Muško-ženski odnosi

Odgovori
Korisnikov avatar
Maja Radonjić
Postovi: 156
Pridružio se: 11 Dec 2010, 15:36

Muško-ženski odnosi

Post od Maja Radonjić »

Evo još malo saveta za svako "domaćinstvo" :-D :-D :-D

Sta zene ne znaju o muskarcima

Ima nešto u uzrečici: 'Ah, svi su muškarci isti!', koju žene znaju govoriti svojim prijateljicama dok uz kavicu tračaju svoje neposlušne partnere. Naime, muške obilježavaju neke opće karakteristike prilično neshvatljive ženskom rodu. Shvatite li ih, postići ćete i primirje sa suprotnim spolom. Pa krenimo...
Žene se često ljute na muškarce zato što im ne znaju čitati misli. No tražiti od njih da to čine i biti ljut jer im to ne uspijeva isto je kao da se ljutite na sebe jer ne znate letjeti. Muškarci su jednostavna bića, zato im radije recite što zapravo želite. Uštedjet ćete si puno živaca i bit ćete sretniji.
Muškarcima je Jessica Alba seksi, Monica Bellucci također, kao i Scarlet Johansson... i još puno njih za koje je bolje da ne znate. I da, to će priznati i to je u redu - sve dok za vašu najbolju prijateljicu ne misle isto.
Ne tražite od njih da razumiju vaš strastveni nagon za kupnjom cipela ili krpica koje ćete obući najvjerojatnije samo jednom ili čak nijednom. Muškarci to ne razumiju, a šoping je za njih često mučna obaveza (bar ako su u šopingu s vama, a ne sa svojim prijateljem u razgledavanju tehnike ili sportskih rekvizita) pa divljenje cipelama u izlogu i isprobavanje mnoštva haljinica ostavite za druženje s frendicama.
Muškarci zaista misle da izgledate jako dobro bez trunke šminke, ali nažalost, ne toliko dobro kao s njom. Stoga ne očekujte navale iznenadne strasti ili da se iznova zaljube u vas ako ste doma uvijek nesređeni, s podočnjacima, i još se žalite na umor i na to koliko imate posla.
Ženama je jako stalo do toga što će odjenuti, no istina je da muškarci to malokad primjećuju, osim ako odjeća nije jako izazovna. Zato, bez brige, oni vas ionako najviše vole kao od majke rođenu.
Kuhati večeru za muškarca je kao kad muškarac ženi kupuje cvijeće, osim što, naravno, ovo prvo zahtijeva puno više vremena, truda i znanja. Srećom, većina muškaraca to ipak zna cijeniti. No nemojte očekivati da će misliti da je ono što je njegova mama vjerojatno svaki dan činila za njega nešto zbog čega se baš jako žrtvujete.
Muškarci vole tepanje, ali isključivo u četiri oka! Pred prijateljima više vole glumiti frajere i pate od usađenog straha da ne ispadnu papci. Zato ne očekujte od njih previše nježnosti, tepanja ili poklanjanja pažnje kad ste u društvu.
To da je netko seksi ne bi se moralo odnositi samo na žene. Naime, i frajeri nešto slično vole čuti. Kao, uostalom, i neki drugi dobar kompliment, što podiže njihov ego i daje im samopouzdanje.
Prebaciti preko usana 'volim te' je velik korak u životu svakog muškarca i zato oni radije čekaju da se vi odvažite i prvi to kažete. Muškarac koji previše vremena provodi u teretani vjerojatno nadoknađuje očit nedostatak nečega. Nažalost, ono što želi nadomjestiti otkrit ćete – prekasno.
Za muškarce ljubomora nije znak pretjerane ljubavi već nedostatak povjerenja. Vaša ljubomora će mu zato prije biti znak da ga ne volite dovoljno (jer mu dovoljno ne vjerujete) nego da vam je previše stalo do njega. A njegova ljubomora? To je već sasvim druga priča i za neku drugu temu.
Za prevaru nema nikakvog izgovora. Nemojte se pitati u čemu ste pogriješili i nemojte preuzimati dio krivice. Ako vam on kaže da mu se to jednostavno omaklo, imajte na umu da se varanje baš i ne omakne samo tako. Ne radi se tu o nekoj nezgodi na koju se ne može utjecati, naprimjer: 'Ups, malo sam se spotaknuo i upao u seksualni odnos s drugom.' Te su stvari planirane i svjesno izvedene, a događaju se i najpoželjnijim partnericama.
Svi muškarci s kojima ste ikad hodali, a koji su rekli da se ne žele ženiti ili da ne vjeruju u brak, i sami će se, budite sigurni, jednog dana oženiti. Ali ne vama. Oni vam zapravo ne poručuju da se ne žele oženiti. Ono što vam, dakle, govore jest da se ne žele oženiti vama. :-)



Izvor: DobreVijesti.info
Što se mrči kada kovat' nećeš, što zbor kupiš kad zborit' ne smiješ...
Korisnikov avatar
Palma
Postovi: 3582
Pridružio se: 07 Jan 2011, 00:48

Re: Muško-ženski odnosi

Post od Palma »

Šta muškarci ne znaju o ženama?

Postoje mnoge stvari koje muškarci ne znaju o ženama, uglavnom zato što one ne žele da oni znaju, tako da ih kriju veoma uspešno.

Džilijan Teling piše kolumnu o seksu za „Maksim” i autor je komične knjige „Prljave devojke: gola istina o našim tajnama (nečisto i sasvim zastrašujuće”).


Slika

Jedan moj prijatelj, momak koji je ranije imao običaj da pored svoje žene malo „švrlja” i sa drugim devojkama, ima vrlo čudnu teoriju o ženskoj vrsti.

„Žene ne varaju”, rekao mi je, kada sam ga pitala da li se ikad zabrinuo da li ona njemu radi to isto. „To jednostavno nije u njihovoj prirodi.” Samo sam se nasmejala. Naravno, nisam bila iznenađena kada je posle neizbežnog raskida, otkrio da ga je varala skoro sve vreme dok su bili u vezi, ali on je bio potpuno šokiran.

Postoje još mnoge stvari koje muškarci ne znaju o ženama, uglavnom zato što mi ne želimo da oni znaju, tako da ih krijemo veoma uspešno. Ali tokom mog dvoipogodišnjeg ispitivanja mnogobrojnih žena za kolumnu o seksu u „Maksimu”, otkrila sam da ima mnogo, mnogo više stvari koje mi dame skrivamo od muškaraca…

1. Čim ostanemo same kod kuće – muž ode na posao, deca u školu, cimerka je van grada i imamo dovoljno slobodnog vremena, znajući da niko neće da nam ušeta u stan, mi masturbiramo. Nekad to radimo dok ste još u kući ako znamo da to kvalitetno slobodno vreme nećemo skoro dobiti. Uglavnom radimo to dok smo u kupatilu.

2. Veliki broj nas voli da piški napolju. I pod tušem. A ponekad jednostavno poželimo da to uradimo u toploj kupki u kadi, ali pokušavamo da se suzdržimo iz poštovanja prema svima onima koji je koriste.

3. Mi čupamo zalutale dlačice sa naših prstiju, brade, usana, mladeža na nogama i sa bradavica. I stvarno, ali stvarno uživamo kad iščupamo tvrdoglavu dlaku koja je tek počela da izbija. Otarasiti se tog dosadnjakovića je, iz nekog značajnog razloga, tako slatko zadovoljstvo.

4. Kada niste u blizini, mi puštamo gasove. Što duže, glasnije i smrdljivije, to je veće uživanje

5. Kada smo zaljubljene, mirišemo vašu odeću ili jastuk na kojem ste spavali kada niste tu. Ako nas uhvatite da ovo radimo, bićemo ponižene.

6. S vremena na vreme, sve bismo volele kada biste bili malo otvoreniji i opušteniji što se seksa tiče… možda da odemo na svingerske zabave, probamo trojku ili budemo prljava striptizeta jedne noći, ali bez emotivnih posledica.

7. Negde duboko u sebi, nadamo se da vaši drugovi žele da spavaju sa nama, I vrlo često ćemo se oblačiti za njih i suptilno flertovati, a i oni takođe. Mi ne želimo da ih imamo, samo hoćemo da da oni žele nas.

8. Ni najmanje nismo uvređene kada nam zvižde ili mnjauču građevinski radnici, sve dok nisu grubi ili bezobrazni. To je vrsta laskanja. Takođe, volimo kada ste ljubomorni, u određenoj meri. Ne iracionalno, ili patološki, samo dovoljno da pokažete da nas štitite i da vam je stalo.

9. Redovno proveramo šta naši bivši rade putem fejsbuka, mejla ili SMS-om. Dokle god imamo tehnologiju, oni nikad neće biti potpuno van naših života i misli. Ovo ne znači da ih još uvek volimo, samo smo radoznale.

10. Kada organizujemo devojačke zabave radimo loše stvari koje ne biste odobrili, otkrivamo vaše sramotne tajne, pušime cigarete ili uzimamo neke nedozvoljene supstance, i pijemo mnogo više nego što bi trebalo. Muvanje sa nepoznatim ljudima u klubu ponekad takođe dolazi u obzir.

11. Ako zaista dobro izgledate ili je seks sjajan, možete da budete totalni idiot i ipak ćemo se viđati s vama neko vreme. Ali se nikad nećemo udati za vas. Pamet i dobrota će uvek biti veći adut od seksepila, kada se radi o biranju bračnog partnera.

12. Mnogo puta volimo da vodimo ljubav na prvom sastanku da bi utvrdile da ima hemije i da li treba ponovo da izađemo. A ponekad smo samo napaljene i želimo seks. I mrzimo kad nas osuđuju zbog toga.

13. Mrzimo da depiliramo svoje intimne delove. Mrzimo, mrzimo, mrzimo. Ali, volimo što kad je dole sve sređeno vi se spremni da nas zadovoljite. U savršenom svetu, vi biste se se spustili redovno i kad bi sve ostalo prirodno čupavo.

14. Kada dečko kaže da ne želi da ima decu, to znak za raskid za skoro svaku ženu koja je još uvek u godinama kada može da rađa.

15. Većini žena uopšte nije bitno koliko zarađujete dokle god ste fini i emocionalno darežljivi i vredno radite. Lenjost i manjak motivacije prirodno uopšte nisu seksi.

16. Mnoge od nas se prave…kada se radi o našoj ljubavi prema sportu.

17. Volimo nedostatke na momcima. Stomačić, sede, čak i kad opadne malo kose. To nas podseća da svi imamo problema sa izgledom i da ne bi trebalo da budemo tako nesigurne ili stroge prema sebi. Biti ljudsko biće je u redu. Ali kada gunđate o vašoj stomačini ili stalno bezrazložno brinete o o vašim sedim nervira podjednako kao kad mi stalno pitamo, „Da li izgledam debelo u ovome?”

18. Tokom seksa, obično mislimo o nečemu drugom. O grubim i perverznim situacijama, drugom muškarcu, da dominiramo…svemu i svačemu, ali uvek, uvek maštamo. To ne znači da nam niste privlačni, već nam trebaju uvrnute slike u mislima da nas uspale.

19. Ne smatramo da je ljubljenje kad smo pijane varanje, dok god smo mi te koje se ljubimo pod dejstvom alkohola. Smatramo prevarom seks sa drugim muškarcem.

20. Cenimo našu nezavisnost i vreme za sebe više nego što ćete ikad znati. Kažemo da nam nedostajete, ali često nam je potajno drago kad odete pa možemo potpuno da se opustimo i budemo svoje. Ali i drago nam je kad se vratite.

Izvor: B92
Svemu mogu da odolim osim izazovu!
Korisnikov avatar
Palma
Postovi: 3582
Pridružio se: 07 Jan 2011, 00:48

Re: Muško-ženski odnosi

Post od Palma »

Pravila, koja bi muškarci želeli da žene znaju

1. Ako misliš da si debela, onda to zaista jesi. Nemoj mene to da pitaš.Odbijam da dajem odgovore koji su tako očigledni.

2. Nauči da koristiš dasku na WC solji. Ako je podignuta, moraš je spustiti pre nego što sedneš na nju.

3. Ne šišaj kosu. Nikada! Duga kosa je uvek mnogo privlačnija nego kratka. Jedan od najvećih strahova svakog muškarca koji razmišlja o venšanju je taj što se udata žena šiša non-stop, a dotle je se on već zasitio.

4. Rođendan, dan zaljubljenih i godišnjica nisu izazovi da se vidi da li ponovo umem da ti kupim najprikladniji i najoriginalniji poklon do tada.

5. Ako postaviš pitanje na koje ne želiš da čuješ odgovor, uvek očekuj odgovor koji nisi želela da čuješ.

6. Ponekad zaista ne mislim na tebe. Pomiri se sa tim.

7. Ne pitaj me za mišljenje o nečemu, ukoliko nisi spremna da razgovaraš o pupčanoj vrpci, sklapanju i rasklapanju puške i džinovskim kamionima.

8. Nedelja = sport. To ti je kao pun mesec ili promena godišnjih doba. Ti tu ništa ne možeš promeniti.

9. Šoping nema veze sa sportom i nikada, ali stvarno nikada ne dovodi u vezu te dve stvari.

10. Kada treba da idemo negde zajedno, apsolutno bilo šta da obučeš ja sasvim u redu. Zaista!!

11. Imaš dovoljno odeće.

12. Imaš previše cipela.

13. Plač je ucena.

14. Tvoj bivši dečko je idiot.

15. Traži ono što želiš. Da budemo načisto sa ovim: lukavi nagoveštaji ne pale. Odlučni nagoveštaji ne pale. Ni najočigledniji nagoveštaji ne pale. Samo reci!

16. Ne, ja nemam pojma koji je danas dan. I nikada neću znati. Godišnjice obeleži u kalendaru!

17. Jeste, pišati stojeći je zaista teže. Rizikujem da promašim ponekad.

18. Većina muškaraca ima tri para cipela. Zašto i pomišljas da ti ja mogu pomoći u izboru od 30 pari, koje bi najbolje stajale uz tvoju novu haljinu?

19. "DA" i "NE" su savršeno najprihvatljiviji i najjednostavniji odgovori na skoro svako pitanje.

20. Iznesi mi samo onaj problem za koji želis pomoć u rešavanju. Samo ti tu mogu pomoći. Za svaku vrstu sažaljenja i
saosećanja imaš svoje drugarice.

21. Glavobolja koja traje 17 meseci je zaista problem. Poseti lekara.

22. Ne pravi me budalom. Radije ću biti nesposoban, nego obmanut.

23. Ni u tvom, a ni u mom interesu nije da se zajedno pojavimo u kvizu. Sasvim je nebitno u kom kvizu.

24. Bilo šta što smo rekli u proteklih 6 meseci je apsolutno neprihvatljivo kao argument. Svi komentari postaju nevažeci i izbrisani već nakon 7 dana.

25. Ako odbijaš da se obučeš kao Esmeralda ili Kristina, ne očekuj da se ja ponašam kao Hoze Armando ili Viktor Manuel.

26. Ako nešto što sam rekao može da se protumači i "ovako" i "onako", a "ovako" te rastužuje ili ljuti, znaj da sam mislio "onako".

27. Ne zabranjuj mi da flertujem, jer ću ja to ionako raditi - to mi je u genima.

28. Ne trljaj lampu, ako ne želiš da iz nje izadje genije.

29. Možeš me zamoliti da uradim nešto ILI mi reći kako bi ti volela da to bude urađeno...OBOJE NIKAKO!

30. Kada god je to moguće, reci mi šta god imaš da mi kažeš dok traju reklame.

31. Kristoferu Kolumbu nisu trebala uputstva, a ne trebaju ni meni.

32. Žene koje nose "wonderbra" grudnjake i kratke bluzice automatski gube pravo da se žale na poglede upućene njihovim velikim grudima.

33. Trebalo bi da još više žena nosi "wonderbra" grudnjake i kratke bluzice. Mi muškarci volimo da buljimo u velike grudi.

34. Veza nikada neće izgledati kao u prva dva meseca zabavljanja.

35. SVI muškarci vide i raspoznaju samo 16 boja, baš kao i default settings u windowsu. Kajsija je vocka, a ne boja.

36. I bundeva je voćka.

37. Koga svrbi, taj se i češe!

38. Pivo je muškarcima interesantno isto koliko i ženama tašne.

39. Muškarac ne čita misli, niti će to ikada znati. Ali taj nedostatak umeća čitanja misli nije nikakav dokaz da muškarac manje vodi računa o ženi nego što bi trebalo.

40. Kada muškarac pita ženu šta nije u redu, a ona mu kaže:"Ma, ništa", on će se i ponašati kao da je sve u redu. On zna da ona laže, ali to svakako nije vredno maltretiranja.

41. Ako me pozove bivša devojka, moja blic fantazija će biti seks sa njom. Ali, to ne treba tebe da zabrinjava - ta moja fantazija uključuje nju i tebe ZAJEDNO!
Svemu mogu da odolim osim izazovu!
Korisnikov avatar
Palma
Postovi: 3582
Pridružio se: 07 Jan 2011, 00:48

Re: Muško-ženski odnosi

Post od Palma »

Gubljenje privlačnosti, rak, siromaštvo..: Najveći strahovi žena i muškaraca

Racionalni i iracionalni strahovi motaju se po glavama muškaraca i žena kad razmišljaju o starosti.Ali strahovi povezani sa nemilim godinama razlikuju se od kulture do kulture, kao i među spolovima.

Žene širom svijeta se izgleda više brinu zbog starosti nego muškarci, pokazuje tako anketa 2010 Bupa Health Pulse, u sklopu koje su ispitani stanovnici 12 zemalja. U Kini se starosti boje ponajviše, a najveću brigu predstavlja im pitanje "Ko će se o meni brinuti kad ostarim?", što i nije neobično s obzirom na pravilo o jednom djetetu. O starosti najmanje brinu Francuzi, trećina stanovnika Francuske smatra da starost započinje nakon 80-e godine.

ali zanimljivo je i da se ženski strahovi povezani sa starošću razlikuju od onih koje imaju muškarci. Najviše se brinu oko ovih stvari:

Najveći ženski strahovi

1. Izgubit ću privlačnost/ Postati nevidljiva

Bore, duboki podočnjaci i obješeni kapci, sjeda kosa, obješen stomak i grudi, suha koža, debljanje i slični simptomi najviše plaše žene kad pomisle na starost. U kulturi koja slavi mladost, žene se sasvim prirodno boje starenja. Kod žena je to uočljivije nego kod muškaraca jer se osjećaj vrijednosti kod žena često povezuje sa izgledom.

Pobijedite strah: Njegujte se izvana i iznutra, ali nemojte postati opsjednuti. "Star si onoliko koliko se osjećaš staro," postala je to već izlizana fraza, ali je ipak istinita.

2. Ostat ću sama
Smrt bračnog partnera među većim je strahovima koje more žene. Boje se i da će djeca i prijatelji umrijeti prije njih. Ili da će preseljenje u dom prekinuti bliske veze koje su održavale, navodi net.hr.
Žene posebno teško pogađa gubitak dragih ljudi, a više se plaše samoće nego muškarci. Češće se ipak vidi 70-godišnjaka s dvostruko mlađom ženom, nego obrnuto.

Pobijedite strah:
Mislimo da su stari ljudi usamljeni, ali to nije tako. Iako izgube neke prijatelje i bliske osobe, oni ipak imaju prisnije i kvalitetnije prijatelje nego mladi. Često se ističe i razlika između muškaraca i žena no nakon što napune 70 kod oba spola se uočava manja doza egocentričnosti i veća briga o drugima.

3. Siromaštvo
Muškarci u pravilu imaju više novaca i, iako postoje izuzeci, udovice uglavnom ostanu sa malo ličnih prihoda.
Ako su vaša majka i baka bile finansijski nepismene to ne treba biti i vaš slučaj. Strah zbog njihovog lošeg primjera ne treba vas progoniti.

Pobijedite strah:
Počnite štedjeti. Razgovarajte sa nekim ko se razumije u finansije i ima dobre namjere. Posavjetujte se i ne brinite o mostovima koje možda nikad nećete trebati prijeći.

4. Rak
Rak, a posebno rak dojke, jedna je od većih strahova o kojem razmišljaju žene. I iako je rak pluća sedam puta smrtonosniji za žene on ih ipak toliko ne plaši. Ispitane žene su se više bojale i raka jajnika nego raka debelog crijeva, iako je ovaj drugi ubojitiji.
Što nas češće šalju na mamografiju i kolonoskopiju to se više bojimo moguće bolesti.

Pobijedite strah:
Raka se s pravom bojimo. Ali ako budete imali zdrav životni stil, uz redovne pretrage šanse da vas pogodi bolest znatno će se smanjiti.
Osim toga postoje bolesti kojih se žene trebaju više bojati. Srčani udari su glavni uzrok smrti kod žena u SAD-u i mnogim razvijenim zemljama. Ali strah od srčanog udara spomenula je samo svaka deseta ispitana žena.

5. Postat ću ovisna o drugima
I žene i muškarci se boje da će postati teret. ali za žene koje su tradicionalno one koje brinu o drugima ovo je posebno tegobna misao.
Žena može misliti da njen suprug nije sposoban ili zainteresovan da se brine o njoj ako do toga dođe. Ili ne želi ometati život svoje djece i unuka.

Pobjedite strah:
Planirajte. Ironično, mnoge žene koje ne žele postati teret upravo to postanu. Prije svega jer ne paze na svoje zdravlje, ne planiraju odlazak u dom niti paze na svoje financije. Pripremite li se na vrijeme bit će vam zahvalna i okolina, a i vi ćete se osjećati bolje.

Najveći muški strahovi

1. Impotencija

Nema sumnje da se muškarci više brine o seksualnoj moći od žena. Ne pokažu li se jednako mlađahni u krevetu osjećaju se osramoćeno.
Britansko sitraživanje iz 2008. pokazalo je da muškarci o seksu misle 13 puta na dan, u uporedbi sa ženama koje na seks pomisle samo pet puta na dan.
U anketi Men's magazina 2001. muškarci su se bojali impotencije više i od raka i smrti. Ni ne slute, ali ovaj strah ima i dobar zdravstveni razlog. Muškarci sa erektilnom disfunkcijom često imaju abnormalno koronarno tkivo, visoki tlak, visoku nivo masti u krvi i druge pokazatelje srčanih bolesti.

Pobijedite strah:
Kontrolišite nivo holesterola. Tri četvrtine muškaraca koje muči impotencija imaju povišeni holesterol. A dvije trećine onih koje muči erekcija na koncu imaju srčani udar. Pazite zato na kondiciju i ishranu - promjene uvedite na vrijeme.

2. Tjelesna slabost
Muškarcima je tjelesna snaga vrlo bitna. Gubitak prijašnje snage za njih je snažan emocionalni udarac i znak da se približava starost i smrt. "Ne mogu podizati stvari, pa kakav sam to ja muškarac?" misle mnogi.
Gotovo 9 od 10 ispitanih je istaklo da se boje fizičke nemoći.

Pobijedite strah
Počnite redovno trenirati i jedite zdravo. Samo 25 posto do 1.000 ispitanih muškaraca vježbalo je sa utezima u sklopu svoje svakodnevne rutine, iako ovo jednostavno treniranje može očuvati mišiće.

3. Penzija/Postat ću nevažan
Muškarci se daleko više poistovjete sa svojom karijerom nego žene, a kad ona prestane pitaju se ko su oni sad.
Odlazak u penziju poklapa se sa fizičkim gubitkom snage i to sve skupa predstavlja veliki udarac na ego.
Žene popune rupu okrećući se djeci i prijateljima, ali mnogi muškarci ostaju na svojevrsnoj čistini.

Pobijedite strah
Pokušajte savladati nove tehnologije, družite se sa mlađima, otkrijte neke nove interese ili nastavite raditi. I prije svega održite jake veze sa drugima.

4. Izgubit ću vozačku dozvolu/Samostalnost
Mnogima je automobil nešto više od prijevoznog sredstva. Čak dio njihova identiteta. U nekim društvima automobil predstavlja slobodu, neovisnost i nove mogućnosti. Pomisao da će sve to nestati može pogoditi osobu i više nego bi mislili.
Osim toga sa gubitkom vozačke postajte ovisni da vam neko drugi nosi stvari, ili vas prevozi do željene destinacije.

Pobijedite strah
Imajte na umu da mnogi zadrže vozačku dozvolu i nakon što navrše 70 ili 80 godina. I imajte na umu da je ovo područje na kojem je sigurnost drugih vrlo bitna - zbog vašeg ega netko bi mogao gadno stradati.

5. Izgubit ću zdravu pamet (ili će je izgubiti moja žena)
Vijesti o raširenosti Alzheimerove bolesti tjeraju strah u kosti. Stanje koje ima neke simptome demencije a koje se može, ali ne mora, razviti u Alzheimerovu bolest, pogađa jednog od pet muškaraca u dobi od 70 do 85.
Ali zapravo veći broj žena, nego muškaraca, oboli od Alzheimerove bolesti. Dakako, muškarce i to plaši. Većina muškaraca nije nikoga njegovala i boji se da bi do toga moglo doći.

Pobijedite strah
Imajte na umu da samo 15 posto onih sa manjim problemima memorije obole od prave demencije. A ako ste oženjeni, već ste dodatno zaštićeni jer od demencije češće obole samci. Ništa sa sigurnošću ne može spriječiti demenciju ali zdrav životni stil može znatno smanjiti šanse da obolite.

Za razliku od prethodnih generacija na dohvatu su vam mnoge informacije - saznajte koje aktivnosti posebno koriste, a koje štete.

(24sata.info)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Da li vas je nečega strah? Koji je vaš najveći strah? Možda je to strah od starosti, smrti...? Ili vas je strah da bi priznali da vas je strah?
Imam običaj da kažem da se ne bojim starosti već starenja, kao ni smrti već umiranja. Strah me je usamljenosti, a ne samoće. Bojim se gubitka i zaborava... ah, sigurno bi se našlo još nešto iako znam da je strah jedna od najnegativnijih energija. Strah zaustavlja život, nadu, želje, snove. Strah uništava i gde je strah tu nema mesta za ljubav.

"Ne znam koliko sam stara, niti koliko ću jos biti mlada", reče neko.

Slika
Svemu mogu da odolim osim izazovu!
Korisnikov avatar
Palma
Postovi: 3582
Pridružio se: 07 Jan 2011, 00:48

Re: Muško-ženski odnosi

Post od Palma »

Vodimo ljubav 15 minuta četiri do šest puta nedeljno

Prosečan par u Srbiji vodi ljubav četiri do šest puta nedeljno, a seks im traje 15 minuta,
pokazuje istraživanje „Levitra lajfstajl”.

Istraživanje je predstavio doktor Zoran Džamić, docent i urolog sa urološke klinike u Beogradu, a sprovela ga je kompanija „Bajer Šering farma". Istraživanje je pokazalo i da Srbi izbegavaju seks zbog preteranog stresa i umora, a da oba pola podjednako žele više nežnosti, maženja i spontanosti pri samom činu.
„Predigra je veoma važan deo seksualnog odnosa i u njoj najviše uživam”, jedina je izjava u kojoj su žene prednjačile u odnosu na muškarce.

Slika

Naime, 68 odsto žena uživa u predigri, dok muškarci to čine u samo 58 odsto slučajeva. Čak 30 odsto žena iz studije izjasnilo se da ima više od jednog orgazma tokom seksualnog akta, a dva odsto žena ne doživi nijedan orgazam u toku odnosa. Istraživanje pokazuje i to da ni ekonomska kriza nije umanjila seksualne apetite kod Srba, pa tako čak 44 odsto žena i 60 odsto muškaraca želi češće seksualne odnose.
Oba pola smatraju da je najkraće prosečno trajanje seksualnog odnosa 30 minuta i da je sve ispod toga nepoželjno, piše "Blic".

Dve trećine ispitanih su sasvim zadovoljne svojim seksualnim životom, ali zadovoljstvo opada u proseku deset odsto
sa svakom dekadom života. Iako im seks traje duplo kraće nego što bi želeli, ispitanici su svoj seksualni život ocenili solidnom trojkom, tačnije sa 3,6.

Doduše, svaka druga žena i dva od tri muškarca žele češće seksualne odnose. Žene su manje zadovoljne seksom u odnosu na muškarce, 56 odsto naspram 67 odsto.

"Uklapamo se u evropski standard i statistike. Kao što smo u okviru proseka po broju odnosa i njihovog kvaliteta, isto
tako ne odudaramo od tog proseka ni kada je u pitanju korišćenje lekova za poboljšanje potencije. Iako Srbi vole da se hvale da su veliki ljubavnici, ispravnije je reći da ne odudaraju od proseka", kaže za "Blic" dr Džamić.

Značajna je razlika između polova u shvatanju preduslova za dobar seks. Pa tako 68 odsto muškaraca smatra da je najvažnija jaka erekcija. Skoro isti toliki procenat žena, s druge strane, prednost daje maženju (67 odsto), mada ne zanemaruju ni muškarčevu erekciju (54 odsto).

Podaci svedoče i da seks izbegavamo zbog preteranog stresa i umora, a da oba pola podjednako žele više nežnosti i spontanosti tokom samog čina. Istraživanje koje je sprovela farmaceutska kuća "Bajer Šering" pokazuje da 30 odsto
žena doživljava više od jednog orgazma u toku seksa, a dva odsto žena ne doživi orgazam u toku odnosa. Interesantan
je i podatak da je svakom drugom muškarcu na prvom mestu da njegova partnerka doživi orgazam, a tek svakoj četvrtoj je bitan partnerov.

Stres na poslu je za 60 odsto ispitanika najčešći uzrok impotencije, i to naročito među muškarcima između 50 i 60 godina. Rešenja ovog problema 78 odsto njih vidi u razbijanju monotonije, dok su žene sklonije pasivnom rešavanju problema impotencije kao što je: "Uzećemo odmor pa ćemo da vidimo da li će pomoći" ili "Nećemo imati seks dok se situacija sama ne popravi".

Slika

Izvor: Bajer
Svemu mogu da odolim osim izazovu!
Korisnikov avatar
Bibliotekar
Globalni moderator
Postovi: 5510
Pridružio se: 09 Dec 2010, 04:41
Lokacija: Senta

Re: Muško-ženski odnosi

Post od Bibliotekar »

Imajući u vidu neoborivu činjenicu da je tokom protekle 2010. protivu profitno izrazito orijentisane kompanija „Bajer iz Leverkuzena – koja je bila pokrovitelj prethodno predstavljenog istraživanja – bilo podneto 1100 tužbi zbog njenog sa antropoidnim parenjem direktno povezanoga produkta (pilule za kontrolu rađanja po imenu Yaz, koja je pak izazivala pojavu fatalnih krvnih ugrušaka u 59 nesrećnih jedinki koje su zarad postizanja tzv. bezbedne, reproduktivno infertilne kopulacije koristile pomenuti produkt sa fatalnim ishodom), ne iznenađuje što je reklamno odeljenje kompanije umesto izlaganja firme nepotrebnom trošku kojim bi eventualno taj zlosrećni produkt učinile bezbednijim, odlučilo da diljem sveta sufinansira sprovođenje kopulativno razgaljujućeg kvazi-naučnog istraživanja, koje je, npr. u Engleskoj, proklamovalo da seksualne navike Britanki pokazuju da je 11% istih voljno da pristupi kopulaciji sa prvi put u životu viđenim partnerom već tokom prvog sastanka, a da je daljih 28% pak voljno da toj nadasve plemenitoj i istinski duh čoveka unapređujućoj aktivnosti pristupi nakon trećeg:

http://www.bnet.com/blog/drug-business/ ... clots/4312

Osnovni problem sa ovim i sličnim, diljem sveta sprovedenim i direktno reklamno orijentisanim „istraživanjima” navedene kompanije (u Izraelu je, npr. tamošnje istraživanje iz 2008. „iskazalo” da doba u kojem mlade Izraelićanke preferiraju da gube nevinost iznosi 17 godina), a koja je iste dostavljala po naučno rigoroznoj objektivnosti inačne notornim tabloidima, poput legendarnog „Sun”-a (samo sledite sledeći link, i sve će Vam biti jasno: http://www.thesun.co.uk/sol/homepage/ne ... 145635.ece), zapravo jeste u tome što zista nije potrebna neka prevelika pamet da se utvrdi istinski razlog za sufinansiranje ovakvog metodološki enormno problematičnog „istraživanja”, o čijoj faktičkoj reprezentativnosti uzorka nema ni pomena, a isto tako ni referentnih napomena o samoj upitničkoj strukturi, niti pak o broju ispitanika/ispitanica koji su dali/dale nereferentni odgovor ili, ne daj bože, u ime ljudskoga digniteta čak odbili da se izjašnjavaju o pojedinim upitničkim stavkama.

Naime, razlog za svo to naučno totalno irelevanto naklapanje je puki profit. Svi prosvećeni ljudi ove planete su potencijalne profitne žrtve, zbog savremenom civilizacijom im implantiranoga i politički nadasve korektnoga stava, na osnovu kojeg se iste u potpunosti slažu da bi žene trebalo da imaju znatno veću mogućnost za kontrolu reproduktivne opcije svoga života od, recimo, krava. Kod kojih se pak zarad nedozvoljene kontrole masenoga telesnog prirasta koristi gotovo ista formula drospirenon - etinil estradiola koja se inače u plemenite, kopulativno nerestriktivne svrhe, nudi i ženama.

http://www.sciencedirect.com/science?_o ... archtype=a

No zaista ne treba strahovati od eventualne rodne diskriminacije - od ilegalne blagodati sintetičkih estrogena nisu izuzete ni kokoške, niti pak ovce:

http://www.sciencedirect.com/science?_o ... archtype=a

Imajući u vidu napred izneto, pretpostavljam i očekujem da će sledeće referentno istraživanje uvaženog srpskog ogranka renomiranoga Bajera biti orijentisano na to kako da u društvu opstojeće i predočenim istraživanjem već osnažene kopulativno orijentisane jedinke oba pola i uzrasta i faktički ustanove, te u plemenite svrhe iskoriste identitet onih tek generički pomenutih srpskih nesrećnika („...svaka druga žena i dva od tri muškarca žele češće seksualne odnose…”).

Slika

Uz malo „Bajerove” hemije seksualna čuda su uistinu moguća

Veoma će pogodovati prodaji Bajerovih produkata. I sledstvenom profitu za njegove akcionare. :roll:
Acriter et Fideliter!
Slika
Korisnikov avatar
Palma
Postovi: 3582
Pridružio se: 07 Jan 2011, 00:48

Re: Muško-ženski odnosi

Post od Palma »

Kako muškarci lažu žene i obratno

Devetnaest najupotrebljavanijih lazi koje govore muškarci:

1. U trenutku sam se zaljubio u tebe.
2. Nemam ni minuta vremena.
3. Ali svakako ću se truditi da ti se javim.
4. Igram beka a ponudlili su mi i zanimljiv scenario.
5. Podsećaš me na Umu Turman.
6. Uopšte nisam zapazio kako ta žena izgleda
7. Ne mogu da se setim kad sam poslednji put vodio ljubav.
8. Seks nije najvažnija stvar za mene.
9. Biću pažljiv.
10. Eto desilo se.
11. Razgovaraćemo o tome kasnije.
12. Ti si mi važnija od posla.
13. Ukoliko bih poželeo da se oženim, oženio bih se tobom.
14. Dovoljno mi je samo da te držim u naručju.
15. Ti si sve što sam oduvek želeo.
16. Nisam uplašen.
17. A nisam ni lud.
18. Bio je to pogrešan broj.
19. I ja tebe volim.

Slika Slika

Devetnaest laži koje žene govore muškarcima:

1. Nisam dobila tvoju poruku.
2. Zaista mi se dopadaš, al si se prekasno pojavio.
3. Kada bih želela da sa nekim spavam, izor bi pao na tebe.
4. Sa tobom sam dozivela prvi put nešto posebno.
5. Nikada se nisam, osećala ovako, kao sa tobom.
6. Obožavam košarku.
7. Ti si najbolji ljubavnik kojeg sam imala.
8. Ti si najzabavniji muškarac.
9. Nije nam potreban prsten da bismo imali dobru vezu.
10. Nisi ti kriv, nego ja.
11. Ne brini, o tome nikad ne razgovaram sa prijateljicama.
12. Samo ti se čini da ćelaviš.
13. Neću poludeti sve dok si ti dobar.
14. Nisam luda.
15. Samo sam umorna.
16. Ovog meseca nisam dobila.
17. Zašto ne bismo bili prijatelji.
18. Uopšte nije potrebno da se oblačiš.
19. I ja tebe volim.
Svemu mogu da odolim osim izazovu!
Korisnikov avatar
Palma
Postovi: 3582
Pridružio se: 07 Jan 2011, 00:48

Re: Muško-ženski odnosi

Post od Palma »

Kad privlačno postane odbojno

Na to kakvu osobu neko bira za svog partnera može presudno da utiče to kakvu sliku o sebi ima onaj ko bira. Još je Frojd ustanovio da ljudi koji su zadovoljni sobom biraju takve partnere koji liče na njih, a da ljudi koji smatraju da nemaju neke osobine koje su im važne, pa su nezadovoljni sobom, biraju takve partnere koji upravo te osobine imaju dobro razvijene. I filozof Šopenhauer je smatrao da u ljudima postoji neka unutrašnja sila – genije vrste – koja utiče da se međusobno privlače razlike. Verovao je da u ljudima postoji nesvesna težnja ka skladnom potomstvu zbog koje će, na primer, veoma niska žena biti privučena visokim muškarcem, ili muškarac, koji nije lep, veoma lepom ženom.

Bez obzira na to šta je dovelo do početnog međusobnog privlačenja dve osobe, danas znamo i odgovor na ono drugo pitanje: Ko dugo ostaje zajedno? Oni ljudi koji međusobno dele poglede na važna životna pitanja. U tom slučaju njihova ljubavna veza ili brak imaju mali potencijal za raskid ili razvod.

Kod nekih veza koje su nastale „privlačenjem razlika” opažamo zanimljivu pojavu pretvaranja pozitivnog u negativno: da upravo ona osobina koja je na početku veze bila zanimljiva i zbog toga pozitivna, važna i privlačna, kasnije tokom razvoja veze postaje istoj osobi negativna i odbojna.

Partner koji je na početku bio privlačan zato što je viđen kao smiren i staložen kasnije postane viđen kao neko ko je dosadan i pasivan. Partner koji je na početku bio duhovit i zabavan postaje infantilan i neodgovoran. Neko ko je bio topao i emotivan postaje nekontrolisan i impulsivan; racionalan postaje hladan i bezdušan; odgovoran i pažljiv postaje kontrolišući i ljubomoran; itd.

Izneverena očekivanja čine da slatka razlika postane gorka. Možda osoba nesvesno očekuje da je ljubav spajanje dve različite polovine u zajedničku, idealnu celinu, tako da ono što nema ona mora imati partner. Nekada osoba očekuje da će uz partnera i sama razviti datu osobinu ili se spasilački nada da će pomoći partneru da se promeni i prevaziđe svoj nedostatak. Nekada bira razmišljajući u krajnostima, bez svesti da postoji i suprotna greška, preterivanje u suprotnom pravcu. I zato dolazi do razočaranja.

Umesto da svoje umišljene slabosti i nedostatke pokušavamo da kompenzujemo osobinama partnera, podignimo pogled sa druge osobe i sagledajmo kako želimo da živimo svoj život. Nakon toga lakše ćemo tražiti i pronaći osobu koja se uklapa u naš životni koncept. I uvid da neko ne može biti partner u takvom životu dovoljan je da sebe poštedimo nesrećne ljubavne priče.
Svemu mogu da odolim osim izazovu!
Korisnikov avatar
Palma
Postovi: 3582
Pridružio se: 07 Jan 2011, 00:48

Re: Muško-ženski odnosi

Post od Palma »

Draga, više volim porniće nego tebe

Otkriće da mnogi zbog pornografije ne mogu da imaju normalan odnos sa partnerkom otvorilo novi problem - kakva je budućnost muško-ženskih odnosa i šta sve sada moraju da nauče i žene i muškarci.

Slika

Zahvaljujući internetu, danas skoro svaki čovek na planeti može da nađe srodnu dušu, oseti ljubav i ostvari seksualne fantazije, makar one bile i najuvrnutije prirode. Barem virtuelno, i to je dobro. Ali ima tu i nešto loše. Mogućnost da se zadovolji želja za nečim „novim i divljim" nikad nije bila dostupnija - ali nikada do sada ni veza između muškarca i žene nije bila u ovakvoj krizi.

Muška opsesija internet pornografijom utiče na njihov libido i čini nemogućim da ih prava žena zadovolji. To je jedna od teza pisca Dejvija Rotbarta, koji upozorava na opasnosti internet pornografije iz ličnog iskustva, i opisuje kako je zbog prekomerne upotrebe internet pornografije previše puta morao da glumi orgazam jer više ne može da doživi vrhunac tokom odnosa sa ženom.

Ako se zna da veliki broj muškaraca posećuje sajtove sa pornografskim sadržajem, onda bi svaka žena trebalo da se zabrine za budućnost svoje veze i zapita se kako da sačuva partnera u krevetu. Jer Rotbart je samo jedan od onih koji su priznali da imaju ovaj problem, a tvrdi da ima mnogo muškaraca koje muči ista stvar.

- Pornografija ne oblikuje samo muško fizičko i emocionalno interesovanje za seks na bazičnom, neurološkom nivou, nego i izaziva niz nuspojava koje se odnose na ženu. Za mnogo muškaraca menjanje načina „rada" od svojevrsnog porno-vatrometa do uobičajenog seksa predstavlja skoro pa pad s konja na magarca - smatra Rotbart.
Pitajući se da li pornografija može da izazove duboki razdor između partnera, on kaže da naučnici spekulišu da kombinacija dopamina i oksitocina oslobođena u mozgu tokom orgazma deluje kao biohemijski ljubavni napitak. To je razlog zbog kog posle seksualnog odnosa osećate dublju povezanost sa partnerom. Međutim, ne morate imati seks da biste aktivirali te neurotransmitere. Muškarci se vezuju i za pornić dok ga gledaju.

- Ta ista hemija vas tera da mu se iznova vratite. Dakle, muškarci ne samo što mogu da se „navuku" na pornografiju, nego da se neurološki vežu za nju - objašnjava Rotbart.
Naš najpoznatiji psihoterapeut i stručnjak za muško-ženske odnose Zoran Milivojević objašnjava da je internet ljudima promenio i seksualni život, a onima sa različitim seksualnim afinitetima, bez obzira na to koliko oni bili čudni, omogućio komunikaciju sa milionima ljudi širom sveta i otvorio vrata u neistražena seksualna prostranstva.

- Internet je pomerio granice jer je moguće biti vrlo eksplicitno seksualan bez fizičkog kontakta. Tako znam za slučajeve da je nečiji partner u drugoj prostoriji, a on se preko interneta seksualno zadovoljava sa osobom koja se nalazi u nekom drugom kraju sveta - objašnjava Milivojević granice ili bolje rečeno bezgranični prostor seksa preko interneta.
Ipak, posledice su štetnost po muški libido, a to na duže staze može izazvati probleme sa partnerom. Jovan Marić, psihijatar i seksolog, kaže da zavisnost od pornografije, a postoji mnogo muškaraca koji imaju taj problem, može da naruši normalan seksualni život. On kao jednu od negativnih strana pornografije navodi presenzibilizaciju, ili pojavu da se naviknete na nešto, pa kada se sa tim istim kasnije susretnete u realnom životu, ne možete da doživite isto uzbuđenje. A nije kriva žena. Već to što preterano preko interneta ukucavate „sex" ili „porn".

- Ako satima gledate porniće, normalno je da se nećete isto uzbuditi kada vidite golu partnerku u krevetu, jer postoji rizik da vas to ne uzbudi dovoljno kao što bi vas inače uzbuđivalo - kaže Marić.

On navodi i konkretne primere kako porno-filmovi mogu loše da utiču na vezu.
- Imao sam pacijente koji vode ljubav uveče, sve bude u redu i odu na spavanje. Onda bi se muškarac probudio u pola noći i pustio porno-film. Žena se probudi, i besna ga pita: „Zar ti ja nisam bila dovoljna, vodili smo ljubav pre dva sata, zašto me ne probudiš opet da vodimo ljubav umesto da gledaš porno-film?!". Na to muškarac kaže da „mu je lepo i dok gleda pornić" i tako nastaje sukob. A onda traže od mene savet. Ja uvek kažem da je bolje i to nego da traži drugu ženu. Muškarci ponekad gledaju pornografske sadržaje kako bi se uzbudili pred seksualni odnos. Znam za slučaj raskida zbog toga. Dok je devojka otišla do kupatila, muškarac je pustio porno-film, počeo da masturbira čekajući nju, a kada je ona došla iznenadila se i pobesnela jer mu „nije dovoljna i treba mu pornić da se uzbudi kako bi iste stvari posle radio sa njom". Tačno je da je najbolje da partneri zajedno gledaju porno-film, ako se tako dogovore. Ali veliki broj devojaka ne voli porno-filmove jer se završavaju ejakulacijom, a mnoge su mi priznale da im je to jako gadno da gledaju - otkriva Marić.
Za veliki poriv za pornografskim sadržajima kod muškaraca on krivi nivo testosterona koji je od njihove 15. do 40. godine života vrlo visok. Muškarac zbog toga može da ima seks i do pet puta dnevno i pomišlja na to nekoliko puta u toku dana. Pošto ima potrebu i mogućnost za seksom, kod njega je poriv da gleda pornografiju i masturbira prirodan. U tome je bitna razlika između muškog i ženskog pola.

- Kada bismo nivo testosterona merili šoljicom kafe, u desetoj godini količina bi bila ravna jednoj šoljici kafe, a u 18. godini bi testosteron dostigao devet litara. Centri za seks u mozgu su duplo veći kod muškarca nego kod žene, pokazuju istraživanja - kaže Marić.
Iako su muškarci evidentirani kao ljubitelji filmova za odrasle, nedavno istraživanje Univerziteta u Montrealu dokazalo je da se žene prilikom gledanja pornića uzbude jednako brzo kao i muškarci. Ipak, one i dalje mnogo manje gledaju porno-filmove i ostale sadržaje ove vrste. Razlog što nekima od njih porno-film može da bude frustracija jeste što su one često tamo pokazane kao potčinjene i ponižene.
Feministkinje su se svojevremeno pobunile jer to nije prava slika žene u seksualnom aktu već gluma, a žena se pokazuje na način koji ne odgovara realnosti. Zato je ovog meseca u Holandiji pokrenut prvi televizijski kanal koji 24 sata tokom cele nedelje emituje porno-filmove za žene, koji su upravo prilagođeni ženskim afinitetima i razlikuju se od „tradicionalnih" pornića.

Još jedan od razloga zašto su muškarci mnogo veći pornofili jeste i što imaju izraženi vizuelni deo mozga, tzv. vizuelni korteks, pa im je jako kratka veza između vizuelnog stimulansa i centra za seks u mozgu.

- Više vole pornografiju i više su zainteresovani za erotiku, za gledanje, dok žene imaju manju potrebu za tim. Istraživanja su pokazala da one najčešće gledaju muškarcima u zadnjicu, prste na ruci, a mnogo manje polni organ jer su im neke druge stvari važnije nego čisto erotski simboli. S druge strane, muškarac jako voli da gleda ženske grudi, zadnjicu i genitalije pošto ga to mnogo više uzbuđuje. Uostalom, primer su vam i reakcije muškaraca i žena u porno i striptiz klubovima. Muškarci, recimo, i striptiz posmatraju u samrtnoj tišini jer žele da se uzbude i masturbiraju dok žene kada posmatraju striptiz vrište i ciče, što ukazuje da one to rade iz zabave - navodi Marić.

I dok zbog porno-sajtova muškarcima opada libido i preti da rasturi vezu, istovremeno vrtoglavo rastu zarade vlasnika sajtova ove vrste od kojih su većina postali milioneri. Dragan Varagić, IT stručnjak i savetnik za poslovnu primenu interneta, kaže da su sajtovi „za odrasle" najposećeniji na mreži, ali da se taj podatak u statistikama vrlo često prećutkuje.
Takođe, reč „seks" je najčešće traženi pojam preko internet pretraživača već godinama unazad. Biznis sa sajtovima pornografskog sadržaja, čak i u Srbiji, u kojoj trenutno funkcioniše oko 100 takvih portala, trenutno je najisplativiji biznis na internetu.
- Od jednog sajta te vrste u Srbiji, ako radite kvalitetno, možete 'ladno da zaradite nekoliko hiljada evra mesečno. Tu se vrte abnormalne količine para, a koliko tačno ne može niko da utvrdi već postoje samo grube procene pošto svi koji se bave tim biznisom vrlo vode računa. Postoji recimo sajt sellyoursextape.com koji plaća ozbiljne pare onima koji žele da prodaju svoj snimak seksa da bi oni to pustili na internet, i to je ogroman lanac. Upoznao sam jednog čoveka koji drži pet fetiš sajtova na svetskom nivou, od kojih su dva najposećenija iz te oblasti. On prodaje video materijale i fotografije kojih sada već ima oko milion. Jako dobro zarađuje. Pričao mi je da plaća studentkinjama po 200 evra, što samo govori koliko se njemu posle isplati kad može tako ozbiljno njima da plati. U svetu se preko sajtova sa pornografskim sadržajem okreću milioni dolara. Samo je pitanje da li imate stomak da se bavite takvim biznisom. Poznajem i čoveka koji je izašao iz toga baš zato što svojim prijateljima, rodbini i svima ostalima nije više mogao da objašnjava da se bavi „sajtovima za odrasle" - kaže Varagić.

Pornografija ima tri pozitivne stvari za muškarce


Iako smatra da pornografije ima previše, Jovan Marić navodi njene tri pozitivne strane. Prvo, korisna je u održavanju refleksnog luka, drugo, iz nje nešto može da se nauči i treće, služi čoveku koji ima potrebu da se stalno u svemu poredi sa drugim ljudima da bi video da li je „normalan", da vidi kako to neko drugi radi.
- U slučaju privremene ili prinudne apstinencije, gledanjem pornografskih ili erotskih sadržaja može se održavati prirodni refleksni luk, što je povoljno za pražnjenje prostate. Porno-filmovi mogu da posluže za učenje i na kraju za poređenje, ali ne i za idealnu komparaciju jer u njima učestvuju glumci koji su telesno obdareni. Jer tamo vidite nešto što traje pola sata pa se pitate kako vi ne možete pola sata, a oni montiraju snimak ponavljajući jednu sekvencu više puta, što vi ne primećujete - objašnjava Marić.
Svemu mogu da odolim osim izazovu!
Korisnikov avatar
Palma
Postovi: 3582
Pridružio se: 07 Jan 2011, 00:48

Re: Muško-ženski odnosi

Post od Palma »

Najčešći fetiši su stopala i visoke potpetice

Podloga za razvoj fetiša po mišljenju mnogih seksologa i psihologa stiče se već u djetinjstvu-

Slika

Pojam

Fetiši su određene stvari koje za pojedinca imaju posebnu snagu.

Kod nekih primitivnih naroda fetišem nazivaju predmet s natprirodnom snagom i časte ga poput božanstva.

Seksualni fetiš je naziv za objekat koji kod pojedinca budi seksualnu požudu.

Podloga za razvoj fetiša po mišljenju mnogih seksologa i psihologa stiče se već u djetinjstvu.

Ključni mogu, npr., oni trenuci kada sjedimo na očevoj nozi i igramo se “jahanja konjića” ili kada na podu posmatramo noge odraslih koji sjede za stolom.

Od ključnog značaja može biti i nešto zbog čega su se u djetinjstvu puno ljutili na nas.

Sve to i mnogo drugih uzročnika uspostavljaju misaone veze između predmeta i libida.

Važan je miris, važan je dodir, važna je asocijacija.

Žene se često uplaše muškaraca s fetišima, jer ih brine misao da bi objekat mogao postati značajniji od njih, piše intimatemedicine.com.hr.



Slika

Najčešći od nešto neobičnijih fetiša je fetiš na stopala i cipele.

Psiholozi opisuju slučajeve fetišista, koji su cijelog života tražili odgovarajućeg seksualnog partnera isključivo na osnovu oblika stopala i nožnih prstiju.

Nekima je bio važan oblik palca, drugima je bilo važno da palac i prst pored njega budu jednako dugi, a treći su cijelog života sanjali o amputiranom nožnom prstu.

Kada je riječ o cipelama s petom, njihov izgled na žensko tijelo ono je što fetišistu zagrije.

Cipelama s visokom petom žensko tijelo dobija novu ravnotežu i seksi dimenziju.

Uz to, cipele s visokom petom naglašavaju i ženske noge i njihovu dužinu.

Frojd je u spomenutom fetišu vidio - seks. Kako?

Stopalo predstavlja penis, a cipela žensku vaginu.

Ako to imamo u vidu, nošenje popularnih “salonki” postaje gotovo pornografski čin.

Taj fetiš je bio prisutan i u drevnoj Kini i tamošnjoj kulturi.

Kineske žene su svoja stopala povijale, kako bi bila što manja.

U kineskoj literaturi su opjevana ženska stopala, ljubljenje stopala, seksualno zadovoljavanje stopalima i sl.

Broj 2: Koža, lateks, guma

Slika

Da u Veliki Britaniji ima više fetiša na kožu, lateks i gumu nego u SAD, stručnjaci tumače češćim nošenjem gumenih čizama u djetinjstvu zbog kišnog vremena.

Razumije se da to nije jedino ni najpouzdanije tumačenje.

Za njegov razvoj može biti ključan i seksualni čin u autu s kožnim sjedištima.

Tako se miris materijala povezuje sa seksualnom požudom.

Spomenuti fetiš se ne pojavljuje samo uz odjeću od lateksa.

To mogu da budu i gumene rukavice ili kožna jakna.

Sve to može kod fetišiste da probudi želju za seksom i da ga uzbudi.

Broj 3: Potpuna tjelesna sputanost

Kod ovog fetiša osoba se uzbudi ako je njeno tijelo potpuno sputano.

Još je uvijek riječ o fetišu na kožu, lateks i gumu, samo u ovom je slučaju tijelo doslovno sputano tim materijalom.

Za fetiš se koristi guma ili lateks, a popularni su i posebni crni kreveti od lateksa, u koje je fetišist vakuumski uhvaćen.

Omogućeno mu je samo disanje kroz cijev.

U fetiš su uključene i vreće za spavanje, PVC vreće i čak – nećete vjerovati – plinske maske.

Broj 4: Korset

Ako se kod gore spomenutog fetiša radi o potpunoj sputanosti, kod korseta je riječ o tek djelimičnoj sputanosti, jer trake i uzice za sužavanje i stiskanje tijela ženu stavljaju u lagano podređeni položaj. Prikazuju je kao nemoćnu, što je snažan erotski stimulator za muškarca.

Pored toga, kod korseta je riječ i o naglašavanju tačno određenih dijelova tijela.

Kao dio odjeće koristio se još prije 4 hiljade godina i danas su još uvijek njegovi rezultati isti: podignute i naglašene grudi, uski struk i takođe naglašeni bokovi.

Takav je oblik tijela uvijek značio plodnost i zrelost žene.
Svemu mogu da odolim osim izazovu!
Korisnikov avatar
Palma
Postovi: 3582
Pridružio se: 07 Jan 2011, 00:48

Re: Muško-ženski odnosi

Post od Palma »

14 iritantnih navika muškaraca

Dok ne prođe ona prva faza zaljubljenosti kada muškarca gledamo kao Apolona, kojem se ne može naći nijedna mana, imamo onu pozitivnu nervozu u stomaku. Ali kada strasti prestanu da deluju i skinemo ružičaste naočari, budnom oku ne promiče nijedan detalj koji vezu čini mučnom.

Slika

Koliko se ženskih razgovora završavalo pritužbama „Zašto mu je toliko teško da kaže izvini“ ili „Da li samo moj muž ne želi seks?“ , pa čak i grupnim komentarisanjem zašto je dobio pivski stomak ili kako su iznenada dlake u nosu postale vidljive?

Možda će vam objašnjenje nekih navika, ali iz muškog ugla, pomoći da shvatite da niste usamljeni, te da su pritužbe svojstvene većem delu ženske populacije.

Seća se svakog rezultata fudbalske utakmice, ali ne onoga što sam mu juče rekla.

Veza između muškarca i sporta je mnogo trajnija i stabilnija nego između muškarca i žene. Ne samo što će nabrojati sve igrače koji su igrali u njegovom omiljenom klubu, već će kao hodajuća sporstka enciklopedija, vrlo vešto sačiniti listu rezultata, koja može ići i po 10 godina unazad. Zato i kada mu opet ispričate da su vaši prijatelji letovali na istom mestu kao i vi, on će samo klimnuti glavom. Jeste da se toga uopšte ne seća, ali je sada prisutan i to treba da bude dovoljno.

Problem zvani koleginica.

Izgleda da muškarac traži nevolje kod kuće i na poslu ako ostvari bliske prijateljske kontakte sa koleginicama. Nijedan muškarac nije dovoljno hrabar da saopšti svojoj ženi da će otići na piće nakon posla sa prijateljem ženskog pola ili, još gore, da moraju na poslovni put. Uvek se pitaju šta će njihova izabranica, koja ih čeka kod kuće, pomisliti. Zato je njihovo pravilo da se prećutkivanjem može izbeći problem.

Zašto se igra sa decom kada zna da su upravo jeli

Jedan od razloga može biti da je decu lakše okretati kada se spremaju da podrignu ili su blizu vremena za spavanje. To takođe znači da je vaš muž nakon poslepodnevne dremke pun energije.

Ako se posmatra iz drugog aspekta, verovatno je vaš muz srećan što nakon napornog dana na poslu vidi nasmejano lice vašeg deteta. Neki trvde da je najveći problem što su svesni da se vreme odlaska bebe na spavanje bliži, pa grabe poslednji trenutak. Želja za što dužim užitkom dovodi do toga da odjednom imate dvoje dece koja skaču, valjaju se po podu ili se gađaju jastucima.

Zašto ne kaže izvini?

Muškarci su tvrdoglavi. Ako bi rekli tu čuvenu reč„izvini“ to bi značilo da nisu u pravu. S druge strane se plaše da bi na taj način snosili krivicu za svaku narednu svađu. Njihov moto je „kada sam sve više siguran da nisam u pravu, sve su manje šanse da kažem izvini“. Problem je i što još uvek nisu izašli iz okvira patrijahalnog društva. Verovatno su prethodne generacije u porodici vrlo retko upotrebljavale tu reč.

Da li mu se sviđam bez šminke?

Većina muškaraca uopšte nije svesna koji je to broj preparata pri svakodnevnom ulepšavanju. Za njih je sve to veoma složen proces i gubljenje vremena, pa će vam najradije odgovoriti da su oduševljeni vašom prirodnom lepotom.

Da li su primetili da imaju i koju dlačicu viška?

Naravno da su videli u ogledalu i svoju raščupanu kosu i poneku bubuljicu. Svesni su svojih mana, ali se ne uzbuđuju zbog toga. Skloni su da povedu računa o svakom detalju na sebi jedino ako žele da privuku pažnju suprotnog pola. Ovakvo ponašanje nije svojstveno oženjenim muškarcima ili onim koji su već duže vreme u vezi.

Zašto je mama toliko bitna?

Za muškarce majke su svete. Ona nije samo prva žena sa kojom se susreo u životu, već osobe koje su provele svoju mladost održavajući ih sitim, zdravim i srećnim. Nije mali ni broj onih muškaraca koji oseća grižu savesti jer je u svojim buntovničkim tinejdžerskim danima priredio svojoj majci dosta neprijatnih situacija. Ipak, nijedan muškarac ne želi da čuje da se njegove dve najbitnije žene u životu ne vole. Zato, bilo bi najbolje da se držite podalje od negativnih komentara o njegovoj majci, osim ako se ne meša isuviše u vašu vezu. Čak i tada birajte reči.

Zašto insistira na seksu kada sam neraspoložena?

Muškarci seks doživljavaju kao mešavinu penicilina i antidepresiva. Po njima, seks je lek za sve probleme, pa zato misle da se i vi osećate isto. Nemojte se iznenaditi da i kada vidi da brinete zbog operacije vaše majke, on dođe sa izjavom da bi trebalo iskoristiti to što ste u horizontali. Vaš muškarac nije sebičan, samo želi da pomogne, ali na način koji će rezultirati obostranim zadovoljstvom.

Da li su muškarci spremni da prihvate seksi igračke?

Većina muškaraca nema problem sa takvom vrstom zanimacije. Naprotiv, većina smatra da je to na neki način egzotika. Ali ukoliko se više posvetite malim „pomoćnim prijateljima“ umesto da eksperimentišete sa svojim partnerom, to može biti i uvredljivo. Zato, povremeno odložite svoju mašinu na baterije i posvetite se svojoj ljubavnoj mašini.

Zašto mu se ne sviđaju moji prijatelji?

Možda mu se i dopadaju, ali ih ne smatra svojim iskrenim prijateljima. Muškarci su okrenuti nekolicini drugova sa kojima su izgradili prijateljski odnos tokom dužeg perioda.

Da li pomisle na drugu ženu tokom seksa?

Bili bi zapanjeni da znate kakve bizarnosti prolaze muškarcima kroz glavu tokom seksa. Teme su razne, od košarke, preko klovnova, ajkula. Naravno, može se desiti da muškarac pomisli na drugu ženu. To se neće odraziti na vašu vezu. Ipak, češće se dešava da mu misli odu na sasvim drugu stranu. Tokom seksa mogu mu pasti na pamet doživljaji iz srednje škole ili uspešan dan na poslu.

Da li primećuje kada neprijatno mirišem?

Prosečnom muškarcu je teško da primeti novu frizuru ili cipele. Ako se još i ovo podrazumeva, to je za njega suviše. Može primetiti samo ako imate ozbiljan problem poput svraba ili osipa, do tada, potpuno je okrenut čulu vida i vašem telu.

Zašto izbegava seks?

Ovo pitanje je zajedničko većini žena. Za apstinenciju postoji bezbroj razloga. Možda nema izražen seksualni poriv ili je stres na poslu ubio njegovu želju za aktivnošću. Može se desiti da nije siguran u vaša osećanja, niti koliko vam je privlačan.

Šta god da je razlog, ne treba paničiti i tražiti opravdanje u neverstvu. Otvoren razgovor može pomoći. U krajnjem slučaju, ako sve ovo nije dovoljno da se problem reši, zajedno posetite lekara.

Zašto uvek kasni?

Kada ga pitate kada dolazi kući, njegov odgovor je „za 15 minuta“ , iako se to vreme pretvori u nekoliko sati. Pitate se zašto to radi? Jedno od objašnjenja je da bi na taj način izbegao svađu. Verovatno je isplanirao svoje vreme drugačije od vas, ali nije mogao to da vam kaže. Zato je najbolje da vas umiri i uradi po svom.
Svemu mogu da odolim osim izazovu!
Korisnikov avatar
Palma
Postovi: 3582
Pridružio se: 07 Jan 2011, 00:48

Re: Muško-ženski odnosi

Post od Palma »

Muškarci „padaju“ na izgled, a žene na gest

Šta privlači muškarce kod žena, a šta žene kod muškaraca? Muškarce privlači kada žena zna da istakne svoje atribute, pa makar i ako njeno telo ne odgovara idealnim merama. Žene vole kada muškarac preuzme inicijativu, kada je uporan i ume da se potrudi za ono što želi da dobije

Slika

Šta privlači muškarce kod žena, a šta žene kod muškaraca, večna su pitanja, pa su se i mnoga istraživanja bavila ovom tematikom. Rezultati su pokazali da kod većine muškaraca i žena, ipak, postoje neki zajednički kriterijumi pri izboru partnera. Iako je bilo kakva klasifikacija u ljubavi možda i suvišna, ova će vam pomoći da na neki način shvatite i jednu i drugu stranu, jer možda i nije sve tako površno kako izgleda kada se zaljubimo na prvi, ili neki drugi pogled. Pa, onda i da vidimo kako to izgleda iz ugla psihologa koji se najviše bave proučavanjem muško-ženskih odnosa.

ONI

„I ja, kao i mnogi muškarci, želim pored sebe lepu i zgodnu devojku. Ali kada se budem ženio, naravno da mi to neće biti prioriteti - izabraću osobu sa kojom ću imati uvek o čemu da razgovaram. Kada bih se oženio samo lepom, kada ostari biće to samo “smežurana“ žena, ali sa kojom neću imati o čemu da razgovaram, jer nisam imao ni na početku“. Ovo je razmišljanje jednog forumaša koje bi moglo da posluži kao jedan od primera kako muškarci prave izbor. Činjenica je, što su potvrdila i mnoga istraživanja, da je izgled prvo što muškarci primete na ženama. Međutim, to ne znači da im neke druge osobine nisu važne. A evo i nekih koje su im najbitnije:

* Žene koje vode brigu o muškarcu
Ali ne domaćice, koje sede kući, kuvaju i brinu o deci. Ovo se, pre svega, odnosi na ženu kojoj je bitno kako izgleda njen muškarac u svakom trenutku, koja će ga podsetiti da je vreme da se obrije, da promeni boju košulje, osmisli bolju odevnu kombinaciju za neku priliku, koja će mu u žurbi namestiti kravatu ili rever...

* Dostojanstvene, sigurne i samostalne
Muškarcima brzo dosade partnerke koje ne znaju da kažu „ne“ i u svemu im udovoljavaju. Njih privlače žene sa stavom, samostalne, sigurne u sebe, svoje kvalitete, koje znaju šta hoće i ne plaše se da to i pokažu.

* Duhovite
Gotovo svakog muškarca privlače žene koje imaju smisla za humor, što je takođe pokazatelj inteligencije. Nijedan od njih neće ostati ravnodušan na dobru šalu ili doskočicu, posebno ako je u pitanju žena koja ih zanima. Oni znaju da u takvom društvu nikad nije dosadno, a posebno vole kada žena ume da se našali i na svoj račun, jer, inače, kod pripadnica lepšeg pola smeta im što sve shvataju previše lično.

* Pametne i inteligentne
Iako nikad nećete čuti muškarca kako naglas izgovara da voli pametne žene, to im je i te kako važno. Možda nedovoljno inetligentne žene muškarca mogu osvojiti, ali teško da ga mogu i zadržati pored sebe. Svaki muškarac u ženi želi da ima i sagovornicu sa kojom ima o čemu da razgovara. Ali, u ovome treba biti umeren, jer oni ne vole žene koje mnogo pametuju, prave se da sve znaju i previše pričaju. A njima je bitno i da žena ume da ih sluša, po čemu procenjuju koliko je ženi stalo do onoga šta ima da kaže i kako razmišlja. To je i jedan od načina da se opusti i postane joj bliži.

* Osećajne i iskrene
Zabluda je da muškarci ne vole otvorene žene. Čak, naprotiv, njima mnogo više smeta igra osećanjima kada ne znaju na čemu su. Zato ih najmanje privlače povučene i hladne žene koje teško pokazuju emocije. Oni vole da „igraju“ na sigurno i zato će im pre privući pažnju iskrena i osećajna osoba koja uvek kaže šta joj smeta. Međutim, i ovde treba biti umeren, jer muškarci ne podnose zvocanje.

* Žene koje brinu o sebi
Iako lepota ne igra uvek ključnu ulogu u izboru, muškarci cene kada njihova partnerka vodi računa o svom izgledu, bez obzira na to da li je u kući, šetnji, izlasku ili na poslu. To ne znači da ih privlače maksimalno doterane i preterano našminkane, oni pre svega vole uredne i negovane žene.

* Ženu bez kompleksa
Kada pitate muškarce koji deo tela vole kod žena, mnogi ne znaju za šta pre da se odluče, da li za grudi, noge ili zadnjicu. Ali, ono što ih još više privlači je kada žena zna da istakne svoje atribute, pa makar i ako njeno telo ne odgovara idealnim merama.

* Muškarci vole i daljinski
Nije na odmet da se za kraj priče o muškarcima malo i našalimo. Ali u ovoj šali ima istine. Naime, mnoga istraživanja pokazala su da je za muškarce daljinski od televizora simbol moći. Oni uvek žele da imaju vlast nad njim, da biraju programe posebno kada je sport u pitanju. A ono što može da im imponuje je kada im pridružite u navijanju za njihov tim.

ONE

-Žene možda jesu komplikovane, ali često preciznije znaju da objasne šta hoće od muškaraca. Kada ih pitate kakvog partnera žele pored sebe, malo je onih koje će reći da bi htele lepog, zgodnog i dobrog. Njima je, pre svega, bitan pristup, stav, ponašanje i gest. A evo kako izgleda sve to u malo širem izdanju.

*Samopouzdanje
Mnogim ženama ovo je prva stavka na listi prioriteta. Nekako se ova osobina prirodno veže za muškarce, jer je od davnina važilo da upravo oni treba da pruže oslonac i sigurnost. Žene vole muškarce koji se sigurno osećaju u svojoj koži, ne sumnjaju u svoje sposobnosti i kvalitete i to odlučno pokazuju.

*Maniri
-Žene vole izgleda i sve ugroženiju vrstu, muškarce sa lepim manirima. Pa još i ako imaju opštu kulturu na malo višem nivou, ukoliko znaju i štošta iz drugih kultura...

A pažnje nikada dosta. One zista vole kada muškarac pokazuje da razmišlja o njoj, kada joj otvara vrata, povlači stolicu, pridržava kaput... Svakoj ženi, takođe, prija kada njen partner primećuje detalje poput nove haljine ili frizure. A najviše ih impresioniraju muškarci koji ne zaboravljaju važne datume i neretko im tim povodom priređuju iznenađenja.

*Mačo tipovi
I najnovija istraživanja potvrđuju da su ženama i dalje veoma privlačni mačo tipovi. One u snažnim i grubim muškarcima vide, pre svega, zaštitnika, osobu pored koje se osećaju sigurno. Prema mišljenju stručnjaka, ovo je samo još jedan dokaz da u savremenom društvu razlika između jačeg i slabijeg pola i dalje opstaje, pa i nepisano pravilo da muškarci treba da budu snažni, a žene ženstvene.

*Dominantni
-Ženama su se uvek dopadali dominantni muškarci. One vole kada muškarac preuzme inicijativu, kada je uporan i zna da se potrudi za ono što želi da dobije. „Visoku cenu“ imaju inteligentni i snalažljivi muškarci, sposobni da se snađu u svakoj situaciji, koji povremeno iznenađuju interesantnim idejama i zanimljivim sitnicama. Dobitna kombinacija je energičan, strastven i harizmatičan muškarac.

*„Divlji“ i avanturisti
Ovakvi muškarci zbog svog mladalačkog i avanturističkog duha mogu da budu jako privlačni. Vole brzu vožnju, motore, neobična putovanja, ekstremne sportove i sve adrenalinske aktivnosti... -Ženama se najviše dopada ta njihova divlja strast koja im često dođe kao osveženje u raznim životnim situacijama. Veliki izazov za pripadnice lepšeg pola su i muškarci koji su pomalo bezosećajni i hladni. Naime, jedno američko istraživanje pokazalo je da preterivanje sa manirima ženama vremenom postaje dosadno, jer one s jedne strane to gledaju kao znak slabosti. Odnosno u preterano pristojnom muškarcu vide osobu koja je nesigurna, neodlučna i teško se nosi sa životnim izazovima.

*Buntovni
Mnoge žene teško odolevaju spontanim, opuštenim i pomalo buntovnim muškarcima, iako sa njima nikad ne znaju na čemu su. Jednostavno im se dopada ta neizvesnost, iščekivanje, odnosno veza bez ograničenja. One vole njihovu posebnost, sve ono što nemaju drugi muškarci. Samo je pitanje koliki je „rok trajanja“ takvih veza.

*Romantični
Poznato je da žene stalno tragaju za dokazima da su voljene. A romantika je upravo jedan način da im se to i pokaže. Ali, u romantičnom izražavanju treba biti umeren, i uvek birati i posebno mesto i posebno vreme. I muškarci uvek raspoloženi za razgovor, na bilo koju temu, oduševljavaju žene. Psiholozi su procenili da su oni verni, odgovorni i tačni, što je uvek na ceni kod žena.
Svemu mogu da odolim osim izazovu!
Korisnikov avatar
Palma
Postovi: 3582
Pridružio se: 07 Jan 2011, 00:48

Re: Muško-ženski odnosi

Post od Palma »

Igra zavođenja

Po teoriji Pavla Kovačevića, doktora socijalne medicine, žene su te koje zavode a muškarci se udvaraju.

- Kako živimo u Srbiji i preci su nam ostavili jezik kakav imamo, ZA-vođenje je ženski atribut, žene zavode, a muškarci se UD-varaju. Znači, nema laganja, kod muškaraca postoji jedna dominantna želja da neprekidno varaju, a da je osnovna namera seksualno spajanje - objasnio je svoju teoriju profesor Kovačević i dodao da je osnovni problem to što se muškarci i žene ne razumeju: - Žensko razmišlja na ženski način, a muško na muški i totalno se ne razumeju jer misle da i ona druga osoba razmišlja onako kako oni razmišljaju. Muškarci žene ne gledaju očima, već žlezdama, jer oči su kod muškaraca i žena jednake, ali boja kojom muškarac gleda ženu je pre svega polna podloga.

Muškarac gleda sve ženine lepote, a ne samo jednu - fizičku. Ono što ga osvaja je ženstvenost i što je žena ženstvenija, muškarac je muževniji, kaže profesor Kovačević. Kada muškarci ocenjuju žensku lepotu, oni nisu toliko strogi kao što žene misle i veruju. Muški mehanizam seksualnog uzbuđenja je daleko jednostavniji od ženskog. Njih ponekad uzbudi i samo pogled na ženski vrat ili neki drugi detalj koji žene smatraju beznačajnim.

- Muškarac se razočara kada nakon udvaranja shvati da žena ima samo fizičku, a ne i druge lepote. Žensko zavođenje je zavođenje svim i svačim. Ne treba se stideti toga. Koliko god ta seksualna nit kod muškarca bila prisutna, ona nije samo cilj razgolićavanja jer to brzo zamara, muškarce uzbuđuju i žene koje ćute i one koje su zakopčane do grla, ali ljupke, nežne, ženstvene.

Nekada su kao pandan današnjem seksualnom obrazovanju, u starim civilizacijama postojale škole zavođenja i ljubavi. U Indiji je postojala „Kama sutra”, Japan je imao gejše i dan danas ih ima.

- Suština zavođenja je što neke žene to znaju prirodno, a neke, poput gejši u Japanu, uče se da zavode. Uče se da za-vode, da vode muškarca kontinuriano, neprekidno, svakim pokretom, mimikom, gestom. Japanke četiri meseca uče kako da serviraju čaj, četiri meseca uče kako da plešu - izričit je profesor Kovačević.

Slika

Važni i miris i glas

Da, tako je u Japanu, a na brdovitom Balkanu neke emancipovane žene, poput pevačice Alke Vuice, tvrde da se ženski rod pretvara u „malo glupo žensko” kada zavodi. U to „malo glupo žensko”, kako kaže, spadaju žene koje peru, čiste, kuvaju i „rade” dodajući da, čak i one koje imaju izražen ego kao ona, postaju takve kada se zaljube. Ipak, profesor Kovačević je mnogo tolerantniji u opisu žena koje zavode muškarce.

- Muškarca privlači ono čime žena zrači, istraživanja su dokazala da je važniji miris koji i ne osećamo, a deluje. Žene, pak, kod muškarca prvo primete glas. Prirodnost i ženstvenost koja nije sputana zavode muškarce. Žene treba da se dive svojoj mekoći pokreta, tenu, ne treba da se stide svoje ženstvenosti ma kakva bila, u tome je poenta. Muškarce ne uzbuđuju muškobanjaste žene, koje previše dominiraju.

Suptilnost pri muškom udvaranju je relativan pojam, rekao je za naš list doktor Pavle Kovačević, i dodao da današnji muškarci tako suptilno prilaze devojkama da to najčešće ostaje na nivou njihove mašte. Tipičan primer suptilnosti je i vic o Crnogorcu koji kaže devojci „Ja se tebe sviđam, a ti mene?”

- Muškarci nemaju takva telesna obeležja kojima bi zadivili žene, sujetni su i udvaraju se hvaljenjem, a žena koja zna da nahrani muškarčevu sujetu može sa njim da radi šta hoće. Muški ukrasi kojima se šepuri pred ženom su želja za uspehom, afirmacija u politici i poslu. Ako je intelektualac, preterivaće kako je prepametan, ako je naučnik preterivaće sa naučnim radovima, itd. Muškarčevo udvaranje zavisi od kvaliteta koje poseduje i osobina koje smatra dominantnima. Dominantna osobina pri udvaranju je da muškarac ostavi utisak da je plodan i da može da stvori porodicu.

Ipak, nekim ženama je bitnije da im muškarac tokom udvaranja pokaže svoju materijalnu stranu.

Apolon i Napoleon

Ako ste mislili da je samo ženama važno da izgledaju lepo, prevarili ste se. Nema muškarca koji nije poželeo u nekom momentu svog osvajačkog pohoda da je viši, atletski građen, zgodniji. Ipak, impresivno telo nije uvek presudno za ostavljanje dobrog utiska na suprotni pol.

Žene misle potpuno suprotno od onoga što muškarci misle da one misle. Često su mnogo važniji lepi maniri, šarm, duhovitost, vedra narav i samopouzdanje. Važno je da prihvatite svoje mane i sve svoje vrline i da se dobro osećate u svojoj koži - i to baš takvi kakvi ste. Ta unutrašnja harmonija jeste ono što pleni. Trećinu muškaraca u Srbiji kod žena privlači pre svega telo, dok skoro polovina žena tvrdi da ih privlači muškarac koji „zrači”. Telo muškarca je po nekim anketama dominantno važno tek svakoj petoj ženi.

Teoriju o nesigurnosti muškog pola profesor Kovačević izneo je primerima iz svoje ordinacije:

- Često kod mene dođu muškarci nezadovoljni svojim izgledom i sa mišlju da im je to prepreka u osvajanju. Hrabrim ih na sledeći način: kada kaže „ja sam ćelav”, ja odgovorim - da, ali takav je bio i Šekspir, „ružan sam i imam debela usta”- da, ali takav je bio i Luj Četrnaesti, „nezgrapan sam i imam debeo vrat”- da, ali takav je bio i Hanibal, „samo jedem i pijem” - da ali takav je bio i Aleksandar Makedonski, „visok sam samo metar i po”- da, ali takav je bio i Napoleon pa je osvojio pola sveta. Onako kako žene gledaju muževnost, od muškarca se očekuje da nije kilav i agresivan, važno je da je moralan, uspešan, potentan i pun strasti.

Ono što se ženama možda neće svideti, jer donekle podržava teoriju da je žena koja ima dosta muškaraca „laka”, na blaži način profesor Kovačević je dao u tezi da žene mogu da razore muškarce:

- Stvar gde žene razaraju muškarce je sledeća: žensko može da legne sa desetoricom, dovoljno je da se opusti, zagrli muškarca, zatrepće i šapne nešto što on želi da čuje, i to je dovoljno da muškarac pomisli da je luda za njim. Ako je za utehu, muškarac ne može da ima toliko seksualnih odnosa, on može jednom dnevno, nedeljno ili jednom mesečno. Kada fizički, seksualno imaju ženu, muškarci ne mogu posle polnog odnosa da se udvaraju drugoj, dok žena može odmah iza ugla da zavede drugog. Žene nemaju problem potencije i zato su muškarci nesigurni i mnogo plašljiviji od njih. Muškarca može da „ubije” i iščekivanje, odnosno, da li će uspeti da zadovolji svoju ženku. Kada muškarac izađe iz puberteta njegova potentnost 90 odsto zavisi od toga koliko žena uživa u svojoj ženstvenosti, i to ih privlači.

Slika

Koketiranje

Žena i te kako može da podstakne muškarčevu nesigurnost čak i kada mu dozvoli da je osvoji:

- Žene koje su previše sigurne u sebe odmah pristaju na sve što muškarac želi, pa i na polni odnos, ali muškarac zna da je nije imao. I to saznanje uvek ponizi, jer mi znamo, ona se dala, nakon udvaranja i navaljivanja, ali osetimo da je u stvari nismo imali. Muškarac ima vrlo prefinjen sluh i osećaj da li je istinski osvojio ženu. On je na milion puta većim mukama od žene, jer on je taj koji se dokazuje, i ne može da zna da li je ženi bilo uzbudljivo ili nije.

Nešto drugačiju teoriju udvaranja dao nam je dr Zoran Milivojević, psihoterapeut.

- Za razliku od udvaranja, zavođenje je vrsta manipulacije u kojoj onaj koji zavodi ima neki skriveni cilj. U korenu reči udvaranje, postoji reč dvor, odnosno dvoriti, što ukazuje na lepo ponašanje prema nekome, ponašanje „kao na dvoru”. U tom smislu, udvaranje je ono lepo ponašanje kojim jedna osoba drugoj stavlja do znanja da joj se sviđa i da je zainteresovana za intimnu ili seksualnu vezu. Udvaranje je ponašanje onih ljudi koji misle ozbiljno. Međutim, za razliku od udvaranja, kod zavođenja i koketiranja postoji obrt u ponašanju. Tako, na primer, u slučaju koketiranja, osoba se ponaša kao da se udvara, ali čim shvati da je prihvaćena, hladi se i odustaje od odnosa. Koketiranje je ponašanje onih ljudi koji samo proveravaju svoje erotične „moći”, a koji nisu zainteresovani za odnos. Zavođenje ima ružnu konotaciju obmanjivanja i iskorišćavanja.

Lepe i same

- Žene misle da muškarce privlače napadno lepe i zgodne žene, sa zategnutim zadnjicama i izbačenim grudima. Da, to privuče, ali na takve atribute čovek otupi brzo. Lepu ženu čovek ne može da gleda više od jednog minuta. Iz iskustva i prakse znam da 99 odsto lepih žena ostanu same, ne udaju se, ne stvore porodicu, i nisu u ljubavi srećne - kaže profesor Kovačević.

Kralj i kraljica

Da bi došlo do erekcije kod zrelog muškarca on treba da je totalno opušten, da je smiren i siguran, da se oseća kao kralj. Ne može dobar i kvalitetan seks da bude ako žena muškarca ne učini sigurnim. Pametne žene dozvoljavaju muškarcu da bude kralj, jer samo uz kralja mogu da budu kraljice.
Svemu mogu da odolim osim izazovu!
Korisnikov avatar
Palma
Postovi: 3582
Pridružio se: 07 Jan 2011, 00:48

Re: Muško-ženski odnosi

Post od Palma »

20 najlepših poljubaca na svetu

Poljubac ne košta ništa, a još nije izmišljen bolji način za izražavanje ljubavi. Zato se ljubite do mile volje, strastveno, nežno, meko, lako, od jutra do večeri, kad sija sunce, pada kiša ili veje sneg. Potrudite se da to uvek radite drugačije, da iznenadite i sebe i partnera. Ovo su neki od najčešćih i najlepših poljubaca koji postoje.

1. Na prvom sastanku
Ovo je prijateljski poljubac koji govori „baš mi se sviđaš" i „stvarno si ok". Obično se tako ljubimo na prvom sastanku. Ako hoćete što pre da završite u krevetu, poljubac u obraz začinite nežnim zagrljajem. Neka vaš poljubac sklizne niz njegov obraz.

2. U centru zbivanja je uho
Ovim poljupcem direktno govorite da želite seks. U centru zbivanja je njegovo uho. Lagano i nežno jezikom prelazite po ovoj erogenoj zoni. S vremena na vreme gricnite mu ušnu resicu i tako još više raspirite vatru strasti. U ovoj sočnoj igri samo je jedno važno, vaš partner posle svega treba da sačuva sluh.

3. Na krilima leptira
Strast možete da raspalite i ako se ljubite trepavicama, a ne samo usnama. Lice približite njegovom toliko da dišete kao jedno, i trepćite, polako i nežno. Neka vaše trepavice poput leptirovih krila prelaze preko njegovih. Taj leptir s krilima od trepavica može da vas ljubi po celom telu.

4. Kako to rade Eskimi
Ako imate veći nos, ovde ste na svom terenu. Jedan je od najsimpatičnijih poljubaca koji postoji i vrhunac prisnosti. Čela su vam priljubljena, a nosići spojeni. Idealan za hladne dane.

5. Poljubac u oko
U ovoj ljubavnoj igri ruke su te koje vode. One su putokaz vašim usnama. Obgrlite partnerovu glavu i nežno je nagnite na jednu stranu, a zatim lagano spustite usne na njegove zatvorene oči.

6. Ispod obrva
Ujutru, dok vaš partner još spava, poljubite ga najnežnije što možete ispod obrva. Možda ne previše strastven, ali veoma intiman gest.

7. Predigra za pamćenje
Ovo je vrhunac predigre, a naročito je uzbudljiv ako je neočekivan. Recimo, gledate film, a oboje u stvari mislite na nešto drugo. Pravi je trenutak da to dosadno veče dobije seksi epilog. Spontano ga uzmite za ruku i polako stavite njegov prst u svoja usta. Upotrebite maštu i, naravno, jezik.

8. Bez rizika nema profita
Vrlo romantično, erotično i relaksirajuće. Možda vam na prvi pogled ne izgleda privlačno, jer Balkanci retko idu kod pedikira, ali ko ne reskira, ne profitira. Ljubite ga po nožnim prstima, a završite masažom stopala.

9. Majčinski poljubac
Ovo je poljubac utehe. Možete da ga uputite svakome do koga vam je stalo ako hoćete da pokažete da ste pravi zaštitnik i da se brinete o njemu. Za tako nešto nema boljeg poljupca od poljupca u čelo.

10. Ledena strast
Napravite sladak eksperiment i stavite u usta komad leda. Ne zaboravite, on to ne sme da primeti. Ljubite ga sve vreme držeći kockicu leda između jezika i usana dok se ne otopi. Ovo je jedna vrsta francuskog poljupca, ali mnogo erotičnija i senzualnija.

11. Francuski poljubac
Najpoznatiji poljubac na svetu, koji su proslavili holivudski filmovi. Neki ga zovu još i poljubac duše, a sami Francuzi „engleski poljubac". U ovoj strastvenoj igri usana najvažniji je jezik. Ne moramo mnogo da objašnjavamo, verovatno vam je svima poznata ova tehnika.

12. Kao u „Devet i po nedelja"
Prava prilika da oboje prezalogajite ako ste gladni. Mali komad voća, najbolje jagode, ananas ili mango, kao provereno seksi voće, stavite između usana. Dok se ljubite neka svako gricka svoju stranu voćke. Kad se prepolovi, pustite da se sočni voćni nektar prospe po vašim usnama. Osetićete se kao Kim Bejsinger i Miki Rurk u filmu „Devet i po nedelja".

13. Pažnja, on je džentlmen
Nežno prislonite usne na njenu ruku i ovlaš je poljubite. Nekada je muškarac morao da podigne obrve i pogleda damu pravo u oči dok joj ljubi ruku. To je bio način da joj pokaže da je izuzetna.

14. Nek mu ostane „šljivica"
Ovaj strastveni poljubac podrazumeva mnogo više od spojenih usana. Ljubite ga oko usana i meko ih grickajte. Nije poenta da posle ovog poljupca vaš partner ostane u lokvi krvi, ali šarmerski ostavite trag da kada se povrati od uzbuđenja, zna da ste ga poljubili i da to nije bio samo san. Ovakav poljubac uglavnom je predigra za seks.

15. Mučite se malkice
Za ovaj poljubac usne prelepite lepljivom trakom. Ne dajte mu da je odlepi, a taman kad ste pomislili da je odustao, pokušajte nešto da mu šapnete. Kad vas „oslobodi", recite mu da ceo dan čuvate usne samo za njega i potom ga poljubite strastvenije nego ikad. Ako niste od onih koji bi se izložili svojevrsnoj depilaciji nausnica zarad ljubavi, pokušajte sve ovo bez trake i iskoristite dar za pantomimu i mimiku.

16. Ljubavno pismo
Pošaljite dragom, ili potencijalnom dragom, pregršt poljubaca u ljubavnom pismu. Namažite najvatreniji crveni karmin i izljubite papir koliko god puta hoćete, spakujte ga i pošaljite.

17. Kao usisivač
S vremena na vreme i u poljupcu treba da pokažete zube. Malo jače uvucite njegovu usnu u svoja usta. To može da bude veoma uzbudljivo. Ali, budite oprezni, da se uzdah zadovoljstva ne pretvori u bolni krik.

19. Virtualni poljubac
Ne viđate se čitav dan, jer ste oboje na poslu? Sva sreća pa je tehnologija i za to našla rešenje. Pošaljite mu na imejl simbol i zvuk poljupca.

20. Samo te gledam
Počnite nežnim, nežnim zagrljajima, pogledom u oči i šapatom da želite da ga ljubite. Pritisnite usta lagano na njegova, ali nemojte stvarno da ga ljubite, samo se milujte usnama. Pomičite usta kružnim pokretima i kada to najmanje očekuje, uputite mu sladak, iskren poljubac.
Svemu mogu da odolim osim izazovu!
Korisnikov avatar
Palma
Postovi: 3582
Pridružio se: 07 Jan 2011, 00:48

Re: Muško-ženski odnosi

Post od Palma »

5 tipova internet zavodnika: Izaberite vašeg s@jber dasu

Ljubav preko mreže? Iskustva pokazuju da je apsolutno moguća, ali i da treba biti oprezan jer i među onlajn ljubavnicima ima kukolja. Predstavljamo vam pet tipičnih primeraka koji se šunjaju po internetu, a na vama je da izaberete.

Rezultati istraživanja koje je sproveo „Domino magazin“ pokazali su da je svaki peti korisnik interneta u Srbiji pronašao ljubav svog života na mreži. Ipak, nije sve tako ružičasto. I među sajber ljubavnicima ima kukolja. Predstavljamo vam pet tipova muškaraca koje možete da pronađete na internetu, a na vama je da „klikom“ miša izaberete pravog za vas.

Filozof

Kako da ga prepoznate
Oženjen je, ima dete, i to ne krije. Brak mu je dosadio, ali mu na pamet ne pada da se razvede. Odnos s njim karakteriše mešavina romantike, strasti i pritužbi na ženu. I na internetu glumi „ranjenog orla” koji bi sve na svetu dao da pronađe ženu svog života. Ubrzo će vas ubediti da ste baš vi ta koju toliko traži.
Čim shvati da vas je osvojio, nestaće u vidu lastinog repa.
Šta želi od vas
On želi da mu budete rame za plakanje, a ne ljubavnica. Kada mu i to dosadi, očekujte da će vas očas posla zameniti novom žrtvom.
Savet plus
Čim primetite da počne s filozofiranjem, prekidajte priču. Nemojte produbljivati virtuelni emotivni odnos i nemojte se upoznavati s njim. On je duboko nesrećan i nezadovoljan i jedino ume da širi negativni fluid na sve oko sebe.

Princ

Kako da ga prepoznate
Ima između 30 i 35 godina. Bez obzira na to ima li ili nema decu, uspešno je upropastio svoj brak. Kako se ne bi upuštao u rešavanje porodičnih problema, pobegao je u idiličan virtuelni svet jer mu tamo niko ne prigovara. Tamo je car. Celom svetu može da dokazuje kako je poseban. Galantan je i neobično pošten – nikada vam neće stvarati iluziju da ste jedina.
Šta želi od vas
Romansa s „princom“ po pravilu ima srećan kraj – on najzad nalazi devojku, a realni život polako zamenjuje virtuelni. I mada šansa da baš vi budete njegova princeza nije prevelika, ona ipak postoji. Naravno, to ćete postati samo ako ste najbolja ili pak najlukavija devojka od svih koje mu se nude.
Savet plus
Kad osvojite „princa“, uvek pazite da se kod prvog problema ne vrati na mrežu u potrazi za utehom. I sami znate da tamo čeka gomila tešiteljki, a da on ima sjajno razrađene tehnike.

Kompleksaš

Kako da ga prepoznate
On je apsolutni maher virtuelnih veza. Tako će vas očarati da nećete znati gde se nalazite. Ipak, brzo ćete se vratiti u realnost kada shvatite da ima dugu vezu ili neki ozbiljan feler.
Šta želi od vas
Internet romansa s njim može da se završi na dva načina. Kada vas potpuno osvoji i bude siguran u vaša osećanja, priznaće vam da nije slobodan, a onda će se naslađivati osećanjem moći i idejom da je uspeo da vas povredi. Može se desiti, mada su male šanse, da „kompleksaš“ ipak reši da se upozna s vama. Međutim, neće imati hrabrosti da vam izađe pred oči, već će vas posmatrati iz nekog prikrajka. Poražen i ozlojeđen, vratiće se na mrežu i nastaviti da traži drugu.
Savet plus
On je suštinski veoma iskompleksiran. Internet mu pomaže da sebe vidi drugim očima, ali i da se posredno osveti svim ženama koje su ga odbile u realnom životu.

Kompjuteraš

Kako da ga prepoznate
Ovaj tip mnogo vremena provodi na poslu, i to upravo za računarom. Veoma je duhovit, a na internetu je samo da bi prekratio vreme i malo se zabavio. Njegov svetli lik kvari jedino zakonita supruga.
Šta želi od vas
Nije zahtevan, ali je i vrlo je lenj, tako da će ga zadržati svaka žena koja mu pruži osnovnu logistiku za opstanak. Ako ste rešili da mu postanete ljubavnica, budite originalni. Metodično i uporno mu dokazujte kako ste apsolutno savršeni i kako ste premija u odnosu na onu što mu kod kuće krpi čarape. Ubacite crvića sumnje u njegovu dušu i uspećete da ga odvučete u krevet. Naravno, kad bude mogao! Jer on ima Posao i Ženu, tako da uglavnom nema vremena.
Savet plus
Ako ste pak naumili da se udate za njega, taktika je sledeća: nosite mu supicu u termosu na posao i, naravno, ne zaboravite da mu na trafici kupite barem dve paklice cigareta.

Muškarčina

Kako da ga prepoznate

Ovo je najprijatnija kategorija muškaraca među svim sajber frajerima. Ima jasne namere i uopšte ih ne krije. Njemu jednostavno treba žena i on je traži na svakom mestu i u svako vreme.
Šta želi od vas
Da ga volite, da ga mazite, da ga pazite. Ako to oseti, uzvratiće vam istom merom. Biće pažljiv i trudiće se da vam ispuni svaku želju.
Savet plus
Pristanite na susret s njim ukoliko imate iole zajedničkih interesovanja i ukoliko vam se informacije o njemu koliko-toliko dopadaju. Verujte, neće žaliti za vremenom koje ste odvojili. Čak i ako u virtuelnom kontaktu nije rekao ništa zanimljivo, nije vas očarao kakvom uzvišenom besedom ili nije posebno pismen, neka vas to ne spreči da ga upoznate. I zapamtite, najveće su šanse da nađete pravog upravo u ovoj kategoriji. Prosta računica – njemu treba žena, vama muškarac.

Slika
Koliko god da su vam slatka dopisivanja s nepoznatim momkom, trudite se da ga ne idealizujete previše.
Vrlo je moguće da će se prilikom upoznavanja pred vama pojaviti osoba koja nije toliko šarmantna koliko
ste zamišljali
Svemu mogu da odolim osim izazovu!
Korisnikov avatar
Palma
Postovi: 3582
Pridružio se: 07 Jan 2011, 00:48

Re: Muško-ženski odnosi

Post od Palma »

Ako baš morate, svađajte se civilizovano

Iako su svađe prirodna stvar (čak i među ljudima koji se vole) to ne znači da treba da idete u krajnosti i isterujete svoje po svaku cenu. Ako uspete da dostignete nivo samokontrole koji bi vas sprečio da u "prigodnom" trenutku ispalite nešto što će vašeg partnera potpuno izbaciti iz takta, na dobrom ste putu.

Slika

Francuski psiholozi, koji su dugo godina istraživali odnose među ljubavnim parovima, napravili su spisak rečenica koje partneri nikako ne bi trebalo da upute jedan drugom ukoliko ne žele da raspire svađu, piše francuski list "Figaro".

Postoji deset rečenica kojima partnera možete dovesti do "belog usijanja" jer će ih doživeti kao napad na sopstvenu ličnost.

1. Radim i ja.

2. Ti misliš da je normalno što naš sin provodi život za kompjuterom?

3. Volela bih i ja da mogu ponekad da prilegnem popodne.

4. Zar si pustila ćerku da izađe tako obučena?

5. Ko mi je bacio novine bez pitanja?

6. Pogledaj kako su nam deca bleda, trebalo bi da ih ponekad izvedeš napolje.

7. Ne mogu da verujem da ćeš da otvoriš i drugu flašu.

8. Zašto ja moram uvek da stavljam toalet papir u kupatilo?

9. Kada sam ja bio u njihovom uzrastu u ovo doba sam čitao u svojoj sobi.

10. Nešto mnogo dugo traju ti tvoji časovi tenisa.

Ipak, ako baš morate, svađajte se civilizovano. Ako uspete da dostignete nivo samokontrole koji bi vas sprečio da u "prigodnom" trenutku ispalite neku od navedenih (ili sličnih) rečenica, na dobrom ste putu. Ali, evo još malo francuskih saveta.
Svemu mogu da odolim osim izazovu!
Korisnikov avatar
Palma
Postovi: 3582
Pridružio se: 07 Jan 2011, 00:48

Re: Muško-ženski odnosi

Post od Palma »

Ćutanje nije zlato

Eros je u svakom od nas. Bog ljubavi u grčkoj mitologiji je bog strasti i seksualne želje...

Slika

Svakako da Eros u nama podstiče stvaralaštvo i životno napredovanje. Međutim, kako čovek sve može da iskomplikuje lako i bez pravog razloga, tako i u svoj erotski život ume da unese ne baš najveseliju boju. Ove komplikacije ozbiljno mogu da ugroze, pored ljubavnog odnosa i naše zdravlje. Kako?

Dugo se mislilo da je za uspešan seksualni odnos potrebna duboka i trajna emocija. Potom se došlo do zaključka da je ljubavna tehnika ono što garantuje seksualno zadovoljstvo. Međutim, pojedini stručnjaci smatraju da je sve u rukama erotske volje. Istina je da je sve u našim glavama, a volja upravo dolazi odande. Dobro znamo da je ponekad i sama pomisao na nekog, za koga znamo da će nam biti lepo dok vodimo ljubav, dovoljna da pripremi naše telo za seksualni čin. Baš kao i za sve u životu, volja je ono što nas tera i na akciju ove vrste. Dok imamo erotsku volju, imamo želju i za stvaranjem.

„Najbolja je prelja koja prede svaki dan", pa tako ni pauza u seksualnoj aktivnosti nije preporučljiva. Redovna seksualna aktivnost utiče na održavanje životne energije i usporava starenje, a stručnjaci preporučuju da se praktikuje najmanje dva puta nedeljno. Pod redovnim seksualnim odnosom se ne podrazumeva učestalost, već kvalitet. Bitnije je da budete zadovoljni samim seksualnim činom, nego da ga praktikujete svaki dan. Ukoliko i nemate partnera, nikako ne zapostavljajte svoj libido. Jednostavno nema opravdanja. Imajte na umu da se smanjenjem seksualne aktivnosti gasi i erotska želja, volja, koja za sobom povlači i našu žvotnu energiju.

Iako mediji slobodno pričaju o seksualnom opštenju i dalje nam je neprijatno da o tome otvoreno razgovaramo sa našim partnerom. Kao da nam je lakše da budemo nezadovoljni u odnosu nego da pričom pokušamo da unesemo željene promene. A zašto je to tako? Činjenica je da je balkanski narod veoma specifičan kada je erotika u pitanju. Ima nečeg suviše tradicionalnog u našem shvatanju seksualnosti. Strast ne poznaje kontinente i kulture, ali je ova balkanska posebna. Kada pogledamo naše narodno kolo, sve nam je jasno. Trupkamo manje- više u mestu i upućujemo sramežljive poglede. Nekada su se budući supružnici držali za krajeve platnene marame i tako šetali. Odsustvo dodira je bilo uobičajeno i poželjno do samog venčanja. Sramota je bilo pokazivati otvorenu zainteresovanost prema potencijalnom partneru, što je samo povećalo strast i erotsku fantaziju.

Danas, iako smo medijski i kulturno oslobođeni tradicionalnih okova, još uvek se teško odlučujemo da o svojim erotskim fantazijama otvoreno razgovaramo sa svojim partnerom. Slovenska duša je topla, strastvena, ali i melanholična. U isto vreme blaga i surova, ona skriva erotsku fantaziju duboko u čoveku što je odraz čvrstog balkanskog, patrijahalnog vaspitanja. Smatramo da bi partner trebalo da predvidi sve naše želje, a ako nije tako, eto nam nezadovoljstva. Međutim i tada se teško odlučujemo da otvoreno kažemo šta želimo.

Prema tvrdnji seksologa, ovakvo ponašanje, može ozbiljno da ugrozi naše psiho-fizičko stanje. Pojave kao što su ubrzano lupanje srca, ili astma, neki naučnici povezuju sa seksualnim nezadovoljstvom. Ubrzan rad srca, kao i produbljno disanje u astmi, slični su pojavama za vreme orgazma. Zato razmislite dobro šta činite svom telu.

Razgovarajte sa svojim partnerom, budite otvoreni, smeli. Sigurno da oboje nosite svoje erotske fantazije, samo neko mora prvi da ih pomene. Budite baš vi to. Naravno, dozvoljeno je sve u čemu oboje uživate. Libido utiče na celokupnu našu životnu energiju, zato ga ne zapostavljajte i ne gušite svoje želje. (Sanja Rešćanski)
Svemu mogu da odolim osim izazovu!
Korisnikov avatar
Palma
Postovi: 3582
Pridružio se: 07 Jan 2011, 00:48

Re: Muško-ženski odnosi

Post od Palma »

Kakav je Srbin u krevetu, ali stvarno

Srbi imaju sve manje vremena za privatni život i intimne aktivnosti, a u najvećoj meri troše ga na seks, koji nije tako spektakularan kako se misli. Srpski muškarci, kada je seks u pitanju, jači na rečima nego na delu, a žene su u velikoj meri izgubile nekadašnje atribute ženstvenosti.

Slika

Prema poslednjim istraživanjima, Srbima više vremena treba da operu zube nego da zadovolje svoju partnerku. Predigra tipičnog Srbina traje onoliko koliko mu je potrebno da se svuče, dok ga izdržljivost u samom seksualnom činu izdaje posle tri do osam minuta. Bez obzira na to, psiholog i seksolog Jovan Marić ocenjuje da na lestvici vrednosti seksualnost kod Srba stoji vrlo visoko.

"Srbin je u krevetu egoističan, pretežno razmišlja o svom zadovoljstvu, a zapostavlja potrebe partnerke. Često je nestrpljiv, sve bi što pre i odatle su i potekle pošalice da Srbin vodi ljubav u proseku 36 minuta. Udvara se pet minuta, sam seks traje minut, a ostalih 30 minuta se pravda i obećava da će sledeći put biti daleko bolji", kaže Marić za "Press"

On objašnjava da naši muškarci preferiraju grublji seks, a to znači da im milovanje i predigra nisu jača strana. Poza u kojoj muškarac drži ženu za gležnjeve i podigne joj noge, dok on kleči, našla se i u američkoj seksološkoj enciklopediji i opisana je kao jugoistočnosrpska poza. To pokazuje da praktikujemo seks u kojem nema mnogo intimnog komuniciranja licem. Srpski muškarci vole i pozu otpozadi, koja je animalna, jer nema mogućnosti da se ljubite sa partnerkom, osim ako joj ne izvrnete vrat.

Prema Marićevim rečima, naši muškarci retko odbijaju seks, pa ih nećete čuti da se pravdaju da su umorni od posla.

"Za muškarca je vrlo bitno da mu žena pošalje poruku da je on fenomenalan u krevetu. Zato i tvrdim da je najbolji afrodizijak uzbuđenje partnera, pa savetujem ženama da slobodno vrište za vreme vođenja ljubavi, na zavist svojih komšija. To jako uzbuđuje Srbina jer mu šalje poruku da je moćan, divan, božanstven. On onda sam sebi kaže: 'Ja sam je doveo do ludila, ona vrišti, uživa, ja sam sjajan!'", tvrdi Marić.

Kada su žene u Srbiji u pitanju, one su još uvek sputane i žele da ostave utisak čednosti.

"Ja volim da kažem da između ženskog 'ne' i ženskog 'da' ne bih smeo da se usudim da stavim ni čiodu. Žene vole tu igru 'ne, ne, ne', 'da, da, da'. Tako su formirane i vaspitavane. Misle da ako je muškarac lako došao do neke žene, da će ona izgubiti oreol. Ne vole mnogo da eksperimentišu u seksu, niti vole promene, ni puno svetla, ni ogledala.

Žena tek između 30. i 40. godine postaje zahtevnija u krevetu, jer onda razmišlja o svom telu. Problem je što 30 odsto žena glumi orgazam, jer ima tekuće brige koje ih remete i često su nezadovoljne. Glume zbog partnera, jer je njemu lepše ako misli da je dobar u krevetu."

Interesantno je da srpski mužjak ne voli prezervativ, ali ni da žena masturbira tokom odnosa jer ga to remeti, frustrira i odmah se pita zašto nije došla do vrhunca i bez toga.

"Muškarac misli da će neku nesuglasicu rešiti u krevetu, dok kod žena to nije tako. Ona će pristati na seks, ali to neće rešiti sve probleme ako predigra ne traje 24 časa, a to znači dobar odnos, ljubazan, sa čestim rečima 'ja te volim', 'nedostaješ mi'... Da bi žena uživala, ona mora da suzbije svoje brige, strahove, nezadovoljstva", zaključuje Marić.

Prazni džepovi pogubni za seks

Psiholog Aleksandra Janković tvrdi da su teška ekonomska situacija i stres na poslu dodatno isfrustrirali muškarce i žene u Srbiji jer gube energiju i motiv misleći na egzistenciju.

"Zbog posla i obaveza oni jedva čekaju da se vide, a kada se nađu jedno pored drugog ne znaju šta će da rade. Ukoliko ne vode ljubav oni se ponašaju kao da su sami, pa jedno gleda televiziju, dok drugo traži nešto po internetu. Ne obraćaju dovoljno pažnje na potrebe svog partnera, pa se zato često seksualni nagon probudi kada se par izoluje od svakodnevnih obaveza i otputuje", ističe Aleksandra.

Ona ističe da poseban problem imaju mladi u Srbiji jer su odrasli u vreme kada je seks prestao da bude tabu tema.

"Mlađe generacije brže sazrevaju, ali sa sobom ne nose ništa svoje. Oni pokušavaju da imitiraju seks iz porno filmova i ne misle na želje partnera i tako im taj čin postaje dosadan. O seksu toliko pričaju da je izgubio svaku vrednost i zbog toga više niko nema intimu. Emancipacija žena u Srbiji donela im je samo obaveze, ali ne i lična zadovoljstva, zbog čega one imaju sve manje vremena za sebe, a time se ubija i želja za seksom. Mali je procenat onih koje koriste vibratore."

Da ne bi zakazali u krevetu, čak 39 odsto Srba se najčešće potpomaže pornografijom, ali i erotskom literaturom i neobičnim kondomima. Oko 13 odsto Srba kao pomagalo u raspirivanju ljubavnog žara koristi lubrikante u analnom i vaginalnom seksu.

Seksolog Savo Bojović poražavajuće rezultate kratkog seksualnog čina kod srpskog muškarca pripisuje njihovom čestom onanisanju.

"Samozadovoljavanje kod muškaraca opravdano je do 18. godine, kada takav čin pomaže u uvećanju njegovog polnog organa, međutim posle osamnaeste preporučljivo je da to prepusti samo devojci. Jer često samozadovoljavanje muškarca najčešće je grubo, pa kada uđe u toplo i mekano žensko telo on pobenavi, pa je za minut sve gotovo", kaže Bojović.

Gde vodimo ljubav

- u automobilu 62 odsto
- u roditeljskoj spavaćoj sobi 57 odsto
- u toaletu 53 odsto
- u parku 43 odsto
- na plaži 38 odsto
- na žurki 32 odsto
- u kancelariji 20 odsto
- u školi 7 odsto
- u javnom prevozu 5 odsto
- u avionu 1 odsto
Svemu mogu da odolim osim izazovu!
Korisnikov avatar
Palma
Postovi: 3582
Pridružio se: 07 Jan 2011, 00:48

Re: Muško-ženski odnosi

Post od Palma »

Šta je to što žene vole kod muškaraca?

Slika

Postoje određeni kvaliteti koje žene vole i cene kod muškaraca.

To nisu samo visina, crna kosa i privlačan izgled.
Postoje i drugi kvaliteti kod muškaraca kojima žene jednostavno ne mogu da odole.
Radi se o mešavini fizičkih i emocionalnih osobina.
Donosimo vam nekoliko stvari na koje treba da obratite pažnju.

Žene vole muškarce koji uvek izgledaju doterano.
One veruju da ćete se, ukoliko ste sposobni da dobro brinute o sebi, adekvatno brinuti i o njima.
Loš stil oblačenja, neuredna kosa, nokti i odeća su negativni faktori kada želite da impresionirate suprotni spol.
Žene bi radije da trošite novac racionalno, nego na preterano skupu brendiranu odeću.
Ako kupujete na nekim manje poznatim mestima sa jeftinijom odećom, pobrinite se da vaš način oblačenja bude elegantan i naviknite se na to.
Žene od vas neće očekivati previše, ali ipak možete da pokušate da kopirate nekoga od slavnih ličnosti.
Dobro bi bilo kada biste pratili poslednje trendove.
Baš kao što muškarci ne vole žene koje se oblače kao opatice, tako i žene ne vole muškarce koji se oblače kao da su u uredu.
Jedna od najvažnijih osobina za žene je smisao za humor.
Žene imaju i previše problema sa kojima se moraju boriti, a vi ćete im pomoći ukoliko umete da se našalite.
Pri tom nemojte ismejavati druge, jer to nije zabavno.
Žene vole muškarce koji umeju da se našale na sopstveni račun.
Ženama je potrebno često stavljati do znanja da ih volite i da brinete za njih.
Držanje za ruke za vreme šetnje, posmatranje zalaska sunca, povremeni zagrljaji i poljupci u obraz, kao i briga da sigurno pređu ulicu, ženama su jasni znaci da ste ponosni što vas ljudi gledaju kako brinete za njih.
Nepokazivanje privrženosti, otvoreni je znak da se stidite osobe sa kojom ste u vezi.
Žene će se osećati posebnim kada ih značajno pogledate i poklonite im iskren osmeh.
Muškarci treba da budu smireni, jer su žene mnogo osetljivije i vrlo lako reaguju burno.
Nećete pomoći ukoliko učinite isto pri svakom incidentu.
Vaš seksipil leži kako u vašem izgledu, tako i u vašem odnosu prema ženama.

Žene vole mirne muškarce koji su u stanju da ih smire i uvere da će sve biti baš onako kako treba.
Svemu mogu da odolim osim izazovu!
Korisnikov avatar
Palma
Postovi: 3582
Pridružio se: 07 Jan 2011, 00:48

Re: Muško-ženski odnosi

Post od Palma »

Igračke za vreliji seks

Seksi igračke su sjajne za sve one koji žele da u seksu isprobaju nešto novo. Možete da ih kupite u seks šopovima i to po vrlo pristupačnim cenama. Osim što će vam pomoći da uživate, znajte da neke od njih veoma blagotorno deluju na telo.

Slika

Prsten zadovoljstva
Prsten zadovoljstva namenjen je muškarcima. Stavlja se na penis, a na vrhu ima mali vibrator koji stimuliše klitoris. Žene koje teško dolaze do vrhunca uz pomoć njega će lakše i jednostavnije doživeti mnogo intenzivnije seksualno uzbuđenje.

Super lubrikanti
Lubrikanti su vrlo korisno pomagalo ženama koje imaju problema sa lubrikacijom ili im je treba pomoć kod postizanja orgazma. Oni dodatno vlaže vaginu, što olakšava seksualni čin. Većina lubrikanata ne izaziva alergijsku reakciju, ali pre nego što ga isprobate pročitajte sva uputstva. Lubrikanti imaju različite arome, mi predlažemo ananas, jagodu, kafu…

Vesele lisice
Ako želite da unesete novine u vaš ljubavni život, onda su ove vesele lisice sjajan izbor za vas. One su mekane, ne stežu ruke, pa slobodno možete da vežete vašeg partnera za naslon kreveta ili za neko drugo mesto, po vašem izboru. Igrajte se njima, ali nikako nemojte da zagubite ključ.

Kuglice za uživanje
Kuglice su veoma zanimljiva igračkica. Osim što će vam pomoći da uživate, one imaju medicinski značaj. Naime, kada se kuglice stave u vaginu, pod uticajem toplote tela, šire se i skupljaju. Na taj način učvršćuju vaginalne mišiće. Zato se preporučuju i ženama u menopauzi.

Vibro jaje
Vibro jaje se stavalja u vaginu. Daljinskim upravljačem sami kontrolišete brzinu vibracije i time povećavate stepen zadovoljstva. Takođe, dok vibrira, jaje zateže vaginalne mišiće, pa tako ima višestruki značaj za žensko telo.

SlikaSlikaSlika
Svemu mogu da odolim osim izazovu!
Odgovori

Ko je OnLine

Korisnika u ovom forumu: Nema registrovanih korisnika i 9 gostiju