Deda Mraz zaboravio na promrzlu decu i vozikao direktorku

Odgovori
Korisnikov avatar
Dreamer
Postovi: 414
Pridružio se: 12 Dec 2010, 22:17
Lokacija: između jave i sna

Deda Mraz zaboravio na promrzlu decu i vozikao direktorku

Post od Dreamer »

Deda Mraz zaboravio na promrzlu decu i vozikao direktorku

NEDELJKO KOLUNDŽIJA | 22. 11. 2011.
Deca vrtića “Duga“, Predškolske ustanove “Radost” iz Čoke, po izuzetno hladnom vremenu uzalud su čekala Deda Mraza. Po dogovoru sa direktorkom ustanove, vaspitačice su izvele mališane ispred vrtića i posle nepunog sata, deca su videla fijaker u kojem su bili kočijaš, deda sa bradom i direktorka PU “Radost”. No fijaker se nije zaustavio, a Deda Mraz nije odgovorio na mahanje dece. Nastavio je vožnju sa direktorkom po selu.
Vaspitačice su, potom, promrzlu decu uvele u prostorije i podelile paketiće, koje su kupili njihovi roditelji. Pre planirane podele, za decu je organizovana pozorišna predstava u fiskulturnoj sali. Bilo je planirano da posle nje, Deda Mraz fijakerom stigne ispred vrtića. Sa decom su bili i roditelji.
- Kada se fijaker približio, u njemu je osim kočijaša i Deda Mraza bila i direktoka vrtića Galjina Bugarski. Deca su veselo mahala, ali fijaker se nije zaustavio i nastavio je šetnju po Čoki - kaže jedan od roditelja.
Na predlog roditelja i vaspitačica, deca su ušla u vrtić. Roditelji su žalili što, dok je provejavao sneg, nisu imali priliku da decu fotografišu sa Deda Mrazom. Više od roditelja bila su razočarana deca, koja su očekivala da im poklone uruči deda sa bradom, a ne vaspitačice.
- Nisam mogao da verujem da će deci najradosniji trenutak da presedne. Platio sam za poklon i spremio se da dete fotografišem u trenutku kada ga Deda Mraz uručuje. Ali, poklone su uručile vaspitačice i deca su bila vrlo tužna. Moj sin se rasplakao, i nisam mogao da ga utešim ni kod kuće - kaže drugi roditelj.
Vaspitačice nisu mogle da objasne zašto je Deda Mraz otišao na kružnu turu po Čoki sa direktorkom vrtića, a nije svratio da deci uruči poklone. Vaspitačice dodaju da su se držale dogovora i, posle priredbe obukle su decu i, po prohladnom vremenu, čekale više od 40 minuta.
Fijakerom do radija
- Pozvala nas je voditeljka Radio “Maksa” da govorimo kakva je bila vožnja u društvu Deda Mraza. Deca su učestvovala u emisiji i nisam znala šta se dešavalo u vrtiću. Roditeljima sam poručila da sačekaju. Kada smo se vratili, primetili smo da su se svi razišli, a paketići su bili podeljeni. Mislim da to nije u redu i ne znam ko je u svemu pogrešio. Niko nije ništa loše mislio - kaže direktorka Bugarski.
- Deca su ozebla od dugog čekanja, a roditelji su počeli da negoduju zašto se omiljeni deda ne pojavljuje. Laknulo nam je kada samo videli da dolaze fijakerom, ali oni su produžili praveći se da nas ne primećuju. Pošto se nisu vraćali ni posle desetak minuta, uveli smo decu u zgradu, podelili paketiće, a roditelji su ih odveli kućama - kaže jedna od vaspitačica.
Kada se direktorka Galjina Bugarski vratila, bila je ljuta što su deca otišla kućama. Kada su je pitali gde je sa Deda Mrazom bila toliko dugo, rekla im je da su napravili veliki krug vozeći se ulicama Čoke.
Na pitanje zašto su deca toliko čekala i nisu dočekala Deda Mraza, Bugarski je odgovorila da su roditelji došli malo ranije, te da paketići nisu dopremljeni na vreme, jer je bilo propusta oko nabavke. Kada je stigao fijaker, odlučila je da sa dvoje dece krene u vožnju Čokom.
‎''Ko nije plovio,ko nije brodio,ko se od orkanskih talasa skrivao,
taj kao da se upola rodio i kao da je upola živeo.''-Mika Antić

Korisnikov avatar
Upravnik
SiteAdmin
Postovi: 2370
Pridružio se: 07 Dec 2010, 23:54
Kontakt:

Re: Deda Mraz zaboravio na promrzlu decu i vozikao direktork

Post od Upravnik »

Hvala bogu da u našoj predškolskoj ustanovi sve funkcioniše kako treba. ;)
Не бојим се од вражјега кота,
нека га је ка на гори листа,
но се бојим од зла домаћега".

Odgovori

Ko je OnLine

Korisnika u ovom forumu: Nema registrovanih korisnika i 3 gosta