Razgovaraju dva penzionera: -Vidim da više ne grizeš nokte. Sigurno si dobio neke dobre lekove za smirenje... -Nišam. Šena mi je sakrila moju većtaćku vilicu!
U kancelariji zvoni telefon. Službenik podiže slušalicu i čuje glas svoje supruge: - Mili, jesi li to ti? - Da, draga. -Jesi li pojeo sendviče koje sam ti jutros pripremila? - Jesam, dušo. Bili su zbilja ukusni. - Je li? E, tim bolje. Znaš, upravo sam primetila da sam ti namazala cipele jetrenom paštetom.
Supružnici razgovaraju: - Dragi, večeras je noć veštica. Šta misliš, kakvu masku da stavim? - Ne moraš nikakvu, draga. Samo nacrtaj obrve, kao i obično, i bićeš bez konkurencije.
Na ludoj žurki sa puno đuskanja, mladić se obraća svojoj temperamentnoj plesnoj partnerki: - Deder, curo, da se sad malo okrećemo na drugu stranu! - O, vrti ti se u glavi, je li? - Ama ne, samo mi se odšrafila veštačka noga!
Razgovaraju mladi supružnici: - Ja sam tebi kao Pepeljuga! Samo kuvam, perem, čistim... - Ali draga, ja sam ti još na početku naše veze rekao da ćeš u slučaju da se udaš za mene živeti kao u bajci!
Razgovaraju majka i sin: - Mama, kako su nastali ljudi? - Bog nas je stvorio, sine. - Ali, tata mi je pričao da potičemo od majmuna! - Sine, ja ti pričam o mojoj porodici, a tata o svojoj.
Razgovaraju dve prijateljice: - Zašto se ti nikada nisu udala? - Zato što za tim nije bilo potrebe. Imam tri kućna ljubimca koji mi potpuno zamenjuju muža. Pas laje svakog jutra, papagaj psuje čitavo popodne, a mačka redovno dolazi kući tek posle ponoći!