Sve je počelo pitanjem zašto ovaj tekst, a nastavljalo se u stilu da je ovo bio prevelik zalogaj za nas, što me strašno podsetilo na naše iskustvo u Kuli sa "Ujka Vanjom" što sam i pomenuo. U tom smislu se i nastavilo da se dosta glupih rečenica izrečenih od glumice Ždrnje i mladog pisca sa frizurom iz Montevidea kao članova žirija koje ne treba preterano komentarisati jer to ne zaslužuju. Šta reći kad mali Montevideo kaže da sad klinci idu na koncerte Lejdi Gage i Bijons i da takve i tekstove treba naći. Čisto nipodaštavanje mladosti kojoj i on pripada. Ili kad glumica kaže da ritam-tempo predstave zavise isključivo od toga kako će to glumac izneti, da je to unutrašnja stvar, mada bi svakome trebalo biti jasno da to mnogo više zavisi kako je komad pisan (fragmentarna dramaturgija) i kakva je režiserska postavka. Takođe rečenice tipa sve je bilo dobro sve je bilo tu samo je falilo da glumci znaju šta glume jer se nije sa njima radilo analitički je podosta pala u vodu kad su počeli klinci da se javljaju (Viktor, Silvija, Marina) i pričaju kako se radilo na predstavi. E, tu je već počela da pomalo gubi živce glumica Ždrnja i krenula je veoma sarkastično u dalji razgovor. Izabelino izlaganje o nemačkoj ekspresionističkoj drami nije htela ni da sasluša do kraja. Latinović kao predsednik žirija me je pomalo zbunio jer se u početku slagao sa izjavama da u predstavi fali emocija, "istine", a posle je rekao da bi on postavio predstavu brehtovski. Mislim da svi znaju da po Brehtu gluma jeste predstavljanje i da je Breht zahtevao od glumaca da imaju distancu u odnosu na lik, gde tek nema nikakvih emocija. S druge strane reče da bi na razne načine, a ne samo pretapanje rešavao smene scena, a naknadno i da bi štrihom napravio od teksta nekoliko pojava. No, Latinović je bio korektan samo je na drugi način video predstavu. Gospođu koja je bila histerična i dalje i malog Montevidea koji za njom skakutao nije uspeo ni Vlada Ris da ubedi da malo primerenije komentarišu predstave. Iz revolta nisu hteli ni na večeru sa nama da odu.
Ono što je meni bilo lepo videti jeste kako su reagovali moji klinci, umesto da budu skenjani mislim da bi linčovali navedena dva člana žirija da je razgovor potrajao i to veoma kulturno i argumentovano. Drago mi je bilo kako je burno reagovao i žriri publike i posle razgovora publika u holu, a i reakcija Vlade Risa.