Crna hronika

Korisnikov avatar
branko
Globalni moderator
Postovi: 11417
Pridružio se: 08 Dec 2010, 16:14

Crna hronika

Post od branko »

Mafijaška sahrana u Tisi

Telo nepoznatog muškarca ruku svezanih kanapom za koji je bio obešen veliki kamen pronađeno je u Tisi kod titelskog sela Mošorina, saopštio je Viši sud u Novom Sadu. Istražni sudija Ankica Kurjački naredila je da se telo prebaci u novosadski Institut za sudsku medicinu gde će biti obavljena identifikacija i utvrđen tačan uzrok smrti.

Prve nezvanične pretpostavke posle uviđaja na mestu gde je pronađeno telo ukazuju da je smrt nastupila pre najmanje sedam dana, a da li je i kako nepoznati muškarac ubijen zadatak je istrage za naredne dane. Žitelji Mošorina, zabrinuti su jer se kod njih mafijaške sahrane još nisu dešavale.

- Mrtav čovek je isplivao uprkos kamenu. Ovde svi imaju čamce, pa su pošli u nadi da mogu nešto da učine, ali im se sledila krv u žilama kada su shvatili da čovek nije živ i da su mu ruke svezane. Kasnije su primetili i kamen, a ubrzo je došla policija, priča zabrinuta meštanka Mošorina.

Poslednji sličan slučaj dogodio se 2002. godine kada je nadomak Zemuna pronađeno telo sa zabetoniranim nogama. Ni danas nije utvrđen identitet žrtve. Sumnjalo se da je reč o nekom sitnom narko-dileru koji se zamerio zemunskom klanu, ali kasnije ni zaštićeni svedoci nisu pomogli da se reši tajna.
Sve naše nevolje dolaze otuda što nismo spremni da umremo od gladi.
Korisnikov avatar
branko
Globalni moderator
Postovi: 11417
Pridružio se: 08 Dec 2010, 16:14

Re: Crna hronika

Post od branko »

Drugarice zajedno skočile sa zgrade

Izvor: B92

Knjaževac -- Dve devojke izvršile su samoubistvo, u noći između subote i nedelje, pola sata posle ponoći, skočivši zajedno sa višespratnice u Knjaževcu.

Zaječarska policija navela je da su drugarice M.C. (20) i L.J. (16) iz Knjaževca izvršile samoubistvo skokom sa zgrade u ulici Milana Punčića broj 1.
Jedna devojka preminula je na licu mesta, a druga na putu ka niškoj bolnici. One su sinoć bile sa društvom u kafiću, odakle su zajedno otišle i skočile sa zgrade.
Istražni sudija Osnovnog suda u Zaječaru i zamenik javnog tužioca naložili su danas obdukciju tela dve maloletne devojke iz okoline Knjaževca koje su se ubile skočivši zajedno sa višespratnice u tom gradu, saopštila je policija.
Za sada se ne zna uzrok tragedije, a očekuje se više informacija nakon razgovora policije sa osobama s kojima su devojke provele veče u jednom od kafića u tom gradu.
U saopštenju policije se kaže da im je telefonom prijavljeno da dve osobe nepomično leže na travnjaki pored te zgrade.
"Izvršenim proverama došlo se do saznanja da postoji mogućnost da su C. M. i J. L. izvršile samoubistvo, skočivši sa ravnog krova stambene zgrade pored koje su i pronađene, sa visine od 16,5 metara", saopštila je policija.
Razlozi za samoubistvo devojaka za sada nisu poznati, a istraga je u toku, navodi policija.
Sve naše nevolje dolaze otuda što nismo spremni da umremo od gladi.
Korisnikov avatar
*frajla*
Postovi: 2030
Pridružio se: 09 Dec 2010, 14:20
Lokacija: Senta

Re: Crna hronika

Post od *frajla* »

Štićenik Dečjeg sela izbo kuvaricu

Maloletni štićenik Dečijeg sela u Sremskoj Kamenici ubio kuvaricu u toj ustanovi za decu bez roditeljskog staranja. Nakon toga pokušao samoubistvo.

34-godišnja S.Z preminula je na licu mesta od uboda u vrat kuhinjskim nožem.

Nakon ubistva, koje se dogodilo u utorak oko 19 časova, mladić je krvavih ruku došao kod vaspitača i priznao da je počinio ubistvo. Istraga koja bi trebalo da rasvetli sve detalje ovog zločina je u toku.

U trenutku ubistva, mladić i kuvarica su bili sami u kuhinji. On se nakon večere vratio po voće i za sada iz nepoznatih razloga nasrnuo na S. Z, pored čijeg beživotnog tela je i pronašen nož.

U Dečjem selu su svi šokirani, jer kažu da se on nikada nije agresivno ponašao. Naprotiv, bio je povučen, kaže Branislava Balaban, direktorka tog sela.

"Nisu prethodile nikakve svađe, radi se o mladiću koji je kod nas 12 godina, koji je imao sasvim korektno odrastanje, bez ikakvih patoloških simptoma koji bi upućivali na ovako nešto. Nikada nije pio niti pušio, vrlodobar je učenik, završava Tehničku školu, za 10 dana puni 18 godina... Ono što sada znamo, to je da je previše bio zatvoren i da se nije odvajao od tih horor filmova", kaže ona.

Mladić je, navodno, posle ubistva pokušao da izvrši samoubistvo sečenjem vena, ali je spasen brzom intervencijom policije i ekipe Hitne pomoći.

Ovim događajem su potreseni i drugi štićenici pa je sada važno, koliko je to moguće, ublažiti posledice, objašnjavaju stručnjaci.

"Mi ćemo oformiti tim da pomognemo ustanovi da se sa decom koja su praktično bila svedoci ovog događaja radi i da se te traume na neki način amortizuju", najvio je Atila Čengeri, pokrajinski sekretar za zdravstvo, socijanlnu politiku i demografiju.

Suzana Paunović, pomoćnica u Ministarstvu rada i socijalne politike, kaže da je Dečje selo u sremskoj Kamenici jedan od najboljih ustanova tog tipa.

"Ovo je jedna od najboljih ustanova za smeštaj dece koja nudi zaista individualni pristup korisniku, to je najbolji program koji sistem socijalne zaštite ima. Nažalost, ovo je i jedini slučaj u istoriji socijalne zaštite da se štićenik ovako ponaša i da imamo ovakve teške posledice sa smrtnim ishodom u domu", kaže ona.
Stvarnost je stvarnija ako joj dodaš nestvarnog...
Korisnikov avatar
branko
Globalni moderator
Postovi: 11417
Pridružio se: 08 Dec 2010, 16:14

Re: Crna hronika

Post od branko »

Slučajno ubio tetku na svadbi

Miloš M. (19) iz Beograda slučajno je opalio iz pištolja i smrtno ranio svoju tetku Božanu Vasić (50), majčinu sestru, takođe iz Beograda

Nesreća se dogodila na svadbenom veselju familije Sekulić u selu Čičkova kod Arilja. Božana Vasić je preminula pola sata kasnije na putu za užičku bolnicu.

Prema prvim rezultatima iz istrage nesreća se dogodila juče ujutru oko 7.30 časova u dvorištu porodice Sekulić gde su se mladoženja i svatovi spremali da krenu po mladu u Čajetinu.

- Dok su se svatovi spremali da krenu, ujak Miloša M. je spustio pištolj na stolicu, a onda je dečak uzeo pištolj i oružje je opalilo. Metak je pogodio Miloševu tetku, koja je bila u blizini. Niko od svatova nije mogao da objasni kako je oružje opalilo. Dečak je neprestano ponavljao da ne zna šta se dogodilo, da nije pipnuo obarač i slično - saznaje Press od izvora bliskog istrazi.

Inače, svatovi kažu za Miloša da je dobar mladić i lepo vaspitan. Jedan od svatova kaže da se kod njih pištolj nosi radi običaja.

- Običaj je da mlada preskoči preko pištolja kada se izlazi iz kuće. Zato je ujak poneo pištolj - rekao je jedan od svatova.

Dečaku će se najverovatnije staviti na teret ubistvo iz nehata, za koje je predviđena kazna do pet godina zatvora.
Sve naše nevolje dolaze otuda što nismo spremni da umremo od gladi.
Korisnikov avatar
branko
Globalni moderator
Postovi: 11417
Pridružio se: 08 Dec 2010, 16:14

Re: Crna hronika

Post od branko »

Šutirao čoveka jer je hteo da prekreči grafit FK Vojvodina

Huligan šutirao predsednika kućnog saveta zgrade u novosadskom naselju Liman kako bi ga sprečio da prekreči navijačke grafite FK Vojvodina

NOVI SAD - Predsednika kućnog saveta jedne zgrade u novosadskom naselju Liman pretukao je danas huligan, kako bi ga sprečio da prekreči navijačke grafite Fudbalskog kluba Vojvodina.

Očevici su agenciji Beta ispričali da se incident desio kada je predsednik kućnog saveta krečio fasadu zgrade na mestima na kojima su bili ispisani grafiti i nacrtani simboli FK Vojvodine. Kako su naveli očevici, jedan huligan ga je tukao, dvojica su ga bodrila, a njih još dvadesetak, koji se redovno okupljaju u ovom kvartu, pasivno su posmatrali incident.

Predsednika kućnog saveta spasio je jedan prolaznik, koji je uspeo da odvoji nasilnika od njega. Nasilnik je predsedniku kućnog saveta prvo povredio glavu, a zatim ga srušio na zemlju i šutirao. Incident je prijavljen policiji, koja je izašla na lice mesta. Napad se dogodio u novosadskom naselju Liman 3, u Balzakovoj ulici. Večeras se u Novom Sadu od 19 sati igra derbi Super lige Srbije Vojvodina-Partizan.
Sve naše nevolje dolaze otuda što nismo spremni da umremo od gladi.
Korisnikov avatar
branko
Globalni moderator
Postovi: 11417
Pridružio se: 08 Dec 2010, 16:14

Re: Crna hronika

Post od branko »

Lopov pobegao postiđen zbog dece

Berlin -- Naoružani mladić koji je nedavno upao u jednu kuću u Švanvedeu, u Nemačkoj, pobegao je postiđen kada mu je dvoje mališana ponudilo svoj džeparac.

Neimenovani muškarac, star oko 20 godina, provalio je u kuću dok su u njoj bila deca sama sa bejbisiterkom.
Prvo je naleteo na bejbisiterku u koju je uperio pištolj, tražeći da mu preda sve dragocenosti, a onda su se pojavila dečak i devojčica i ponudili mu svoj džeparac kako bi spasli devojku koja ih čuva.
"Deca koja su bila na spratu čula su šta se dešava i sišla sa svom svojom ušteđevinom", ispričao je jedan policajac lokalnim medijima.
"Lopov mora da je shvatio da je to što radi užasno, sklonio je pištolj i otišao", kazao je on.
Policija je saopštila da su dečak i devojčica mlađi od sedam godina, ali je iz bezbednosnih razloga odbila da otkrije njihov identitet.
Sve naše nevolje dolaze otuda što nismo spremni da umremo od gladi.
Korisnikov avatar
branko
Globalni moderator
Postovi: 11417
Pridružio se: 08 Dec 2010, 16:14

Re: Crna hronika

Post od branko »

Tri učenika silovala kolegu

Zagreb -- Tri učenika Šumarsko-drvodeljske škole u Karlovcu silovali kolegu nogom od stolice, piše zagrebački Jutarnji list.

Prema pisanju hrvatskih medija, dečak, koji je iz okoline Karlovca, je povređen i oporavlja se u bolnici, a trojica nasilnika izbačena su iz škole.

Portparolka policije Tamara Grčić potvrdila je da su iz pomenute škole u petak primili prijavu protiv trojice maloletnika zbog sumnje na nasilničko ponašanje, ali nije mogla da iznese detalje jer je istraga u toku, ali i zbog toga jer su akteri maloletne osobe.

"Jutarnji list" piše da je zbog tog događaja održana i hitna sednica Školskog veća, na kojoj je i odlučeno da se stvar preda u ruke policije, a nasilnici udalje iz škole.

Međutim, direktor škole Robert Erdeljac kaže da je ceo slučaj "prenaduvan".

"Stvar nije takva kakvom se prikazuje. Slučaj nije bezazlen, ali nije niti takav kako izgleda. Preduzeli smo sve mere, prijavili slučaj policiji u Karlovcu i Centru za socijalni rad, a deca su udaljena iz škole i neće pohađati nastavu sve dok se ne utvrde sve okolnosti", kazao je on, dodajući da nije bila reč o seksualnom zlostavljanju, već “samo” o zlostavljanju.

Kako piše "Jutarnji", mnogi su se u Karlovcu prisetili sličnog slučaja iz devedesetih godina, kada je u Učeničkom domu jedan učenik Šumarske škole, inače Vrbovčanin, silovan nogom od stolice, i kasnije od posledica zlostavljanja preminuo.

Takav način zlostavljanja bio je svojevrsna inicijacija učenika - stanovnika Učeničkog doma, kojih je bilo iz svih delova Hrvatske, s obzirom na to da jedino Karlovac ima Šumarsku školu, dodaje "Jutarnji".
Sve naše nevolje dolaze otuda što nismo spremni da umremo od gladi.
Korisnikov avatar
branko
Globalni moderator
Postovi: 11417
Pridružio se: 08 Dec 2010, 16:14

Re: Crna hronika

Post od branko »

Ubistvo u Jagodini - obezglavljivanje majke

Prema pisanju beogradskih medija, postoji sumnja da je Mirjanu Todorović (60) iz Jagodine ubio njen sin koji je pozvao policiju.

Njeno obezglavljeno telo pronađeno je u subotu oko 15 sati u kući u Teslinoj ulici broj 10 u Jagodini, dok je kraj nje ležao teško povređen njen sin Sava (31).

Patrola jagodinske policije njeno telo je pronašla u fotelji, dok je odsečena glava bila na stolu.

Sin Sava, koji je i pozvao policiju, imao je dve ubodne rane u grudima i kolima Hitne pomoći prebačen je u jagodinsku bolnicu.

"Ubijena je udarena dva puta u glavu tupim predmetom, najverovatnije čekićem, a nakon toga joj je odsečena, odrubljena glava i odneta na sto u kući", rekao je istražni sudija Višeg suda u Jagodini Zoran Petrović i dodao da je reč o monstruoznom ubistvu kakvog do sada nije bilo u Jagodini.

Policija je, po dolasku u kuću, Mirjaninog mlađeg sina zatekla kako spava na spratu porodične kuće.

Sava Todorović (31), sin koji je sa ubodnim ranama pronađen pored obezglavljene majke Mirjane Todorović (60) nalazi se u bolnici u Kragujevcu.

Prema nezvaničnim informacijama do kojih je Blic došao, postoji mogućnost da se radi o teškoj porodičnoj tragediji u kojoj je sin ubio majku a zatim sebe povredio, pošto je pozvao policiju i prijavio slučaj.

Mlađi brat Žarko spavao je na spratu kada se ovaj stravični zločin dogodio.

Kako se sumnja, ubica je nekim tupim predmetom najverovatnije čekićem udario nekoliko puta Mirjanu po glavi što je bio uzrok smrti a zatim joj isekao glavu.

Prema pisanju Blica, Mirjana je godinu dana udovica, njen pokojni suprug bio je privatnik i držao je prodavnicu tekstila u Sinđelićevoj ulici. Sava nije bio duševni bolesnik niti je ova porodica registrovana u Centru za socijalni rad kao problematična. Sava nema dosije u policiji i nikada nije privođen.

Istražni sudija Petrović je rekao i da postoje indicije ko bi mogao biti izvršilac ovog zločina, ali da ne želi ništa da prejudicira do okončanja istrage.
Sve naše nevolje dolaze otuda što nismo spremni da umremo od gladi.
Korisnikov avatar
Palma
Postovi: 3582
Pridružio se: 07 Jan 2011, 00:48

Re: Crna hronika

Post od Palma »

JEZIVO: Sedmak silovao druga iz odeljenja!!!

Učenik sedmog razreda požarevačke škole "Kralj Aleksandar Prvi" silovao je svog druga iz odeljenja, blago zaostalog u razvoju! Pre obljube ga šamarao, a onda naterao i da ga oralno zadovolji!

Učenik sedmog razreda osnovne škole “Kralj Aleksandar Prvi” u Požarevcu silovao je druga iz odeljenja, dečka blago zaostalog u razvoju!

Za to se saznalo tek 26. januara, kada se napadnuti dečak požalio drugovima, a kasnije i roditeljima, iako se silovanje dogodilo 19. januara, piše Blic. Prema nezvaničnim podacima do kojih je stigla istraga, silovanje se dogodilo na velikom školskom odmoru, kada su dvojica dečaka predložila maloletnoj žrtvi da ode s njima van dvorišta, u obližnju stambenu zgradu “Betonjerka” da bi pušili cigarete.

- Kad su krenuli u pasaž zgrade, jedan dečak je odustao i otišao je u prodavnicu da kupi nešto za jelo. Drugi je, zajedno sa žrtvom, sišao u garažu zgrade i rekao mu da svuče pantalone kako bi mu pokazao šta je seks. Pretio mu je da ako to ne uradi, prijaviće ga majci da puši. Dečko se nećkao, ali posle šamara koji je dobio od druga skinuo je pantalone i drug ga je silovao. Napasnik se nije time zadovoljio, već ga je prisilio da ga i oralno zadovolji. Nakon toga vratili su se na čas kao da ništa nije bilo – ispričao je naš izvor tog lista.

Silovani učenik je posle nekoliko dana sve ispričao drugu, koji je to preneo i ostaloj deci iz odeljenja. Nakon toga, priča se pročula po školi, pa je o tome obavešten i direktor škole, koji je sa ocem silovanog dečaka sve prijavio policiji. Tamo potvrđuju da se ovo desilo, ali detalje ne žele da iznose jer je reč o maloletnicima.

Požarevačka policija je istog momenta po prijavljenom događaju 26. januara, po nalogu nadležnog tužilaštva, zajedno s Centrom za socijalni rad, direktorom osnovne škole “Kralj Aleksandar Prvi”, školskim psihologom i pedagogom, utvrdila činjenično stanje. Obavljeni su i razgovori sa učesnicima događaja, o čemu je obavešteno Više tužilaštvo u Požarevcu, koje je naložilo da se dostave svi spisi vezani za ovaj događaj.

Više detalja o ovom događaju nije bilo moguće dobiti u Višem javnom tužilaštvu jer je reč o maloletnicima. Samo nam je rečeno da deca koja imaju manje od 14 godina, po zakonu, krivično ne odgovaraju i da njihovi roditelji neće odgovarati zbog nebrige o deci jer su ih redovno slali u školu.

Direktor Požarevačke bolnice kaže da je silovani dečak prošlog petka bio na pregledu.
- On je istog dana otpušten jer kod njega nisu uočene fizičke povrede – rekao je dr Srećko Bosić, direktor bolnice u Požarevcu. (Telegraf.rs / Izvor: Blic)

P.S. "...njihovi roditelji neće odgovarati zbog nebrige o deci jer su ih redovno slali u školu." :shock:
Svemu mogu da odolim osim izazovu!
Korisnikov avatar
branko
Globalni moderator
Postovi: 11417
Pridružio se: 08 Dec 2010, 16:14

Re: Crna hronika

Post od branko »

Ukrajina: Zapalili silovanu devojku

Beograd -- Monstruozan zločin, u kom su sinovi bivših vladinih funkcionera silovali devojku i potom je bacili u jarak i zapalili, izazvao talas demonstracija u Ukrajini.

Demonstranti zahtevaju da se istraga ubrza i da se za počinioce ovakvih zločina uvede smrtna kazna ili kastracija.

Devojka, 18-godišnja Oksana Makar, koju su zločinci ostavili misleći da je mrtva, ipak je preživela zlostavljanje, ali je pretrpela opekotine na 50 odsto površine tela. Lekari su morali i da joj amputiraju ruku i oba stopala, piše "Blic".

Prema pisanju “Kijev posta”, dvojica optuženih, sin predsednika regionalne uprave Maksim Prisjažnjuk (23) i sin regionalnog javnog tužioca Artjom Pogosijan(21), 9. marta su pozvali Makarovu u stan zajedničkog prijatelja Krasnošeka, gde su je, kako optužba tvrdi, silovali, pokušali da je zadave, a zatim su je zamotali u čaršav, bacili u jarak na jednom gradilištu i zapalili.

Narednog dana devojku su jedva živu pronašli građevinski radnici koji su čuli njene jecaje, a nakon nekoliko operacija i višednevne borbe lekara da joj spasu život, konačno je bila u stanju da ispriča kroz šta je prošla, prenosi "Blic".

Trojica osumnjičenih su uhapšena, ali dvojica su već istog dana puštena na slobodu zbog nedostatka dokaza.

Tužilaštvo tvrdi da Makarova nije ispitana jer nije bila pri svesti, mada njena majka insistira na tome da je bila u stanju da govori. Prava provala gneva zemlju je zahvatila tek nakon što je šef policije potvrdio da su dvojica osumnjičenih koji su pušteni iz pritvora sinovi vladinih funkcionera.

Jedan od počinilaca, inače otac dvogodišnje devojčice, bez mnogo milosti ispričao je putem Jutjuba šta se dogodilo.

"Da, silovao sam je. A kako nije htela da se smiri, odlučio sam da je zadavim. Rekao sam drugovima da moramo da iznesemo telo, jer su mi tu roditelji. Kad smo se vratli u sobu, videli smo da je devojka živa. Našao sam neki kanap na balkonu i rešio da završim započeto", ispričao je on hladnokrvno.
Sve naše nevolje dolaze otuda što nismo spremni da umremo od gladi.
Korisnikov avatar
branko
Globalni moderator
Postovi: 11417
Pridružio se: 08 Dec 2010, 16:14

Re: Crna hronika

Post od branko »

Prodavao ljudsku lobanju na pijaci

Sarajevo -- U BiH je u ponedeljak uhapšen muškarac koji je pokušao da proda ljudsku lobanju na auto-pijaci u Sarajevu.

Institut za nestale osobe Bosne i Hercegovine obavešten je o pokušaju prodaje ljudske lobanje na auto-pijaci u Sarajevu, potvrdila je portparolka instituta Lejla Čengić.

Ona je rekla da je reč o slučaju kojim rukovodi Kantonalno tužilaštvo u Sarajevu. "Ako sudsko-medicinska ekspertiza pokaže da postoje pretpostavke da je reč o žrtvi iz proteklog rata, Institut će sa lobanje uzeti uzorak kako bi se DNK analizom utvrdio identitet ove osobe", rekla je Čengićeva.

U protivnom, to će biti u nadležnosti Kantonalnog tužilaštva i MUP Kantona Sarajevo.

Sarajevska policija utvrdila je da M.G. iz Sarajeva pokušao da proda lobanju. On je rekao policiji da je lobanju našao na području opštine Centar pre šest-sedam dana.
Sve naše nevolje dolaze otuda što nismo spremni da umremo od gladi.
Korisnikov avatar
branko
Globalni moderator
Postovi: 11417
Pridružio se: 08 Dec 2010, 16:14

Re: Crna hronika

Post od branko »

Droga Đavolov dah ubija radoznale

Nova smrtonosna sintetička droga stiže iz Latinske Amerike, a koriste je kriminalci da pljačkaju i siluju žrtve

SAMO gram nove droge, belog praha bez mirisa i ukusa koji na uličnom tržištu nosi ime “đavolov dah” dovoljan je da izazove euforiju, halucinacije, a često i smrt, kod 10 od 15 ljudi.

Svetski mediji su preneli na udarnim mestima ovo otkriće reportera američkog serijala “Zločin” koji su u Kolumbiji snimili šokantnu emisiju u kojoj o novom narkotiku sa strahopoštovanjem govore dileri, kriminalci, lekari i policajci.

Povod za istraživanje bilo je otkriće policijskih službi SAD da se među “rekreativnim” drogama koje Amerikanci koriste za opuštanje preko vikenda pojavio novi jeftin i opasan halucinogen u tabletama, sa čudnim efektima.

Euforija koju je izazivao često je završavala fatalno, a korisnici su pronalaženi pokradeni, silovani, a ponekad i bez bubrega, bez tračka sećanja na ono šta im se događalo. Farmaceuti su utvrdili da “đavolov dah” u suštini nije nova droga, već odavno poznat alkaloid skopolamin koji je vrhunac zloupotrebe doživeo u laboratorijama nacističke Nemačke i u zatvorima tajnih službi tokom Hladnog rata.

U izveštajima vezanim za zloglasnu “žutu kuću” u Burelju gde su kosmetskim Srbima vađeni bubrezi takođe se pominju ampule skopolamina, koji se koristi za opuštanje mišića prilikom transplantacije.

“Đavolov dah” je je izuzetno jeftina droga, hemijski derivat ekstrakta južnoameričkog drveta dature, koja se zbog lepih cvetova gaji širom Latinske Amerike kao ukrasna biljka. Skopolamin najviše koriste kriminalci, ali ne da bi se sami drogirali već da omame žrtve koje i posle udisanja najmanje količine praha za nekoliko minuta gube volju i postaju ropski poslušne. Jedan od omiljenih trikova uličnih kriminalaca je da žrtvi priđu s papirom posutim “đavolovim dahom” navodno tražeći pomoć u pronalaženju adrese, a zatim blago dunu i rasprše ga u lice. Za nekoliko trenutka žrtva, obično turista, poslušno prazni račun na prvom bankomatu i daje pljačkašima sve svoje stvari, posle čega obično sledi i silovanje. Svedočenja žrtava o zločincima nisu od pomoći policiji jer ih jednostavno - nema. Skopolamin doslovno briše memoriju korisnika kojima i kasnije ostavlja ozbiljne probleme sa oslabljenim pamćenjem i naknadnim halucinacijama.

O skopolaminu su u šokantnoj emisiji svedočile i prostitutke koje ga koriste za pljačku mušterija.

- Duboko u nozdrve stavljamo čepiće od vate a ispod nosa nanosimo prah koji dunemo mušteriji u nos, ili podelimo cigaretu s njom, posle čega je gotov - ispričala je 23-godišnja prostitutaka iz Bogote. - Prva žrtva doživela je srčani udar kad sam joj dunula prah u lice i malo sam se uplašila. Ne znam ni sama koliko sam ljudi tako “odradila”.
Sve naše nevolje dolaze otuda što nismo spremni da umremo od gladi.
Korisnikov avatar
Bibliotekar
Globalni moderator
Postovi: 5511
Pridružio se: 09 Dec 2010, 04:41
Lokacija: Senta

Re: Crna hronika

Post od Bibliotekar »

Uvek me istinski impresioniraju senzacionalistički orijentisani predstavnici sedme sile, koji gromopucatelno „otkrivaju” stvari koje su u nauci poznate već više od 150 godina...

Čini se, naime, da jedini novitet u celoj stvari predstavlja to što su pripadnici kriminalnih grupa počeli da koriste naučna saznanja za svoje „poduhvate”. Neophodne informacije mogli su pak da pronađu u svakoj bolje opremljenoj javnoj biblioteci, mada se meni čini da su zapravo samo počeli da slušaju narodna predanja iz Južne Amerike. Ako je to tako, onda stojimo pred pravim Rogom Izobilja opcija za korišćenje novih modaliteta upotrebe brojnih manje poznatih, ali izuzetno efektivnih i u domaćoj latinoameričkoj flori prirodno postojećih hemijskih jedinjenja sa intrigantnim svojstvima, savršeno pronalazivih u nizu trava, gljiva, drvenastih vrsta i kaktusa.

Uzmimo na primer samo derivate metiltriptamina – snažnih psihotomimetika koji se prirodno nalaze u biljci Piptadenia peregrina. Davne 1955. Fiš i saradnici su nakon njihovog otkrića čitavu genezu psihijatrijskih poremećaja posmatrali kao endogeno (unutartelesno) stvaranje amina iz ove grupe! No na njih se pripadnici etabliranih škola nisu ni osvrtali...

Naročito koristan po kriminalce mogao bi stoga da se pokaže Bufotenin – 5-hidroksilni derivat dimetiltriptamina sa snažnim psihotomimetičkim svojstvima. Njegov efekat je kratak, manji od jednog časa, brzo se metabolizuje do 5-hidroksiindolsirćetne kiseline i izlučuje urinom, a može se naći u jednoj izuzetno lepoj, rasprostranjenoj i osobito dekorativnoj biljčici iz porodice Leguminoza, sub-kategorija Mimosoideae (Eumimoza):

Slika

Piptadenia peregrina – odlično izvorište izvanrednog halucinogena Bufotenina

Ona je odomaćena i široko prirodno rasprostranjena po celoj Južnoj Americi (Argentina, Paragvaj, Brazil, Bolivija, Peru), raste do visine od 3-18 metara (u zavisnosti od vrste tla), ima lepe žuto-bele, veoma mirisne cvetove i lako se kultiviše posredstvom semena, u kojem se i nalazi aktivna materija u težinskom omeru od cca 1,5% od ukupne mase semena. Sve što je zarad uspešnog pelješenja potencijalne žrtve potrebno jeste obezbediti joj inhalaciju etil-alkoholnog rastvora ovog jedinjenja, za šta mogu poslužiti raspršivači protiv komaraca, vodeni pištolji, ili upotrebljene plastične bočice pakovanja tzv. kućne hemije (sredstva za pranje prozora, odmašćivanje zaprljanih rerni, itd.). Žrtva će se savršeno opustiti za 30-40 sec, imaće osećaj sinestezije, neće se opirati, pa se potom može pristupiti poslu. Za sat vremena biće opet dobro i moći će da nastavi sa produktivnim i smislenim životom. :)

Odlično rešenje predstavljala bi isto tako i upotreba alkaloida Harmina i njegovih derivata (Harmola, Harmalina i Harmalola) koji se svi odreda nalaze u prelepoj južnoamaeričkoj biljčici Banisteriopsis caapi:

Slika

Banisteriopsis caapi - još jedno prirodno izvorište korisno upotrebivih halucinogena

Halucinacije i poremećaj mišićnog tonusa sa parestezijom žrtve nastupiće već prilikom per os apsorbovanja doze od 1 mg/kg telesne težine. Urinarna eliminacija je isto brza, 40% doze izlučiće se u prvom satu nakon primene, a ostatak u roku od 4 časa nakon unošenja (Slotkin i DiStefano, 1970).

No ukoliko bih trebao lično da odaberem svoga favorita iz obilja savršeno prirodnih mogućnosti, ja bih se bez dvoumljenja opredelio za ovu ljupku ali gotovo apsolutno nezapaženu severnoameričku biljčicu iz porodice Fumariaceae po imenu Dicentra cucullaria:

Slika

Dicentra cucullaria – fenomenalno prirodno izvorište alkaloida Bulbokapnina

Mala lepotica proizvodi Bulbokapnin – alkaloid koji služi kao inhibitor enzima acetilholinesteraze i biosinteze dopamina, prouzrokujući blokadu refleksne i motoričke aktivnosti skeletalnih mišićnih vlakana! Upravo ga je zbog toga dr Robert Hit prilikom svojih eksperimenata u Državnom kaznenom zavodu Lujzijane i koristio kako bi kod dobrovoljaca u eksperimentu izazvao stupor – potpuno odsustvo perceptivno - kognitivne funkcije kod subjekata koji postaju potpuno neresponzivni na spoljne nadražaje i jedino reaguju na naneti im bol!

Oni fini, fizičkom nasilju neskloni i naučno dovoljno edukovani lopovi i silovatelji, zasigurno stoga imaju pred sobom izglednu i prosperitetnu budućnost. 8-)

Domaći reprezenti ove ljudske fele pak komotno mogu da posegnu za običnim krompirom. Naša ovdašnja policija će zahvaljujući svojim inherentnim i nadaleko čuvenim sposobnostima detekcije kriminalnih aktivnosti prve slučajeve zloupotrebe istog registrovati tek negde oko 2047 (+/- 3 godine, aproksimativno). :twisted:

A do tada će već i nauka dalje uznapredovati... :)
Acriter et Fideliter!
Slika
Korisnikov avatar
branko
Globalni moderator
Postovi: 11417
Pridružio se: 08 Dec 2010, 16:14

Re: Crna hronika

Post od branko »

Holandija: Ubistvo zbog Fejsbuka

Amsterdam -- Troje holandskih tinejdžera optuženo je za ubistvo 15-godišnjakinje nakon svađe zbog Fejsbuka. Suđenja u slučaju koji je šokirao Holandiju počinju ove nedelje.

Džojs Vinsi Hu je ubijena jer je "tračarila o seksualnim iskustvima" jedne od svojih prijateljica na društvenoj mreži.

U slučaju koji javnost naziva "Fejsbuk ubistvo" sudi se 15-godišnjaku kome je plaćeno manje od 100 evra za ubistvo, kao i devojčici Poli V. (16) i njenom dečku Vesliju Si (17), koji su zbog navoda na Fejsbuku isplanirali i platili za zločin.

Ministarstvo pravde je saopštilo da je par tinejdžera nedeljama planirao ubistvo i da je pretio 15-godišnjaku da će ga ubiti ako ne ispuni ono što žele. Zauzvrat su mu ponudili manju sumu novca i obećanje da će mu "plaćati pića kada budu zajedno izlazili u grad". Oni su komunicirali telefonom i preko Fejsbuka.

Ubistvo je početkom godine izvršio dečak koga mediji identifikuju kao "Jinhua K." nožem u kući ubijene Džojs, prilikom čega je povređen i njen otac.

Suđenje dečaku ubici je otpočelo u ponedeljak, a tužilac je zbog godina optuženog zatražio jednogodišnju zatvorsku kaznu i nakon toga kaznu prinudnog rada.

Suđenje paru tinejžera počinje tokom nedelje.

"Deca postaju sve nasilnija. Nemaju poštovanja jedni prema drugima, ne misle na druge. Nadam se da će sudije, političari, roditelji i celo društvo učiniti nešto da to spreče", poručio je u pisanoj izjavi otac žrtve.
Sve naše nevolje dolaze otuda što nismo spremni da umremo od gladi.
Korisnikov avatar
branko
Globalni moderator
Postovi: 11417
Pridružio se: 08 Dec 2010, 16:14

Re: Crna hronika

Post od branko »

Peruanka Hulija Munjos Huaman (41) doslovno je poludela kada je otkrila da je dečko vara! I osvetila mu se....na način koji najviše boli... Ali bukvalno!

Hulija je na spavanju kuhinjskim nožem odsekla penis svom Ramonu Arijasu (46). Šta je uradila s njim? Bacila ga u WC?!

Sve naše nevolje dolaze otuda što nismo spremni da umremo od gladi.
Korisnikov avatar
branko
Globalni moderator
Postovi: 11417
Pridružio se: 08 Dec 2010, 16:14

Re: Crna hronika

Post od branko »

Tuča starica u knjaževačkom centru za stare, jednoj iskopano oko

Starica O.C. (83) teško je povređena u Gerontološkom centru u Knjaževcu u tuči sa drugom korisnicom, koja joj je iskopala oko, a drugo povredila, polomila šest rebara i nanela više ogrebotina po telu.

Direktor Klinike za stomatologiju i maksilofacijalnu hirurgiju u Nišu Dragan Krasić rekao je danas Tanjugu da je korisnica Gerontološkog centra iz Knjaževca primljena sa povredama obe očne jabučice i mišića očne duplje.
- Reklo bi se da prema karakteru povreda i ogrebotinama po telu nije reč o samopovređivanju, ali da će konačnu reč o tome dati istražni organi koji će utvrditi šta se zaista dogodilo u knjaževačkom Gerontološkom centru - objasnio je Krasić.
O.C. je operisana tokom prepodneva u i nalazi se van životne opasnosti.
- Očne jabučice su joj smrskane, ima ogrebotine po glavi, prelome nekoliko rebara, ali nije životno ugrožena - rekao je za RTS maksilofacijalni hirurg niškog Kliničkog centra Dragan Petrović, dodajući da su ostale povrede sanirane, ali da je starica definitivno izgubila vid.
Nesrećnu staricu sa teškim povredama pronašla je druga starica u noći 11. marta na podu sanitarnog čvora na drugom spratu Gerontološkog centra, te odmah obavestila medicinsko osoblje.
- Ja sam je pronašla, sa mnom je bila i još jedna žena kojoj sam rekla da ne mogu da uđem, jer neko leži na podu. Pogledala sam unutra i videla staricu u lokvi krvi. Posle su je odneli, ali je krv ostala na podu toaleta - kaže Ivanka Milojković.
Direktor Gerontološkog centra u Knjaževcu Predrag Ranđelović naveo je da je O.C. nađena 11. marta, tokom noći, sa teškim povredama u Centru i da su zdravstveni radnici odmah preduzeli mere radi njenog zbrinjavanja.
- Policija i istražni organi započeli su istražnu proceduru kako bi utvrdili šta se tačno dogodilo - rekao je Ranđelović i napomenuo da u Gerontološkom centru u Knjaževcu boravi više od 200 korisnika.
Zlatoljub Stojanović, načelnik Policijske stanice Knjaževac, kaže da je policija podnela Javnom tužilaštvu u Zaječaru krivičnu prijavu protiv nepoznatog počinioca za krivično delo teške telesne povrede.
Sve naše nevolje dolaze otuda što nismo spremni da umremo od gladi.
Korisnikov avatar
branko
Globalni moderator
Postovi: 11417
Pridružio se: 08 Dec 2010, 16:14

Re: Crna hronika

Post od branko »

Najveći serijski ubica u istoriji: Brazilka ubila 300 pacijenata!

Virdžinija Soares de Souza se tereti da je u bolnici u Kuritibi pacijentima priključenim na aparate za održavanje u životu isključivala kiseonik i davala smrtonosne doze lekova za opuštanje mišića. Ona je odbacila krivicu za zločine
Brazilska lekarka Virdžinija Soares de Souza, protiv koje se vodi proces za ubistvo sedam pacijenata, pod istragom je zbog 300 drugih smrtnih slučajeva, saopštile su brazilske vlasti.
Ona se tereti da je u bolnici u Kuritibi pacijentima priključenim na aparate za održavanje u životu isključivala kiseonik i davala smrtonosne doze lekova za opuštanje mišića, prenose agnecije.
Virdžinija Soares de Souza, direktorka bolnice, uhapšena je u februaru sa još tri lekara i medicinskom sestrom. Oni su osumnjičeni za zločinačko udruživanje.
Brazilsko ministarstvo zdravlja analiziralo je 1.700 bolničkih dokumenata iz poslednjih sedam godina.
Svi sumnjivi slučajevi smrti imaju istu vezu između lekova, problema sa aparatima za veštačko disanje, period u kome se to dogodilo i smrt pacijenata.
Ukoliko svi sumnjivi slučajevi budu potvrđeni, ovo će nadmašiti broj žrtava najgoreg poznatog lekara serijskog ubice Harolda Šipmana.
Britanski lekar je 2004. godine osuđen za ubistvo 15 pacijenata u Mančesteru, a navodno je odgovoran za smrt još 260.
Virdžinija Soares de Souza odbacila je krivicu za zločine.
Sve naše nevolje dolaze otuda što nismo spremni da umremo od gladi.
Korisnikov avatar
branko
Globalni moderator
Postovi: 11417
Pridružio se: 08 Dec 2010, 16:14

Re: Crna hronika

Post od branko »

Medicinska sestra iskopala oči starici

Starica Olga Cvetković, teško povređena u Gerontološkom centru u Knjaževcu, izjavila je policiji da joj je medicinska sestra iskopala oči, kada je odbila da primi terapiju.
Istraga o incidentu u Gerontološkom centru u Knjaževcu koji se odigrao 12. marta, oko dva časa ujutro, kada su stanarki Olgi Cvetković (83) izvađene oči, mogla bi da ima neočekivan obrt. Jer, kako tvrde Novosti, teško povređena starica je imenovala svog napadača - jednu medicinsku sestru u domu.
Kako “Novosti” saznaju, Olga Cvetković je, posle hospitalizacije na odeljenju Maksilofacijalne hirurgije Kliničkog centra u Nišu, policajcima pojasnila kako je napadnuta i povređena. Ispričala je da se nalazila u sobi, kada joj je sestra donela da popije lek, ali je ona to odbila.
"To je iziritiralo sestru, koja je počela rukama da mi na silu otvara usta i da mi izvlači jezik", zapisano je u službenoj belešci policajca koji je saslušao Olgu Cvetković.
"Govorila mi je i “Hoćeš li da ti isečem jezik?”. Zatim me je udarala po grudima, pa mi ponovo otvarala usta, a potom mi je rukama iskopala oči. Niko me nije gurnuo, niti sam pala, a u sobi su bile još tri nepokretne ženske osobe, koje nisu mogle da mi pruže pomoć, iako sam zapomagala", stoji u službenoj belešci.
Po dosadašnjoj, zvaničnoj verziji ovog događaja, Olgu Cvetković je pretukla gluvonema stanarka te ustanove V. T., koja je, nakon toga, prebačena u niški zatvor.
Sve naše nevolje dolaze otuda što nismo spremni da umremo od gladi.
Korisnikov avatar
branko
Globalni moderator
Postovi: 11417
Pridružio se: 08 Dec 2010, 16:14

Re: Crna hronika

Post od branko »

Ovaj čovek je masakrirao 13 ljudi

Ljubiša Bogdanović ubio je rano jutros trinaestoro ljudi, među kojima i dvogodišnjeg dečaka, a svoju žene i sebe teško ranio u mestu Velika Ivanča, kod Mladenovca, potvrđeno je RTS-u u policiji.

Šezdesetogodišnji Ljubiša B. pucao je iz vatrenog oružja i ubio trinaestoro ljudi - šest muškaraca, šest žena i dvogodišnjeg dečaka.

Direktor policije Milorad Veljović, koji se nalazi na licu mesta, rekao je za RTS da je dvanaestoro lica ubijeno na licu mesta, a da je trinaesta osoba preminula u Urgentnom centru. On je rekao da su žrtve ubijene na spavanju i da se lekari bore za život dvoje ljudi, među kojima je i izvršilac ubistva.

- Videćemo šta je motiv ovog stravičnog ubistva, jednostavno svi smo zatečeni - rekao je Veljović.

Porparol Hitne pomoći doktorka Nada Macura rekla je za RTS da su tri osobe, koje su teško ranjene, prevezene u Urgentni centar na dalju reanimaciju.

Prema njenim saznanjima, Ljubiša B, koji je u ranim jutarnjim časovima, od 4.30 do pet časova, upadao po kućama u komšiluku i ubijao ljude, nije bio psihijatrijski bolesnik i ne zna se šta ga je nateralo da ubije te ljude.

Iz Hitne pomoći za RTS je rečeno da je Ljubiša B. žrtvama pucao u lice, a Blic je preneo da je najpre u svojoj kući ubio sina hicem u glavu, a potom napravio masakr u pet komšijskih kuća.

Kako kažu meštani Velike Ivanče ubica je iz mirne porodice.

Direktor policije Milorad Veljović naveo je da je Ljubiša Bogdanović devedesetih bio na ratištu u Slavoniji. On je rekao i da ubica ima dozvolu za držanje oružja još od 1981. godine.

Direktor policije je naveo i da su Bogdanović i njegov sin prošle godine ostali bez posla.

- Nije imao zdravstveni karton. Nemamo evidencija da se radi o čoveku koji je mogao da ovako nešto učini. Svi govore da se radi o normalnom čoveku. Sada sve proveravamo, svi smo zatečeni - rekao je Veljović.

On je napomenuo da su komšije rekle da Bogdanović nikada nije bio konfliktna ličnost, što su oni potvrdili i za Blic.

Veći masakr sprečen je po dolasku policijske patrole, jer je Ljubiša B, kada ih je ugledao, pucao sebi u glavu, saopštio je MUP.

Prema nezvaničnim podacima, Bogdanovićev otac i stric pre više godina izvršili su samoubistvo iz nepoznatih razloga.
Sve naše nevolje dolaze otuda što nismo spremni da umremo od gladi.
Korisnikov avatar
branko
Globalni moderator
Postovi: 11417
Pridružio se: 08 Dec 2010, 16:14

Re: Crna hronika

Post od branko »

Učenica izbola profesora

Učenica sedmog razreda S. M. (14) u četvrtak posle podne oštrim predmetom povredila je profesora istorije J. I. u OŠ “Jovan Jovanović Zmaj” u Vranju zbog toga što joj je rekao da mora da nauči gradivo ako želi da izbegne slabu ocenu.

Incident se dogodio tokom velikog odmora.

- Tokom časa istorije profesor je upozorio S. M. da će joj ostati jedinica ako ne bude zagrejala stolicu. To je nju toliko iznerviralo da je uputila seriju uvreda i psovki na profesorov račun. Dalju svađu sprečilo je zvono za kraj časa. Nastavnik istorije je izašao iz učionice, a devojka mu je prišla u hodniku i oštrim predmetom isekla ga po grudima i stomaku – priča neimenovani izvor lista “Kurir”.

Učenice koje su bile u blizini počele su da vrište kad su videle krv na profesoru.

- Pošto je u hodniku bila gužva, niko nije video čime je učenica napala profesora, ali se pretpostavlja da je reč o šestaru ili o nekom džepnom nožiću. Profesor J. I. je zadobio ozbiljne povrede, koje doduše nisu opasne po život, ali je prilično iskrvario – navodi izvor lista.

Beba Kanački, portparolka bolnice u Vranju, rekla je da je ova zdravstvena ustanova u četvrtak posle podne dobila poziv iz škole “Jovan Jovanović Zmaj”.

- Telefonom nam je javljeno da je jedan učenik zadobio posekotine, ali je posle minut javljeno da nema potrebe da dolazi lekarska ekipa pošto će povređeni privatnim kolima biti prevezen do lekara – rekla je portparolka.

Dragan Stamenković, portparol vranjske policije, saopštio je da policiji ništa zvanično nije prijavljeno, dok je Tomislav Simonović, načelnik školske uprave Ministarstva prosvete, bio šokiran incidentom.

- Tražiću da se preispita taj slučaj – kazao je Simonović.

Profesor J. I. nije želeo da govori za medije. Njegove kolege smatraju da je uplašen i da strahuje za svoju bezbednost.

Odmah nakon događaja razredni starešina S. M. profesorka Gordana Ristić sazvala je roditeljski sastanak.

- Stručne službe izjasniće se o događaju, a ja ne želim da komentarišem šta smo pričali na roditeljskom – rekla je Gordana Ristić.
Sve naše nevolje dolaze otuda što nismo spremni da umremo od gladi.
Odgovori

Ko je OnLine

Korisnika u ovom forumu: Nema registrovanih korisnika i 14 gostiju