"Zlatni ćuran"

Odgovori
Korisnikov avatar
Dreamer
Postovi: 414
Pridružio se: 12 Dec 2010, 22:17
Lokacija: između jave i sna

"Zlatni ćuran"

Post od Dreamer »

Uručen "Zlatni ćuran" Dušanu Kovačeviću 21-03-2011
Književniku i dramskom pisacu Dušanu Kovačeviću večeras je, na svečanom otvaranju, uručeno najviše priznanje Pozorišnog festivala "Dani komedije" u Jagodini - "Zlatni ćuran" za životno delo.

Nagrada se sastoji od statuete ćurana, plakate i novčanog iznosa od 100.000 dinara, poklon Komercijalne banke, a odluku o nagradi doneo je Upravni odbor festivala 3. decembra prošle godine.

Kovačević je godinama najnagrađivaniji dramski pisac na "Danima komedije", stoji u obrazloženju.

Nagradu statuetu ćuran za najbolji komediografski tekst domaćeg pisca izvedenog na "Danima komedije", Kovačević je dobio 1992. godine za "Urnebesnu tragediju", 2001. godine za tekst "Sabirni centar" i 2002. godine za tekst "Doktor šuster".

Njegove četiri drame, koje je i režirao, bile su pobednice na festivalu: "Balkanski špijun" 1984. godine, "Profesionalac" 1990. "Lari Tompson" 1998. i "Doktor Šuster" 2002. godine.

Nagrada je ustanovljena 2001. godine i do sada su je dobili: glumci Miodrag Petrović - Čkalja, Danilo Bata Stojković, Mira Banjac, Ljubomir Ubavkić - Pendula, Nikola Simić, Olivera Marković, Bora Todorović, Vlastimr Đuza Stojiljković i Petar Kralj, režiser Dejan Mijač, koji je odbio da je primi, pisci i pozorišni kritičari Muharem Pervić i Milosav Buca Mirković.


Izvor: http://www.tanjug.rs
‎''Ko nije plovio,ko nije brodio,ko se od orkanskih talasa skrivao,
taj kao da se upola rodio i kao da je upola živeo.''-Mika Antić

Odgovori

Ko je OnLine

Korisnika u ovom forumu: Nema registrovanih korisnika i 1 gost