Kosovo ili EU

Odgovori
Korisnikov avatar
branko
Globalni moderator
Postovi: 11417
Pridružio se: 08 Dec 2010, 16:14

Re: Kosovo ili EU

Post od branko »

NE boli mene gubitak Kosova

Boli me to sto smo na periferiji hriscanske Evrope i jos od vremena Vizantije krvarili zarad hriscanstva, dok su Francuska, Venecija i Engleska trgovali, bogatili se i stvarali imperije.

Boli me sto smo ostavljeni od bivsih saveznika i saboraca iz Francuske, Amerike i Engleske. Kosovo cu mozda prezaliti jednog dana ali mislim da gorak ukus “ostavljenog” necu moci.

http://zokstersomething.wordpress.com/2 ... ak-kosova/
Sve naše nevolje dolaze otuda što nismo spremni da umremo od gladi.
Korisnikov avatar
Bibliotekar
Globalni moderator
Postovi: 5510
Pridružio se: 09 Dec 2010, 04:41
Lokacija: Senta

Re: Kosovo ili EU

Post od Bibliotekar »

Zanimljivo je, a i značajno, da savremeni i prominentni predstavnici Čemernog Diplomatskog Ćiftinstva pokušavaju da sami sebe prikažu kao velike pobornike retrospektivne istorijske melanholije i ganutljivog ličnog duševnog koprcanja u surovom dvadeset prvovekovnom geopolitičkom trenutku, u kojem su, umnogome zahvaljujući upravo njihovim sopstvenim aktivnim delanjima, plesnivo slugeranjstvo i maloumna grabežljivost spram obećano lasnoga (i poglavito materijalnoga !) ćara svake vrste proglašavani za ideal humanoga postignuća.

No upravo je bedno i tegobno gledati i iščitavati potpuno proizvoljna i na faktima totalno nezasnovana lamentiranja o nekim vrednostima koje su razgazili i u prah utabali izgledom ćara (poglavito materijalnoga!) opsednute i čegrtave belosvetske sjaktavosti žedne Jeremije, koje sada setno, kišno nekrološki, lamentiraju nad srpskom prošlošću koju su lično, svojim delima, u čamu savremnome čoveku neprimerene ropotarnice gurnuli. Govore kao da Srpstvu drže posmrtne govore – malo po uobičjenim šablonima, malo sa iskrenom setom, ali ponajmanje sa pravom svešću o istini.

Tako iz njihovih usta, skoro neosetno, dobijamo s vremena na vreme ganutljive gatke o žalnoj i pečalnoj Srbiji, maltene nalik onoj iz priča Janka Veselinovića, no uz pripadajući garnirung licemerja i bezočne neiskrenosti savremenog Prominentnog Srpstva, koje se zarad pretpostavljenog ćara (poglavito materijalnog!) kome je jedino iskreno vo vremja težilo, naglo otreslo svih svojih tzradicijom u nasleđe dobijenih slobodarskih načela, sve poslušnije i sve revnosnije izmećareći Novim Gospodarima Sveta.

I upravo zato te epski setne pripovedne ispovesti našeg diplomatskog Jeremije - Što - Rida - Na - Andrićevom - Vencu, koje nam nude nude lažni duh košmarne i prokletstvom osenčene Srpske Istorije, zapravo jesu jezivi panoptikum pustošne lične prošlosti zasejane sve samim promašajima, a sada i strahom od vidljivog odijuma prevarene čaršije.

Jer – ne zaboravimo to nikada – naša srpska čaršija, kao i svaka druga čaršija, ima svoje teftere u koje beleži solidne i rovite firme, one koje se održavaju samo uz pomoć prolongiranih menica, koje, međutim, kad-tad dospevaju na naplatu. Pukne bruka tako nekome, izađu svi računi na videlo, a čaršija ih brzo rastelalali.

Vikiliks, ta naša XXI-vekovna čaršija,belodano je rastelalila i duh i duševnost našega umilnoga Jeremije. Pogledajte ih i Vi, poštovane dame i gospodo. Uverićete se da su papiri najbolji jemci nečije časti i poštenja. I to bez ikakvog dopisivanja i jeksik-merenja.

10VIENNA177 – FOR OFFICIAL USE ONLY - (Feb. 17, 2011.)

U razgovoru sa Ministrom inostranih poslova Austrije Špindelegerom Jeremić je odgovorio da je Srbija želela rešenje koje bi spasilo obraz kako za Srbiju tako i za Kosovo. (Jeremic replied that Serbia wanted a solution that would be face saving for both Serbia and Kosovo.)

http://dazzlepod.com/cable/10VIENNA177/ ... ic%2C%20UN

Lepa li šengajstovska gesta, o Srbadijo! Srpske diplomate vazda se nude & nameću nekome za braću rođenu, premda ih taj dotični ni za poznanika ne želi, a premda je naš teslimdžija pokušao da svoje ćoravo i sipljivo diplomatsko kljuse teslimi za pravoga alaj-paripa ravnoga gordom Jabučilu.

No čekajte – to jošte nije sve. Po džambaskom adetu hvalio se on (u četiri oka, doduše!) da mu je XXI-vekovna raga bolja i od staroga krilatog pastuva Pegaza. Pogledajte tek ovo:

08BELGRADE1338 - FOR OFFICIAL USE ONLY - (Dec. 29, 2008.)

Srbija je uspešno izmestila pitanje nezavisnosti (Kosova) tako što je poslala pitanje Međunarodnom sudu pravde i rešila pitanje dnevnog administriranja „provincije” saglašavajuči se sa razmeštanjem misije EULEKS-a. (Serbia had successfully compartmentalized the independence issue by sending the question to the International Court of Justice, and had resolved the question of day-to-day administration of the "province" by agreeing to the deployment of the EU Rule of Law Mission (EULEX), he said.)

U ponajboljoj tradiciji samoreklamirajućeg ketmana, tom istom prilikom g. Jeremija Vapijući je rekao kongresmenu Pou da „se nadao da novi Kongres u bliskoj budućnosti neće propustiti ma koju „pozlaćenu” rezoluciju podrške nezavisnosti Kosova, pošto bi ga to prinudilo da „kaže nešto nevaljalo u odgovor” zarad ponovnog ubeđivanja srpske javnosti. Jeremić je objasnio da u srpskoj političkoja tmosferi takve izjave od strane vladinih lidera zapravo imaju efekat smirivanja, pre negoli animiranja javnosti. (Jeremic told Congressman Poe that he hoped the new Congress would not pass any "gilt edged" resolutions supporting Kosovo independence in the near future, as that would force him to "say something nasty in response" in order to reassure the Serbian public. Jeremic explained that in the Serbian political atmosphere, such statements by government leaders actually had the effect of calming down, rather than spinning up, the public.)

http://wikileaks.org/cable/2008/12/08BELGRADE1338.html

Vazda mu je potrčavalo nadobudno diplomatsko kljuse po praznoj ledini sudbe novovekovnoga Srpstva, ali je odmah počelo da dahće i peni, naletelo je, siroto ćoravo, na prvi zid, srušilo se smesta i jadno i žalosno, a svima beše jasno da Jeremija Neutešni nije dobro izučio onu marketinšku pesmicu čika-Jove Zmaja. Svi, čak i Gazda mu, prepoznaše u njemu štrupiranog paripa koji je davno ujezdio na prosperitetnim nadanjima obrasle elizijumske evroatlanstke livade po kojima su izgledno pasle EU ovce i umilno blejali beli i nevini MMF jaganjci... Štaviše, videše mnogi iz čaršije kako je negda gordi konjanik u jendek nemilosti sateran:

08 BELGRADE 587 – FOR OFFICIAL USE ONLY - (June 13, 2008.)

Jeremić je objasnio da se upravo vratio sa sastanka sa Tadićem na kojem je Tadić bacio pepeljaru na njegane zbog sadržine pisma od Generalnog Sekretara UN, koje je, priznao je Jeremić bilo neprihvatljivo za Srbe, već pre zbog Tadićeve frustracije Generalnim Sekretarom.

(Jeremic explained that he had just come from a meeting with Tadic, at which Tadic had thrown an ashtray at him.. not, Jeremic said, because of the content of the letter from the SYG, which Jeremic admitted was not unnacceptable to the Serbs, but rather, because of Tadic's frustration with the SYG.)

http://dazzlepod.com/cable/08BELGRADE587/

Donekle mi je žao našega Jeremije Mlađahnog. Taj pomalo diplomata i podosta etičko-moralni akrobata koji voli da nam posteriorno proipoveda o sentimentu i seirli-jazuku, uvek je želeo da se prikaže kao pionir, kao krčilac, kao srčani muž naš pun sampopregora, a koji se prima nezahvalne uloge da skida naše žabokrečine, da paje naše paučine, da ozrači ceo naš primitivni čekmedžijsko-ćepenački i spram ćara lakomo gotov ćumez iz kojega zaudara memla, a na kojeg napadaju nesmiljeno svetske guje i jakrepi. Taj neumorni i glagoljivi Jeremija delio je pouke, prosipao poruke, telalio pokude, davao osude, zveckao čekmedžetom i mušterije mamio, javno i tajno ortakovao i šengajstovski poklanjao.

Ali ostade mu čaršija pusta i tiha, zamrla i nezainteresovana za robu njegovu. Sada jošte samo čeka da Gazda halakne i objavi dvanaesti čas... On, uostalom, ono što njegovo beše, nikad prežalio nije. Zato je Gazda i postao.
Acriter et Fideliter!
Slika
Korisnikov avatar
branko
Globalni moderator
Postovi: 11417
Pridružio se: 08 Dec 2010, 16:14

Re: Kosovo ili EU

Post od branko »

Al' si se rasdžilitao! Jesi li čitao Andrića u skorije vreme?
Sve naše nevolje dolaze otuda što nismo spremni da umremo od gladi.
Korisnikov avatar
Bibliotekar
Globalni moderator
Postovi: 5510
Pridružio se: 09 Dec 2010, 04:41
Lokacija: Senta

Re: Kosovo ili EU

Post od Bibliotekar »

Jok, more. Prisećao se samo seirli-divana sa Sejlan. 8-)
Acriter et Fideliter!
Slika
Korisnikov avatar
Bibliotekar
Globalni moderator
Postovi: 5510
Pridružio se: 09 Dec 2010, 04:41
Lokacija: Senta

Re: Kosovo ili EU

Post od Bibliotekar »

Slika

Halt oder wir schießen!

Slika

:evil:
Acriter et Fideliter!
Slika
Korisnikov avatar
branko
Globalni moderator
Postovi: 11417
Pridružio se: 08 Dec 2010, 16:14

Re: Kosovo ili EU

Post od branko »

DAČIĆ AUSTRIJANCU: BOLJE DA TE PREKINEM JA NEGO KONUZIN!

Ivica Dačić oštro reagovao na izlaganje austrijskog državnog sekretara o Kosovu

BEOGRAD - I mi Rusa za trku imamo!
Ministar policije Ivica Dačić žučno je juče, na samitu Srbija-EU, raspravljao s državnim sekretarom Austrije Volfgangom Voldnerom o mogućnosti podele Kosova. Dačića je iznervirala Voldnerova opaska da je nezavisnost Kosova realnost, a da podela nije opcija.

- Srbija treba da dobije status kandidata za članstvo u EU i što pre počne pregovore, ali neophodno je da reši teritorijalni konflikt sa susednim državama - rekao je Voldner, a Dačić je uzvratio.

- Sada, da ne bi morao ambasador (Ruske Federacije Aleksandar, op. aut.) Konuzin da reaguje, reagovaću ja - kazao je Dačić, aludirajući na nedavni „nastup“ ruskog ambasadora na jednom skupu u Beogradu i nastavio:

- Govorite da podela nije opcija. Podsećam vas da je prvo Srbija podeljena, pa se onda došlo do stava da nema podela. Prvo su granice Srbije promenjene, pa se onda reklo da nema više promena granica. Od celog komunističkog, Titovog nasleđa, vi ste sačuvali samo granice.

Nakon skupa on je pojasnio da ne može da oćuti kad neko dođe u Srbiju i drži lekciju.
- To je pojednostavljena priča koja kaže: U redu, mi smo rasturili Srbiju, granice Kosova su nepromenljive i nema više podela. Znate, kad jednom otvorite Pandorinu kutiju, ona se teško zatvara - upozorio je Dačić.
Sve naše nevolje dolaze otuda što nismo spremni da umremo od gladi.
Korisnikov avatar
branko
Globalni moderator
Postovi: 11417
Pridružio se: 08 Dec 2010, 16:14

Re: Kosovo ili EU

Post od branko »

Velike sile protiv Srbije

Velike sile koje podržavaju nezavisnost Kosova će narednih dana preduzeti konkretnu akciju kako bi sprečile da Srbija dobije status kandidata za Evropsku uniju ako ne povuče svoje institucije sa severa Kosova, piše danas dnevnik "Ekspres".

I potpredsednik vlade Božidar Đelić je danas ukazao na mogućnost da kandidatura bude ugrožena, rekavši da neke zemlje pokušavaju da ubede druge članice EU da se Srbiji postave dodatni uslovi za dobijanje statusa kandidata.

"Postoje pritisci jednog broja zemalja da se i sama kandidatura Srbije uslovi određenim novim stvarima. Videćemo koliko su Francuska i još neke države uspele da očuvaju integritet evropskih integracija, da one bude objektivno merilo dostignuća Srbije i bilo koje zemlje po unapred dogovorenim uslovima", rekao je Đelić i dodao da očekuje listu dodatnih uslova za datum početka pregovora sa EU.

Pozivajući se na diplomatske izvore u Prištini, bliske najuticajnijim zemljama, dnevnik Ekspres piše da će te države izaći sa jasnim stavom da Srbija ne može da dobije status kandidata za EU, ako prethodno ne ispuni zahtev za povlačenjem svojih institucija sa severa Kosova.

"Sastanak se priprema. Još nije poznato na kom će nivou zemlje biti predstavljene", rekao je izvor dnevnika. Cilj sastanka je da se obezbedi bolja koordinacija zemalja koje podržavaju nezavisnost Kosova.

Prema pisanju Ekspresa, na sastanku predstavnici SAD i EU treba da dogovore konkretne korake koje će preduzeti za prevazilaženje situacije na severu Kosova.

"Sadašnja situacija na severu se ne može tolerisati. Sada su stvoreni uslovi da se Srbiji kaže da treba da povuče svoje strukture sa Kosova, ako želi da se učlani u EU", rekao je neimenovani izvor dnevnika. Istovremeno će na sastanku biti poslata jasna poruka Kosovu.

"Zahtevaće se tesna saradnja sa Euleksom na severu zemlje. Za svakoga treba da je jasno da se sever ne moze 'dobiti' akcijama policije Kosova", kaže izvor prištinskog lista.

Evropska komisija će 12. oktobra objaviti mišljenje o kandidaturi Srbije za članstvo u EU.

izvor: Beta/Novi magazin
Sve naše nevolje dolaze otuda što nismo spremni da umremo od gladi.
Korisnikov avatar
aleksey
Globalni moderator
Postovi: 1008
Pridružio se: 08 Dec 2010, 15:28

Re: Kosovo ili EU

Post od aleksey »

Branko napisao:Da li ima pravo neko da nas proziva što se ne odupiremo velikima...
Proziva nas Konuzin za nešto drugo, a ne za otpor velikima.

Proziva nas što ne smemo čak ni da beknemo o svojoj muci.
Proziva nas što smo tolike ulizice postali da ne smemo ni da spomenemo šta nas boli.
Proziva nas za nešto što je tačno.

I zato nas to njegovo prozivanje i boli toliko.

Uostalom, pogledaj celo njegovo "prozivanje". Sa sve prevodom na srpski, da ne bi bilo zabune...

Don't cry because it is over, smile because it happened.
Korisnikov avatar
Upravnik
SiteAdmin
Postovi: 2370
Pridružio se: 07 Dec 2010, 23:54
Kontakt:

Re: Kosovo ili EU

Post od Upravnik »

Lako je Konuzinu da se kurči. Što ne pomogne? :evil:
Не бојим се од вражјега кота,
нека га је ка на гори листа,
но се бојим од зла домаћега".
Korisnikov avatar
aleksey
Globalni moderator
Postovi: 1008
Pridružio se: 08 Dec 2010, 15:28

Re: Kosovo ili EU

Post od aleksey »

 
Dooobro naćććuuli uši:

Poenta mog posta je u nečem sasvim drugom.

Da bih ja (ili Konuzin, ili Rusija, svejedno) nekom pomogao, potrebno je da taj "neko" želi tu pomoć.

Ili da je zatraži.
Ili barem da se negde, nekom požali da mu je teško.

Ne možeš pomoći nekome koji ni ne zna šta hoće. Ili koji ni ne traži pomoć. Ili koji ni ne želi da bilo šta promeni.

A Konuzin u ovom "ispadu" upravo to zamera. Što ni jedan od prisutnih Srba (ili "Srba") na tom seminaru (ili šta je već) nije postavio niti jedno jedino pitanje o Kosovu, ili trenutnom stanju (ili sranju) koje se dešava na Kosovu. Niti je od bilo koga zatražio pomoć. :evil:

I ta njegova zamerka je deeebelo na mestu. I to ne samo u odnosu na ostale učesnike skupa (publiku). Pa čuj samo onog predsedavajućeg šta govori i kako "brani" interese svoje zemlje. :cry:

Inače, tačno je i sve ono drugo što ste vi ostali pisali - da su i Rusi krivi zbog ovog stanja, da su mogli malo više zaleći za nas (kada smo još i tražili pomoć), da se mali (malecki) ne mogu kačiti sa velikima i sl. - ali to nije niti poenta mog posta, a još manje poenta Konuzinovog "ispada".

U krajnjoj liniji, i kod Dačićevog odgovora Austrijancu, niko nije osporavao suštinu ono što je Dačić izgovorio, već su mu zamerali na jeziku i izrazima koji nisu "uobičajeni i primereni" diplomatskom susretu.

I, fakat, da Dačić ovom "opaskom" ništa nije uspeo promeniti. Niti će.

Ali bar može (povodom ovoga) sebe pogledati u oči, ujutro kada se brije.

Što za neke druge naše političare baš ne bih smeo da tvrdim da mogu. :evil:
Don't cry because it is over, smile because it happened.
Korisnikov avatar
Upravnik
SiteAdmin
Postovi: 2370
Pridružio se: 07 Dec 2010, 23:54
Kontakt:

Re: Kosovo ili EU

Post od Upravnik »

Da, sa ovim mogu da se složim. Ali...
Možda smo se mnogo puta opekli tražeći pomoć od Мадр Раша (mislim unazad nekoliko vekova), da se, jednostavno, bojimo da opet budemo odbijeni.

A meni i dalje na jednom mobilnom svira himna Rusije, a na drugom pesma ''Volga, Volga'' ...
Не бојим се од вражјега кота,
нека га је ка на гори листа,
но се бојим од зла домаћега".
Korisnikov avatar
branko
Globalni moderator
Postovi: 11417
Pridružio se: 08 Dec 2010, 16:14

Re: Kosovo ili EU

Post od branko »

Čanak: Proterati Konuzina!

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak zatražio je u subotu uveče da Srbija protera ambasadora Rusije u Beogradu Aleksandra Konuzina * Osuda je stigla i iz Socijaldemokratske unije

Čanak je u pisanoj izjavi za javnost ocenio da je Konuzin svojim nastupom na današnjem skupu Srpske napredne stranke u Nišu definitivno pokazao da se Rusija meša u unutrašnje stvari Srbije “u nepodnošljivoj meri”.

“LSV traži od nadležnih organa da se ambasador Konuzin proglasi za personu non grata u Srbiji i po kratkom postupku protera”, zatražio je Čanak.

Prema njegovim rečima, ukoliko se to ne učini sada, može se očekivati direktno ucenjivanje demokratski izabranog rukovodstva Srbije isporukom energenata, a prva sledeća slika su “ruski tenkovi ispred Skupštine Srbije”.

“Zdrav razum i slobodarske tradicije nalažu da se to ne dozvoli i da se ponovi istorijsko ‘Ne’ ruskom hegemonizmu. Očigledno je prošlom ‘Ne’ istekao rok trajanja”, rekao je Čanak.

SDU je, istim povodom, u svom saopštenju navela da je nastup Ambasadora Rusije Aleksandra Konuzina na predizbornom skupu Srpske napredne stranke "još jedan je u nizi incidenata koji ovaj diplomata izaziva direktno se mešajući u unutrašnju politiku u Srbiji".

"Učešće stranog diplomate u izbornoj kampanji, i to u formi govora u kojem on direktno podržava jednu politički opciju, grubo je kršenje diplomatskih konvencija i predstavlja otvorenu zloupotrebu gostoprimstva. Takav naspup Ambasadora Konuzina ne samo da ponižava Srbiju već i šteti interesima Rusije koju time predstavlja kao zemlju koja niti poštuje suverenitet druge države niti opredeljenje njenih građana. Veoma zabrinjava i činjenica da naša diplomatija ignoriše i ovaj i sve predhodne diplomatske incidente Ambasadora Konuzina, čime se nameće pitanje da li je putinova diplomatija konačno uspela tamo gde su stali staljinovi tenkovi 1948.?", pitaju u saopštenju iz SDU
Sve naše nevolje dolaze otuda što nismo spremni da umremo od gladi.
Korisnikov avatar
branko
Globalni moderator
Postovi: 11417
Pridružio se: 08 Dec 2010, 16:14

Re: Kosovo ili EU

Post od branko »

Napustio Kfor, prešao na barikade

Barikadu u Zupču od četvrtka brani jedan neobičan gost. Bivši major Kfora iz norveškog kontingenta Kristijan Kaš, uz reči izvinjenja kosovskim Srbima zbog onoga što je radio kao oficir u informativnoj službi međunarodnih snaga na Kosmetu, stao je uz njih.


On sada priznaje da je bio naivan kad je 2000. došao na ove prostore uveren da je NATO napao Srbiju i doveo svoje vojnike na Kosmet da bi štitio ljudska prava, pišu Novosti.

"Naša obaveza po Rezoluciji 1244 i Vojno-tehničkom sporazumu bila je da zaštimo Srbe od odmazde Albanaca, ali smo u tome potpuno omanuli. Za vreme dok smo bili odgovorni za sigurnost na Kosovu, odavde je etnički očišćeno oko 250.000 Srba i drugih nealbanaca. Zato, kao bivši oficir Kfora osećam obavezu da se izvinim", kaže Kaš.

On kaže "da je zahvaljujući friziranoj medijskoj euforiji oko Kosova rešio da se prijavi u norvešku vojsku i postane pripadnik Kfora". Kaže da je zahvaljujući novinarskom obrazovanju i iskustvu dobio čin majora, a da je pre dolaska na teren proveo mnogo vremena učeći o Kosmetu na Norveškom institutu za međunarodne poslove.

"Moj mentor mi je još tada govorio da je bombardovanje Jugoslavije bila katastrofalna greška i da albanska mafija vodi najveće poslove s narkoticima u Evropi. Ipak, pokazalo se da nisam bio dovoljno spreman za realnost na terenu. Nisam bio svestan da Kfor u stvari ne radi svoj posao", nastavlja Keš.

Mi smo bili kukavice jer smo dozvolili da se OVK pretvori u Zaštitni korpus Kosova i kasnije u Kosovsku policiju. Na taj način su kriminalni elementi dobili legitimni status u kosovskim institucijama, objašnjava Norvežanin.

"Danas se stidim onog što sam pisao, jednostrano i bez provere. Informisanje su u suštini vodili američki i britanski profesionalni oficiri, a ja sam bio zadužen da prenesem gotove stavove. Cilj je bio da se sakrije istina o progonu Srba", precizira Keš.

Crv sumnje uselio se u majora Kaša kad je zabranjeno izveštavanje o albanskom napadu na autobus Unmika za prevoz Srba, u kome je poginulo troje ljudi. Posle sedam meseci boravka na Kosmetu, Kaš je završio sa radom kao oficir Kfora i više nije želeo da produžava ugovor.

Kaš se posle izveštavanja sa više svetskih ratišta vratio u Norvešku. Sve vreme, kaže, "osećao je potrebu da se vrati u Srbiju, koju je počeo da smatra drugom domovinom".


Sve naše nevolje dolaze otuda što nismo spremni da umremo od gladi.
Korisnikov avatar
aleksey
Globalni moderator
Postovi: 1008
Pridružio se: 08 Dec 2010, 15:28

Re: Kosovo ili EU

Post od aleksey »

Slika
Don't cry because it is over, smile because it happened.
Korisnikov avatar
branko
Globalni moderator
Postovi: 11417
Pridružio se: 08 Dec 2010, 16:14

Re: Kosovo ili EU

Post od branko »

Rusi kosovskim Srbima nude Ural

20.000 kosovskih Srba podnelo zahtev za ruskim državljanstvom, dobili prvi odgovor

AKO više od 20.000 Srba sa KiM zaista dobije rusko državljanstvo, svi će moći slobodno da se nastane u regionu istočno od Urala!

To je u sredu svojim vlastima javno sugerisao Dmitrij Rogozin, predstavnik Rusije u NATO. On je konstatovao da bi za Rusiju koja oseća velike demografske teškoće, posebno istočno od Urala, dolazak Srba ”bio pravo blago”.
- Oni bi se lako adaptirali u toj sredini i ne bi trebalo da bude problema sa zapošljavanjem. Srbi treba da budu upisani u program repatrijacije Rusa. Oni za nas nisu stranci.
Zlatibor Đorđević, predsednik udruženja ”Stara Srbija” u Gračanici, kaže nam da su ruskoj ambasadi u Beogradu prošle nedelje dostavljena 21.733 potpisa za dobijanje državljanstva, a u međuvremenu je prikupljeno još oko 50.000:
- Nije nam namera da se selimo sa Kosmeta, već da uz pomoć Rusije sačuvamo svoja ognjišta u sastavu Srbije. Svesni smo da naša država ne može da nas zaštiti zbog velikih pritisaka Zapada.

AMBASADA PROSLEDILA SRPSKI ZAHTEV

RUSKA ambasada u Beogradu saopštila je da je primila zahtev grupe od 21.733 Srbina sa Kosova i Metohije, koji traže državljanstvo Ruske Federacije. U ambasadi tvrde da je on već prosleđen u Moskvu i sada se razmatra.

Državni sekretar u Ministarstvu za KiM Oliver Ivanović kaže da ga stav Rogozina ”i žalosti i zabrinjava”:
- Ne mogu biti srećan kada naši ljudi sa Kosova traže pomoć od drugog, a ne od svoje države. Možda im nismo posvetili dovoljno pažnje.

Zamenik predsednika skupštinskog odbora za KiM Dejan Radenković (SPS) uzvraća Ivanoviću:
- Ako neko misli da država nije dovoljno učinila, onda to pokreće i pitanje odgovornosti pojedinaca kojima je Kosovo resor .
Kad sa terena politike ovo nesvakidašnje pitanje sklizne u administraciju, očigledno je da neće ići glatko. U ruskoj Federalnoj migracionoj službi naveli su da kosovski Srbi mogu da dobiju ruske lične karte, ali odluku o državljanstvu treba da donese predsednik Medvedev.

Lider komunista Genadij Zjuganov javno kaže da bi odmah kosovske Srbe upisao u Ruse:
- Sa velikom pažnjom treba se odnositi prema njihovoj molbi i moramo da joj udovoljimo, a moja partija će podržati zahtev Srba, ako dođe u Dumu.
Sve naše nevolje dolaze otuda što nismo spremni da umremo od gladi.
Korisnikov avatar
aleksey
Globalni moderator
Postovi: 1008
Pridružio se: 08 Dec 2010, 15:28

Re: Kosovo ili EU

Post od aleksey »

 
RUSKA ambasada u Beogradu saopštila je da je primila zahtev grupe od 21.733 Srbina sa Kosova i Metohije, koji traže državljanstvo Ruske Federacije
Bruka. Bruka do neba.
U iole normalnim zemljama zbog ovoga ne samo da bi pala Vlada, već svi redom, od opštinskog "ćate" do PreCednika države.
Ali ovo je Sorabija...
Državni sekretar u Ministarstvu za KiM Ivanović: Možda im nismo posvetili dovoljno pažnje.
Ma, jok. Ubiste se od brige za njima. K'o i za svima ostalima. :(( :(( :((
Zamenik predsednika skupštinskog odbora za KiM Dejan Radenković (SPS): Ako neko misli da država nije dovoljno učinila, onda to pokreće i pitanje odgovornosti pojedinaca kojima je Kosovo resor
A tek ovaj se "ubio" od brige za Kosovo. I ovu tragediju koristi za izbornu kampanju. L-) L-) L-)
Rusi kosovskim Srbima nude Ural
A, Boga mi, i braća Rusi se pretrgoše od ponude. #-o #-o #-o

***

Sve u svemu, teško da se ovde bilo šta promeni bez "govnjive motke".
Bez obzira što je tek to loše rešenje. :(
Don't cry because it is over, smile because it happened.
Korisnikov avatar
Bibliotekar
Globalni moderator
Postovi: 5510
Pridružio se: 09 Dec 2010, 04:41
Lokacija: Senta

Re: Kosovo ili EU

Post od Bibliotekar »

A šta to, moliću lepo, fali Uralu? Ja bih lično bio oduševljen da živim u, recimo, Nižnjem Tagilu, ili Čeljabinsku. Znam da bih tamo naišao na ljude sa kojima delim mnogo toga zajedničkog (a sa kojima se i inače družim ovako, na daljinu!), a što ovde u ubogoj a do zla boga uobraženoj provinciji miteleuropskoj nikada niti nalazim niti ću biti u prilici da ikada nađem:

Slika

Slika

Apropo: a kakav tek teatar tamo na Uralu imaju!

Slika

Pravo mesto za posvećenički „Višnjik”. Nakon istinski produktivnog rada, u relaksirajućem i uzdižućem slobodnom vremenu + Brankovoj režiji i sa brojnom, kultivisanom (čitaj: tradicionalno vaspitanom ruskom!), teatarskom publikom ... Vau! 8-)
Acriter et Fideliter!
Slika
Korisnikov avatar
Upravnik
SiteAdmin
Postovi: 2370
Pridružio se: 07 Dec 2010, 23:54
Kontakt:

Re: Kosovo ili EU

Post od Upravnik »

Davnašnja želja mi je bila da posetim Sverdlovsk... pardon, Jekaterinburg, a sada mi se pruža šansa da tamo i živim.

Samo još da ''spontano'' podnesem molbu Ruskoj ambasadi u Beogradu, kao što je to njih 21.733 pre mene uradilo.
Не бојим се од вражјега кота,
нека га је ка на гори листа,
но се бојим од зла домаћега".
Korisnikov avatar
branko
Globalni moderator
Postovi: 11417
Pridružio se: 08 Dec 2010, 16:14

Re: Kosovo ili EU

Post od branko »

Bibliotekar napisao:Pravo mesto za posvećenički „Višnjik”. Nakon istinski produktivnog rada, u relaksirajućem i uzdižućem slobodnom vremenu + Brankovoj režiji i sa brojnom, kultivisanom (čitaj: tradicionalno vaspitanom ruskom!), teatarskom publikom ... Vau! 8-)
Mijač se sa "Višnjikom" oprostio od pozorišne režije. Voleo bih da vidim tu predstavu.
Sve naše nevolje dolaze otuda što nismo spremni da umremo od gladi.
Korisnikov avatar
aleksey
Globalni moderator
Postovi: 1008
Pridružio se: 08 Dec 2010, 15:28

Re: Kosovo ili EU

Post od aleksey »

 
Lukašenko napisao:Samo još da ''spontano'' podnesem molbu...
Biće da je i tebe uhvatila (svojevoljno ili po službenoj dužnosti, nebitno je) ova predizborna kampanja iliti predizborno ludilo. :cry:

Sad će jedni da duvaju u talambase kako nam se "desio narod", dok će drugi reč spontano stavljati pod navodnike i optuživati strane sile i domaće izdajnike, te zabludeli narod...

A i jedne i druge boli briga za Kosovo i za taj narod tamo i svi se uporno trude samo da skrenu pažnju sa suštine stvari i sebi obezbede koje poslaničko mesto više.

To li je Sorabija 21. veka u kojoj želimo da živimo?
Don't cry because it is over, smile because it happened.
Odgovori

Ko je OnLine

Korisnika u ovom forumu: Nema registrovanih korisnika i 12 gostiju