Fukare godine

Odgovori
Korisnikov avatar
branko
Globalni moderator
Postovi: 10936
Pridružio se: 08 Dec 2010, 16:14

Fukare godine

Post od branko »

Ово је твит због којег Биљану Србљановић презире цела Србија!

Скандалозном поруком у којој се неумесно шали на рачун угрожених у поплавама српска књижевница је изазвала толики гнев твитераша да је на крају морала да угаси свој Твитер профил.

Усред највеће природне катастрофе која је задесила Србију, књижевница Биљана Србљановић је на свом Твитер профилу објавила скандалозан твит у којем се грубо шали на рачун људи угрожених поплавама а након праве лавине негативних коментара згрожених људи, она је угасила свој профил!

Slika
Sve naše nevolje dolaze otuda što nismo spremni da umremo od gladi.

Korisnikov avatar
branko
Globalni moderator
Postovi: 10936
Pridružio se: 08 Dec 2010, 16:14

Re: Fukare godine

Post od branko »

Poslanici nisu hteli da se odreknu paušala za pomoć ugroženima od poplava!

Poslanici u Skupštini Srbije uopšte nisu bili oduševljeni predlogom predsednice parlamenta Maje Gojković da se odreknu tromesečnog poslaničkog paušala i tri puta po 30.354 dinara poklone stradalima u poplavama, piše "Alo".

Gojkovićeva je, kako piše "Alo", ipak rešila nekako da pomogne, pa je iz skupštinskog budžeta nastradalima odobreno 100 miliona dinara, koji su inače bili namenjeni za popravku fasade Doma Narodne skupštine.

Ovu odluku je Administrativni odbor u parlamentu usvojio za jedan dan, ali se polemisanje parlamentaraca „hoću-neću da pomognem i od plate“, nastavilo.

Kako „Alo!“ nezvanično saznaje, odricanje od paušala na platu izazvalo je pravo komešanje u poslaničkim klubovima, pa su šefovi stranaka na zajedničkom sastanku sugerisali Gojkovićevoj da je bolje da svoj predlog preformuliše i da svako od predstavnika građana sam odluči koliko će novca da donira stradalima u poplavama.

Kako naš izvor kaže, poslanicima ni ovakva ideja nije odgovarala, ali su se na kraju dogovorili da suma bude manja od iznosa paušala i da svi dotiraju istu sumu.

Šefica poslaničkog kluba SPS-a Dijana Vukomanović je u razgovoru za „Alo!“ bila poprilično tajnovita: „Ne mogu da vam otkrijem sumu“. Ni poslanici manjina nisu bili raspoloženi da pričaju o ovoj temi, pa je Elvira Kovač, poslanica SVM-a, za naš list kazala da bi bolje bilo da se strpimo još jedan dan.

- Izašli smo sa sastanka tako što smo sklopili dogovor. Koliko ćemo dati, reći će vam šef najveće poslaničke poslaničke grupe Zoran Babić, a ja vam iznos ne mogu reći jer zavisi koliko će nam izračunati u računovodstvu - kaže ona.

Iskren je bio Miroslav Markićević, šef poslaničke grupe Nove Srbije, koji nam je kazao da će predstavnici naroda iz te stranke dati tri puta po 15.000 dinara.

Ni kod Dragana Markovića Palme nema problema.
- Sve što odluče, daćemo. Uostalom, odbornici u Jagodini su se odrekli cele plate, a izdvojićemo novac i iz budžeta grada. Molim vas, ljudima mora da se pomogne! - kaže Palma.

Inače, prosečna poslanička plata daleko je veća od plate prosečnog građanina i zajedno sa paušalom iznosi oko 100.000 dinara
Sve naše nevolje dolaze otuda što nismo spremni da umremo od gladi.

Korisnikov avatar
branko
Globalni moderator
Postovi: 10936
Pridružio se: 08 Dec 2010, 16:14

Re: Fukare godine

Post od branko »

Švedski liberal brisao postove za pomoć Srbiji

Najveće ikada zabeležene poplave u Srbiji nisu takle u srce Fredrika Malma, poslanika švedskog parlamenta iz redova vladajuće Liberalne narodne partije, pa je zbog toga ušao u sukob sa tamošnjom srpskom dijasporom.

Slika
Fredrik Malm

Jelena Lilić, koja živi u Stokholmu i sprema se za doktorske studije, kaže za “Blic” da je Malm na svojoj Fejsbuk stranici podelio članak sa informacijama za pomoć poplavljenima u Bosni, ne pominjući uopšte Srbiju.

Malm je partijski kolega i prijatelj Jasenka Selimovića, bivšeg državnog sekretara u Ministarstvu za integraciju i kandidata za Evropski parlament, na kojeg se već ranije žalili Srbi u Švedskoj.

- Napisala sam odmah Malmu ispod njegovog posta da je pomoć potrebna Bosni, ali i Srbiji i da ja ne delim ljude već šaljem poruku da pomognem svima. Ispod sam postavila i sliku na kojoj su se mogle videti informacije o načinu na koji se može pomoći i Srbiji i Bosni putem SMS-a. Nekoliko ljudi se nadovezalo sa istim porukama. Nakon par sati sve poruke su obrisane i mi svi blokirani - kaže Lilićeva.

Ona je potom poslala oko 20 mejlova švedskim liberalima od kojih je dobila samom kratak odgovor.

- Rekli su da nemaju ništa sa tim šta njihovi političari pišu na Fejsbuku. Liberalna partija, koja smatra da “svi vredimo isto” nije ništa učinila - navodi Lilićeva i dodaje da je Malm kasnije napisao da to što je podelio tekst o pomoći Bosni ne znači da ne saoseća sa Srbijom, ali nije ostavio nikakav kontakt za pomoć.

Lilićeva objašnjava da su Srbi u Stokholmu obezbedili pomoć koja je avionom poslata iz Švedske, da su odlično organizovani i da nastavljaju s akcijom za pomoć poplavljenima i u Srbiji i u Bosni.
Sve naše nevolje dolaze otuda što nismo spremni da umremo od gladi.

Odgovori

Ko je OnLine

Korisnika u ovom forumu: Nema registrovanih korisnika i 1 gost