Najbolji student

Odgovori
Korisnikov avatar
Upravnik
SiteAdmin
Postovi: 2370
Pridružio se: 07 Dec 2010, 23:54
Kontakt:

Najbolji student

Post od Upravnik »

Damjan Vučurović, najbolji student univerziteta u Novom Sadu, želi da iskoristi priliku koju je dobio
BIĆU NAJMLAĐI DOKTOR NAUKA
Namerava da doktorira pre 27. godine i tako nadmaši svog profesora Sinišu Dodića

-Najmlađi doktor nauka u 51 godina dugoj istoriji Tehnološkog fakulteta u Novom Sadu je, još uvek, moj sadašnji profesor Siniša Dodić. To zvanje je stekao u 29. godini, a ja ću, ako doktorske studijekoje sam upravo započeo okončam za tri godine, titulu steći pre nego što napunim 27. A možda će to biti i ranije...
Ovako, sa neskrivenim samopouzdanjem, govori 24-godišnji Damjan Vučurović, koji je prošle nedelje i zvanično proglašen za najboljeg studenta Univerziteta u Novom Sadu u protekloj školskoj godini i najboljeg studenta od osnivanja Tehnološkog fakulteta, na kojem je studije biohemijskog inženjerstva, sa prosečnom ocenom deset, okončao za četiri i po umesto redovnih pet godina.
-Želim da se potvrdim ovde u Srbiji, bez obzira što nas, bez preterivanja, napolju čekaju raširenih ruku. To nije ni čudno, pošto tamo znaju da, ulažući u nauku, zapravo ulažu u državu. A nas, praktično, dobijaju gotove.
Njegovi profesori su, na sreću, prepoznali njegov nesvakidašnji dar i istrajnost i počeli da rade na stvaranju uslova da ostane na fakultetu na kojem, uporedo sa doktorskim studijama, danas radi kao istraživač.
Oblast njegovog naučnog istraživanja su mikroorganizmi, ali ne kao čovekovi neprijatelji, kako ih većina ljudi doživljava, već suprotno - kao prijatelji.
- Mikroorganizmi su važni u procesu proizvodnje alkoholnih pića i niza prehrambenih proizvoda. To je glavni predmet i mog diplomskog rada ''Kinetika dobijanja dietanola na gustom soku kao međunivou procesa prerade šećerne repe'', objavljenog u britanskom naučnom časopisu ''Održiva i obnovljiva energija'', i budućeg doktorata čiji će naslov biti ''Lignocelulozne sirovine''.

Večernje novosti
Не бојим се од вражјега кота,
нека га је ка на гори листа,
но се бојим од зла домаћега".
Korisnikov avatar
branko
Globalni moderator
Postovi: 11417
Pridružio se: 08 Dec 2010, 16:14

Re: Najbolji student

Post od branko »

Svaka čast!
Sve naše nevolje dolaze otuda što nismo spremni da umremo od gladi.
Odgovori

Ko je OnLine

Korisnika u ovom forumu: Nema registrovanih korisnika i 29 gostiju