Ivan Tasovac - lek za dušu

Odgovori
Korisnikov avatar
aleksey
Globalni moderator
Postovi: 1011
Pridružio se: 08 Dec 2010, 15:28

Ivan Tasovac - lek za dušu

Post od aleksey »

Slika
Ivan Tasovac, direktor Beogradske filharmonije (BF). Pijanista svetskog renomea, koji se školovao na čuvenom "Čajkovski" konzervatorijumu u Moskvi. Čovek koji je ipak odlučio da se vrati u ovu i ovakvu Srbiju, u koju je doneo neke "nove vetrove", kako u muzici, tako i u organizaciji rada BF i nastupima i imidžu ozbiljnih muzičara/ozbiljne muzike u javnosti.

O njegovim kvalitetima kao muzičara slikovito govori sledeći podatak: Kada je Putin dao nalog Ministarstvu prosvete i obrazovanja da ustanovi koliko je ukupno studenata završilo fakultete u bivšem SSSR i današnjoj Rusiji, došli su do brojke od 700.000 osoba. Među njima je izabrano 600 najuspešnijih, za koje je priređen prijem kod Putina. Među studentima na tom prijemu bilo je i predsednika država, ministara, tri kosmonauta, svetskih šampiona u raznim sportovima itd. Jedini muzičar među tih 600 diplomaca bio je upravo Ivan Tasovac.

Nadimak, koliko ja znam, nema. Po meni, najbolje bi mu pristajao nadimak Dr. Feelgood. Tip, jednostavno, ima neke poteze koji danima znaju da mi "prilepe" osmeh na lice, pa se ljudi čude što idem sam ulicom i smejem se "k'o lud na brašno".

Na primer (mali uvod je ipak nužan): Od 01. aprila ove godine, na snazi je nov Zakon o javnim nabavkama, po kome, između ostalog, svi korisnici budžetskih sredstava (Uspravniče, ovde spadamo i mi) prilikom zaključivanja bilo kog ugovora o delu, moraju sprovesti postupak propisan tim zakonom.

Drugim rečima, ako naš dragi Lukašenko poželi da, na osnovu ugovora o delu, angažuje nekog profesionalnog režisera, da radi sa našom trupom, neće više moći da angažuje koga on hoće (svog brata od tetke ili nekog drugog člana familije, kao do sada), već mora sprovesti postupak javne nabavke, nabaviti barem tri ponude, itd. itd.

Povodom ovog (na žalost, ne usamljenog) bisera naših "zakonoklepaca", Tasovac je juče na svom Tviter nalogu okačio sledeći konkurs:
Slika


Ili, na primer, pogledajte njegovu izjavu (obraćanje javnosti) povodom performansa BF u ulici Strahinjića Bana, kada su ga "razapinjali na krst" u svim živim medijima (poenta je, naravno, na samom kraju snimka):Konačno,čovek, "do Kindera" neformalan, koji vema dobro zna šta hoće, a ono što radi - radi veoma dobro. Preporodio je BF, imaju posećenost koju su do nedavno mogli samo sanjati, cela sezona im je rasprodata još pre početka iste, a ne libi se i da spoji nespojivo. Na primer, koncert zahvalnosti BF, gde su, zajedno sa njima, nastupali i članovi grupe "Beogradski sindikat"Zbog njega, kao i par njih, njemu sličnih, siguran sam da će duh ovog naroda, na način kako ga ja vidim (i volim), trajati bar još par vekova.
 
 
Don't cry because it is over, smile because it happened.

Odgovori

Ko je OnLine

Korisnika u ovom forumu: Nema registrovanih korisnika i 1 gost