Odbojka

Odgovori
Korisnikov avatar
branko
Globalni moderator
Postovi: 11417
Pridružio se: 08 Dec 2010, 16:14

Odbojka

Post od branko »

EP: Kakav meč, Srbija u finalu!!!

Srpski odbojkaši počeli su u 18 časova u Beču polufinale Evropskog prvenstva protiv Rusije.


Obe reprezentacije do sada imaju maksimalan učinak od četiri pobede i po svemu prikazanom međusobni duel biće finale pre finala.

Naši reprezentativci svesni su snage rivala, ali uvereni su da mogu u finale, prvo pod imenom Srbija. Srbija je u četvrtak u četvrtfinalu savladala Francusku sa 3:1, dok su Rusi identičnim rezultatom nadigrali Bugare.

Dobro je počela ekipa Igora Kolakovića polufinalni duel, ali su Rusi veoma brzo prezueli kontrolu veoma jakim servisima i na prvom tehničkom tajm-autu vodili su sa 8:5 pošto su dobili tri vezana poena.

I nakon minuta odmora Rusi su nastavili sa znatno boljom igrom, pa je selektor Srbije već nakon dva poena ponovo zatražio tajm-aut (10:5).

rusi su pet poena prednosti održavali do 15:10, ali su na drugi tehnički tajm-aut otišli sa samo tri poena viška. Nastavili su naši odbojkaši sa odličnom igrom u polju, imali su Rusi puno problema sa taktičkim servisima naše selekcije, pa je Srbija preokretom došla do 18:17.

Posle as udarca Miljkovića naša selekcija je došla i do dva poena viška, ali su se Rusi veoma brzo vratili. Međutim, u samom finišu, naši odbojkaši bili su sjajni, nisu grešili i dobili su prvi set rezultatom 25:23.

Početak drugog seta u potpunosti je pripao reprezentaciji Rusije koja je brzo stekla pet poena viška (6:1). Prišla je Srbija na tri poena minusa nakon prvog tajm-auta, ali Rusi nisu popustili kao u prvom setu. Održavali su prednost, a na drugom tehničkom tajm-autu imali su i šest poena viška (16:10).

Imala je Srbija šansu i u drugom setu, pri rezultatu 16:12 naši odbojkaši nisu uspeli da realizuju kontru, pa je Rusija do kraja bez većih problema stigla do izjednačenja u setovima (25:17).

Treći set bio je veoma izjednačen, iako su Rusi konstantno održavali malu prednost od dva do tri poena. Na drugom tehničkom tajm-autu bilo je 16:14, naši odbojkaši prišli su na 16:15, ali naredna četiri poena pripala su Rusima pa je tada i rešen drugi set. Nisu se naši odbojkaši predavali do kraja, ali to ipak nije bilo dovoljno. Rusija je došla na korak od finala dobivši treći set sa 25:22.

Igrali su srpski odbojkaši bez respekta i u četvrtom setu. Imali su u nekoliko navrata početkom tog perioda i tri poena viška, ali Rusi su se nakon nekoliko grešaka naše selekcije vratili. Finiš četvrtog seta doneo je neverovatnu dramu. Srbija nije želela da popusti, tokom celog seta se prektično igrala 'rezultatska klackalica' i naši odbojkaši su na kraju uspeli da izjednače u setovima.

Čak pet meč lopti imala je Rusija, ali naši odbojkaši su u tim trenucima prosto leteli po terenu, spasili su svih pet meč lopti i iskoristivši šestu set loptu izjednačili su na 2-2.

Slika
Sve naše nevolje dolaze otuda što nismo spremni da umremo od gladi.
Korisnikov avatar
branko
Globalni moderator
Postovi: 11417
Pridružio se: 08 Dec 2010, 16:14

Re: Odbojka

Post od branko »

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Sve naše nevolje dolaze otuda što nismo spremni da umremo od gladi.
Korisnikov avatar
branko
Globalni moderator
Postovi: 11417
Pridružio se: 08 Dec 2010, 16:14

Re: Odbojka

Post od branko »

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Sve naše nevolje dolaze otuda što nismo spremni da umremo od gladi.
Korisnikov avatar
branko
Globalni moderator
Postovi: 11417
Pridružio se: 08 Dec 2010, 16:14

Re: Odbojka

Post od branko »

Srbija ponovo na krovu Evrope!!!

Srpski odbojkaši drugi put u istoriji postali su šampioni Evrope pošto su u finalu šampionata u Beču pobedili Italiju sa 3:1.

’Orlovi’ su do druge titule najboljeg tima na ’Starom kontinentu’, kao i prve, pre deset godina na prvenstvu u Ostravi, došli pobedom nad Italijom sa 17:25, 25:20, 25:23 i 26:24 po setovima.

Izabranici Igora Kolakovića, predvođeni kapitenom Ivanom Miljkovićem, tako su postigli najveći uspeh naše odbojke u poslednjih deset godina.

Srbi i Italijani su svim ljubiteljima odbojke priredili predstavu za pamćenje u kojoj su nijanse odlučivale, a one su ovoga puta bile na našoj strani. Najbolji u našem timu bio je Miljković, koji je jedini koji je bio član reprezentacije Jugoslavije koja je 2001. godine slavila na šampionatu u Češkoj. Miljković je ujedno proglašen i za najboljeg igrača šampionata, a pored njega priznanja su dobili i Nikola Kovačević, za najboljeg primača, i Marko Podraščanin, za najboljeg blokera.

Uz njih trojicu jednaka zasluga za zlato pripada i ostalim igračima: Urošu Kovačeviču, Vladu Petkoviću, Milošu Terziću, Draganu Stankoviću, Milošu Nikiću, Mihajlu Mitiću, Milanu Rašiću, Saši Staroviću i Nikoli Rosiću. Ne treba zaboraviti ni rezerve Aleksandra Atanasijevića i Filipa Vujića. Oni su ujedno Srbiji obezbedili učešće na Svetskom kupu u Japanu u novembru, gde će se vaditi vize za Olimpijske igre u Londonu naredne godine.

Italijani su bili ti koji su došli do vođstva na startu pošto su blokirali smeč Nikića, ali je Miljković istom merom uzvratio. Od tada se igralo poen za poen, kod našeg ima prednjačili su kapiten i Podraščanin, ali su se i ostali borili za svaku loptu. Blokom Stankovića Srbija je došla do prvog vođstva na meču (5:4), ali je potom nastavljeno da se igra u istom ritmu kao na početku, a naš tim je otišao sa minimalnom prednošću na prvi tehnički tajm-aut.

Neizvesna borba nastavila se i posle predaha, Srbija je nastavila da održava prednost od jednog poena sve dok svojim greškama naši igrači nisu dozvolili Italijanima preokret. ’Azuri’ su prvi put na meču došli do veće prednosti od jednog poena serijom od pet uzastopnih poena za 14:10 pre nego što ju je Miljković prekinuo. Ipak, do drugog tehničkog tajm-auta, Italijani su dobro organizovanim napadima poveli sa 16:11.

Greške srpskog tima su se nastavile uprkos tome što su se naši navijači u Beču probudili, ali su odličnim blokom vrlo brzo smanjili na 18:15. U igri našeg tima bilo je uočljivo da je malo lopti išlo na Miljkovića, da su uglavnom Nikić i Kovačević bili u napadu. To je nateralo Kolakovića da napravi izmenu i uveo je Terzića umesto Kovačevića na prijem. Ipak, to nije mnogo urodilo plodom pa su Italijani poveli najvećom razlikom do tog trenutka na meču, od 24:17 i došli do set lopte.

Na startu drugog seta, Kovačević je poentirao za početno vođstvo Srbije, a upravo on i Miljković su je održavali u prednosti dok se Italijani nisu ’probudili’ i izjednačili na 6:6. Ipak, sa dva efektna poena, posebno odličnim blokom Stankovića, naš tim je na odmor otišao sa 8:6. Miljković se do tada već razigrao i zahvaljujući strpljivoj igri naš tim je održavao prednost u tim trenucima.

Odlično je funkcionisao i blok pa je naš tim imao sigurno vođstvo zahvaljujući prvenstveno Miljkoviću, ali i Kovačeviću, koji je bio od velike pomoći kapitenu. Iako su primači imali problema sa servisom Italijana naši igrači su održavali prednost od tri do četiri poena, a preko Stankovića i Podraščanina poveli su i sa pet – 20:15. ’Azuri’ su pokušali da se vrate u igru, ali svojim greškama u tome nisu uspevali, ali su i srpski odbojkaši bili odlični i iskoristili su treću za 25:20 i 1:1 u setovima.

Posle osvajanja drugog seta, naši odbojkaši u istom ritmu nastavili su i u trećem, odlično razrađenim akcijama dolazili su do poena i poveli su sa 4:1. Italijani su uspeli da suzbiju redove i bolje zaigraju u narednim trenucima, ali im naš tim to nije dozvolio i poveo sa 8:5 na prvom tehničkom tajm-autu. Odlični Miljković imao je veliku podršku ostatka tima, a isticao se i sjajni Stanković, dok su ’pucanjem’ lopte u aut Italijani Srbiji doneli prednost od pet poena, za 12:7.

Smirenom igrom srpski odbojkaši su održavali svoju prednost i u nastavku, ali su Italijani uspeli da priprete i dođu na jedan poen zaostatka (15:14), pre nego što je su došli i do izjednačenja, za 17:17. ’Azuri’ su već u sledećem napadu prvi put poveli u setu i usledila je igra poen za poen sve dok zahvaljujući bloku Podraščanina i Kovačevića Srbija nije povela sa 22:20. Ipak, Italijani su došli do izjednačenja (23:23) pre nego što je Kovačević izborio set loptu našem timu, a Terzić, koji je ušao u igru pre tog poena, je izborio 2:1 u setovima.

Neizvesnost se nastavila i u četvrtom setu, Srbija i Italija su se smenjivale u vođstvu, ali je na obe strane bilo problema sa servisima. Naši igrači su, međutim, bili ti koji su morali da jure razliku, a ’azuri’ su na prvom tehničkom tajm-autu imali prednost od 8:5. Do toga je došlo posle odluke sudije da dosudi Italijanima poen, iako nijednog našeg igrača u bloku lopta nije pogodila.

Srpski odbojkaši nisu dozvolili da ih ta odluka dekoncentriše, Miljković i Stanković su odlično funkcionisali u bloku, ali su Italijani i dalje uspevali da se održe u vođstvu. Kapiten našeg tima se u tim trenucima isticao na terenu, dobro je i servirao, ali su Italijani nalazili rešenja za njegovu igru.

Zahvaljujući smirenoj igri, ali i greškama Italijana, naš tim je došao do izjednačenja 13:13, ali su ’azuri’ ponovo uspeli da se odvoje i povedu i sa 17:14. Posle toga naš tim je preko Nikića smanjio, što je pokrenulo proteste Italijana koji su smatrali da lopta nije dotakla nikoga u bloku zbog čega je njihov kapiten dobio žuti karton, a Srbija još jedan poen, pre nego što je stigla do izjednačenja.

Italijani su ponovo uspeli da se osveste i povedu dva razlike (19:17), ali je Miljković ponovo bio maestralan za novo izjednačenje, a potom i vođstvo od 20:19. Rašić je fantastičnim servisom povećao prednost na dva poena pre nego što su se ’azuri’ ponovo vratili, a potom i poveli sa 22:21. Preko Kovačevića i Petkovića naš tim je ponovo došao do prednosti, ali su Italijani došli do set lopte, ali ju je Kovačević blokom spasao za 24:24. Miljković je izborio prvu meč loptu, a Terzić je potom fantastičnim servisom doneo titulu Srbiji.

Slika

Slika

Slika
Sve naše nevolje dolaze otuda što nismo spremni da umremo od gladi.
Korisnikov avatar
Upravnik
SiteAdmin
Postovi: 2370
Pridružio se: 07 Dec 2010, 23:54
Kontakt:

Re: Odbojka

Post od Upravnik »

Moj duboki naklon i sve poštovanje momcima za koje mnogi u Srbiji nisu ni znali da su otišli na evropsko prvenstvo. Otišli su tiho, bez ispraćaja, a vraćaju se kao evropski prvaci. E tako se bori za boje svoje države. Dočekajmo ih kako dolikuje najboljima!
Не бојим се од вражјега кота,
нека га је ка на гори листа,
но се бојим од зла домаћега".
Korisnikov avatar
branko
Globalni moderator
Postovi: 11417
Pridružio se: 08 Dec 2010, 16:14

Re: Odbojka

Post od branko »

Slika
Sve naše nevolje dolaze otuda što nismo spremni da umremo od gladi.
Korisnikov avatar
branko
Globalni moderator
Postovi: 11417
Pridružio se: 08 Dec 2010, 16:14

Re: Odbojka

Post od branko »

Slika
Sve naše nevolje dolaze otuda što nismo spremni da umremo od gladi.
Korisnikov avatar
branko
Globalni moderator
Postovi: 11417
Pridružio se: 08 Dec 2010, 16:14

Re: Odbojka

Post od branko »

Slika

Slika
Sve naše nevolje dolaze otuda što nismo spremni da umremo od gladi.
Korisnikov avatar
branko
Globalni moderator
Postovi: 11417
Pridružio se: 08 Dec 2010, 16:14

Re: Odbojka

Post od branko »

Slika

Jovana Brakočević


Slika

Maja Ognjenović
Sve naše nevolje dolaze otuda što nismo spremni da umremo od gladi.
Korisnikov avatar
branko
Globalni moderator
Postovi: 11417
Pridružio se: 08 Dec 2010, 16:14

Re: Odbojka

Post od branko »

Odbojkašice Srbije u finalu EP!

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije plasirala se u finale Evropskog prvenstva u Srbiji i Italiji!

Srpkinje su večeras u fantastičnoj utakmici pobedile selekciju Turske rezultatom 3:2, po setovima 25:10, 25:22, 23:25, 23:25, 15:12!

Srpkinje su igrale fenomenalno tokom prvog i drugog seta, koje su rešile u svoju korist. Posebno je dobra igra prikazana u uvodnom setu u kojem je tim Zorana Terzića prosto razbio Turkinje.

Međutim, usledio je pad u igri u trećem i pogotovo u četvrtom setu, pa su razigrane Turkinje uspele da potpuno vrate sebe u život i izbore taj brejk.

Finalni pet set Turska otvara prednošću od 3:0, a odmoh potom i 5:1. Međutim, Srbija sjajnom serijom uspeva da izjednači i vrati se u život - 6:6. Turska ponovo mini serijom stiče dva poena prednosti (9:7), ali Srbija sa tri vezana poena prvi put vodi - 10:9. Na kraju, prednost su zadržale i rezultatom 15:12 stigle do velikog finale, prvog posle 2007. godine.

Meču u Pioniru prisustvovalo je 6.000 gledalaca, među kojima i najbolji svetski teniser Novak Đoković, koji su sjajno bodrili srpsku reprezentaciju.

U drugom polufinalu, ranije danas, Nemačka je ubedljivo savladala Italiju 3:0, po setovima 25:22, 25:22, 25:17.

Veliko finale na programu je u nedelju u Pioniru od 18 sati, dok je duel za treće mesto i bronzanu medalju od 15 sati.
Sve naše nevolje dolaze otuda što nismo spremni da umremo od gladi.
Korisnikov avatar
Upravnik
SiteAdmin
Postovi: 2370
Pridružio se: 07 Dec 2010, 23:54
Kontakt:

Re: Odbojka

Post od Upravnik »

Srpske odbojkašice osvojile zlato!
Izvor: B92 |

Posle odbojakaša i srpske odbojakašice osvojile su zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu pobedom nad Nemačkom rezultatom 3:2 (16:25, 25:20, 19:25, 25:20, 15:9)!

U prepunoj beogradskoj hali Pionir odbojakšice su potvrdile da se Srbiji se igra najbolja odbojka u Evropi.

Jedan od prelomnih trenutaka meča desio se na drugom tehničkom tajm-autu u četvrtom setu kada je nemački selektor tražio da se napada Sanja Malagurski koja je vodila Srbiju do neverovatnog preokreta i serije 9:0 u četvrtom setu.

Nemice su bolje odigrale prvi set, bile odlične u napadu i odbrani i dobile ga sa 25:16. U publici je kao i u polufinalnom meču sa Turskom najbolji teniser sveta Novak Đoković.

Drugi set je Srbija odigrala na znatno višem nivou i dobile ga sa 25:20. Treći set je bio rezulatski izjednačen, ali neverovatan pad u igri srpskih odbojkašica kod rezultata 19:19 doneo je Nemicama drugi set na meču.

Srbija je katastrofalno ušla u naredni set, pošto su Nemice povele sa 6:0. Selektor Terzić je dva puta tražio tajm-aut (kod rezultata 2:0 i 6:0). Nemice su održavale pet poena prednosti do rezultata 10:5, Srbija se onda polaka vraća u život, pa se na drugi tehnički tajm-aut odlazi sa dva poena prednosti za Nemice - 16:14. Srpske odbojkašice pri rezultatu 18:15 za Nemačku prave neverovatnu seriju, osvajaju izgubljen set, odvode meč u taj-brejk koji zasluženo osvajaju.

Zlatnu medalju osvojile su: Antonijević, Brakočević, Čebić, Krsmanović, Lazarević, Malagurski, Malešević, Molnar, Ninković, Nikolić, Ognjenović, Popović, Rašić, Vesović.

Slika

Slika
Не бојим се од вражјега кота,
нека га је ка на гори листа,
но се бојим од зла домаћега".
Korisnikov avatar
branko
Globalni moderator
Postovi: 11417
Pridružio se: 08 Dec 2010, 16:14

Re: Odbojka

Post od branko »

Slika

Suzana Ćebić

Slika
Sve naše nevolje dolaze otuda što nismo spremni da umremo od gladi.
Korisnikov avatar
branko
Globalni moderator
Postovi: 11417
Pridružio se: 08 Dec 2010, 16:14

Re: Odbojka

Post od branko »

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika
Sve naše nevolje dolaze otuda što nismo spremni da umremo od gladi.
Korisnikov avatar
branko
Globalni moderator
Postovi: 11417
Pridružio se: 08 Dec 2010, 16:14

Re: Odbojka

Post od branko »

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika
Sve naše nevolje dolaze otuda što nismo spremni da umremo od gladi.
Korisnikov avatar
branko
Globalni moderator
Postovi: 11417
Pridružio se: 08 Dec 2010, 16:14

Re: Odbojka

Post od branko »

Sve naše nevolje dolaze otuda što nismo spremni da umremo od gladi.
Korisnikov avatar
branko
Globalni moderator
Postovi: 11417
Pridružio se: 08 Dec 2010, 16:14

Re: Odbojka

Post od branko »

Grbić zvanično u “Kući slavnih”

Legendarni odbojkaš naše zemlje Vladimir Grbić u petak je zvanično postao stanar “Kuće slavnih” u Holioku.


Slika

“Sve što sam uložio u odbojku sada je dobilo smisao. Priznanjem da ste među najboljima krug je zatvoren”, rekao je popularni Vanja.

Grbić je sa reprezentacijom Jugoslavije osvojio olimpijsko zlato u Sidneju 2000, a godinu dana kasnije i titulu šampiona Evrope.

Pored Grbića, u “Kuću slavnih” ušli su i Argentinac Ugo Konte, Italijan Lorenco Bernardi, Čeh František Stibic, Kubanka Magala Karvahal i Amerikanka Rita Kroket.

Tokom karijere, stariji od braće Grbić igrao je za za zagrebačku Mladost, novosadsku Vojvodinu, italijanske timove Padova, Kuneo, Latina, Roma, grčki PAOK, ruski Dinamo, turski Fenerbahče i brazilski Sao Paulo. Izgračku karijeru završio je 2009. godine, a od tada se nalazi na funkciji potpredsednika Odbojkaškog saveza Srbije, uz koju je i član Komisije FIVB za razvoj svetske odbojke.
Sve naše nevolje dolaze otuda što nismo spremni da umremo od gladi.
Korisnikov avatar
branko
Globalni moderator
Postovi: 11417
Pridružio se: 08 Dec 2010, 16:14

Re: Odbojka

Post od branko »

Braća Grbić u odbojkaškoj Aleji slavnih

Pored dvojice Srba Nikole i Vladimira ovu čast, 24. maja u poljskom Miliču, imaće i Italijan Andrea Zorzi, odnosno Brazilac Žilberto Žiba

Proslavljeni srpski odbojkaški reprezentativci Vladimir i Nikola Grbić u petak 24. maja biće primljeni u "Odbojkašku Aleju slavnih" u Miliču, u Poljskoj.
Porodica Grbić je na Evropskim i Svetskim takmičenjima osvojila ukupno 32 medalje. Miloš Grbić, otac Vladimira i Nikole, osvojio je prvu medalju u istoriji muške odbojke, bronzanu na EP 1975. u Beogradu, a potom su njegovima stopama krenuli naslednici.
Stariji Vladimir, aktuelni potpredsednik OSS i član "Odbojkaške kuće slavnih", najbolji igrač Evrope 2000. godine, u dresu reprezentacije osvojio je ukupno 13 medalja: zlato i bronzu na Olimpijskim igrama, srebro na Svetskom prvenstvu, zlato, srebro i dve bronze na Evropskim prvenstvima, srebro i dve bronze u Svetskoj ligi i bronzane medalje na Svetskom Kupu, Svetskom kupu šampiona i Svetskom kupu izazivača.
Mlađi Nikola, dugogodišnji kapiten reprezentacije i najbolji igrač Evrope 1997, osvojio je ukupno 18 medalja: zlato i bronzu na Olimpijskim igrama, srebro i bronzu na Svetskim prvenstvima, zlato, srebro i četiri bronze na Evropskim prvenstvima, tri srebra i dve bronze u Svetskoj ligi i bronzane medalje na Svetskom Kupu, Svetskom kupu šampiona i Svetskom kupu izazivača.
Pored braće Grbić u "Odbojkašku Aleju slavnih" biće primljeni i Andrea Zorzi, nakadašnji reprezentativac Italije i Žilberto Žiba, nekadašnji reprezentativac Brazila.
Sve naše nevolje dolaze otuda što nismo spremni da umremo od gladi.
Korisnikov avatar
branko
Globalni moderator
Postovi: 11417
Pridružio se: 08 Dec 2010, 16:14

Re: Odbojka

Post od branko »

Sve naše nevolje dolaze otuda što nismo spremni da umremo od gladi.
Korisnikov avatar
branko
Globalni moderator
Postovi: 11417
Pridružio se: 08 Dec 2010, 16:14

Re: Odbojka

Post od branko »

Sve naše nevolje dolaze otuda što nismo spremni da umremo od gladi.
Korisnikov avatar
branko
Globalni moderator
Postovi: 11417
Pridružio se: 08 Dec 2010, 16:14

Re: Odbojka

Post od branko »

Kraljice

Slika
Sve naše nevolje dolaze otuda što nismo spremni da umremo od gladi.
Odgovori

Ko je OnLine

Korisnika u ovom forumu: Nema registrovanih korisnika i 3 gosta