite ljubav, logično je da u to novo iskustvo ulazite s izvesnim osećanjem nelagode i straha. U seksualnom odnosu naša tela su ta koja će neko procenjivati, našu seksualnu kompetentnost, seksualne tehnike... Stoga, sasvim je prirodno da se uoči seksualnog odnosa u izvesnoj meri osećate nelagodno. Ipak, samo umerena nelagoda nije isto što i izraženo osećanje anksioznosti i straha vezanog za sopstvenu seksualnu kompetentnost.

Ljubav ima rok trajanja
Sigurno ste nekad čuli da je sedma godina braka kritična? E, to više ne važi i sad možete da počnete da se brinete već posle treće godišnjice braka.
Naime, naučnici sa Oksforda tvrde da je pritisak koji nameće moderan život doprineo da problemi u odnosima počinju da se pojavljuju mnogo ranije, što kod parova koji ne uspeju da se izbore sa njima najčešće dovodi do ekspresnog razvoda. Najčešći uzrok kraja ljubavi je neuspešan pokušaj pronalaženja balansa između karijere i porodice, uz promenu tradicionalnih uloga muškarca i žene.
Svemu mogu da odolim osim izazovu!

Korisnikov avatar
Palma
Postovi: 3582
Pridružio se: 07 Jan 2011, 00:48

Re: Muško-ženski odnosi

Post od Palma »

Da li mu je srce varljivo?

Muškarci i žene varaju iz različitih razloga. Muškarci se rukovode požudom i željom za novim seksualnim iskustvima, a žene nezadovoljstvom u braku. Iako te razlike i danas postoje, psiholozi tvrde da su sve manje očigledne zato što se žene, vaspitavane u duhu ravnopravnosti polova, slobodno upuštaju u seksualne avanture, a muškarci umesto seksa sve više žele ljubav.

Slika

Niko tačno ne može da kaže koliko preljubnika ima na svetu, ali prema procenama i anketama Čikaškog univerziteta, neverno je oko 25 muškaraca i 12 odsto žena. Što je par duže u braku, to je veća verovatnoća da je makar jedan od partnera „malo skrenuo s puta“, a bitne su i godine. Dr Peper Švarc, profesor Univerziteta u Vašingtonu i seksolog s višedecenijskim iskustvom, kaže da je preljuba češća među onima koji su rođeni između 1946. i 1954. i da se dešava u prvih sedam godina braka.
– Ovi ljudi su odrastali za vreme seksualne revolucije, pa za njih seks nije tabu. Samim tim bliža im je i prevara – objašnjava dr Švarc, i dodaje da danas internet olakšava neverstvo.
Ljudi se sreću na poslovnim skupovima, a zatim nastavljaju da se dopisuju preko interneta, a drugi opet ulaze u „internet pričaonice“ i tako sklapaju sajberpoznanstva. Ona postepeno prerastaju u sajberseks, pa u telefonski seks i završavaju se susretom licem u lice… Jasno je šta sledi nakon toga.

JASNI SIMPTOMI NEVERE
Prvi znak je iznenadna, neobjašnjiva promena u ponašanju, poput nepotrebne kupovine mobilnog telefona, modernije odeće ili prelazak s bokserica na slip-gaće. Suprug koji vara naglo prestaje da pokazuje interesovanje za seks ili, naprotiv, postaje nezasiti ljubavnik. Ma koliko čudno zvučalo, neke muškarce toliko uzbuđuje prevara da se to uzbuđenje prenosi i u bračnu postelju.
On ili ona prestaju da se žale na bračne probleme i menjaju svoj raspored obaveza. Ako suprug ima vezu preko interneta, naglo će gasiti kompjuter čim supruga uđe u sobu ili će do kasno sedeti pred monitorom navodno zbog posla. Otkrivanje neverstva se pak nije promenilo. Za preljubu se, kao i pre nekoliko decenija, saznaje pomoću hotelskog računa u džepu sakoa, poznanika, polnih bolesti ili, već otrcanog, karmina na košulji…
Da svet ide nekim čudnim putem, svedoči i vest da je u Londonu osnovana agencija „Alibi“ koja šalje pozivnice za nepostojeće konferencije. Savršen alibi, nema šta.
Cena neverstva, međutim, može da bude veoma visoka, što dokazuje presuda suda Severne Kalifornije iz 1997, prema kojoj je muškarac prevarenoj ženi morao da isplati milion dolara. Žena je, inače, tužila i sekretaricu svog muža zbog toga što ga je zavela i navela na preljubu.
Preljubnicima se može desiti i da budu ražalovani ili izbačeni iz vojske, čak i uhapšeni, jer je od 1998. preljuba krivično delo u 20 američkih država.

POSTOJE LI RIZIČNE GRUPE
Endrju Kristensen, profesor psihologije sa UCLA i autor studije „Pomirljive razlike“, kaže da učestalost preljuba raste kada ljudi misle da ne mogu da budu uhvaćeni. To se prvenstveno odnosi na osobe koje često službeno putuju i osobama čiji su roditelji bili neverni. Porodica, međutim, ni u kom slučaju ne mora da nam odredi sudbinu jer su mnoga deca toliko zgrožena preljubom roditelja i ne prave iste greške.

IMA LI SPASA?
Psiholozi su razradili nekoliko tehnika koje pomažu učvršćivanju poljuljanog braka. Jedan se zasniva na istraživanju traumatičnog iskustva.
– Neverstvo ruši našu predstavu o tome kako svet funkcioniše – kaže Kristina Kup Gordon, autorka terapeutskog programa pod nazivom „26 lekcija“. Prvih osam pokazuje kako je preljuba uticala na brak, narednih osam istražuje zašto se desila, a na završnim seansama seksolozi pomažu parovima da prevaziđu bolan događaj i krenu dalje.
Ako ne znate zašto se nešto dogodilo, nikada se nećete osećati sigurno. Ali ako znate šta treba da promenite, moći ćete ponovo mirno da spavate.

Malo statistike:

6% muškaraca smatra da je i gledanje pornića vrsta prevare, dok to isto misli 16% žena
21% žena sumnja u svog partnera, a 11% muškaraca veruje da su bili prevareni
33% žena priznaje prevaru, kažu da su želele da dobiju potvrdu da su i dalje privlačne
37% žena i 40% muškaraca varalo je partnera u spavaćoj sobi, dok su deca bila u kući
40% preljubnica priznaje da su samo želele da probaju nešto novo u seksu
44% preljubnika reklo je da se odlučilo na neverstvo jer su želeli češći seks
100% preljubnika oba pola kaže da je prevarilo partnera zato što je želelo strastveni seks
Svemu mogu da odolim osim izazovu!

Korisnikov avatar
Palma
Postovi: 3582
Pridružio se: 07 Jan 2011, 00:48

Re: Muško-ženski odnosi

Post od Palma »

19 tipova muškaraca za izbegavanje

Lista muškaraca koje treba izbegavati je dosta duga. Predstavljamo vam neke od tipova pripadnika jačeg pola od kojih unapred ne možete očekivati ozbiljnu vezu.

Slika
Dobro veče, draga, kakav je bio tvoj dan?

1. ON kojeg viđate samo u kasnim noćnim satima: nemojte se zavaravati da se vas dvoje zabavljate. Ako vaš "Nosferatu" ne može da za vas odvoji vreme i kad sija sunce, za njega je u pitanju samo neozbiljna avantura.

2. ON koji se sređuje više od vas: dobro je da muškarac vodi računa o svom izgledu, ali i u tome treba imati mere. Nema sigurnijeg znaka da je muškarac sujetan od višesatnog doterivanja.

3. ON koji u stanu nema nijednu knjigu: ne mora da ima biblioteku punu prvih izdanja, ali lepo je da u njegovom stanu pronađete bilo kakav trag da je u životu nešto pročitao. Sportske novine, muški magazini i liste za kladionicu se ne računaju.

4. ON koji ima uramljenu sliku samog sebe: znak da je u pitanju narcisoidna osoba. Muškarac koji za sebe misli da je centar univerzuma trudi se da to i drugima stavi do znanja.

5. ON čija je najbitnija karakteristika da je navijač nekog kluba: u redu je imati omiljeni tim, ali biti ekstremni navijač je zabrinjavajuća osobina. Izgrađen indentitet samo na tome ukazuje na to da nije najbistriji i da nema izgrađenu ličnost.

6. ON koji ne prihvata šalu na svoj račun: žene vole muškarce koji imaju smisao za humor. Od muškarca koji ne voli šale, gori je samo onaj koji ne prihvata šalu na sopstveni račun.

7. ON koji i dalje emotivno doživaljava političke izbore: klonite se tipova koji ni posle nekoliko meseci od glasanja nisu u stanju da prebole rezultate političkih izbora. Tu nije reč o politici, koliko o nedostatku racionalnosti. Izbori su samo jedna od situacija u kojima ne mogu da kontrolišu emocije.

8. ON koji ne govori istinu: lep je, sladak je, duhovit i uporno tvrditi da vas nikada nije lagao, ali je suprotno uvek lako dokazati. Laganje je uvek namerni čin obmane. Romantična veza nikada se ne zasniva na laži.

9. ON koji previše obraća pažnju na svoju ishranu: muškarac koji želi da se zdravo hrani ne čini ništa loše. Ali jedno je hraniti se pravilno, a sasvim drugo biti rigorozan i opsesivno kontrolistati svaki obrok.

10. ON sa sindromom Petra Pana: vodite računa da godine starosti odgovaraju emotivnoj zrelosti vašeg partnera. Nemojte pristati da budete Vendi muškarcu koji odbija da odraste.

11. ON koji je zavisan od društevnih mreža: ukoliko on ne može da funkcioniše bez Tvitera ili Fejsbuka, ne upuštajete se u vezu. Postavljanje statusa za vreme ručka ili fotografisanje hrane koju jedete nije nimalo dobar predznak. Ako ga obliva hladan znoj kada se isprazni baterija na mobilnom telefonu, ostavite ga da živi u svom virtuelnom svetu.

12. ON koji ima misteriozne prijatelje s kojima ne želi da vas upozna: iza tajanstvenog ponašanja verovatno se krije znak da muškarac nešto važno skriva od vas.

13. ON koji je zarobljen u vremenu: jedno je zabavljati se sa ekscentričnim veseljakom dok studirate. Ako i posle diplomiranja nastavi da se ponaša slobodnije, ostavite ga da uživa u svojoj različitosti.

14. ON koji ima oružje: muškarac sa oružjem, ali bez uniforme. Pogrešna kombinacija i dovoljan razlog da zatvorite ta vrata za sobom.

15. ON koji je isti kao vaš otac: ako sebe uhvatite kako u vezi rešavate probleme iz detinjstva, raskinite sa partnerom i potražite psihologa.

16. ON bez imalo odgovornosti: ako se plašite kako će se on ponašati svaki put kada odete na neku zabavu, znak je da bi trebalo da ga izbacite iz svog života. Ne treba da budete bilo čiji bebisiter i da se neprekidno izvinjavate zbog nečijeg bezobzirnog ponašanja.

17. ON sa kojim ste se nekad zabavljali: mnogi se vraćaju bivšim partnerima i starim ljubavima daju nove šanse, ali to retko uspeva.

18. ON sa kojim se zabavljala vaša prijateljica: nikada ne pristajte na vezu sa ovom vrstom muškarca. Nije važno ni to što vaša prijateljica i on više nisu zajedno, čak ni to ako vam oni govore da njihova zajednička prošlost ne treba da prestvlja nikakvu prepreku. Savladajte svoje emocije, i bežite što dalje od ovog mušakrca koji može biti velika nevolja.

19. ON koji je oženjen: veza sa nepouzdanom osobom nikada se ne završi dobro, već donosi samo probleme.
Svemu mogu da odolim osim izazovu!

Korisnikov avatar
Bibliotekar
Globalni moderator
Postovi: 4923
Pridružio se: 09 Dec 2010, 04:41
Lokacija: Senta

Re: Muško-ženski odnosi

Post od Bibliotekar »

Dopustite mi samo jednu minornu napomenu akademsko-psihološke prirode, draga moja gđa Palmo: nema nikakvog faktičkog dokaza da bi muškarac koji poseduje oružje, ali je bez uniforme (uz odsustvo drugih manifestantnih psiho-devijantnih karakteristika ličnosti!) trebao da bude osoba za izbegavanje.

Puko posedovanje oružja može biti savršeno kompatibilno sa privlačnom, izrazito socijalizovanom, kordijalnom ličnošću, koja se osobenom toplinom i simpatijama odnosi prema intimnom socijalnom okruženju:

Slika

Naravno, ovaj ponešto idealizovani primer ima i svoje savršeno realne, rodno diferencirane ekvivalente u drugim socijalnim sredinama, u kojima posedovanje ličnog oružja predstavlja deo pozitivne društvene tradicije. Npr. u krajevima zapadno od Pekosa:

Slika

:)

Veoma interesantan i široj čitalačkoj publici izrazito preporučljiv stručni rad na ovu temu napisala je stručna saradnica FBI-ja, dr Meri Elen O’Tul:

Slika

Osnovna teza njenog rada koji, avaj, još nije preveden kod nas, jeste da nas tzv. „osećaji iz utrobe” vezani za primarnu karakterizaciju potencijalno opasnih osoba koje bi trebalo izbegavati najčešće varaju.

No u pogledu stvarnih karakteristika ilustrativnog mužjačkog egzemplara kojeg ste nam prikazali na Vašoj prethodno istavljenoj fotografiji dvojbe apsolutno nema - izbegavati po svaku cenu i držati na distanci! :ymsick:
Acriter et Fideliter!
Slika

Korisnikov avatar
aleksey
Globalni moderator
Postovi: 1008
Pridružio se: 08 Dec 2010, 15:28

Re: Muško-ženski odnosi

Post od aleksey »

 
...stručni rad na ovu temu napisala je stručna saradnica FBI-ja...
Pa što nam odmah to ne kažeš, već na početku posta.
Mis'im stvaaarno, Bibli...

Jer, ako je u pitanju "stručna saradnica FBI-a", mora biti da je to nešto par excellence... :ymdevil:
Don't cry because it is over, smile because it happened.

Korisnikov avatar
Bibliotekar
Globalni moderator
Postovi: 4923
Pridružio se: 09 Dec 2010, 04:41
Lokacija: Senta

Re: Muško-ženski odnosi

Post od Bibliotekar »

Vaš um je kao vigvam, dragi moj g. Aleksey. Ostavite otvoren ulaz kako bi svež vazduh spoznaje mogao da uđe i rastera dim konfuzije. :)

Stručna saradnica je zapravo potpuno nebitna: ona je samo na jednom mestu prikupila i na teorijski nivo uzdigla životnu mudrost i iskustvo epohe.

Eto, na primer, mudrost gospođe Semi Bramblet, koja se ni u 74 godini života ne odvaja od svog Kolta .38 i koja se nikada u životu nije plašila nikoga i ničega, pošteno radeći u domaćinstvu čija vrata nikada nisu zaključavana od 1883, a u kojem je odgajeno petoro dece. Od kojih su svi postali časni, vredni i pošteni ljudi, koji ugovor o isporuci 125.000 barela nafte dnevno sklapaju jednostavnim stiskom ruke, čvršćim od svih ugovora Volstrita.

Slika

Gospođa Bramblet sa svojim vernim revolverom od koga se nije rastajala počev od 1935.

Ponešto od te čvrstine, poštenja, sigurnosti proistekle iz ubeđenja i ponosite samodovoljnosti predato je i sledećoj generaciji. Njena unuka, Sondra, koja magistrira veterinu na državnom univerzitetu Sul Ros, nikada nije bila bez konja od svoje treće godine. Dovela je njenog voljenog palomina Tofija i na fakultet, da bi mogla da ide neometano na časove, da obavlja terensku praksu i istražuje okolinu. Kao i mnogi u Teksasu ona želi da uživa u izvornoj lepoti prirode Čivava pustinje oslobođena gužve i automobila.

Slika

Sondra i njen voljeni Tofi kao članovi akademske zajednice

Pištoljem inače rukuje od svoje šeste godine i ne razdvaja se od njega. I to nikome od 1.900 studenata Sul Ros univerziteta koji dolaze iz 29 američkih saveznih država i 21 inostrane zemlje ni najmanje ne smeta. Ni njenom momku, na čijem pik-apu stoji znak „I’m a roper, not a doper.” On studira prava. Zapadno od Pekosa. ;)
Acriter et Fideliter!
Slika

Korisnikov avatar
Palma
Postovi: 3582
Pridružio se: 07 Jan 2011, 00:48

Re: Muško-ženski odnosi

Post od Palma »

20 NAJGORIH MUŠKIH MANA: Čime sve možete da izludite jednu damu

Iako veliki broj muškaraca ima pregršt pozitivnih osobina, to nikako ne znači da su savršeni.
Ako želite da zadržite voljenu ženu pored sebe, sledeće stvari bilo bi najbolje da izbegavate:

1. Neslaganje s njenom porodicom
2. Korišćenje njene četkice za zube
3. Ostavljanje prljavštine u kupatilu
4. Mržnja prema njenim prijateljima
5. Loše ponašanje prema deci
6. Lenjost
7. Oštra brada
8. Ostavljanje odsečenih noktiju svuda po kući
9. Prebrza vožnja
10. Sklonost neprestanom prigovaranju
11. Mamin sin
12. Ostavljanje otvorenih vrata kupatila
13. Bacanje prljavog veša po podu
14. “Negovanje” dlaka u nosu i ušima
15. Kritikovanje načina na koji vozi
16. Podrigivanje i ispuštanje gasova
17. Mržnja prema njenim psima
18. Neučestvovanje u spremanju kuće
19. Prečesto gledanje utakmica
20. Nepomaganje oko pripreme obroka
Svemu mogu da odolim osim izazovu!

Korisnikov avatar
Bibliotekar
Globalni moderator
Postovi: 4923
Pridružio se: 09 Dec 2010, 04:41
Lokacija: Senta

Re: Muško-ženski odnosi

Post od Bibliotekar »

A evo i nekih konkretnih primera navedenih nepočinstava u realnom supružničkom egzistencijalnom miljeu:Nakon ovakvih realistično-horibilnih podsećanja, odabir egzistencijalnog usamljeništva čini se vrlo razboritom opcijom. :!:
Acriter et Fideliter!
Slika

Korisnikov avatar
Palma
Postovi: 3582
Pridružio se: 07 Jan 2011, 00:48

Re: Muško-ženski odnosi

Post od Palma »

Deset osobina koje svaki muškarac mora da ima

Priznajmo sebi koliko smo puta stvarale svog savršenog muškarca ispisujući na papir sve osobine koje bi ON trebalo da ima, a onda čekale da se dogodi nekakvo čudo i da nam on tako savršen padne s neba. Dobro, ne morate priznati naglas! Ali evo koje su slabosti ovih lista: obično se završe kao čista fantazija (nijedan čovek nije toliko savršen, pa ni mi same!), ili su direktan odraz osobe kakve želite da budete.

Nemojte pogrešno shvatiti, u izboru partnera ne bi trebalo praviti kompromise. Naprotiv, možda je vreme da pogledamo šta je to zaista važno, koje su to must-have osobine koje svaki muškarac treba da ima, a koje ne podrazumevaju samo plave oči, široka ramena ili crnu kosu.

Muškarac mora da stoji iza svojih reči
Njegovo “da” znači “da”, a “ne” je isključivo i samo “ne”. Da li ste spremne da testirate svog partnera? Rekao je da će vas pozvati? Obratite pažnju na ono što muškarac govori, ali ono što uradi je ipak mnogo važnije.

Muškarac mora saosećati s vama
Nažalost, neki ljudi prosto ovo ne umeju. A to se odnosi i na muškarce i na žene, podjednako. Možda ovo nećete odmah prepoznati kod njega, ali ako pokaže bar minimum interesovanja za vas i vaše probleme, biće to dobar početak.

Muškarac mora biti snažan
Kako spolja, tako i iznutra, a pritom ne mislimo samo na fizičku snagu. On mora da ostavi utisak snažnog muškarca koji ima potpunu kontrolu nad svojim životom, koji ima svoj stav i ne dozvoljava drugima da ga gurnu u stranu.

Muškarac vas mora poštovati
Bilo da je u pitanju stvar karaktera ili lepog vaspitanja, uzajamno poštovanje je možda jedna od najbitnijih stvari kako u ljubavnim vezama, tako i u životu. Muškarac koji vas poštuje trudiće se da u vašem prisustvu uvek bude džentlmen i neće raditi ništa zbog čega bi vam bilo neprijatno. Ljudi se ophode prema nama onako kako se mi ophodimo prema njima, zato vam savetujemo da i vi poštujete svog partnera, i sigurni smo da će on uzvratiti istom merom.

Muškarca morate podsticati
Ukratko, morate dati da bi vam se vratilo. Dobar muškarac pored sebe želi dobru ženu, onu koja će verovati u njega i koja će ga ohrabrivati i podsticati. Ako oseti tu podršku, i on će vas podržavati u onome što je vama važno. Međutim, ako primetite da to baš i nije uvek tako, zapitajte se da li ste vi njemu pružili to što od njega očekujete da da.

Muškarac mora biti veran
Toliko.

Muškarac mora davati
Kada je muškarac zaljubljen i kada voli, on će učiniti sve da budete srećne i zadovoljne. Posvetiće vam svoje vreme, energiju, pružiće vam ljubav i osećaj sigurnosti. Ako je, pak, suzdržan i rezervisan, to baš i ne miriše na veliku ljubav i zajednički život.

Muškarac mora biti uspešan
Uspeh se ne meri po tome koliko novca muškarac ima ili koliko zarađuje. Mnogo važnija je njegova želja da napreduje i gradi svoju karijeru. A uspeh, osim ličnog napora i truda, u mnogome zavisi od podrške i zajedničkog ulaganja u budućnost. Zato nastupite kao tim!

Muškarac mora da ima samokontrolu
Muškarci sa nedostatkom samokontrole nisu ništa drugo nego odrasli ljudi zarobljeni u telu dečaka. Odrasli i zreli muškarci su odgovorni i misle na svoju, a i zajedničku budućnost. Naravno, u mladosti ne razmišljamo mnogo o ovome, ali je ovo svakako važno ako sa nekim planiramo zajednički život i porodicu.

Muškarac mora imati smisla za humor
Smeh je neophodan i sa dvadeset i sa šezdeset godina, pa je zato ovo neophodna osobina. Naravno, ne očekujemo pritom da muškarac bude naš zabavljač i u svako doba dana ili noći spreman za smeh. Prosto, neki dani nisu baš stvoreni za šalu. Ali, priznaćete, i loše dane je lakše prebroditi sa nekim ko poseduje vedar duh, nego sa večitim pesimistom.

Sve ove osobine su manje ili više uočljive, mnoge od njih se stiču godinama i životnim iskustvom, tako da nemojte prebrzo suditi muškarcu, jer je vrlo moguće da se ni mi same ne možemo pohvaliti svim ovim osobinama. Važno je da budemo tolerantni jedni prema drugima, i ne zaboravite da uvek pođete od sebe, jer kao što smo već rekli, ono što date to će vam se i vratiti. (Autor Katarina Stamenković)
Svemu mogu da odolim osim izazovu!

Korisnikov avatar
Palma
Postovi: 3582
Pridružio se: 07 Jan 2011, 00:48

Re: Muško-ženski odnosi

Post od Palma »

Ko vam savršeno odgovara za seks

Uz pomoć bioritamskog broja saznajte kakvi su vaši seksualni apetiti, kako s ljubavnim umećem stoji vaš partner i sa kim se generalno najbolje slažete u seksu. Bioritamski broj se dobija tako što se saberu svi brojevi iz datuma rođenja bez godine. Na primer, ako je neko rođen 14.12.1981. godine, njegov bioritamski broj je: 1+4+1+2=8

Slika

1
Žena:
Strastvena je i od rane mladosti traga za pravom ljubavlju. Vatrena, ali puna snova i ideala. Ima razvijenu intuiciju i ume da ugodi muškarcu. Živi za ljubav, nikako za avanturu.
Muškarac: Uživa u seksu i sklon je perverzijama koje pravda razvijenom maštom. Kad baci udicu, ne odustaje dok ne osvoji plen. Dominantan je u seksu.
1 se slaže sa 8, 6 i 3. Treba da izbegava 2 i 9.

2
Žena:
Ne uživa naročito u seksu, ali se ne predaje lako. Za nju je to dužnost koju pokorno obavlja. Ipak, rano se upušta u seksualne odnose.
Muškarac: Romantičan, nestalan i ne baš najbolji ljubavnik, inicijativu prepušta ženi. Pošto je prilično neodgovoran, ženama se preporučuje da u odnosu sa dvojkom budu oprezne i same se zaštite od neželjene trudnoće.
2 se slaže sa 6 i 8. Treba da izbegava 3 i 7.

3
Žena:
Celo njeno telo je erogena zona. u večitoj potrazi za idealnim, sklona je tome da često menja partnere. Ovde zapravo imamo 2 ekstrema. Totalno nezainteresovana, ili izuzetno seksualna, koja je na ivici promiskuiteta.
Muškarac: Evo ga napokon pravi ljubavnik, gvozdena pesnica, ako nađe partnerku koja će pratiti sve njegove zahteve u vezi sa erotikom, eto seksa do bola.
3 se slaže sa 6 i 5, a treba da uzbegavaju 2 i 9.

Slika

4
Žena:
Skrivena vatra, vodi direktno u ekstazu, gazda u krevetu. Ona pokreće inicijativu, izvanredna je ljubavnica.
Muškarac: Izdržljiv ljubavnik, sklon maratonskom vođenju ljubavi, ali sebičan.
4 se slaže sa 8, 6 i 5. Treba da izbegava 2 i 1.

5
Žena:
brzo se zasiti svog seksualnog partnera. Kada nema inovacija, menja partnera, ali kad stvarno voli, maštovita je i ispunjava svaki seksualni prohtev svog muškarca.
Muškarac: Francuska škola, vrlo potentan muškarac, koga uzbuđuje lepota ženskog tela. Ume da bude egoista.
5 se slaže sa 8 2 i 3. Treba da izbegava 6 i 9.

6
Žena i muškarac:
Nema velikih razlika između šestice žene i šestice muškarca. Seks je za njih uživanje. Imaju jak seksualni apetit, a istovremeno traže nežnost i komplimente. Predigra je obavezna i to duga i nikako monotona.
6 se dobro slaže sa 1, 2, 3 i 4. Treba da izbegava 5 i 9.

Slika

7
Žena:
Mistična je, ali vodi igru, menja poze i diktira tempo.
Muškarac: Izuzetno je potentan, maštovit i originalan. Neguje tehnike Dalekog istoka. Seks sa sedmicom je uzbudljiva vožnja, čija je poslednja stanica orgazam.
7 se slaže sa 2, 7 i 6. Treba da izbegava 1 i 5.

8
Žena:
Od muškarca zahteva sve što joj padne na pamet. Seksualno oslobođena ličnost, traži nemoguće, voli da menja partnere.
Muškarac: Brz, potentan, maštovit, seks mašina je prava reč koja ga opisuje.
8 se slaže sa 5, 2 i 8, a treba da izbegava 6 i 1.

9
Žena:
Seks je za nju nešto lepo i uzvišeno. Sklona je klasičnim pozama, mada kad emocije „prorade“, ume da bude vrlo maštovita ljubavnica.
Muškarac: Njega treba samo hvaliti, naročito njegovu muškost i kvalitete.
9 se dobro slaže sa 8 i 1. Treba da izbegava 6 i 2.
Svemu mogu da odolim osim izazovu!

Korisnikov avatar
Palma
Postovi: 3582
Pridružio se: 07 Jan 2011, 00:48

Re: Muško-ženski odnosi

Post od Palma »

Na šta se sve muškarci pale? :-???

Sve žene ovog sveta pitaju šta je to što zaista, bez greške može da uzbudi jednog muškarca

Da li je to izgled, ponašanje, hod ili su glavni atributi za osvajanje muškog roda posebno obdareni delovi tela poput grudi ili guze? Zaključci do kojih dame dolaze najčešće su pogrešni. Odgovorom na to pitanje bave se i seksolozi i psiholozi koji su došli do nekih iznenađujućih otkrića. Evo šta su utvrdili.

Slika

Odeća
Seksolozi su uvereni u to da se većina muškaraca uzbudi od samog pogleda na ženu koja na sebi ima neki seksi komad garderobe. Istraživanjem su došli do zaključka da im je jako privlačno kada žena nosi košulju s otkopčanim dugmadima na vrhu. Znate ono kad pogled može da dopre gotovo do ivice grudnjaka. Napale se i kada vide ženu koja na sebi ima samo majicu koja jedva pokriva guzu, a strašno im je seksi i žena koja nosi fensi naočare.

Gaćice
Mnogi muškarci vole da imaju seks tokom kojeg partnerki uopšte ne skidaju gaćice. Smatra se da je dovoljno da ih pomere sa strane, tek koliko je neophodno. Što se tiče tipa donjeg veša, ukusi su različiti. Uprkos uverenju da se jači pol pali na tange, većina muškaraca nalazi da im ove brazilske gaćice baš i nisu tako seksi. Posebno ukoliko guza devojke koja ih nosi nije isklesana kao na nekoj antičkoj skulpturi.

Boje
Što se tiče boja, i stručnjaci i muškarci se slažu da roze, siva, ljubičasta i plava boja ne raspaljuju želju za seksom. S crnom, crvenom i belom situacija je drugačija, jer to su boje koje itekako deluju na muški libido. Uvreženo mišljenje da visoke potpetice i halteri raspaljuju mušku maštu nije tačno. U stvarnosti nema baš mnogo njih koje će to raspametiti (možda samo od straha da ne dobiju štiklu u oko). Većinu će više napaliti samo lepo uparen komplet gaćica i seksi grudnjaka.

Zvuci
Većina muškaraca poludi od užitka kad partnerka za vreme seksa prigušeno uzdiše. Govorimo o tihom stenjanju, a ne o krikovima iz džungle. Verovali ili ne, istraživanja su pokazala da samo 6 odsto muškaraca glasno uzdisanje i vrištanje smatra uzbudljivim. Ko zna, možda je to zbog nedavnog istraživanja koje je pokazalo da žene koje glasno uzdišu najčešće glume orgazam.

Prostakluci
Mnogi muškarci priznali su da ih strašno uzbuđuje kada partnerka za vreme seksa ili pre njega izgovara opscene reči. Takođe ih u sekundi napali kada, naprimer, žena provocira njihovu maštu nevaljalim rečima dok pričaju telefonom ili se automobilom voze ka stanu.

Mirisi
Muškarci su ludi za prijatnim mirisima, ali uglavnom su to prirodne arome, a ne parfemi. Žalfija, sandalovina i ilang-ilang njih asociraju na grublji seks. Mirisi pomorandže, borovih iglica i vanile u njima bude nežnost i toplinu. Eterična ulja svih vrsta pokazala su se kao najbolja opcija za buđenje strasti kod muškarca.

Ljutnja
Britanski naučnici došli su do pomalo šokantnih zaključaka – mnogi muškarci napale se prilikom pogleda na ljutitu ženu. A to objašnjavaju ovako: kada je ljuta, žena je napeta, grudi joj se podižu, disanje joj je ubrzano, a iz očiju im ‘vrcaju iskre’. A sve to predstavlja okidač za podizanje testosterona.

Izgled
Dok su žene uverene da muškarce pali upečatljiv izgled – naglašen struk, velike grudi, oblik usana… seksolozi tvrde drugačije. Mnogim muškarcima pažnju će privući nešto sasvim drugo. Pokazalo se da ja za njih jako važan način na koji se žena kreće. Privlačno im je i kada ih žena gleda zavodljivo. No, nesumnjivo, golo žensko telo oduvek je bilo i ostalo na vrhu liste.

Apetit
Muškarci vole žene koje imaju normalan apetit, a ne dame koje kažu da nisu gladne, pa im onda kradu komadiće hrane s tanjira. Osim što time pokazuju da nisuopsednute svojom težinom ili komplikovane, ova vrsta neskrivenog entuzijazma prenosi se i na druga područja – uključujući i spavaću sobu. Kako? Žene sa zdravim apetitom za hranom imaju i zdrave apetite na drugim nivoima, a sve to je veoma važno i sviđa se muškarcima.

Ponašanje
Iako smatrate da baš i nije damski ako vam povremeno pobegne psovka ili ako se izvičete na nekog drugog, to zapravo može da napali muškarca. Dokazao je to američki seksolog Jan Kerner: “Čuti ženu kako koristi profane reči izvan konteksta muškarcu daje šok adrenalina. Muškarci u današnje vreme, zapravo, sve više preferiraju žene koje mogu biti snažne i samopuzdane. Dakle, sve dok se ne preteruje, to je pozitivna stvar. ”

Bezbrižnost
Verovali ili ne, većini muškaraca ne smeta raštrkanost vaših proizvoda za kosu, modnih dodataka i drugih ženskih stvarčica po stanu, već im je to čak i slatko. Bezbrižnost je ta koja privlači muškarce, a to se odnosi i na modu. Muškarci vole žene koje nisu opsednute svojim izgledom i urednošću. Dakle, nema potrebe da providite sate razmišljajući o kombinaciji koju ćete obući za večeru jer, ako se on pita, savršeno izgledate i samo u farmerkama i običnoj majici.

Šlaufići
Naravno da ste čuli da muškarci vole žene s oblinama, ali šta je s onih nekoliko kila viška koje pokušavate da skinete u teretani? Mnogo su veće šanse (nego da je suprotno) da on obožava i njih. Oni možda na kompjuteru bulje u savršeno fotošopirane žene, ali vole i vaše mane, jer vi za njih ne morate da se trudite da budeste savršene – vi to već jeste. Koliko god da ste daleko od idela, oni se osećaju prijatnije u sopstvenom telu s pivskim trbuščićem. Ipak, postoji i biološki razlog zbog čega muškarci vole obline. Psiholozi na Univerzitetu Teksas ustanovili su da se muškarcima najviše sviđaju žene s figurom peščanog sata – bez obzira na njihovu kilažu. Njihova je teorija da muškarci podsvesno traže ovaj tip tela jer im signalizira da je žena plodna.

Harizma
Njemu je zanimljivo bilo šta, samo ako to vas uzbuđuje, čak bez obzira na to deli li on iste interese. Ovo su stvari koje su važne vama i to nije nešto smišljeno samo da biste ga impresionirali. To može biti zaljubljenost u egipatsku mitologiju, učenje francuskog jezika, gledanje partizanskih filmova… Njemu možda nije jasno zbog čega vam je do toga toliko stalo i možda neće hteti da bude deo vašeg hobija, ali definitivno zna da ceni pametnu, interesantnu ženu koja ima svoju glavu i zna kako da je koristi.

Ukratko, drage dame budite onakve kakve jeste, opustite se, uživajte i ne opterećujte se time što muškarce napaljuje kod ženskog roda, jer – pali ih apsolutno sve!
Svemu mogu da odolim osim izazovu!

Odgovori

Ko je OnLine

Korisnika u ovom forumu: Nema registrovanih korisnika i 0 gostiju