Oh, ne budite tako dobrohotno lakoverni, Česnejši.
Postojale su najmanje 4 različite varijante nacrta budžeta za 2011.1.
Varijanta I koja je bila istavljena na starom oficijelnom web-sajtu SO Senta, a koja je netragom nestala (verovatno zbog toga što je naknadno otkriveno da je totalno manjkava, jer, između ostalog, uopšte nije sadržavala odrednicu „Kamerna scena ‘Miroslav Antić’”
2.
Varijanta II koja je bila data na uvid članovima skupštinskih tela i koja je potom dospela na javnu raspravu koja je održana 27. I 2010. (varijanta u kojoj figurira cifra od 850.000 din. za Kamernu scenu „Miroslav Antić”)
3.
Varijanta III koja je sa tako utvrđenim izmenama i dopunama dostavljena odbornicima za sednicu.
4. Finalno usvojena
Varijanta IV (koja se čak razlikuje i od ove koju Vi posedujete i koju ste istavili, a koja je zapravo
Varijanta III), budući da su odbornicima Skupštine opštine Senta pred samu sednicu
deljeni dokumenti koji sadrže amandmane na budžet (ti amandmani nisu obuhvatali cifru od 750.000 din. za Kamernu scenu, a ni Letnje omladinske igre).
Dokaz da ovde predstavljena rekapitulacija ima osnove, nalazi se u sledećem oficijelnom dokumentu (
Zaključci Odbora za budžet, finansije i privredu SO Senta), a koji - između brojnih drugih stavki - sadrži i sledeći decidni zaključak:
Obratite naročitu pažnju na stav br. 3. Tvrdim, naime, da je taj stav direktno nastao kao rezultat cifre od 850.000 din. koja je figurirala u onoj varijanti nacrta budžeta (
Varijanta II) po osnovu koje je dotični Odbor raspravljao.
Naravno, ja i nadalje imam obavezu da pribavim taj dokument. Valjda će mi to nakon novogodišnjih praznika poći za rukom.
Apropo:
Ta Vaša „mala štamparska greška” u sada već usvojenom Budžetu za 2011. godinu mogla bi da obori kompletni opštinski budžet u postupku koji bi po osnovu prijave sprovele
Budžetska inspekcija i
Državna revizorska institucija (DRI). Naime,
Budžetom za 2011. ne može se finansirati manifestacija koja je svoj Završni račun već podnela za 2010. godinu.
Tako je to kada u miloj nam opštini rade sve sami eksperti...