Kosovo ili EU

Odgovori
Korisnikov avatar
branko
Globalni moderator
Postovi: 11417
Pridružio se: 08 Dec 2010, 16:14

Re: Kosovo ili EU

Post od branko »

Aleksandar Vučić juče razgovarao sa predstavnicima severa KiM

Dogovor o zajedničkom delovanju


Leposavić - Predsednici opština sa severa Kosova i potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić saglasili su se juče da će ubuduće koordinisati sve zajedničke aktivnosti i delovanje. Pre sastanka Vučić je prilikom posete Leposaviću istakao da u Briselskom sporazumu nigde ne piše da će se poštovati kosovski ustav, kao i da kosovska vojska neće kročiti na sever pokrajine.

Nakon sastanka sa predsednicima četiri opštine na severu Kosova u Leposaviću, predsednik opštine Zvečan Dragiša Milović poručio je da Srbi sa severa Kosova nemaju rezervnu državu. „Razgovarali smo o briselskom sporazumu i ovo je treći put kako se sastajemo i dogovorili smo se da nastavimo zajedno da radimo, jer nemamo rezervnu državu, naša država je Srbija“, rekao je Milović.

Vučić je, nakon sastanka, ukazao da je uprkos različitim mišljenjima bilo reči o koordinisanju budućih akcija. „Razgovarali smo, iako ne delimo ista uverenja. Dogovorili smo se da koordinišemo naše buduće akcije, da zajednički delujemo, jer kao što je rekao i Milović, naš narod veruje u svoju državu, a mi niti možemo niti hoćemo da menjamo naš narod“, rekao je Vučić.

Prvi potpredsednik Vlade je juče tokom posete Leposaviću napomenuo da u Briselskom sporazumu nigde ne piše da će se poštovati kosovski ustav, kao i da kosovska vojska neće kročiti na sever pokrajine. Pojašnjavajući dogovor postignut u Briselu, Vučić je rekao da će se primenjivati kosovski zakoni, ali da će država Srbija finansirati zaposlene u prosveti i zdravstvu. On je napomenuo da će ostale ingerencije preuzeti zajednica srpskih opština na severu Kosova.

Vučić se obratio nakon liturgije održane u Hramu Svetog Vasilija Ostroškog, održane povodom praznika ovog sveca, i poručio da „niti Srbija može bez svog naroda, niti narod na Kosovu može bez nas“. „Niko ne može da vidi radost u mojim očima zbog briselskog sporazuma. Došao sam da narodu ovde kažem šta moramo da učinimo u narednom periodu, koje su naše obaveze i neću da ubeđujem narod da je to dobar dokument“, ukazao je Vučić.

On je poručio da neće obmanjivati narod, „poput nekih koji govore da su veće patriote od njega“. „Govorili su da će me gađati jajima, ali svi ti koji misle da više vole Kosmet od mene, neka znaju da na ovaj veliki praznik jaje znači vaskrsnuće“, istakao je Vučić, koji je juče popodne imao sastanak i sa odbornicima četiri opštine sa severa KiM.

Episkop raško-prizrenski Teodosije, nakon razgovora sa Vučićem, rekao je da činjenica da su Vlada i SPC na prostoru KiM za Srbe u pokrajini ohrabrenje i znak da su jedno biće, da ne mogu jedni bez drugih i da će tako biti i u budućnosti. Vladika Teodosije je povodom briselskog sporazuma ocenio da je učinjeno što je bilo moguće u trenutku i vremenu u kojem živimo iako su neki želeli više. On je ukazao da ne treba biti malodušan i da ovaj sporazum nije kraj.

Politički analitičar Dušan Janjić kaže za Danas da je dogovor postignut juče prilikom posete Vučića Kosovu „kompromisno rešenje, koje je bilo najavljeno onog trenutka kada su Srbi sa severa KiM odustali od referenduma“. „To je bilo očekivano. Dogovor o zajedničkom delovanju znači da će Srbi sa severa ubuduće biti uključeni u nastavak procesa pregovora, kao i prilikom rada na primeni sporazuma“, objašnjava Janjić.

Prema njegovim rečima, to će još značiti i da će biti koordinisane akcije kada je reč o političkim reakcijama na određena dešavanja, odnosno „priprema stanovništva i priprema lokalnih izbora“. U narednom periodu, kako dodaje, očekuje se da se odredi i ko će zvanično predstavljati Srbe sa severa KiM u zajedničkim akcijama sa Vladom Srbije.
Sve naše nevolje dolaze otuda što nismo spremni da umremo od gladi.
Korisnikov avatar
Bibliotekar
Globalni moderator
Postovi: 5511
Pridružio se: 09 Dec 2010, 04:41
Lokacija: Senta

Re: Kosovo ili EU

Post od Bibliotekar »

Nepremostivi jaz je prihvatanje Ustava Kosova
Srbi sa Kosova žele da nastave da rade sa svojom državom, ali je nepremostivi, duboki jaz što sporazumom iz Brisela moraju prihvatiti Ustav Kosova, izjavio je posle sastanka predsednik opštine Zubin Potok Slaviša Ristić, ističući da bi se o svim ostalim pojedinostima sporazuma moglo razgovarati.

Slika

„Činjenica je da Briselski sporazum nudi integraciju u nezavisno Kosovo, na način da moramo da se integrišemo u ustavno-pravni okvir. To je nepremostivi jaz”, rekao je Ristić novinarima posle sastanka prvog potpredsendika Vlade Srbije Aleksandra Vučića sa odbornicima četiri opštine sa severa Kosova.

Predsednik opštine Zubin Potok rekao je da je uveren da će današnji dan pomoći vladi Srbije da zaista vidi da Srbi sa Kosova i Metohije ne mogu da prihvate Ustav i zakone Kosova.

Prema njegovim rečima, mora da se nađe neko novo rešenje, koje nije integracija Srba u nezavisno Kosovo.

(Tanjug)
P.S: Vascelo Racionalno Srpstvo & Juridičari Nepušači Vutre žudno čekaju odluku Ustavnog suda Republike Srbije u predmetu sa oznakom IUo-180/2013 koji je danas i oficijelno ustrojen na osnovu Predloga 21 poslanika DSS-a u Parlamentu RS, kao i po jednog poslanika SNS-a i NS-a i dva samostalna narodna poslanika. Portparol Ustavnog suda RS je izjavio da su već određeni sudija izvestilac i stručni saradnik u predmetu. 8-)
Acriter et Fideliter!
Slika
Korisnikov avatar
Upravnik
SiteAdmin
Postovi: 2370
Pridružio se: 07 Dec 2010, 23:54
Kontakt:

Re: Kosovo ili EU

Post od Upravnik »

Bibliotekar napisao:
P.S: Vascelo Racionalno Srpstvo & Juridičari Nepušači Vutre žudno čekaju odluku Ustavnog suda Republike Srbije u predmetu sa oznakom IUo-180/2013 koji je danas i oficijelno ustrojen na osnovu Predloga 21 poslanika DSS-a u Parlamentu RS, kao i po jednog poslanika SNS-a i NS-a i dva samostalna narodna poslanika. Portparol Ustavnog suda RS je izjavio da su već određeni sudija izvestilac i stručni saradnik u predmetu. 8-)
Tzv. predsednik Srbije Tomislav Nikolić je zamolio Ustavni sud da ne žuri sa ocenom ustavnosti ovog predmeta. :)
Не бојим се од вражјега кота,
нека га је ка на гори листа,
но се бојим од зла домаћега".
Korisnikov avatar
Bibliotekar
Globalni moderator
Postovi: 5511
Pridružio se: 09 Dec 2010, 04:41
Lokacija: Senta

Re: Kosovo ili EU

Post od Bibliotekar »

To znamo. Štaviše, o tome smo i pisali još 10. maja o. g. u 20:55 H prilikom predstavljanja zaključaka i zahteva od strane tzv. „slobodnih medija” uniženog beogradskog mitinga „Ostajemo u Srbiji”.

Evo i linka:

http://www.mikaanticforum.org/viewtopic ... &start=220

Lepo je to kada ljudi makar i naknadno i sami uvide ono o čemu se ovde pisalo još 4 dana ranije. :)

Naravno, stvari su u međuvremenu dodatno napredovale. Master Stiroporac se - nakon debakla ubeđivačke misije Prstospojivog Budiste na Kosovu i juridički jedino ispravne odluke Ustavnog Suda o pokretanju postupka za ocenu ustavnosti, a koji jer usledio uprkos njegovom protivzakonitom uplivisanju na rad US - ponovo setio mogućnosti uplivisanja na vrh SPC i time na uticaj koji ona ima i može imati na neposlušni Narod Srpski. Naravno, udruživanje Državnog Glavara i Verskog Poglavara je u oštroj suprotnosti sa javno izraženim stavovima inherentno demokratskog Bezalternativnog Premijera & Prstospojivog Budiste o potrebi distinkcije crkve i države, odnosno o nedopustivom uplitanju crkve u državnu politiku, budući da je RS juridički ustrojena kao laicistička država...

Što bi naš uvaženi g. Aleksey rekao – Logika do Kindera:roll:
Acriter et Fideliter!
Slika
Korisnikov avatar
aleksey
Globalni moderator
Postovi: 1008
Pridružio se: 08 Dec 2010, 15:28

Re: Kosovo ili EU

Post od aleksey »

 
SVAKI predmet pred Ustavnim sudom,ČIM JE ZAVEDEN (dodeljen mu broj), dobija svog sudiju izvestioca (sudiju koji treba da obradi predmet i da ga pripremi za sednicu veća ustavnog suda).

Od dodeljivanja sudije izvestioca (zavođenja predmeta) pa do iznošenja predmeta na sednicu, zna da prođe i po godinu-dve dana.
U proseku.
Čak i ako niko "ne koči" predmet.

Oni predmeti koji se eventualno brže reše, su obično predmeti gde postoji neki formalan propust da bi se o tom predmet uopšte moglo raspravljati (npr. predlog Vuka Jeremiča, od nedavno).

Ovo je uobičajeno (normalno, prosečno) stanje u državi Sorabiji.

Tako da, čak i bez čiča Tome, još će mnogo vode Tisom proteći dok....
Don't cry because it is over, smile because it happened.
Korisnikov avatar
Bibliotekar
Globalni moderator
Postovi: 5511
Pridružio se: 09 Dec 2010, 04:41
Lokacija: Senta

Re: Kosovo ili EU

Post od Bibliotekar »

Oh, ta vremenski zahtevna temeljitost rada Ustavnog suda RS sama po sebi uopšte ne bi morala da predstavlja neki osobiti problem, dragi moj g. Aleksey. :)

Imajući u vidu, naime, da bi primena osporenog Briselskog sporazuma do donošenja konačne odluke Ustavnog suda u postupku za ocenu ustavnosti osporenog akta nanela nepopravljivu štetu suverenitetu i teritorijalnom integritetu Republike Srbije, Ustavni Sud bi savršeno legitimno mogao da na osnovu čl. 168 st. 4 Ustava do donošenja svoje konačne odluke obustavi izvršenje navedenog pravnog akta, odnosno subsidijarnih pojedinačnih akata, uključujući i:

- „plan za implementaciju” Briselskog porazuma (koji je u međuvremenu postao aktuelan);

- ma koji pojedinačni pravni akt kojim bi se menjao status postojećih državnih institucija Republike Srbije na severu Kosova i Metohije.

Master Tomislav bi u tom slučaju mogao smesta ponovo da klekne na stiropor. A Prstospojivi Budista & Bezalternativni Premijer da počnu da se posipaju pepelom. Onim lekovitim. Lipovim. :twisted:
Acriter et Fideliter!
Slika
Timke
Postovi: 159
Pridružio se: 02 Jun 2011, 07:36

Re: Kosovo ili EU

Post od Timke »

U svojoj rezigniranosti i očaju nikako ne mogu da razumem u kakvom se ja to društvu i državnom uređenju nalazim i dane tavorim? Iščitavam mnoge tekstove i natpise i sve više me mori jad da sam ja izgleda obdaren nekom silnom pameću. Predlagao sam nešto što je promaklo, izgleda nezapaženo od strane moćnika. A stvari su vrlo proste. Ovako iz prikrajka jasnije se i bolje vidi sve. Čitava zavrzlama i prateće peripetije. Stičem dojam, ako su zapazili moj predlog, da im on ne odgovara iz čiste ljubomore. Što se oni nisu toga dosetili. Pa da koncipiram ukratko : Mišljenja sam da kad nismo mogli sa braćom, da pokušamo sa nebraćom. Imali bismo izlaz na more. Automatski bi postali Velesila. I to zastrašujuća, koja drma podzemljem. Ušli bi, prodrli bi, bolje je reći. I to preko noći. U sve institucije i međunarodne i nadnarodne. Postoje vidljive i značajne predispozicije za ovu moju tvrdnju. Beograd bi bio glavni grad kome su uvek težili da ga se domognu. U njemu postoje centralne ključne aspiracije : zgrada Albanija, ulice : Skadarska, Skadarlija, Prizrenska, Kosovska, Albanske spomenice, Ibarska, Ibarska mgistrala, Pećska, Skeder - begova, Sitnička, Kruševačka, pa da dalje ne nabrajam. Lako će im biti da se snalaze kada jednom stignu u Beograd. A mi bi letovali na "našem moru". Ne bi se potucali po inostranim letovalištima i grejali na "tuđem Suncu"! Mislim da sam bio dovoljno jasan sa svojom koncepcijom i rešenjima opšte zavrzlame. Pa da navalimo na druge probleme koji se legu kao korov posle kiše...
Korisnikov avatar
Bibliotekar
Globalni moderator
Postovi: 5511
Pridružio se: 09 Dec 2010, 04:41
Lokacija: Senta

Re: Kosovo ili EU

Post od Bibliotekar »

Nije ljubomora u pitanju, dragi moj. g. Timke, već puki interesi materijalne (čitati: prizemne!) prirode. U konkretne planove pretočeni san o prosperitetnom i po sve balkanske nacije dugoročno veoma povoljnom sveopštem bratsko-nebratskom savezu pod imenom Balkanska Federacija postoji još od 1920. godine. No usled kratkovidih i kratkoročnih ekonomskih interesa on je pokopan 1948.

Slika

Znate, malo je toga istinski novog pod kapom nebeskom, dragi moj g. Timke. :(
Acriter et Fideliter!
Slika
Korisnikov avatar
branko
Globalni moderator
Postovi: 11417
Pridružio se: 08 Dec 2010, 16:14

Re: Kosovo ili EU

Post od branko »

Ja se slažem sa Timketom. Ljubomora je u pitanju.
Sve naše nevolje dolaze otuda što nismo spremni da umremo od gladi.
Korisnikov avatar
Bibliotekar
Globalni moderator
Postovi: 5511
Pridružio se: 09 Dec 2010, 04:41
Lokacija: Senta

Re: Kosovo ili EU

Post od Bibliotekar »

Ajde! Ta zar tvrdiš da je Dragiša Lapčević još 1912. bio ljubomoran na g. Timketa? Ja baš nešto ne bih rekao da su oni vrsnici. :roll:
Acriter et Fideliter!
Slika
Korisnikov avatar
branko
Globalni moderator
Postovi: 11417
Pridružio se: 08 Dec 2010, 16:14

Re: Kosovo ili EU

Post od branko »

Ko govori o njemu, ja govorim o univerzalnoj ljubomori naspram predloga. Čak i tvojoj. L-)
Sve naše nevolje dolaze otuda što nismo spremni da umremo od gladi.
Korisnikov avatar
Bibliotekar
Globalni moderator
Postovi: 5511
Pridružio se: 09 Dec 2010, 04:41
Lokacija: Senta

Re: Kosovo ili EU

Post od Bibliotekar »

Univerzalna ljubomora spram Balkanske Federacije? Mašala! A ko ju je, primerice, to ispoljavao i kada? :)

A što se pak moje navodne ljubomore tiče, znaš dobro da je ona apsolutno nepostojeći fenomen. Kompetentna i samopouzdana osoba poput mene je potpuno nesposobna za ljubomoru u ma čemu, pošto ljubomora predstavlja puki simptom neurotične nesigurnosti utemeljene u neznanju. :twisted:
Acriter et Fideliter!
Slika
Korisnikov avatar
branko
Globalni moderator
Postovi: 11417
Pridružio se: 08 Dec 2010, 16:14

Re: Kosovo ili EU

Post od branko »

E, toooo! Ti pokazuješ simptom neurotične nesigurnosti utemeljene u neznanju naspram Timketa. ;)
Sve naše nevolje dolaze otuda što nismo spremni da umremo od gladi.
Korisnikov avatar
Bibliotekar
Globalni moderator
Postovi: 5511
Pridružio se: 09 Dec 2010, 04:41
Lokacija: Senta

Re: Kosovo ili EU

Post od Bibliotekar »

Ta šta kažete, doktore Frojd? Ja neurotičan? Čudno. Pa koje to neurotične simptome ja ispoljavam? :ugeek:

A i nešto ste nam jako mučaljivi spram one univerzalne ljubomore. Znate, ljubomora - po definiciji - ne može biti univerzalna. Njeno postojanje, naime, pretpostavlja prethodno postojanje univerzalne ljubavi.

Koja je, naravno, potpuno nepostojeći fenomen. :twisted:

A nakon ovog malog i relaksirajućeg misaonog izleta, evo i jedne nove i nadasve zanimljive vesti vezane za faktičku sadržinu ovog tematskog niza:

Pokret mađarske nade traži autonomiju za vojvođanske Mađare po modelu Briselskog sporazuma
Pokret mađarske nade (Magyar Remény Mozgalom, prim. prev.) zalaže se za ostvarivanje teritorijalne autonomije za vojvođanske Mađare po modelu autonomije za Srbe na Kosovu koji je definisan Briselskim sporazumom.

Slika

Kako je na konferenciji za novinare izjavio potpredsednik ove stranke mađarske manjine u Srbiji Zoran Šećerov, uvođenjem teritorijalne autonomije za kosovske Srbe, Srbija ugrađuje u svoj pravni sistem pojam teritorijalne autonomije.

- Po principu reciprociteta, mi imamo legitimno pravo da tražimo isto to i za ovdašnje Mađare - rekao je Šećerov.

On je dodao da će PMN pokušati da organizuje sastanak sa predstavnicima ostalih mađarskih stranaka u Vojvodini kako bi se oko ovog zahteva postigao određeni dogovor, a računaju i na podršku matične države u ostvarenju ovog zahteva.

- Zalaganje za teritorijalnu autonomiju je ključna tačka programa naše stranke i ukoliko bismo dobili podršku matice, mislim da bi ova ideja bila sasvim ostvariva i realna - dodao je Šećerov.

Na pitanje da li obraćanje matici može biti shvaćeno kao internacionalizacija ovog pitanja, potpredsednik PMN je rekao da će se podršku Mađarske zatražiti jedino ukoliko se postigne dogovor među mađarskim strankama u Vojvodini po pitanju ostvarenja teritorijalne autonomije.

Šećerov je precizirao da će se, ukoliko bude ostvareno jedinstvo po ovom pitanju, sve stranke zajedno obratiti matici, a ukoliko to jedinstvo izostane PMN se neće sama obraćati Mađarskoj.

- Čak i ako ne dođe do sporazuma sa ostalim partijama, mi ćemo nastaviti da se zalažemo za ostvarenje teritorijalne autonomije, jer je to naš sveti cilj koga se ne možemo odreći, jer ako bi ga se odrekli - odrekli bi se elementarnih interesa vojvođanskih Mađara - zaključio je potpredsednik Pokreta mađarske nade Zoran Šećerov.

(Tanjug)
P.S: Biće veoma zanimljivo ako se ispostavi da će i ovo biti uslov za bezalternativni ulazak Srbije u EU. Uostalom, ako smo pregovarali sa Albancima da na teritoriji Republike Srbije Srbi imaju autonomiju, a da se Albancima da teritorija, logički ne postoji ni jedan jedini razlog zašto bi se pomenuta mogućnost dala Albanacima, a uskratila Mađarima.

Eto još jedne prilike za Prstospojivog Budistu, Bezalternativnog Premijera i Master Stiroporca da iznađu europrosperitetno resenje koje nije najbolje, ali koje ćemo radi Europskog Puta prihvatiti. :evil:
Acriter et Fideliter!
Slika
Korisnikov avatar
aleksey
Globalni moderator
Postovi: 1008
Pridružio se: 08 Dec 2010, 15:28

Re: Kosovo ili EU

Post od aleksey »

 
E, toooo! Ti pokazuješ simptom neurotične nesigurnosti utemeljene u neznanju naspram Timketa.
Boga mi, i meni se čini da je tako.
Don't cry because it is over, smile because it happened.
Korisnikov avatar
branko
Globalni moderator
Postovi: 11417
Pridružio se: 08 Dec 2010, 16:14

Re: Kosovo ili EU

Post od branko »

Ili je to ljubav između njih?
Sve naše nevolje dolaze otuda što nismo spremni da umremo od gladi.
Timke
Postovi: 159
Pridružio se: 02 Jun 2011, 07:36

Re: Kosovo ili EU

Post od Timke »

Teška vremena, teške stvari, teški ljudi... Kad počne težina da vlada, onda teško onom kome "krava stane na nogu"!... Udaraj je sa čim bilo a ona neće, pa neće, da siđe sa noge, za inat! Nisam ja mislio, ni reflektiro za nagradu kao onaj Korbačov. Nego sam mislio da i ja nešto "pametno" kažem kao prilog, kako da se izbavimo od ovih briga i belaja i pribavimo sebi druge pametnije probleme! Narod će se lako snaći, kao što se i dosad snalazio, videćete! Ja obično sebi znam da navučem i pribavim nevolju i belaj na glavu, te otvorim beskrajne rasprave. Na FB me nazivaju - "staro zanovetalo. A ja kažem - "zakeralo"!
Korisnikov avatar
branko
Globalni moderator
Postovi: 11417
Pridružio se: 08 Dec 2010, 16:14

Re: Kosovo ili EU

Post od branko »

Srbi sa severa sutra u Vladi

Predsednici četiri srpske opštine sa severa KiM trebalo bi sutra u Beogradu da razgovaraju sa prvim potpredsednikom Vlade Srbije Aleksandrom Vučićem, nezvanično saznaje "Danas".
Pred susret premijera Srbije i Kosova Ivice Dačića i Hašima Tačija, koji 21. maja u Briselu treba da usaglase primenu Sporazuma o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine, očekuje se i sastanak „prve državne trojke“ - Dačića, Vučića i predsednika Republike Tomislava Nikolića, što je premijer najavio iz Vašingtona, posle susreta s potpredsednikom SAD Džozefom Bajdenom, koji se založio za što brže sprovođenje Sporazuma.
Zvonko Mihajlović, predsednik opštine Štrpce, izjavio je za "Danas" da predstavnici Srba koji žive južno od Ibra nisu pozvani na razgovore u Vladi Srbije i da danas ne dolaze u Beograd. Mihajlović kaže da „još nema zvanične komunikacije između Vlade Srbije i Srba južno od Ibra, jer zvanični Beograd ignoriše činjenicu da su i oni u velikoj većini protiv Sporazuma s Prištinom“.
- Naš stav je nepromenjen, jer postoji niz prepreka za sprovođenje Sporazuma, koji nije utemeljen na pravnom sistemu Srbije. Na terenu se ne mogu primeniti kosovski zakoni, zato što je i ovaj Sporazum, kao i prethodni neustavan. Iako je očigledno da u Ustavnom sudu Srbije postoje neke prepreke, očekujemo da će raditi profesionalno i oglasiti se u što skorijem roku - rekao je za "Danas" Radenko Nedeljković, načelnik Kosovskomitrovačkog okruga.
Sve naše nevolje dolaze otuda što nismo spremni da umremo od gladi.
Timke
Postovi: 159
Pridružio se: 02 Jun 2011, 07:36

Re: Kosovo ili EU

Post od Timke »

Svi se nešto nećkaju i snebivaju, kao seoska mlada! Prodaju svilu! Svi su puni želja. Nešto se nećkaju jer se pravi kupac nije pojavio. Izgleda da se i on nećka. I dvoumi, bil', ne bil'?! To je ona "Visoka politika"! Mnogi ne znaju ko su to Srbi, severni, južni ili oni okolo, ostali? Srbi su malo teži i poseban i izuzetan slučaj! Kaljeni vekovima i milenijumima! Mogu izdržati što niko živi ne može. Narod je ko rogovi u vreći. Kad se slože, obože i umnože - ne daj bože, onom ko ih ne voli i staje na put. Svaki sporazum bilo u kući ili između komšija ili sela, gradova i država može se potpisti odmah, ali uživanje je veće kada svi posustanemo od igre oće - neće, pa popadamo izgubivši i snagu i volju i živce i strpljenje. Pa ne znamo, na kraju, šta smo ono hteli. Život je jedna velika igra kojoj nema kraja. A ni pobednika!
Korisnikov avatar
branko
Globalni moderator
Postovi: 11417
Pridružio se: 08 Dec 2010, 16:14

Re: Kosovo ili EU

Post od branko »

Lepo rečeno.
Sve naše nevolje dolaze otuda što nismo spremni da umremo od gladi.
Odgovori

Ko je OnLine

Korisnika u ovom forumu: Semrush [Bot] i 12 gostiju