Oh, pa zar i po treći put jedno te isto? Pobogu, ja znam da je ovaj napev odista podjednako i harmonijski lep i polivalentnom simbolikom bremenit, no mi smo je u ovom tematskom nizu već dva puta istavili (u postovima od 4. IV 2011. i od 23. IX 2012.). Dajmo se malčice organizirati...
Elem, nastavimo ovaj tematski niz nečim do sada neprikazanim:
Peter Cornelius & HorstWessel: DIE FAHNE HOCH (Sutjeska, 1973)
Claude Joseph Rouget de Lisle + August Heinrich Hoffmann von Fallersleben & Franz Joseph Haydn: LA MARSEILLAISE & DAS DEUTSCHLANDLIED (’Alo ’Alo, 1982)
A kako bi bilo da se Ti, blago meni, upoznaš sa mojim plemenitim čukundedom?
Karl Mühlberger & Johann Nepomuk Král + Regimentskapelle des Ehem. K. U. K. Infanterieregiment Hoch und Deutschmeister Nr. 4 udML Julius Hermann: MIR SEIN DIE KAISERJÄGER & BRUCKER LAGER-MARSCH (Die Kaiserjäger, 1956)
Erik Eriksson, Johann Michael Haydn & Friedrich Silcher + Dinkelsbühler Knabenkapelle udML Willi Bayer: DER PETERSBURGER MARSCH + DER COBURGER MARSCH + MUSS I DENN (Am Brunnen vor dem Tore, 1952)
Politički ultrakorektno nenavidnima spram negda slobodne muzičke ekspresivnosti u filmskoj umetnosti: u oblasti nemačke vojne muzike na You Tube-u postoji najmanje četvorostruka redundantnost.