Ljubavnica - Ljubavnik

Korisnikov avatar
Palma
Postovi: 3582
Pridružio se: 07 Jan 2011, 00:48

Ljubavnica - Ljubavnik

Post od Palma »

Ljubavnica

Odlučila si se da budeš ljubavnica? Nije važno da li si u braku ili ne, kao ni razlog za tvoju takvu odluku, ali moraš znati da je to umetnost za koju je potrebno prilično razuma i mnogo odricanja.Veoma malo ljudi, po mom mišljenju, ima sposobnost da iz toga može da izvuče više dobrih nego loših stvari.

On je oženjen. Rekao ti je, potpuno jasno, da neće ništa što bi ugrozilo njegov život. Naravno, s tim se potpuno slažeš, misleći da znaš u šta se upustaš. I biće lepo, uživaćeš u retkim trenucima koje ćete zajedno proživeti. Adrenalin tajanstvenosti daće im dodatni čar. Prijaće ti da ponovo slušaš kako si lepa, kako si nečiji razlog življenja, kako si jedinstvena i drugačija od svih žena koje je imao, kako …Skrivaćete se po hotelskim sobama, u koje, naravno, nećete smeti zajedno da ulazite.. Vaše tajno ljubavno gnezdo.

Razumećeš da ga ne smeš zvati kada je kod kuće. Mala je verovatnoća da će imati samo tebe za ljubavnicu. Njegova ljubav je njegova žena. Ona ima svakodnevno ono što ti nemaš: njegov osmeh, njegov dodir, zagrljaj, brigu, nežnost, pažnju... Ti si prolazni seks, želja, promena, avantura, uzbuđenje. Možda će te čak i poštovati ako budeš dobra, razumna i poslušnaAko ne budeš pravila probleme. I sve to ćeš razumeti, nećeš se uplitati u njegov život… . a možda ni tada neće.

To će trajati. Danima, nedeljama, mesecima, godinama. Što manje vremena budete zajedno više će ti značiti. Privlačan je baš zbog nepristupačnosti, zbog toga što znaš da ga nikad nećeš imati. Trenuci s njim so tako prokleto lepi upravo zbog toga što ih je malo, jer je potrebno boriti se za njih. Zbog toga su uznemirljivo tajanstveni. Zbog toga će biti dana, kada ćeš preći granice svog ponosa i vlastitog samopoštovanja, da bi platila te trenutke. Dani, kada ćeš ludo želeti bar da čuješ njegov glas, a nećeš moći. I dani kada ćeš ga poslati negde i čvrsto odlučiti da kreneš drugim putem, bez njega. I nakon nekoliko koraka po tom putu shvatićeš da hoćeš njega … ni jednog drugog. Poslaće ti SMS ili e-mail da te hoće, želi... i bićeš ponovo na kolenima.

Nikada nećeš šetati s njim i držati ga za ruku. Nikada te neće predstaviti svojim prijateljima i reći im: ovo je moja NN. Nikada im neće pričati o tebi. Soba, krevet, četiri zida i vas dvoje jer si ti njegova “sobna devojka”, svakih nekoliko dana ili meseci, uvek po istom scenariju. I tih vsakih nekoliko biće sve ređe, dok jednog lepog dana ne ostaneš bez odgovora. Ništa ti neće biti jasno. Brinućeš da li je bolestan, da li je imao nesreću, tražićeš milion odgovora i izgovora zašto se ne javlja. Jednog dana ćeš shvatiti da si ogulila kolena, da tvoja ljubav, odanost i posvećenost njemu nisu značili baš ništa. Tada ćeš biti očajna jer će naći prefinjeni način da te natera da odeš od njega…zauvek. On je promenio tvoj život, pa će ti strašno nedostajati jer je bio tvoje sve. Volećeš ga još dugo jer vas je vezivala beskrajna bliskost, jer se nikad nikom kao njemu predala nisi, jer je bio tvoj najbolji prijatelj. Biće ti teško, teško …

A izgovora nema. Postoji samo istina. Ti si u njegovem životu prolazni gost, prijatan, i zabavan ali prolazan. Nikada nisi smela k njemu, nikada ga nije bilo kad si ga više od svega želela pored sebe, uvek su mu i najbanalnije obaveze bile važnije od tebe, bio je sa tobom samo tada kada je on to želeo, uzeo te je tada kada je on to hteo. U određenom trenutku ćeš prestati da postojiš, potpuno. Nema te, izbrisana si. Navikni se na status ostavljene ljubavnice.

Na tvom mestu je, ili će ubrzo biti, druga, zanimljiva, nova i prijatna. Ljubavnica.


Ljubavnik

I ti... oženjen si, imaš sređen život, dobru ženu, divnu decu. Sve je tako lepo, umireno, teče ustaljenim ritmom. Dan je jednak danu i uveče u krevetu uvek ista žena, jednakih pokreta, kojoj mnogo puta ne prijaju tvoje nežnosti. Povremeno čak u njenom pogledu primetiš da nije zadovoljna s tabom, pogled, koji ne voliš iako nju voliš. Ali ona ti ne daje to što ti je veoma potrebno, stalnu potvrdu da si muškarac.

Ne zaslužuješ to jer se trudiš, a ona to ne zna da ceni. Ponekad te čak grubo odbije. I negde, u nekom trenutku, nakon neke svađe, opaziš da postoje žene koje te cene. Tvoj oženjeni prijatelj ima ljubavnicu, priča ti o lepim trenucima s njom. Sve češće, nakon sitnih prepirki sa ženom, kada si ljut na nju, razmišljaš o ljubavnici. Svakom čoveku neko pokaže da je dobar. I ti to zaslužuješ. Odlučiš se da ćeš imati ljubavnicu, koja če ispuniti prazninu u tvom egu.

Ljubavnicu ćeš naći mnogo lakše nego što misliš. Samo je potrebno da odreaguješ. Oko tebe je ogromno žena i iznenađeno ćeš primetiti da reaguju na tvoj osmeh, iskriv pogled. Prisetićeš se reči koje omamljuju žene, u sebi ćeš probuditi već skoro zaboravljenu igru osvajanja. Divno, ponovo ćeš zaživeti. Pošto si oženjen, mnogim ženama ćeš biti zanimljiv. Jer si nedostupan. Shvatićeš kako je to poseban čar za neke žene. Vreme udvaranja biće predivno, kao u onim godinama mladosnog adrenalina. Svet će procvetati, a između će biti sekunde vrućih pogleda i uznemirljivih nežnih slučajnih dodira. Tražićeš trenutke da budeš sa njom, a kod kuće tražiti izgovore, uvek u strahu da te ne otkriju...

I počinje tvoja avantura. Živećeš za trenutek sa njom, koja će te obožavati, ponovo ćeš osetiti da si nekom veoma potreben i važan. Tražićeš je i sve više vremena ćeš želeti da budeš sa njom, pa ne zbog toga što je voliš, a još manje zbog toga što si zaljubljen, mada ćeš joj to verovatno reći. Ne. Nisi. Samo ti se sviđa potvrda da si dobar, da si moškarac, da ti ona posvećuje svu svoju pažnju, da si još uvek sposoban osvojiti. Za prijatelje i sva svoja druženja još uvek ćeš imati dovoljno vremena jer to vreme nećeš nikad žrtvovati za nju. Naravno, nećeš žrtvovati ni svoje vreme posvećeno porodici. Možda ćeš kod kuće biti po nekad nemiran, nezadovoljan, pod pritiskom, čakajući na one opojne retke trenutke s njom.

Naravno, ti pri svemu tome poznaješ granice. Nećeš narušiti svoje harmonične bračne odnose. Zato ćeš se zaplesti u izgovore i povremeno padati u trenutke paničnog strahu da će te žena otkriti, da će pozvati prijatelja i saznati da nisi s njim, u firmu da nisi na službenom putovanju, niti ne na sastanku... Kod kuće ćeš skrivati telefon, isključivati ga… jer će tvoja ljubavnica vremenom postajati posesivna i nerazumna. Počeće previše da se meša u tvoj život. Pošto je osvojena, pokazala ti je da si dobar muškarac, postajaće ti sve manje važna, dok ti ne počne presedati, dok ne osetiš da pod tim pritiskom ne želiš i ne možeš dalje da živiš. Njeni SMS-i će uvek dolaziti u pogrešnom trenutku. Osetićeš da od tebe očekuje nešto što joj ti ne možeš i nećeš dati. I opet toj ženi nećeš više biti dobar, neće ti više davati osećaj da si jedinstven već da si loš. Tebi to nije potrebno. Seks s njom odjednom, iako je neponovljiv, više neće biti ništa posebno. Ti hoćeš nešto drugačije. Njen zadatak biće završen. Potreban ti je nov izazov, novo potvrđivanje.

Uslediće period kada ćeš postati grub, zamerljiv, arogantan, ciničan, zajedljiv, bezobrazan… kada ćeš je na sve načine izbegavati, nesposoban, da bi joj rekao da hočeš mir. Istovremeno ćeš tražiti nove iskrice u ženskim očima, nove potvrde da si dobar.
I priča će početi na novo u nekom čaarobnom trenutku…

Mesece, godine živećeš dvstruki život, rastrgan između žene i neke ljubavnice, koja će ti pružati nekoliko kratkih trenutaka nebeske opijenosti potvrđivanja tvog ega, a u konačnom zbiru ni jedna ti neće davati ono što ti je potrebno jer ni jednu od tih žena nećeš za dugo činiti srećnima.

Nikada u čitavom svom životu nećeš saznati da je to što ti je potrebno sreća žene koja je sa tobom jer to nisi sposoban da pružiš ni ženi ni nijednoj u nizu ljubavnica. Zato ćeš uvek tražiti izazove i živeti za trenutke iskrica sreće u očima nebrojeno žena, uhvaćen u stalnom strahu da ne ostaneš sam.

Što bolje poznaješ život, bolje znaš da nije sve crno-belo. Svaki dan možeš da opaziš novu nijansu i svako "zašto" negde za sobom nosi više ili manje ubedljivo "zato". I, ruku na srce, ne verujem da postoje ljudi koji u čitavom svom životu ne shvate da je "i onda su živeli srećno do kraja svog života" bajka. To su lepi ideali, mada po biološkim zakonima nagona ne mogu delovati bez priučene prisile društvenih moralnih normi.

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************

Možda će se neko pronaći u ovom, možda će nekom pomoći da shvati u šta se upušta, možda će nekog sprečiti da bude nesrećan jer nismo svi sposobni da bez davanja sebe sa svim svojim osećanjima budemo u nekoj vezi, možda će na vreme shvati da trava u komšijinom dvorištu nija zelenija od naše i da će od svog bračnog partnera sigurno dobiti mnogo više uz više iskrenih osećanja ako mu pruži to što je spreman da uloži u svoju ljubavnu vezu, možda će se zaustaviti na vreme.
Svemu mogu da odolim osim izazovu!

Korisnikov avatar
Palma
Postovi: 3582
Pridružio se: 07 Jan 2011, 00:48

Re: Ljubavnica - Ljubavnik

Post od Palma »

Muška prevara, evo zašto postoji

Varaju i žene i muškarci, o procentima, nešto kasnije. A da li ste se nekad zapitale zašto muškraci varaju svoje žene/devojke? Evo odgovora.

Slika

Prevara je tema koja odavno zaokuplja seksologe, psihologe, socijalne radnike i na kraju, običen smrtnike.

Oko 40 posto muškaraca seksualno zadovoljstvo potraži u tuđem krevetu, zaključila je profesorka Kat Hertlein, nakon brojnih istraživanja, piše lifescript.com.

Ta se brojka nije mnogo promenila u odnosu na 1950. godinu kada je čuveni Kinsey u svom istraživanju o seksualnim navikama došao do zaključka da oko 50 posto muškaraca prevari svoje supruge.

S obzirom na to da se mnogi pitaju zašto uopšte dolazi do preljube, evo top razloga/opravdanja za prevaru, koje su naveli muškarci, a koji su objavljeni u knjizi The Manual: A True Bad Boy Explains How Men Think, Date and Mate – and What Women Can Do to Come Out on Top, autora Steveja Santagatija.

1. Partnerka više nije onakva kakva je nekada bila
2. Partnerka previše zanoveta
3. Ona mene više uopšte ne razume
4. Nedostaje mi uzbuđenja
5. Biologija je kriva za sve
6. To je samo seks, ne znači da volim ljubavnicu
7. Stalna partnerka često odbija seks sa mnom
8. Varam jer mi se hoće i može

E, sad, moje dame, nemojte reći da niste znale zašto je vaš voljeni “odleteo” u zagrljaj drugoj. Ukoliko pročitate i pronađete bar jedan od navedenih razloga za vaš bračni problem, preduzmite nešto, inače, ode on.
Svemu mogu da odolim osim izazovu!

Korisnikov avatar
Palma
Postovi: 3582
Pridružio se: 07 Jan 2011, 00:48

Re: Ljubavnica - Ljubavnik

Post od Palma »

Zašto žene varaju muškarce

Pošto smo izneli razloge zašto muškaci varaju žene, pa je sasvim u redu da pogledamo stvar i sa druge strane, iz ženskog ugla.

Prema nedavno objavljenom istraživanju naučnici su došli do saznanja da je 14 posto žena koje su u braku barem jednom prevarile svog supruga za razliku od 22 posto muškarca koji su učinili to isto, piše askmen.com.

A nakon objavljene liste razloga zašto muškarci varaju, evo i najčešćih razloga zašto žene varaju svoje partnere:

● Nedovoljno seksa
Ako muškarac svojoj partnerki ne pruža dovoljno seksa, a ona mu je ukazala na problem, vrlo je verovatno da će zadovoljstvo potražiti s drugim muškarcem u krevetu.

● Nevaljala devojka
Baš kao što postoje muškarci koji su skloni prevarama, postoje takve i žene. Ako joj se pruži prilika za avanturu, neće moći da odoli.

● Jačanje samopouzdanja
Seks može pozitivno uticati na jačanje samopoštovanja i samopouzdanja, a žena će se na taj način osećati voljeno i privlačnije. Ako joj iz nekog razloga to nedostaje u vezi, potvrdu će potražiti na drugom mestu.

● Osveta
Izgubila je poverenje u svog muškarca zbog nečega što je napravio i što ju je povredilo. Osvetoljubiva je i vratiće mu kad-tad. Očito joj nije bilo dovoljno to što ste se ispričali.

● Nedostatak intimnosti
U vezi ste i imate sve: stan, automobil, karijeru, jedno drugo. Možda se muškarcu čini da je to dovoljno pa zapostavlja svoju dragu. Ako njoj nedostaje intimnosti, komunikacije, ljubavi… neće biti zadovoljna i velika je verovatnoća da će se upustiti u ljubavnu aferu.

● Dosađuje se u spavaćoj sobi
Seks može postati monoton u dužoj vezi. Uvek isti položaj u istom krevetu sa istom osobom. Ljubavna afera omogućiće joj avanturu za kojoj žudi.

● Strategija za prekid
Umesto da prekine s muškarcem zato jer nije zadovoljna u vezi, žena će ga prvo prevariti jer smatra da je tako jednostavnije.
Svemu mogu da odolim osim izazovu!

Korisnikov avatar
Palma
Postovi: 3582
Pridružio se: 07 Jan 2011, 00:48

Re: Ljubavnica - Ljubavnik

Post od Palma »

Bračne afere

Ne kaže se bez razloga da je broj šest đavolski broj, zato vam predstavljamo šest prevara u braku. Možda nije vic, možda je ovo što sledi zaista bilo negde u svetu. Vi se lepo smestite, uživajte i smeškajte.

Slika


Prva afera

Oženjen muškarac je bio u vezi sa svojom sekretaricom. Jednoga dana, otišli su u njen stan i vodili ljubav celo posle podne. Iscrpljeni, zaspali su i probudili se tek oko 8 uveče. Muškarac se brzo obukao i zatražio od svoje ljubavnice da iznese njegove cipele napolje i zaprlja ih travom i prljavštinom. Onda je obuo svoje cipele i pošao kući.
“Gde si bio celoga dana?” na vratima ga je dočekala žena.
“Ne mogu da te lažem”, odgovorio je on.
“U vezi sam sa svojom sekretaricom, vodili smo ljubav celog popodneva.”
Ona je pogledala dole u njegove cipele i rekla:
“Lažovčino jedna! Opet si igrao golf celog dana!”

Druga afera

Sredovečni par je imao dve kćerke, ali su uvek razgovarali kako bi bilo lepo da imaju i sina. Odlučili su da probaju još jednom da dobiju sina.
Žena je zatrudnela i rodila zdravo muško dete.
Presrećni otac, pohitao je u porodilište da vidi svog novorođenog sina.
Kada je video najružnije dete ikada, prestravio se.
“Nema šanse da sam ja otac ovog nesrećnog deteta”, rekao je ženi. “Pogledaj ove dve prelepe devojčice kojima sam roditelj! Mora da si ti švrljala iza mojih leđa!”
Žena se osmehnula i odgovorila:”Ne ovoga puta!”

Treća afera

Patolog je radio kasno jedne noći. Pripremao je telo gospodina Petrovića koji je trebalo da bude kremiran. Ustanovio je frapantnu činjenicu. Petrović je imao najveći privatni deo tela koji je ovaj ikada video!
‘Izvinjavam se gospodine Petroviću’, komentarisao je patolog sam za sebe, ‘Ne mogu da dozvolim da tako impresivan primerak bude kremiran, to mora da bude sačuvano za potomstvo.’
Potom je odstranio ceo ud, spakovao ga je u torbu i poneo kući.
“Moram nešto da ti pokažem, nećeš verovati svojim očima”, rekao je ženi otvarajući torbu.
“Gospode Bože”, žena je uzviknula prestravljeno, “Petrović je mrtav!”

Četvrta afera

Žena je bila u krevetu sa ljubavnikom kada je začula muža koji je ulazio u kuću.
“Požuri”, rekla je, “stani u ćošak.”
Nauljila ga je bebi uljem i potom zasula talkom.
“Ne pomeraj se dok ti ne kažem”, rekla je. “Pretvaraj se da si statua.”
“Šta je ovo?” pitao je muž kada je ušao u prostoriju.
“To je statua”, odgovorila je.
“Jovanovićka je kupila jednu, meni se dopala pa sam i ja nabavila sličnu.”
Bez daljeg komentarisanja otišli su u krevet na spavanje.
Oko 2 sata posle ponoći, muž je izašao iz sobe i nedugo posle vratio se sa pivom i sendvičem.
“Evo”, rekao je statui, “uzmi ovo. Ja sam tako dva dana stajao kod Petrovića, mogao sam da crknem od gladi.”

Peta afera

Muškarac je ušao u bar i naručio pivo.
“Izvolite gospodine, to će biti 20 para.”
“Dvadeset para?”, ponovio je čovek.
Pogledao je u jelovnik i pitao:
“A koliko bi koštala karađorđeva i buteljka prošeka?”
“Dinar i 10 para”, odgovorio je barmen.
“Dinar i 10?”, ponovio je čovek.
“A, hoćeš li da mi kažeš gde je vlasnik ove kafane?”
Barmen ga je pogledao i odgovorio:
“Na spratu, sa mojom ženom.”
Čovek ga je upitao:”A, šta radi gore sa tvojom ženom?”
“Isto što i ja ovde sa njegovom kafanom.”

Šesta afera

Paja je umirao a njegova žena je sedela pored njega.
Pogledao je gore ka njoj i slabim glasom rekao:
“Moram nešto da ti se ispovedim.”
“Nemoj sada da se zamaraš pričajući”, odgovorila je ona.
“Ne”, insistirao je, “hoću da umrem u miru. Spavao sam sa tvojom sestrom, tvojom najboljom drugaricom, njenom prijateljicom i tvojom majkom!”
“Znam”, odgovorila je žena “sada se samo opusti i pusti da otrov deluje.”
Svemu mogu da odolim osim izazovu!

Korisnikov avatar
Palma
Postovi: 3582
Pridružio se: 07 Jan 2011, 00:48

Re: Ljubavnica - Ljubavnik

Post od Palma »

Evo šta o ovoj temi kaže gospođa Isidora Bjelica u svojoj knjizi “Virtualna kurva”:

Da je bilo ikog ko bi me u mojih sedam godina braka zainteresovao, u stvarnom svetu ove neverovatne portage
ne bi ni bilo.Ali, u zemlji u kojoj se teško zaljubite, jedva udate, gotovo je nemoguće naći adekvatnog ljubavnika.
Dosadni, skloni alkoholu i fudbalu, siromašni,zadrigli, debeli, jadni, uobraženi, nemaštoviti, rizični muškarci…
Tako je teško sresti muškarca u koga bi srećno udata žena mogla da se zaljubi.
Nesrećno udata da, ona još može naći nekog nesrećnika koji joj daje predah, ali srećno udata, to je već nešto preterano i razmaženo. Ako si našla jednog koji ti odgovara, šanse da nađeš još jednog su ravne nuli…
Nerazuman čitalac bi mogao postaviti pitanje šta će srećno udatoj ženi ljubavnik!?
E, pa ljubavnik je upravo najpotrebniji srećno udatim ženama da bi one to i dalje bile. Dobre supruge i dobre majke. Laki zanos, još lakši flert ili strasna avantura je ono što je srećno udatim ženama najpotrebnije posle izvesnog vremena. Umorne od bolesti dece, školovanja, kuvanja, peglanja, sopstvenog rada i izgleda, muževljevog hrkanjaili čak njegove dobrote i mirisa, udate žene se moraju bar jednom za vreme svog srećnog braka zaljubiti… Čak i one koje žive u normalnim zemljama, a ne mi nesrećnice u Srbijici.
Svemu mogu da odolim osim izazovu!

Korisnikov avatar
Palma
Postovi: 3582
Pridružio se: 07 Jan 2011, 00:48

Re: Ljubavnica - Ljubavnik

Post od Palma »

Advokati su najbolji ljubavnici

Profesija utiče na uspeh u krevetu i seksualne sklonosti, tvrde psiholozi. Rezultati najnovijeg istraživanja objavljenog u časopisu “Psicologia e Salute”, ukazuju na to da se advokati uvek trude da zadovolje partnera, dok je političarima bitan samo njihov užitak.

Menadžeri i direktori
Menadžeri i direktori su navikli da kontrolišu zaposlene na radnom mestu i često rasipaju energiju na poslu. Kao posledica javlja se gubitak emotivne povezanosti u ljubavnom životu. Seks vrlo često „odrađuju“ samo fizički.

Političari i javne ličnosti
Političari i javne ličnosti često menjanju seksualne partnere. U seksu su brzi i površni i nekoncentrisani. Prvenstveno gledaju na sebe i svoj užitak, dok obostranom zadovoljstvu ne pridaju previše pažnje.

Advokati, lekari, psiholozi
Advokati, lekari, psiholozi su po prirodi oprezni ljudi i tu svoju osobinu projektuju i na svoj seksualni život. Iz opreza, oni skoro nikad ne preuzimanju inicijativu i u krevetu im je vrlo često primarna stvar da zadovolje drugu stranu.

Vojnici, sportisti
Vojnici i sportisti se pak vrlo lako intimno vežu, verni su i odani. Nedostatak seksa relativno dobro podnose. U seksu vole tempo i obostrano uživanje.

Umetnici
Umetnici se groze običnog seksa. Oni traže emotivnu povezanost i često je ne nalaze što prouzrokuje večnu potragu za srodnom dušom i „skakanje“ iz veze u vezu.
Svemu mogu da odolim osim izazovu!

Korisnikov avatar
Palma
Postovi: 3582
Pridružio se: 07 Jan 2011, 00:48

Re: Ljubavnica - Ljubavnik

Post od Palma »

Pismo Ane Karenjine Tolstoju

Lave Nikolajeviču, nosi se u qurac, život si mi upropastio. Ne razumeš, baćuška, žensku dušu, zašto si se onda u nju petljao, zašto nisi pisao o muškarcima? Posvetiti roman prevarenom mužu koga situacija yebe spolja i iznutra, to bi bila prava knjiga za Ruse, a i za ostali deo pravoslavnog sveta. Drama prevarenog muža mnogo je strasnija od žene koja ljubi. U ustima je ukus kiselih krastavaca, kolena se tresu, misli se spotiču, jer udaraju jedna u drugu, neko kao da je uštinuo i zavrnuo mozak. Sve ispada iz ruku, krv počinje da se meša sa mokraćom. A ti kao da o tome nista ne znaš, ti neodoljivi Lave Nikolajeviču već se baviš zaljubljenom ženom i njenim nemirnim snovima. Hoćes da kažes da strahotu preljube nikad nisi osetio na svojoj koži. Daj, molim te, šta uobražavaš, pogledaj se u ogledalo. Vidiš li taj baburasti nos, oči pokislog dabra i pajalicu umesto brade.
Znam šta ćes da mi kažeš. Da si neodoljiv, jer si genije, da žene padaju na tvoj talenat i na tvoju pamet. A to nije baš tako. Mogao si da pitaš neku ženu koja ljubi, na primer mene. Kad muškarac i žena žele da se potucaju, onda je potpuno svejedno da li si lekar, pekar ili apotekar, što bi rekao jedan rok pesnik iz bratske nam pravoslavne Srbije. Mani se ti opisivanja ženskog srca nego se pozabavi prevarenim muževima. Njima rastu rogovi irvasa. Pa da vidimo kako to oni pate kad ih tucaju u glavu sa svih strana.
Svemu mogu da odolim osim izazovu!

Korisnikov avatar
Palma
Postovi: 3582
Pridružio se: 07 Jan 2011, 00:48

Re: Ljubavnica - Ljubavnik

Post od Palma »

Opasne igre

Koliko često ste u poslednje vreme čuli da vam se prijatelji rastaju zbog preljube? Ili, koliko puta ste pročitali u novinama sve o ljubavnim trouglovima poznatih? Prevara je postala deo naše svakodnevice. Razlozi za nju su mnogobrojni. Preljubnici žele da povrate nekadašnje lagodnosti života, da pobegnu od frustracija i problema. Na taj način žele da poprave sliku o sebi. Preljuba je veoma komplikovana i stresna, jer povlači za sobom i brojne posledice, kada trpi porodica, posao, pa i čitavo okruženje. Koja prevara najviše ume da nas zaboli? Pošto je seksualna prevara najčešća, reklo bi se da je ona i najdramatičnija.

Kod nje su razlozi čisto seksualne prirode - nema nikakve emotivne niti duhovne povezanosti između preljubnika. Seks je izvor moći i služi kao dokaz muškosti. Želimo da se dokazujemo pred drugima i teško odolevamo vizuelnoj stimulaciji. Grubo rečeno, čini se kao da smo programirani da zavodimo i da stalno isprobavamo svoje moći. Kada se zasitimo stalne partnerke, blizina nove osobe budi u nama požudu, i tada se razvijaju različite seksualne strategije samo da bi se stiglo do cilja. Strast, želja za novim uzbuđenjima i razbijanje monotonije glavni su razlozi za upuštanje u prolazne avanture ili u seks za jednu noć. Moglo bi se reći i da žene manje boli ovaj tip prevare, jer su svesne da strast nije nešto što traje večno, kao što znaju i da ljubav nikada ne umire, već samo menja formu.

Drugi tip prevare je emotivnog karaktera; tada postoji jaka emotivna i duhovna povezanost osoba koje su u tajnoj vezi. Muškarac uživa u blizini nove žene i želi da podeli s njom svoja razmišljanja, snove i planove za blisku budućnost. Emotivna prevara u većini slučajeva dovodi do prekida veze ili braka, dok je seksualna prevara najčešće kratkog daha i znak je da je u vezi ili u braku potrebna neka promena, najpre na seksualnom planu.

A zar bi ljubavne igre bile zanimljive da nisu opasne? :-BD
Njihovi susreti su časovi uzvišeni i nedužni, bogate su njihove hitre ćutnje.
On je njen grad gde vrtovi nikad ne zastrepe od oluje i kamenje je spokojno; ona mu je drvo,svetiljka radosti: više i ne vredi reći. Nad njima nebo visi, naizgled opasno, nije mu po ćudi njihova savršenost.
(Kameo, Dž.Vejn)
Svemu mogu da odolim osim izazovu!

Korisnikov avatar
Palma
Postovi: 3582
Pridružio se: 07 Jan 2011, 00:48

Re: Ljubavnica - Ljubavnik

Post od Palma »

Lančana reakcija

Direktor kompanije poziva sekretaricu i kaže joj:
• Hajde, spremaj se, idemo na nedelju dana na službeni put u inostranstvo...

Sekretarica po povratku kući obaveštava muža:
• Dragi, moram na službeni put na nedelju dana, moraćeš sam da se brineš o sebi...

Muž obaveštava svoju švalerku:
• Moja žena putuje na nedelju dana, provešcemo to vreme zajedno...

Švalerka obaveštava svog đaka kome daje časove matematike:
• Biću veoma zauzeta, imam puno posla i pauziraćemo nedelju dana...

Đak, sav srećan, obaveštava svog dedu:
• Dedice moj, biću slobodan nedelju dana! Nemam časove, jer mi je nastavnica zauzeta. Hajde da idemo na pecanje...

Deda (direktor kompanije) ponovo zove svoju sekretaricu:
• Plan je promenjen, moj unuk me moli da provedemo vreme zajedno. Putovaćemo drugi put...

Sekretarica zove svoga muža:
• Dragi, moj službeni put je odložen...

Muž zove švalerku:
• Nećemo moći ove nedelje, žena je odložila put...

Švalerka zove đaka:
• Nastave će ipak biti, kao i obično.

Đak zove dedu:
• Dedice, nastavnica je rekla da će nastave biti kao i obično, ne mogu da ti pravim društvo...

Deda zove svoju sekretaricu:
• Ipak putujemo ove nedelje!
Svemu mogu da odolim osim izazovu!

Korisnikov avatar
Palma
Postovi: 3582
Pridružio se: 07 Jan 2011, 00:48

Re: Ljubavnica - Ljubavnik

Post od Palma »

S vremena na vreme

Uvati me tako, s vremena na vreme, želja da promenim ljubavnika. I to nema nikakve veze sa objektivnim kvalitetima uspostavljenih biletaralnih odnosa. Prosto, dođe mi, ne znam odakle, a ne znam ni kako, želja sa kojom ne znam šta ću. Premeštam je iz tašne u tašnu, iz ruke u ruku, nešto k'o da mi je neprijatno... nameštam se, čekam, dajem signale, pretim... a u stvari - pecam i pravim se blesava, naročito pošto nemam nameru da ražalujem trenutnog vršioca dužnosti. Ja bih tek da se osvežim.

Moj ljubavnik je jedan izrazitno sjeban stvor koga već previše dobro poznajem da bih i dalje tripovala da je on neki James Bond. Iako iz dubine duše poštujem njegov izvitopereni svet i naopačke postavljene sisteme vrednosti, priznajem, promena bi mi prijala. Naravno, idealno bi kada bih mogla da njegovu kitu prikačim na neko tuđe telo, ali pošto je to nemoguće, moram se pripremiti na suočenje sa "mačkom u džaku".

"Mačka u džaku" je stručni izraz za situaciju u kojoj imate divan i privlačan primerak, i sve je super, super, ali fakat, dok ne otpakujete poklon, nećete znati šta ste dobili i to je tako. Nekada se desi da se načisto iznenadim, prijatno naravno, ali neretko je iznenađenje nešto manje i tu izraz "mačka u džaku" opravdava svoje postojanje.
Pokušala sam da uspostavim neki odnos između nekih drugih delova tela i baš tog određenog, presudnog za sudbinu naše relacije, ali uprkos raznoraznim teorijama, izjavljujem, pravila nema. Jednostavno nema. Zbog toga je važno da se žena pripremi, da bude spremna na sve varijante i da kao i svaki pravi sportista, bude pripravna da na juriš pobedi, ali i da prizna poraz.

Ne, ja više ne pušim male. Ne mogu, zbilja. Imam dovoljno godina i iskustva, valjda mogu i ja malo da biram. Ni po koju cenu ne mogu više sebi da priređujem ostvarivanje odnosa koji podrazumevaju kompromise. Ako bih se još jednom našla u situaciji u kojoj ja radim "to" sa "tim nečim" u ustima, a pritome pominjem boga i ostale i žalim što nemam jebenu kameru da me snimi da se vidi koliko je to besmisleno, kapiram da bih samu sebe javno bičevala, koliko istog dana. Ne, hvala.
Upravo iz tog straha, ja gajim endemsku vrstu u svom životu koja me lišava frustracije "mačka u džaku". To je jedna komunikativna grupacija sa kojom sam ostvarila niz uspešnih akcija istog ili sličnog tipa, ali i sa kojom gajim i potpuno drukčije odnose, neovisno od faze u kojoj se nalazim. Tu je nezgodacija samo u tome što znam da ni oni nisu James Bondovi, tako da ponekad nisam sigurna zašto sam uopšte pravila čitav cirkus.
Vidite, s vremena na vreme, ja žarko želim da promenim ljubavnika. Ali imam problem. Rizikovanje me umara, a sigurica me ne inspiriše.

Dok tražim način da rešim tu zahtevnu formulu, polako odustajem, minjava naboj, želja se topi i bezglasno nestaje.
Čini mi se da lagano starim. Postajem tipična nadrkana žena srednjih godina koja živi život sabijen u "*ebala bih se, ALI...". Onaj ko fasuje "ALI" treba sebi mirno da prizna da godine minule i da više ni za šta nije dovoljan samo zanos.... (Laka Žena Trena)
Svemu mogu da odolim osim izazovu!

Korisnikov avatar
Palma
Postovi: 3582
Pridružio se: 07 Jan 2011, 00:48

Re: Ljubavnica - Ljubavnik

Post od Palma »

Mislite malo i na sebe

Finim se curama, nakon deset godina braka i najmanje dvoje dece koja su rezultat seksa na svaku petu godišnjicu (ne računamo naravno pijane nasrtaje napaljenog supruga koji je, misleći kako gura pišu u nju, zapravo gurao negdje tamo pored, pa nije zatrudnela), onaj Mirko na poslu odjednom učini tako jebozovan i nežan, sve što njen brkonja kod kuće nije. Mirko joj je poklonio prvu ružu. Mirko joj je, zamislite, rekao kako je lepa.

U kasnim tridesetima, fina cura s Mirkom otkriva i drugu stranu seksa.
Uči da piša od sedam centimetara nije vrhunski piton koji kolje po kućama, kao što joj je njen suprug upravo tvrdio godinama.
Uči kako predigra ne znači rečenicu "Mala, skidaj gaće!!".
Uči kako piša može ući i ako nisu u misionarskom položaju.
Uči, zamislite, da se ne ljube samo usta nego i spolni organi. I da je to jako ugodno, dapače.
Uči da za vreme seksa postoji neki čudan fini osećaj, eksplozija čak, i zaključuje kako želi toga još. I još. I još. A Mirko joj daje koliko god dugo želi.
Čudno je to, pomisli. Brkonja je uvijek tvrdio kako je 15 sekundi užasno puno vremena. Nitko te ne može duže ševiti nego ja, rekao je. I očito lagao.
Dolazi natrag kući sa nimalo kršćanskim osećajima i željom za davljenjem brkonje koji hrče na kauču.
I odjednom se sama sebi ne učini ni najmanje finom.
Odjednom poželi da je više vremena provodila na jebodromu, a manje se pokušala umiliti lokalnim tračerima.
Odjednom poželi da je više vremena provela klečući pred frajerom, a ne na klupici u crkvi.
Odjednom shvati da ljudi pričaju iz zavisti i zlobe, a ne iz moralnih pobuda.
Odjednom shvati da se za dobrim konjem prašina diže, a da se za njom nije nikad ništa dizalo. Jer je bila fina, jelte?!

Odjednom poželi da je pre brkonje uistinu nešto i proživela.

Pouka priče bi bila da misliti samo na druge, a nikada na sebe ne završava se uvek dobro.
Svemu mogu da odolim osim izazovu!

Korisnikov avatar
Palma
Postovi: 3582
Pridružio se: 07 Jan 2011, 00:48

Re: Ljubavnica - Ljubavnik

Post od Palma »

Na temu ljubavnik moja poznanica neki dan mi reče:

"Ja varam svog supruga, a da bih ga varala moram da se ubacim u brzinu, da izađem iz svoje kolotečine odgovorne majke, supruge. Inače to nikada ne bih uspela ili bi mislila na muža, na decu, na kuću, na posao i nikada ne bih mogla da doživim orgazam sa ljubavnikom. Da se razumemo, za prevaru moraš biti lud ili strašno ogorčen. Ja nisam ni jedno od ta dva, ja prosto volim ideju da imam ljubavnika i da se tako relaksiram. Bez obzira na povremene relakse volim svog muža i naš brak je veoma uspešan."

Eto ljubavnik kao relaksacija! I toga znači ima.
Svemu mogu da odolim osim izazovu!

Korisnikov avatar
Palma
Postovi: 3582
Pridružio se: 07 Jan 2011, 00:48

Re: Ljubavnica - Ljubavnik

Post od Palma »

Pazi ovako i to je dobro znati:

Ovo nije moj problem ali nikada se ne zna, mogao bi jednog dana biti i moj (nikada ne reci "nikad"):

zamislite molim vas, njen ljubavnik ima ljubavnicu dok se ona otima još uvek svom dodatnom navalentnom ljubavniku (ali samo je pitanje dokle!) i imamo "srećan" četvorougaonik (ona, muž, ljubavnik i ljubavnica). Ne interesuje nas ovog puta njegova druga polovina i šta se tamo događa jer bilo bi malo previše i za nas (možda bi se tek tada rasplakali zbog grešnosti). I svi uživaju u svojim grehovima :o i svojim ljubavnim strastima. Naravno najlepše je ljubavniku maženom i paženom od svoje dve zadovoljene ljubavnice (sve postiže tip) ali ga niko ne osuđuje. A znate li zašto? Treba znati, umeti i hteti a da pri tome niko nije povređen jer ono što ne znate ne boli.

Moje mišljenje o tome? U svemu ovome vidim isključivo prolaznu strast bez ljubavi. Dalje ne razmišljam jer ja bez ljubavi ne mogu niti funkcionisati, a kamoli imati ljubavnika.
Svemu mogu da odolim osim izazovu!

Korisnikov avatar
Palma
Postovi: 3582
Pridružio se: 07 Jan 2011, 00:48

Re: Ljubavnica - Ljubavnik

Post od Palma »

Kakva treba da bude ljubavnica?

Ona treba da ljubi ženstveno i strasno, da igra na kartu seksepila, da je solidno situirana, da bude osećajna, da dobro izgleda, da bude duhovita, da ne primećuje druge muškarce, da ume besprekorno da se obuče, da ima izgrađen ukus, da je poznavalac dobre kuhinje, da bude avanturistkinja sa kojom život ima petu dimenziju, da ga obožava do kraja sveta i nazad, da je odana i puna poštovanja prema njemu ... i razume se , u krevetu - ono što se zove oličenje dobrog seksa. Samo još kada bi smo znali gde ta retka vrsta postoji, osim u glavama veoma maštovitih muškaraca?

Ali ako žena nešto od toga ne poseduje, a ipak je zadesi status ljubavnnice ... Spotakne se o nečije postojanje, a u glavi počinje da joj se razvija emotivni film pod radnim naslovom ˝Šta bi bilo kad bi bilo˝ ... i veoma lako i brzo pada u blaženo osećanje ˝ni na nebu, ni na zemlji˝. Mimo svoje prirode pravi kompromise sa svojim visokim standardima i očekuje da joj ljubavnik uzvrati ljubav i pokaže dostojno poštovanje. Ali kada ON dodirne njene ideale, sve može! Baš sve ... I tada kod nje dolazi do raspada sistema i sudara sa sa neminovnim pitanjem: kako se pokupiti i skockati ponovo?

Slika
Svemu mogu da odolim osim izazovu!

Korisnikov avatar
Palma
Postovi: 3582
Pridružio se: 07 Jan 2011, 00:48

Re: Ljubavnica - Ljubavnik

Post od Palma »

Otkrijte nevernika u 5 poteza

Slika

Iako je nevera najčešći znak da je veza u velikoj krizi ipak je reč o neopravdanom činu koji može biti uzrokovan trenutkom slabosti, nesmotrenosti ili jednostavno simbolizira nepoštovanje partnera. Ako ste i vi jedna od onih žena koja oseća da nešto u vašoj vezi ne štima, možda je vreme da istražite u čemu je problem. Donosimo 5 znakova koji otkrivaju nevernog muškarca.

Seksualne promene
Primetite li da se vaš partner počeo menjati tokom seksualnog odnosa možda je vreme da se zapitate zašto. Osetite li da ga zanimaju novi seksualni trikovi koje još niste zajedno isprobali, a da niste o tome razgovarali postoji verojatnost da je nove strasti probudio neko drugi. Isto tako, manjak seksualnog apetita i hladan pristup vođenju ljubavi takođe mogu biti pokazatelji nevere.

Neobični telefonski pozivi
U moderno vreme kada su sredstva komunikacija dostupna u svakom trenutku doista treba biti na oprezu jer su telefonski pozivi i poruke među prvim pokazateljima da vam nešto skriva. Ako vaš partner ne pušta mobitel iz vidokruga i na svaki poziv ili signal poruke žustro reaguje, možda postoji razlog za brigu.

Jedini način da sigurno saznate je da otvoreno postavite pitanje i saznate s kim se dopisuje ili s kime razgovara. Otvorena komunikacija je znak poverenja, ali ako je njegova reakcija na vaše pitanje burna ne zaboravite izreku: ‘Napad je najbolja odbrana’.

Nedostupna linija
Još jedna sumnjiva situacija koja se veže uz mobilne telefone. Ako je njegova linija često nedostupna, ili baterija prazna, kupite partneru još jedan punjač za mobilni. Ako i to ne upali takve situacije ostavljaju veliki prostor za sumnju. Svakodnevna izvinjenja i opravdavanja daleko su od nespretnog spleta okolnosti.

Nove najbolje prijateljice
I sami smo svesni kako se nova prijateljstva s godinama vrlo teško postižu. Upravo zbog toga njegovu novu prijateljicu ili koleginicu s kojom je u poslednje vreme vrlo blizak prihvatite s dozom sumnje. Iako ne treba biti paranoičan, ali smetali vam novo prijateljstvo, zatražite od partnera da vas upozna s novom osobom u njegovom životu i sami otkrijte misteriju koji vas muči.

Ženska intuicija
Iako zvuči praznoverno, ali ženska intuicija može biti neverojatno dobar pokazatelj da nešto u vezi ne štima. Ako niste ljubomorna i posesivna osoba, vaš crv sumnje koji vam daje osećaj nesigurnosti najverojatnije postoji s razlogom. Ali, bez obzira na osećanja ne žurite sa zaključcima već pokušajte eventualni problem rešiti razgovorom ili malim ženskim istraživačkim talentima.
Svemu mogu da odolim osim izazovu!

Korisnikov avatar
Palma
Postovi: 3582
Pridružio se: 07 Jan 2011, 00:48

Re: Ljubavnica - Ljubavnik

Post od Palma »

...

Razmišljanje mog poznanika na temu Ljubavnica - Ljubavnik

"Sve je jednostavno oko nas Palmo...sve...

Sve više mislim da ljubav nije jedna, nemerljiva i ograničena krugovima strasti. Shvatam da je ona fluid koji plovi kroz vreme, prostor, sve oko nas i traži mimo naših želja i stvarnosti svoje zadovoljenje.
Mi je ne možemo obuzdati, ona je jača od nas i suštinski jedina istina. Sve ostalo je laž, nemoć pred realnošću, kompromis koji jede sopstveni ego i tonjenje u nešto što nije život, jednostavno ništa..., samo lažna senka na zidu, napravljena čudnom igrom životnih ruku.
I zato treba voleti, ne jednom..., ne činiti zlo..., i pustiti ljubav da plovi samo njoj znanim stazama...pratiti je...do bola...

U svoj toj želji da život uklopimo u opšte prihvaćene forme, tonemo u život bez strasti, daha, trenutka koji je kao večnost.., zaljubljenosti...svega... Da bismo bili ono sto nismo u stanju, da sanjamo tuđe snove, ne svoje...koji su na dohvat ruke.
I šta onda, nestaje sve i mi, a život ide.

Jednom sam čak napisao da niko i ne primeti ako se ne uzme, ne zato što nas voli, nego jednostavno mu, ili joj više nije stalo, ne oseća..., jer se strast pretvorila u neki redosled i red dnevnog života, koji nije loš, čak šta više, ali ostavlja prazninu u duši, po kojoj ljubav i dalje luta, dok je ne odgurnemo, a samim tim i sopstveni život.

Zato se ne slažem da su to samo muškarci u stanju, ma ne..., mi smo sve više lovina, a sve manje lovci...

Razmišljajući o svemu tome shvatam, da se muški rod sveo na ego i praznu priču, bez one tajanstvene doze duhovnosti, koju žene i te kako poseduju i vole, samo je neki put treba probuditi..., postali smo ništa...mašine za rad i prazan život.
A žene, sve više žena ima ono, sto nije lepota, ne..., one su više ili manje lepe..i to nije bitno, bitno je da imaju unutrašnju privlačnost, duševnost koja zrači, vapi da izađe napolje i bude usmerena na pravu osobu.

I ponovo kažem, volite...

Ljubav sama po sebi je promiskuitetna, ona nije jednoznačna i jedna...
Ona voli njega, ili on svejedno, ne sa onim žarom kao kada su se upoznali, ali voli, sigurnost, topao dah, vrelinu poneke noći, ali...

Oseća i privlačnost drugih ili druge.. Pokušavaju da je uguše, da ponište, ne vredi, jer je ljubav jača, uvlači se u svaku poru novog...

Razmišljajuci o tome, shvatam da mi iz moralnih pobuda poništavamo drugu ljubav, ne zato što želimo, nego zato što se ne uklapa u postojeći sistem morala i vrednosti.
Ne znam, verovatno će neka nova vremena donositi nove vrednosti i predstave o dobrom i lošem, tako da će sve to jednog dana možda biti prihvatljivo.

Ljubav je višeznačna, ide u raznim pravcima, prema voljenim osobama, bližnjim, životu, svetu, svemu...i pustimo je, jer...

Nemojte zaboraviti da je samo u njoj istina... "
Svemu mogu da odolim osim izazovu!

Korisnikov avatar
Palma
Postovi: 3582
Pridružio se: 07 Jan 2011, 00:48

Re: Ljubavnica - Ljubavnik

Post od Palma »

A da li je i ovo ljubavnik? Prevara? Greh? :-???

Imam divnog muža s kojim sam preživela duge godine braka, pa ipak živim život koji mi krade slobodu. Dozvoljena mi je samo misao na njega. Njegova ću biti samo u kratkim ukradenim trenucima. U mislima naši pogledi se sreću svaki dan, tiho i strasno odmaraju se na telima, njegov zamišljeni dodir me šalje u beskonačnu ekstazu. Život i postelju delim s njim u svim snovima i fantazijama. Jedini je koji zna u meni probuditi roj leptira, a sta mi to vredi kada nemam mrežu da bi ih ulovila i da bi ulovila njega. Verovatno zaslužuje da zna da mi je poklonio najlepše, najduže i najbolje orgazme mog života; bez dodira, samo s osmehom i čvrstim telom, koje ne izlazi iz mojih misli. Dani prolaze, a moja želja je sve veća. Iskreno se nadam se da neće sve ostati samo na strasnim željama i na slovima naših monitora.
Svemu mogu da odolim osim izazovu!

Korisnikov avatar
Palma
Postovi: 3582
Pridružio se: 07 Jan 2011, 00:48

Re: Ljubavnica - Ljubavnik

Post od Palma »

Zavodnik

Juni je na izmaku, a vi ni ovoga puta niste osvojili srce nijedne žene. Ne očajavajte, vi još možete postati zavodnik, za razliku od mnogih drugih koji to već jesu i kojima je mnogo teže nego vama.

Pravi zavodnici i nisu lepotani i besprekorni heroji, a u takve ne smemo ubrojati ni posednike mnogobrojnih ženskih skalpova koji su ih pribavili slavom, novcem, ili kakvom moći. Nećete, valjda, zažaliti što vas nisu "dodirnule oči neke žene" kojoj ste odobrili kredit iz primarne emisije, jeftino ustupili zejtin iz državnih rezervi, kojoj ste preko reda izvukli devizni ulog kod Dafine, kojoj ste abolirali krivicu u demonstracijama ili doturili zelene bonove za setvu? Istina, ima tu nečega, nije njima bilo loše "u dugim noćima", dok smo mi treći put u jednom jedinom veku tukli Nemce. No, slast zavođenja veća je kad su i teškoće veće.

Pravi zavodnik je, zapravo, s nekom manom. Ričard Treći je bio grbav, Bajron je bio ćopav, Puškin napola crnac, a Crnjanski u celini Srbin. Ni ovde nije potrebno preterivanje, ne morate sve to biti u isto vreme. Da biste postali veliki zavodnik, ne morate imati ni naročite fizičke predispozicije, niti vam je potreban aparat velikih dimenzija. Znam čoveka kome je udruženje za zaštitu žena umesto "oružnog lista", na jedvite jade, izdalo "kuražni list", sa obavezom da ga pre upotrebe obavezno prikaže. On je uveren da svoje uspehe duguje svojoj hiperdimenzionalnosti. Nije, siromah, svestan, da time umanjuje valer svoga iskustva, jer ono nije šire primenljivo.

U zavođenju je najvažnija priprema. Kundera dobro primećuje da nije toliko teško zavesti devojku, koliko je teško poznavati dovoljno devojaka koje još nismo zaveli. On otuda preporučuje "onima koji gledaju u budućnost" da obezbede što širi krug "registrovanih i kontaktiranih žena". Dajte, osvrnite se malo oko sebe, ne gledajte samo u nacionalne radnice na televiziji. Ako je jedan Žan Žak Ruso mogao da se zaljubi u sobaricu (Terezu Lavaser), osmotrite i vi malo bolje kasirku u samoposluzi. Možda je pre bekstva iz Rogatice tajno pisala poeziju, a noću sanjala divlje veprove u salonu Simplon ekspresa. Za prilaz na brinite dobar je svaki. Nije neophodno da joj odmah kažete: "Santa Persida della salute".

Pre nego što se sklupčamo pod raskošna pazuha komšinice, dužni smo da vam skrenemo pažnju na razlike i opasnosti koje prate sudbinu svakog zavodnika. Eto, kad je Puškin u Odesi zaveo ženu komandanta grada, ovaj mu se osvetio tako što ga je postavio u komisiju za uništavanje skakavaca u okolini. A kasnije je prošao još gore. On, za kojim je plakalo toliko lepotica, postao je rogonja, pa su ga čak proglasili za "pomoćnika velikog majstora Ordena rogonje". U dvoboju, ubio ga je ženin ljubavnik D. Antes, usvojenik holandskog ambasadora u Petrogradu. Dok je Onore Balzak, nezasiti erotoman, umirao na krevetu od mahagonija, žena njegovog života grofica Elina Hanska ubijala je vreme u susednoj sobi zabavljajući se sa ljubavnikom.

Iz ova dva slučaja treba izvući bar dva zaključka – izbegavajte dvoboje i krevet od mahagonija.
Svemu mogu da odolim osim izazovu!

Korisnikov avatar
Palma
Postovi: 3582
Pridružio se: 07 Jan 2011, 00:48

Re: Ljubavnica - Ljubavnik

Post od Palma »

Moj već pomenuti poznanik dalje kaže:

"Kada život donese vododelnicu, kada trajanje prekrije sve i preraste u besprekornu učmalost, u tom času žena je najlepša.
Ona, je nekad bila savršenog tela, ima prve tragove zrelosti, koji je samo ulepšavaju. Tada žena dobija ono što do tada nije imala, pored lepote i ženstvenosti, dobija unutrašnju i duševnu lepotu, koja zrači.
Ta žena je lepa, skladna, mazna, sa baršunastom kožom i divnim mirisom, ona je prelepa, predivna, zrela... i čeka..., čeka njega, koga nikad dotad nije dočekala, da ga uzme, da je uzme, da joj probudi damare i da osećaj slobode, da je oseti i spozna, da je shvati i u sebe primi.
Ona čeka.., prelepa i najlepša, čeka i nada se, da će je on uzbrati. Najlepši deo života, najlepše ja, najlepše misli u duhu sazdane, najlepše telo u tihom skladu sa duhovnošću, ona čeka..., a njega nema.
Trajanje se nastavi, vreme prolazi i sve ono što je ljudsko u trošnosti nestaje, nestaje i ona, on je ne uzbra, ostade da kopni kao teški sneg u poznoj jeseni.

Lepotice.., nemojte čekati, uzmite, ne mislite, ništa bolje neće biti ako ne uzmete, neće se čak ni primetiti. Verujte sebi, stvorite svoj mali svet i trajanje u njemu, u tom svetu biće vam lepše, snovi dohvatljivi a dani vidljivi, budite jake i uzmite, uzmite sebe radi i svog sećanja na jedan dan, kada se vododelnica javila i kada je san prekrio dan."

Lepo rečeno nema šta, a možda i sažeta istina cela u nekoliko redaka.
Svemu mogu da odolim osim izazovu!

Korisnikov avatar
Palma
Postovi: 3582
Pridružio se: 07 Jan 2011, 00:48

Re: Ljubavnica - Ljubavnik

Post od Palma »

Ljubavnik

Postoje i kontraargumenti, koji su se ultimativno smestili među deset božjih zapovesti. S obzirom na to da ljudska vrsta – quod erat demonstrandum – ni najmanje ne poštuje ni ostalih devet, osvrnimo se podrobnije na ono kršenje zakona koje je bar ugodno. Možda će nam to On, kada mu dođemo na istinu, uzeti u obzir kao olakšavajuću okolnost.

Jedino tajno žensko znanje koje majke nikada ne prenose ćerkama jeste tretman pojave ljubavnika. Može se samo zaključiti da je to oblast u kojoj ćerka postaje direktna konkurencija i time se dovodi u pitanje apsolutna nesebičnost majčinske ljubavi. To je isto kao kada Upotreba svih mentalnih i emotivnih potencijala, negovano telo, brza cirkulacija krvi, često kikotanje – sve su to dokazi da je posedovanje ljubavnika za ženu veoma zdravo.

Nevaljale tetke izdiktiraju recept za neko jelo, ali bez glavnog sastojka ili postupka. Da se i ne govori o školi, gde sirote devojčice nauče da seku ivericu, rasklapaju M-48 i smućkaju sonu kiselinu. Ni traga praktičnom nauku, izuzev što je sona kiselina neko vreme bila omiljeno ovdašnje sredstvo za trajnu depilaciju lica suparnice. Ni ženski časopisi, koji se lažno predstavljaju kao ženini prijatelji i poverenici, ne nude nikakva rešenja. Svi oni uvijeni odgovori Dragih Saveta kako treba dvaput razmisliti, naći u sebi prave uzroke i okrenuti se poznatom zlu ponekad čak i stoje, ali je sigurno da neće biti poslušani. Pročitaju se, prokomentarišu starom srpskom (i žene su Srbi) "ti ćeš da mi kažeš", i kreće se u akciju.

Da bi posedovanje ljubavnika imalo ikakav smisao, neophodno je očistiti ga od svakog utešnog supstituta za dronjavu vezu, povoda da se ona prekine, skretanja pažnje na sebe ili pomodnosti (videti Ružičića iz Nušićeve "Gospođe ministarke"). Sve su to nevolje sa tužnim krajem. Ni za ljubavnika nije neki provod da izigrava rame za plakanje onoj koja nezadovoljstvo sobom neuspešno prikriva nezadovoljstvom drugima. Ako je prethodni uslov zadovoljen, ide se dalje: ljubavnik mora biti lep, pismen i sposoban da se sam izdržava. Zatim da miriše lepo (ili bar nikako), ne hvališe se i ne drobi o poslu – izbegavati nouveau riche i političare – i da je cunami u krevetu. Ne sme biti zahtevne i zaljubljive prirode.

Mnogobrojni primeri iz neudžbeničke istorije dokazuju da je prethodno moguće naći. Tako ona koja voli može izvoleti unterhaltovati se znojavom napetošću prvog telefonskog poziva dok Zakoniti drema u drugoj sobi, traženju mesta za intimnu večeru negde gde ne zalaze poznanici, zamagljenim automobilskim staklima i motelskom smeštaju B kategorije. Kod nas su, nažalost, retki slučajevi kada su obe strane u ljubavničkom odnosu slobodne (bez Zakonitih). Tada, doduše, nema adrenalinskog šoka od laganja, sakrivanja i bežanja, ali se zato stvar na miru gustira.

Ipak, slika ne bi bila potpuna a da se ne prizna da je ovde reč o vidu žovijalnog zadovoljstva. Previše uslova mora biti zadovoljeno da bi sve bilo "do jaja", pa tu nestaje prava opuštenost i razmena. Sve ostaje na nivou pozorišta, što nije loše ako je u pitanju vodvilj. "Zašto jednostavno, ako može komplikovano", životni moto ljudske vrste, uvek promeni žanr i razbuca vodvilj. Idealno rešenje za ovaj ženski problem leži u "budućnosti koja nam se događa". Za neku godinicu, žena će prostim pritiskom na dugme u svom budoaru materijalizovati virtuelnog hologramskog ljubavnika sa ugrađenim programom za aktiviranje primarnih seksualnih karakteristika, uz to sjajnog šahistu, velikog kozera... (dopisati po želji). Ljubavnici mnogih vladarki i uticajnih žena (kao i drugih) skončavaju u dvobojima, na giljotini ili od čaja od lijandera. Ljubavnika novog doba biće moguće ubiti i ponovo stvoriti beskonačan broj puta. A pravi muškarci će najzad moći da se malo opuste i odmore. (Olja Broćić)
Svemu mogu da odolim osim izazovu!

Odgovori

Ko je OnLine

Korisnika u ovom forumu: Nema registrovanih korisnika i 0 gostiju