Zanimljivosti

Odgovori
Korisnikov avatar
Palma
Postovi: 3582
Pridružio se: 07 Jan 2011, 00:48

Zanimljivosti

Post od Palma »

Prsten simboliše ljubav, a minđuše strast

Nakit je slika ukusa i karaktera. Veliko prstenje nose žene jake volja koje žele da dominiraju, imaju jaku volju. Minđuše su najženstveniji komad nakita

Slika

Žene i nakit su nerazdvojno "društvo" od nastanka čovečanstva. Dame su oduvek imale želju da se okite i ulepšaju, a u tu svrhu su koristile najrazličitije materijale. Odabir i nošenje nakita vremenom je postalo umeće, ali i odraz karaktera, ukusa, želja... Iako nikada nije potvrđeno da je žena zavodljivija sa minđušama ili ogrlicom, ne postoji žena koja ne nosi nakit kada odluči da zavede muškarca. Kroz istoriju su muškarci izdvajali ogromno bogatstvo samo da bi voljenoj poklonili skupoceni prsten ili neki drugi vredni komad. Ljubav na prvi pogled između lepšeg pola i nakita ostala je do danas, i, po svemu sudeći, ostaće zauvek.

Prsten
Najpopularniji komad nakita koji nijednu ženu ne ostavlja ravnodušnom, zato prsten krasi ruku gotovo svake. Prsten, za razliku od ostalog nakita, nema samo dekorativnu ulogu, već su mu pripisivana različita svojstva i magične moći. Nosio se kao amajlija, kao dokaz ljubavi, ali i moći, kao i pripadnosti određenom staležu.

Bilo da je u pitanju običan prsten, verenički ili burma, osobe koje mu daju prednost imaju jaku želju za ljubavlju, nežnošću i uspehom na poslovnom planu. One koje se opredeljuju samo za jedan prsten na ruci vrlo su autoritativne, dok su one koje nose više prestenja veoma društvene i uvek okružene prijateljima. Ukoliko vam je omiljeno veliko i upadljivo prstenje, krasi vas jaka volja, organizacione sposobnosti i želja za dominacijom. Osobe koje vole tanak i neupadljiv prsten su veoma stidljive, nesigurne i romantici.

Čak i oblik prstena mnogo govori o njegovoj vlasnici - ovalno biraju ženstvene ali buntovne, dok okrugle nose tradicionalne osobe kojima je porodica na prvom mestu. Četvrtasto prstenje nose ekscentrične dame koje uživaju u lepoti i veoma su ambiciozne. Oblik suze otkriva melanholičan karakter, a srce nose "večite devojčice" koje se nadaju da će pronaći princa iz bajke.
Domali prst je oduvek bio rezervisan za ovaj komad nakita, ali kroz istoriju princeze, kraljice i bogate dame nosile su prsten na svakom prstu prkoseći pravilima i dokazujući svima da njihove ruke služe samo za ukrašavanje, a ne i za rad.
Psiholozi smatraju da prsten nosimo na prstu čiju ulogu želimo podsvesno da naglasimo. Kažiprst ukrašavaju osobe koje su rođeni lideri i ne podnose kritike, prsten na srednjem prstu "govori" da je osobi najbitniji materijalni i društveni status. Domali prst je rezervisan za burmu, a naglašavaju ga dame kojima su porodica i ljubav na prvom mestu. Ukoliko na ovom prstu ima više od jednog prstena, osoba je emotivno nezadovoljna. Nakit na malom prstu nose kreativne, maštovite i hrabre osobe. Kleopatra je ukrašavala svih 10 prstiju, a psiholozi to tumače kao želju da se napravi energetski i emocionalni štit, koji će sprečiti da vlasnica bude povređena. Ukoliko prstenje nosite samo na desnoj ruci, vi ste praktični i stojite čvrsto na zemlji, isključivo na levoj nose sanjari, a na obe osobe koje veoma drže do prijatelja.
A kakve su vaše navike u odnosu na ovaj komad nakita? Da li prsten skidate da biste se igrali njim, ili, naprotiv, uvek ga nosite, čak i kad spavate? Osobe koje menjaju prstenje u zavisnosti od prilika ili garderobe vole slobodu i ne dozvoljavaju da ih nešto ograničava a dame koje nikada ne skidaju prsten strahuju od promena. Za dame koje nikada ne nose prstenje psiholozi tvrde da tim gestom žele da negiraju svoj ženski princip.

Ogrlica
Najzapaženiji član u porodici nakita odmah dolazi do izražaja, privlači poglede, često i divljenje, detalj koji efektno naglašava lepotu žene, čini je elegantnijom i šarmantnijom. Ipak, ogrlice se uglavnom nose u posebnim prilikama, zato imaju posebnu vrednost. Svečana toaleta ne može da se zamisli bez raskošne ogrlice, a ovaj komad je posle prstenja najpopularniji. Dame su oduvek želele da naglase vrat koji je odraz senzualnosti, u tu svrhu su koristile slonovaču, plemenit i običan metal, drvo, drago kamenje... Žene koje ne izlaze iz kuće bez ogrlice oko vrata veoma su ženstvene, ali hladne u izražavanju emocija. Zatvorene su, teško se zbližavaju sa ljudima i takođe teško poklanjaju srce muškarcima.
-Žene koje preferiraju upadljive i dugačke ogrlice vole da se eksponiraju, imaju hvalisavu prirodu, dok manje upadljive lančiće nose one koje su verne i odane kako partneru, tako i prijateljima i porodici.
Modele koji su tik uz vrat vole dame koje žele da ih muškarac osvoji i dominira u njihovom ljubavnom odnosu, a ne podnose ih žene nezavisne prirode i izraziti individualisti.

Narukvica
Nekako je uvek u senci prstena i ogrlice, često predstavlja samo dodatak setu nakita, ali postoje i dame koje joj daju prednost.
Narukvica na desnoj ruci krasi ruke žene koja želi da bude poštovana od svih, a posebno od muškarca. Brzo donosi odluke, prema onima koje voli je požrtvovana, a sa suprotnim polom ne retko ulazi u konfrontacije da bi “spasila” svoje mišljenje. Od partnera očekuje pokoravanje.
Levu ruku ukrašavaju žene nežne prirode, koje su neodlučne, a emotivno zavisne od muškarca čija im je podrška neophodna jer ne umeju da se same probijaju kroz život. Sklone su da menjaju mišljenje, ali to ih čini prilagodljivim različitim situacijama. U stanju su da budu potpuno odane i verne muškarcu dok se ne pojavi bolji, a potom svu ljubav i privrženost preusmeravaju na njega.

Minđuše
Prema mišljenju psihologa minđuše su najženstveniji komad nakita, a u zavisnosti od boje, oblika i veličine slikovito govori o tome koliko je njihova vlasnica strastvena. U mnogim kulturama kroz istoriju devojčicama su još kao bebama bušene uši i stavljane minđuše koje su ih izdvajale od dečaka. Žene koje od nakita najviše vole minđuše rođene su zavodnice, šarmantne i sigurne u sebe. I u ljubavi i u životu vole da rizikuju, hrabre su i spremne na sve da dođu do cilja ili do konkretnog muškarca. Uspešne su i na poslu, posebno u oblastima gde je neophodna veština govora i diplomatija.
Upadljive minđuše nose dame koje imaju jaku intuiciju, sposobnost da zavire u nečije srce i uđu pod kožu. Njima je osmeh najjače oružje, a minđuše ga dodatno naglašavaju. One vole da dominiraju u svakom društvu i da im se dive. Sasvim male i diskretne minđuše vole žene koje žele da se dopadnu na "drugi pogled". One najčešće ne privlače pažnju i ne osvajaju odmah, ali su neodoljive kada ih muškarac bolje upozna.

BOJE NAKITA
Kada su boje u pitanju, njihov izbor nije slučajan. Boja zlata asocira na sunce i život, a vole je izrazito autoritativne osobe, optimisti i ambiciozni. Srebrne nijanse vole nežne, romantične i melanholične prirode, dok crni nakit nose oni koji imaju samopouzdanja na pretek i uvek ostvaruju svoje ciljeve. Crveni nakit asociraju na ljubav i moć, pa je najčešće krasio kraljeve, kraljice, verske poglavare... Dame koje najviše vole nakit boje krvi veoma su temperamentne i jake ličnosti. Plavi nakit poput neba ili mora naglašava duhovnu stranu osobe koja ga nosi, odslikava mudrost, razumevanje, sazrevanje i privrženost tradicionalnim vrednostima.
Prstenje, minđuše, ogrlice i narukvice u zelenim nijansama vole žene nemirnog duha, koje se ne mire sa svojim i tuđim manama, one su večiti borci i nikada se ne predaju, a u ljubavi vole da eksperimentišu. Ljubičasta boja nakita je uz crvenu bila simbol aristokratije, pa se i žena koja voli ove nijanse oseća veoma posebnom, ali često deluje bezosećajno iako nije takva. Ružičasti nakit oduševljava devojčice, a odrasle žene koje ga nose njime žele da prizovu ljubav, ne snalaze se najbolje u savremenom svetu i odbijaju da odrastu.

ZLATO, SREBRO, DRVO, STAKLO....
Da li volite zlato ili ste srce poklonili srebrnom nakitu? Teško vam je da se odvojite od svog crvenog prstena, iako imate toliko drugih, čak i kada vam se nimalo ne uklapa uz garderobu? Možda to nije slučajno kao što mislite, jer boje i materijali od kojih je satkan nakit pričaju o svojoj vlasnici...

* Zlato i drago kamenje, odnosno nakit naglašene materijalne vrednosti, isključivo nose žene koje su nesigurne u sebe pa žele da izazovu divljenje kod drugih putem nakita ili garderobe. One nikada ne skreću sa puta kojim idu, plaše se promena i užasavaju finansijske nesigurnosti.
* Srebro je takođe plemeniti metal, pa iako nije cenjen kao zlato mnoge dame mu daju prednost. Posebno ga vole žene koje maštaju o romantičnoj ljubavi na mesečini, budući da je srebro simbol meseca, zvezda i noći.
* Nakit od plastike, drveta, stakla i sličnih materijala obožavaju žene koje u svakoj situaciji pronalaze alternativna rešenja i vole neobične poslove i aktivnosti, a okružuju se i takvim ljudima.
Svemu mogu da odolim osim izazovu!

Korisnikov avatar
Palma
Postovi: 3582
Pridružio se: 07 Jan 2011, 00:48

Re: Zanimljivosti

Post od Palma »

Svaki prsten na ženskoj ruci ima jedinstvenu "priču"

Prsten sa ovalnim kamenom treba poklanjati isključivo ženi sa kojom ste u dubokom emotivnom ili prijateljskom odnosu. Četvrtasti kamen vole žene hedonisti, oblik "suze" žene čvrstih uverenja, dok je kamen u obliku srca idealan za romantične duše.

Slika
Prsten je najomiljeniji deo nakita i gotovo da ne postoji žena koja ne nosi barem jedan

Prsten je oduvek bio jak simbol, označavao je autoritet, status, čast, pripadnost određenoj grupi, staležu, moć, sugerisao na večnu ljubav. Njegov oblik, krug, simbolizuje večnost, neprekidno kretanje, jedinstvo, povezanost, zajedničku sudbinu, zbog čega ga par razmenjuje na venčanju. Prstenu su pridavane magijske, isceliteljske moći, nosio se i kao talisman, zaštita od zlih sila. Priče i legende o prstenu su mnogobrojne, a zajednička nit koja povezuje sve njih je ta da prsten ocrtava ličnost i karakter onoga ko ga nosi i da, kao poseban dar, može vlasniku da pomogne da pobedi svoje strahove, sumnje i stekne najveću moć - moć vladanja samim sobom.

Prsten je najomiljeniji deo nakita i gotovo da ne postoji žena koja ne nosi barem jedan, omiljeni prsten, koji ima posebnu vrednost i simboliku, seća na neke lepe trenutke ili nekoga koga su volele. Zbog toga, ako voljenoj ženi želite da poklonite prsten, pažljivo odaberite, jer on mnogo govori i o onome ko ga poklanja i o onome ko ga nosi. Prsten poklanjaju samo muškarci koji prema ženi imaju ozbiljne namere, odnosno oni koji su sigurni u svoje emocije i izbore. Oni koji to nisu, pre će se odlučiti za ogrlicu, narukvicu, broš....

Stručnjaci tvrde da izbor prstena vrlo uverljivo "priča" o karakteru i ličnosti i zato kada ga poklanjate to mora da bude glavni kriterijum u izboru, zato je važno da pogodite ukus onoga ko će ga nositi. Svaki prsten na ženskoj ruci ima svoju priču i simboliku, pa zbog toga on nije najbolji poklon ako se dobro ne poznajete, tvrde stručnjaci. Istraživanja pokazuju da se žene najviše raduju kada na poklon dobiju nakit, prvenstveno prsten, ali i da je čak 58 odsto njih razočarano izborom svojih partnera. Da se to ne bi dogodilo, pročitajte šta predlažu stručnjaci i kakvo prstenje odgovara ženskim karakterima.

* Prsten sa jednim kamenom priliči otvorenim i ambicioznim ženama kojima želite da poručite da su vam važne. Savršen je za dame koje vole klasičan i tradicionalan izgled nakita, a dobar je izbor i za ambiciozne, karijeri okrenute žene, koje su otvorene i jasno znaju šta hoće. Veličina je stvar ukusa, pa ako niste sigurni šta bi ona volela, pogledajte u njene ruke kada sledeći put budete zajedno. Ako nosi veliko, krupno prstenje, neka to bude i vaš izbor.

* Ovalno kamenje vole žene koje su sklone preterivanju i često prelaze granice. Okrugli kamen dobar je za jake žene koje znaju šta hoće. On se poklanja samo kada ste sa ženom u dubokom emotivnom ili prijateljskom odnosu, preporučuju stručnjaci. One su odane ljubavnice i prijateljice, ali ako ih povredite umeju da budu vrlo nezgodne, jer ne daju na sebe i ono što vam daju očekuju zauzvrat.

* Četvrtasti kamen nose žene hedonisti, sa prefinjenim ukusom i stilom. One uživaju kada god mogu, ali su i dovoljno jake da podnesu teškoće. Sklone su maštarenju i sanjarenju, ali svoje najintimnije tajne vrlo reko otkrivaju. Oblik "suze" vole žene pomalo tradicionalnih shvatanja. Vrlo su predane i poslu i ljubavi, čvrstih uverenja i ponekad previše striktnih stavova. Kamen u obliku srca vole romantične duše, žene koje sanjaju o glamuru, žive u bajci, sa "glavom u oblacima". Zauvek će u njima postojati nemirno, nestašno dete željno novih avantura.

* Prsten sa nekoliko kamenčića idealan je poklon za sentimentalne, produhovljene žene. Pogotovo onaj sa tri kamena, jer je trojka jak simbol u mnogim kulturama i tradicijama. Ovakav prsten savršen je poklon za žene kojima želite da poklonite nešto intimno i lično. Voleće ga i smirene žene, zrele, samosvesne, pomalo mistične.

* Spiralni prsten sa kamenom treba poklanjati smelim, modernim ženama, koje ne pristaju na kompromis. Inovativan i moderan dizajn priliči ženama koje imaju progresivne stavove, koje su jake i misle svojom glavom. Takve dame uvek su primećene i malo koga ostavljaju ravnodušnim. Otvorene, jake, umetnički nastrojene, žene koje su rođene vođe, dobre u izražavanju i interpretiranju, one koje znaju da iskoriste prilike koje im život daje.

* Prsten sa kamenom u boji je dobar poklon za nekonvencionalne žene. Statistike pokazuju da žene najradije nose prstenje sa safirima, rubinima, samargdima i dijamantima, ili poludragim kamenjem prema mesecu rođenja. Obojeno drago i poludrago kamenje savršeni su za specifičnu vrstu žena – kreativne, emotivne, nekonvencionalne, čulne.

* Starinski ili filigranski prsten dopašće se romantičnim dušama, onima koje pomalo žive u prošlosti i čeznu za nekim starim, dobrim vremenima. Dame koje vole ovakvo prstenje stvorene su za glumu, pisanje ili neku drugu formu umetničkog izražavanja, veoma su humane i kreativne, reformatorke u duši.

* Prsten bogato ukrašen dragim kamenjem vole popularne, koketne žene, željne uspeha. One su uvek primećene, znaju šta hoće i kako do toga da dođu, moderne su, lepo obučene, sofisticirane i moćne i pojavom i stavom. Glamurozne su, nasmejane i jake, znaju šta žele od svojih partnera i ne pristaju na manje. One su gladne uspeha, sposobne za multitasking, energične i inteligentne.

* Prsten bez kamena izbor je za žene kojima su udobnost i praktičnost na prvom mestu. One su najčešće sportski tipovi, neupadljive, skromne, ponekad i stidljive, okrenute porodici i deci. Zrele ali nenametljive, intelektualno jake, ali povučene.

MNOGO PRSTENJA "EMOCIONALNI ŠTIT"
Pored oblika prstena i kamena, karakteristike ženske ličnosti u skladu su i sa prstom na kojem ih nosi. Izbor prsta na kojem se nakit nosi najviše govori o unutrašnjem stanju i načinu sagledavanja sveta, tvrde stručnjaci.

* Prsten na kažiprstu otkriva ambicioznu ličnost koja neće birati sredstva da dođe do svog cilja. To su osobe sa jasno određenim prioritetima, koje se nikada ne okreću prošlosti. Vole da upravljaju i svojim i tuđim sudbinama i najbolje se osećaju kada su moćni i kada neko ili nešto zavisi od njih.

* Prsten na srednjem prstu otkriva ličnost okrenutu materijalnom. Takve osobe vole raskoš i vrlo su ponosne na svoje poslovne uspehe.

* Na domalom prstu najveći broj ljudi nosi prsten. To su izuzetno emocionalne osobe, a stručnjaci tvrde da oni koji imaju više od tri prstena na ovom prstu time prikrivaju neku emocionalnu ili kreativnu frustraciju, neuspeh ili poraz. Oni koji na tom prstu nose jedan ili dva prstena umeju i da daju i da prime ljubav, snažni su i pouzdani.

* Mali prst otkriva osobe spremne na eksperimentisanje, sposobne, čulne i osećajne. Međutim, ukoliko je prsten na malom prstu upadljivo veliki, radi se o osobama koje imaju problema u ispoljavanju seksualnosti, tvrde stručnjaci!

* Prsten na palcu nose nekonvencionalne, slobodoumne žene koje se ne stide svoje seksualnosti.
Hiromanti tvrde da je dlan jedinstvena „lična karta" svakog od nas i kažu da ljudi koji nose izuzetno mnogo prstenja na taj način prave "emocionalni štit", jer se duboko u sebi boje da ne budu povređeni, dok su oni koji upadljivo ukrašavaju kažiprst, osetljivi na kritike!

MUŠKARCA SA PRSTENOM NA PALCU PAMTIĆETE ZAUVEK
Prsten na palcu prvobitno su nosili strelci, kako bi prst zaštitili od žice luka, u 15. veku on je bio rezervisan za doktore, dok je sedamdesetih godina prošlog veka bio simbol izuzetnog liberalizma u ljubavi, seksu, uopšte načinu života.
Nekada su žene poginulih vojnika nosile prsten na palcu kako bi pokazale poštovanje prema svojim palim muževima, dok ga danas nose žene koje se uvek izdvajaju iz mase, bilo izgledom, bilo razmišljanjem. Ipak, stručnjaci tvrde da najveću simboliku prsten na palcu ima ako je na muškoj ruci i da su to posebni ljudi, koje ćete pamtiti zauvek.
To su nesputani, nezavisni, energični muškarci koji poseduju jaku harizmu uz obaveznu dozu misterioznosti. Izraziti individualisti, svoju slobodu vole više od svega, nekonvencionalno su obučeni, specifični i u ukusu i u stilu, buntovnici koje žene naprosto obožavaju.
Strastveni ljubavnici, šarmeri koji lako zavode, ali koji se nikada predugo ne zadržavaju na jednom mestu. Ako ste ih voleli, večno ćete ih pamtiti i uvek želeti da se vratite u njihov zagrljaj.
Svemu mogu da odolim osim izazovu!

Odgovori

Ko je OnLine

Korisnika u ovom forumu: Nema registrovanih korisnika i 1 gost