Blagodeti masaže

Korisnikov avatar
branko
Globalni moderator
Postovi: 10870
Pridružio se: 08 Dec 2010, 16:14

Blagodeti masaže

Post od branko »

Blagodeti masaže

Blaga masaža tela ima najviše efekta kada se praktikuje neposredno pre tuširanja, a idealno vreme pred spavanje

BLAGA masaža tela ima najviše efekta kada se praktikuje neposredno pre tuširanja, a idealno vreme za nju je pred spavanje. Zašto ne biste sebi priuštili ovo zadovoljstvo koje će vas opustiti i pomoći da brže utonete u san?

Sve što vam je potrebno je peškir ili rukavica od frotira.

Da bi rezultat bio bolji, koža bi trebalo da bude potpuno suva. Masažu počnite od stopala, zatim istrljajte prednju, pa zadnju stranu nogu kružnim pokretima u pravcu ka preponama. Pređite na zadnjicu i donji deo leđa, i tu se najduže zadržite, posebno ako imate problema sa celulitom.

Ruke su vrlo važne, naročito dlanovi, gde je mnogo nervnih završetaka, a pokreti bi trebalo da budu od šaka ka pazuhu. Potom nežno izmasirajte ramena i vrat odozgo ka dole, i, na kraju, kružnim pokretima pređite nekoliko puta preko donjeg dela stomaka. Tretman završite tuširanjem naizmenično hladnom i vrućom vodom.

Svakodnevna masaža pre tuširanja poboljšava perifernu cirkulaciju, otklanja tragove umora, reguliše krvni pritisak, ublažava glavobolju i stimuliše lučenje toksina iz organizma.

Večernje novosti
Sve naše nevolje dolaze otuda što nismo spremni da umremo od gladi.

Korisnikov avatar
Palma
Postovi: 3582
Pridružio se: 07 Jan 2011, 00:48

Re: Blagodeti masaže

Post od Palma »

Dajem oglas: Tražim doooooooobrog masera! ;)

"Priča o masaži je priča o ljubavi i to onoj sa velikim LJ, bezuslovnoj ljubavi. Masaža, ta divna veština, divan dar srca i ruku. priča o masaži je priča o dodiru, osnovnoj potrebi svakog živog bića kome je dat dar da oseća. Dodir je prvi osećaj koji se razvija nakon rođenja i kao bebe mi putem dodira upoznajemo svet oko sebe, prvenstveno kroz dodir majke, roditelja a onda kroz druga taktilna iskustva mi upoznajemo svet. Sve dok je zadovoljena naša potreba za dodirom, mi rastemo zdravo. Dodir pruža sigurnost, toplinu, zadovoljstvo, vraća životnu snagu. Podjednako je važan i onom ko prima kao i onom ko daje. Dodir je govor kojim se instiktivno služimo da iskažemo naša osećanja, da pokažemo drugima da ih volimo, cenimo i želimo dobro. Uspešna masaža se poznaje po tome što se na kraju tretmana i masirani i maser osećaju dobro. I tu nema veze koja je vrsta masaže, važno je da je data u onom obliku koji je potreban masiranom."
(Preuzeto sa: Astrotanjin astrološki forum)

Slika

Tajne masaže
Terapija masažom je jedna od najstarijih metoda lečenja , smatra se da se koristi već 5000 godina. Koreni masaže potiču od istočno Kineske kulture koja je pre pre 4700 godina koristila masažu za ublažavanje bola nastalog od teškog fizičkog posla. U grobnicama Starih Egipćania pronađeni su crteži na kojima je prikazana masaža. U tradicionalnoj Indiskoj medicini postoji tehnika poznata kao Ayurveda koja se praktikovala uz upotrebu različitih aromatičnih ulja. Čak su i veliki grčki i rimski junaci česo koristili masažu , poznat je Julius Caesar koji je koristio masažu za ublažavanje nervne napetosti.

U zapadnoj medicini najpoznatija je Švedska tehnika masaže. Prvi put je primenjena u 19 veku. Švedski terapeuti su preuzeli tehnike tradicionalne Kine, Indije, Egipta, Grčke i Rima i prilagodili je potrebama savremenog čoveka . Masaža ne može da izleči sve bolesti ali sigurno može da popravi opšte stanje organizma, ublaži tegobe i ubrza proces oporavka.

Koristi od masaže:
Opuštanje celog tela
Ublažavanje hroničnog bola
Poboljšavanje cirkulacije
Eliminacija otrova iz organizma
Poboljšanje sna
Smanjenje krvnog pritiska
Smanjuje stres i nervnu napetost
Poboljšava imunitet
Ubrzava oporavak posle bolesti
Poboljšava koncentraciju
Zateže kožu
***plus ekstr ultra zgodan maser

U poslednjoj četvrtini 18. veka je počela naučna razrada fiziološkog dejstva masaže na ljudski organizam; potpuna klasifikacija mnogih dejstava na telo, a samim tim i potpuna klasifikacija vrsta masaže. Tada kreće proučavanje, naučno objašnjenje i podela masaže na:
- Švedsku (današnju klasičnu masažu)
- Manuelnu limfnu drenažu
- Kozmetičku masažu
- Sportsku masažu
- Refleksologiju
- Šijacu metod (akupresura)
- Akupunkturu
- Su - Jok...

Koreni zapadnog tipa masaže se nalaze u anatomiji i fiziologiji. U čovekovom organizmu ništa ne funkcioniše odvojeno i samostalno, već je sve usko međusobno povezano. Iz toga proističe zaključak da je svaka masaža veoma složen proces dejstava. Postoji niz pozitivnih efekata koji utiču na celokupno zdravstveno stanje.

Prilikom masaže nadražuju se receptori u koži i potkožnom tkivu - kao efekat direktnog delovanja, a isto tako se indirektnim delovanjem, odnosno refleksnim putevima, utiče na buđenje celog organizma.
To znači da, bez obzira na tip masaže - ona deluje na:

Kožu
- Šire se kožni kapilari i limfni sudovi
- Otvaraju se pore znojnih i masnih žlezdi
- Dolazi do bolje sekrecije
- Dolazi do bolje respiracije
- Dolazi do osveženja kože i potkožnog tkiva
- Dolazi do povećane elastičnosti i regeneracije
- Smanjuju se ožiljci i bore

Krvotok i limfotok
- Deluje na lumen krvnih sudova
- Otvaraju se novi kapilari
- Podstiče se bolja cirkulacija bez naprezanja srca
- Ubrzava se protok limfe i tako uklanjaju nepoželjne materije iz organizma

Respiratorni sistem
- Delije na opuštanje čime se disanje usporava i produbljuje
- Određenim pokretima šaka se podstiče eliminacija mukoznog sekreta

Skeletni sistem
- Dolazi do bolje snabdevenosti kostiju hranljivim materijama i kiseonikom
- Smanjuje se ukočenost i bol u zglobovima, a povećava njihova pokretljivost
- Otklanjaju se otoci i podlivi

Mišićni sistem
- Dolazi do bolje ishrane mišića
- Deluje na opuštanje, istezanje i jačanje mišića
- Smanjuju se grčevi
- Održava se elastičnost samog mišića i vezivnig tkiva
Mišići se brže opuštaju masažom nego odmaranjem.

Nervni sistem
- Snižava nivo hormona stresa, a time utiče i na imuni sistem
- Oslobađa od nervoze, nezadovoljstva, depresije
- Smiruje, stimuliše, stvara zadovoljstvo
Svaka masaža predstavlja jako dobru anti - stres terapiju, a time i dobru preventivu kod svih psihosomatskih oboljenja.

Osnova masaže sa Istoka je tradicionalna kineska medicina koja veruje da kroz telo prolaze takozvani meridijani ili vertikalne linije kroz koje protiče životna energija.
Svaki meridijan je vezan za rad određenog organa ili sistema organa.
Sama bolest predstavlja poremećaj ili blokiranje toka energije, tako da masaža može pomoći ponovnim uspostavljanjem tog protoka, a time i ublažavanjem simptoma bolesti.

Da bi se upotpunio efekat psihofizičkog opuštanja i ozdravljenja, sama masaža se upotpunjuje eteričnim uljima (aromaterapija), mirišljavim štapićima, prijatnim ambijentom, opuštajućom muzikom, toplim kamenjem, poludragim kamenjem, toplom čokoladom...

Zbog svih pozitivnih reakcija na kompletan organizam, jasno je zašto je masaža odavno postala neizbežan deo svakodnevnice, što u svrhe lične higijene, što u svrhu čistog uživanja.
Svemu mogu da odolim osim izazovu!

Korisnikov avatar
Palma
Postovi: 3582
Pridružio se: 07 Jan 2011, 00:48

Re: Blagodeti masaže

Post od Palma »

Masaža – čuvar našeg zdravlja
Odaberite masažu koja vam najviše odgovara!

Masaža deluje na nervni sistem, smanjuje nervozu i štetne hormone u organizmu. Odlična je za ublažavanje stresa i prevenciji bolesti. Njome se poboljšava krvotok, istiskuju se sekreti iz lojnih i znojnih žlezda, smanjuju potkožne masnoće, pojačava oksigenacija tkiva i oticanje limfe. Ako se radi kako treba, masaža opušta telo, poboljšava fleksibilnost članaka, pojačava cirkulaciju. Podstiče se i olakšava probava, što predstavlja važno pomoćno sredstvo, ali i jedan od načina tretiranja određenih stanja. Masaža i manipulativne tehnike obuhvataju dugotrajna i intenzivna dodirivanja, pritiskanja, tegljenja i trljanja. Nije preporučljivo da koristite masažu kada imate kožne bolesti, upale vena, krvni ugrušak, infekcije, crvenila i opekotine. Masaža se obično radi šakama ali se mogu koristiti i stopala. Pronađite osetljiva mesta ili bolne tačke na telu i počnite da ih trljate. Kada masirate nekoga izbegavajte da pritiskate nekoga direktno po kičmenim pršljenovima. Najbolje je pritiskati sa obe strane. Tehnike masaže su mnogobrojne. Najpoznatije su švedska masaža, akupresura, šijacu i dr.

Šijacu masaža
Od Svih azijskih masaža ova je najpoznatija kod nas. To je najnežniji oblik akunpukture, i izvodi se bez igala. Temelj je na teoriji meridijana energetskih kanala ispod kože, kojima prema njihovom učenju protiče životna energija či. Prstima se stimulišu određene energetske tačke (meridijani) na telu. Kada se to uradi za čoveka kažu da je telesno i duhovno zdrav. Telo se isteže prstima ruku, laktova i stopala i tako se oslobađa put energiji. U ovoj masaži uživaju svi, prijatna je i efikasna.

Abhianga masaža
Ovu masažu radi dvoje ljudi i pri tom koristi susamovo ulje. Korene vuče iz tradicionalne indijske medicine i podrazumeva masažu celog tela. Svaki dodir njihov ima uticaj na mozak, jer oslobađa telo od stresa. Svi mogu da uživaju u ovoj masaži. Početnicima može da bude malo neobično (pa da im i smeta) što ih istovremeno masira dvoje ljudi. Ova masaža deluje na detoksikaciji organizma i dobra je za negu suve kože.

Tao masaža
Ova vrsta masaže je kombinacija istočnjačkih i zapadnjačkih tehnika. Istovremeno podstiče opuštanje mišića i utiče na čakre i energetske tačke. Za ovu masažu koriste se topla aromatična ulja. Masaža oslobađa energiju iz tela, odlična je protiv stresa i nakon operacija. Pre nego što budete želeli da koristite ovu masažu, bilo bi dobro da se konsultujete s lekarom.

Tai masaža
Ova masaža se razlikuje dosta od Tao masaže. To je kombinacija nežnih pokreta, ritmičke akunpukture i strečinga. Sprovodi se bez ulja, pomoću ruku i lakata i koristeći snagu celog tela. Ovo je jako dobra masaža jer otklanja energetske blokade, podstiče cirkulaciju krvi i razmenu materija u organizmu, a povećava elastičnost tela. Popularna je kod sportista jer se pojedini delovi tela mogu tretirati pojedinačno. Veoma je popularna i kod osoba koje su previše zauzete poslovnim obavezama, kod ljudi koji boluju od takozvane menadžerske bolesti, od koje usled dugog i čestog sedenja za računarom ili krivljenja kičme stradaju leđa i mišići vrata.

Ajurvedska masaža
Jedna je od najstarijih tehnika masaža. Predstavlja samo jedan segment Ajurvede, indijske medicine, koja pripoveda prirodan i zdrav način života. To podrazumeva ishranu, jogu, tehnike disanja i meditaciju. Po ovoj filozofiji svako ima tri vitlne energije: vata, pata i kapha. U svakom čoveku preovladava jedna od ove tri energije. Cilja masaže je postizanje energetske, odnosno psihofizičke ravnoteže tih energija. Terapeut koji primenjuje ovu masažu mora da prepozna tip osobe i njeno stanje i da na osnovu rezultata odredi tehniku i način masaže, odnosno delove tela kojima je potrebna specifična obrada. Prilikom izvođenja ove masaže idu i posebno pripremljena ulja kao što su maslinovo, ricinusovo, susamovo i druga.
Svemu mogu da odolim osim izazovu!

Korisnikov avatar
Palma
Postovi: 3582
Pridružio se: 07 Jan 2011, 00:48

Re: Blagodeti masaže

Post od Palma »

Masaža protiv glavobolje

Glavobolja ume da bude jako neprijatna. Glavobolja se najčešće javlja kao posledica neredovne ishrane, brzog života, stresa i lošeg sna. Ukoliko ne možete da uklonite ove faktore, onda uradite nešto prirodno i neškodljivo. Preporučujemo vam masažu protiv glavobolje. Ona će vas opustiti i učiniti da glavobolja nestane.

Masažu glave i slepoočnica možete raditi sami, ali je najbolje da vam pomognu partner ili prijateljica. Potrebno je da spustite glavu u krilo partnera, ležeći na leđima, a možete i da sedite okrenuti leđima partneru. Masažu započnite od slepoočnica. Pokreti neka budu lagani i kružni. Masirajte tako 3 minuta i vodite računa da se koža tog dela ne iritira previše jer onda masaža može postati neprijatna. Partner treba da napipa na slepoočnicama gde se nalazi malo udubljenje. Posle masaže treba da vrhovima kažiprsta pritisne lagano tu tačku. Osetićete kako se bol u prvom trenutku pojačava, a onda lagano popušta.

Nakon ove masaže uradite masažu dela glave iznad čela. Partner treba šakama da uhvati glavu tako da mu samo palčevi ostanu slobodni. Krenite kružnim pokretima, a zatim nastavite vrhovima prstiju lagano ka temenu. Masirajte ovaj deo glave 3 minuta, a onda vrhovima palčeva na mestu gde se oni spajaju iznad čela pritisnite lagano na nekoliko sekundi.

Posle ove masaže glavobolja bi trebalo da nestane. Ukoliko je i dalje ima, nastavite sa masažom temena i potiljačnog dela. Teme se masira takođe, kružnim pokretima, dok se masiranje potiljka radi isto kao i masaža dela iznad čela (kružnim pokretima palčeva). Nakon ovih masaža umor i nervoza nestaju.
Svemu mogu da odolim osim izazovu!

Korisnikov avatar
Palma
Postovi: 3582
Pridružio se: 07 Jan 2011, 00:48

Re: Blagodeti masaže

Post od Palma »

Erotska masaža

Telesni dodir je najprirodniji način kojim međusobno komuniciramo. Dodiri ruku mogu mnogo neposrednije od reči da izraze osećanja. Rukama izražavamo naklonost i telesnu bliskost. Erotska masaža deluje na čula i pruža jedinstven osećaj. Potrebna vam je samo dobra volja i ulje za masažu.

Masažu započnite polako prelazeći vrhovima prstiju po telu vašeg partnera. Krenite od potiljka. U zadnjem delu vrata nalazi se izuzetan splet nerava. Vaš partner će uživati dok ga masirate od vrata prema temenu glave. Izmasirajte partnerova leđa. Razmažite ulje za masažu po njegovim leđima i lagano masirajte. Obema rukama klizite preko partnerovog tela i pazite da ne pritiskate previše. Duge pokrete zamenite kratkim. Zatim pređite na zadnjicu. Muška zadnjica savršeno reaguje na sve nadražaje. Ne zaboravite da izmasirate partnerove noge. Krenite od kolena naviše, pa preko spoljne strane butina do unutrašnje. Gornji deo nogu muškaraca je vrlo osetljiv. Kada osetite da je pravi momenat, dodirnite genitalije kako biste povećali uzbuđenje. Ukoliko osetite da mu to prija, poigrajte se i njegovim testisima. Dodirujte ih pažljivo vrhovima prstiju. Pošto što rasplamsali strasti, erotsku masažu zamenite laganom masturbacijom ili oralnim seksom.
Svemu mogu da odolim osim izazovu!

Timke
Postovi: 159
Pridružio se: 02 Jun 2011, 07:36

Re: Blagodeti masaže

Post od Timke »

Au, nigde nikog. Samo ja i 0 gostiju. Nije još pao mrak, pa svici još nisu izašli u noćni život. Pa kad sam zavirio i u ovaj budžak vidim da ima mesta da i ja kažem koju od opšte koristi. Da, u pravu ste kada ste rekli da je neophodna masaža. Po čitav dan neko nekog masira. I kad je potrebno i kad nije. Ali to masiranje treba da bude svrsishodno. U pitanju je zastoj krvi. A to je uzrok mnogim bolesnim stanjima i lošoj probavi i zlim mislima. Znači - omogućiti organizmu da sam savlada bolesno stanje ili da prevaziđe otupelost i obamrlost koju nam moderni način života donosi. Ja se ispomažem sa uređajem VITAFONOM. Generatorom zvuka i vibracija koja potpomaže da krv slobodno kola i ne zastaje po tamo nekim budžacima. Potrebno je da se energija iz hranljivih sokova doturi ćelijama a iz njih odnesu, odstrane toksini i nepotrebni elementi. Ovo nije nikakva reklama nego preporuka, iskren savet prijatelja - prijatelju, bratu i sestri, rodu rođenom. Ovo je lek za mnoge bolesti, kako na one na visokom nivou, u glavi, tako i na one na niskom, erotskom nivou. Zdrav organizam je u stanju da se kosi i boči sa svim mogućim i nemogućim bolestima. Samo ga treba ponekad pripomoći. A što ne bi probali pa da vidite da sam pravi prijatelj!? Kada sam mogao da budem Pijatelj Miki, mogu i Vama. A imao sam i ja starca, punca koji je za sve bolesti govorio : da, znam za uzrok, sigurno je stala krv! I bio je u pravu. To ovi iz medicine tek sada polako saznaju i priznaju.

Korisnikov avatar
Palma
Postovi: 3582
Pridružio se: 07 Jan 2011, 00:48

Re: Blagodeti masaže

Post od Palma »

Timke, nikakav uređaj VITAFON ne može da mi zameni ruke mog dragog. Veruj mi da su one melem za dušu i telo. Slika
Svemu mogu da odolim osim izazovu!

Timke
Postovi: 159
Pridružio se: 02 Jun 2011, 07:36

Re: Blagodeti masaže

Post od Timke »

Čitavog života tragamo za srećom. I dobro je i lepo kada neko uspeva da i to postigne. Uopšte ne zavidim. Zaista mi je i milo i drago što je to tako. Radi se u ovom slučaju o čisto medicinskom postupku za očuvanje onog elementarnog zdravlja. Zato neka mi neki konkurenti ne zamere. Kada srce stane - stalo je sve. Prestao je ovaj svet, Kosmos i sve ostalo. Mnogima i nije važno kako se ostali sprovode. Životni problemi su jako trivijalni. U nastojanju da se živi ponekad nismo odmakli od početka. Sve je protkano osećajima, ljubavlju, obzirnošću, saosećanjima, dobrotom. Ako sve to nije uzvraćeno ravnom merom nije dobro. Kao što sve u životu nije idealno ne moraju ni naši međuljudski odnosi da budu "pravi". Obično se dogodi da jedna strana onemoća i popusti iz raznoraznih razloga. Zato u trajanju izgaramo i nastojimo da naši odnosi večno traju.
PS. Zamolio bih Vas da nekako dostavim Bibliu saznanje, al' da se on ne nađe uvređen, da u odlaganju knjiga postoji obrnut, retrogradan način odlaganja knjiga. Kao što to uvek i biva u životu uvek imamo dva smera. I dobro i zlo. I napredno i nazadno. I koji ćemo da izaberemo zavisi od nas samih ali i od naše sreće, Usuda. Ima i onih laterarnih odnosa onako - usput. Zašto svi bibliotekari isto reaguju. Misle izgleda da mi koji čitamo knjige nemamo iste ili neznamo šta je to znanje u tim knjigama. Ali da ga ne vređam, bar ne direktno, zamolio bih Vas da mu onako u diskreciji ovo stavite do znanja. To je i rešenje one moje pitalice o knjiškom moljcu. Kanalić crvića bio je samo 1,5 cm. Prošao je samo kroz drugi tom, sa sve koricama!

Korisnikov avatar
Bibliotekar
Globalni moderator
Postovi: 4460
Pridružio se: 09 Dec 2010, 04:41
Lokacija: Senta

Re: Blagodeti masaže

Post od Bibliotekar »

Bibli je direktno primio k znanju Vaš cenjeni elaborat o inače čisto artificijelnom, u naučnom bibliotekarstvu u kojem ja radim neprimenjivanom modalitetu odlaganja knjiga i uopšte se nije uvredio. Znao je Bibliotekar čim je još onomad video Vaš zadatak, da zapravo želite da protivu njega (a iz nepoznatih razloga!) primenite logički trik koji se zasniva na PUKOJ PRETPOSTAVCI da sva tri toma knjige „Tri Musketara” stoje jedni uz druge, a da je tada na polici prva strana prve knjige sa desne strane, a poslednja strana poslednje knjige sa leve strane.

To, međutim, uopšte nije slučaj ako su knjige poređane na policama po apsolutnom numerusu kurensu. Trotomna dela su tada potpuno razdvojena i zasebno odložena. Posetite neko naučno odeljenje ma koje javne biblioteke koja primenjuje taj sistem namenjen uštedi u skladišnom prostoru. Bićete prijatno iznenađeni i neuporedivo prijemčiviji za relaksaciju VITAFONOM, a pre aplikacije Orgonskog akumulatora.

Ja lično preferiram ordinarni aspirin (komprimat acetilsalicilne kiseline). Predstavlja standardni palijativ u slučaju pojave nenavidnih korisnika bibliotečkih usluga.
Acriter et Fideliter!
Slika

Korisnikov avatar
Palma
Postovi: 3582
Pridružio se: 07 Jan 2011, 00:48

Re: Blagodeti masaže

Post od Palma »

PS. Zamolio bih Vas da nekako dostavim Bibliu saznanje, al' da se on ne nađe uvređen, da u odlaganju knjiga postoji obrnut, retrogradan način odlaganja knjiga. Kao što to uvek i biva u životu uvek imamo dva smera. I dobro i zlo. I napredno i nazadno. I koji ćemo da izaberemo zavisi od nas samih ali i od naše sreće, Usuda. Ima i onih laterarnih odnosa onako - usput. Zašto svi bibliotekari isto reaguju. Misle izgleda da mi koji čitamo knjige nemamo iste ili neznamo šta je to znanje u tim knjigama. Ali da ga ne vređam, bar ne direktno, zamolio bih Vas da mu onako u diskreciji ovo stavite do znanja. To je i rešenje one moje pitalice o knjiškom moljcu. Kanalić crvića bio je samo 1,5 cm. Prošao je samo kroz drugi tom, sa sve koricama!
Timke, u najvećoj diskreciji prenela sam tvoju poruku Bibliju i moram ti reći da se nije našao uvređenim. :D
Kako naš dragi Bibli reče, ljudi na ovom forumu su "poznati kao veoma tolerantne i izrazito liberalno nastrojene osobe, koje se povazda rukovode zlatnim pravilima koja nam je u amanet ostavio veliki znalac edukacione psihologije, renomirani Anton Semjonovič Makarenko."

Lepo je videti kada se ljudi slažu u mišljenjima ali i to ponekad postaje monotono i nezanimljivo. Ne volim da upoznajem ljude kojima se divim, ni da me upoznaju oni koji mi se dive. Zato uvek kažem: živele razlike! Sa neistomišljenicima je uvek lakše, bliskost kontakta sa njima me ne uznemirava, naprotiv on me opušta. Ima nečeg čistog i lepog u razmeni energije sa nekim suprotnog mišljenja. Dok obožavanje iscrpljuje. Ono je naprosto neizdržljivo. Sve je u nekom očekivanju... U strahu da se iluzije rasprše. Da će vas neko razočarati ili da ćete biti razočarani. Svejedno. Oboje boli.
Svemu mogu da odolim osim izazovu!

Korisnikov avatar
Palma
Postovi: 3582
Pridružio se: 07 Jan 2011, 00:48

Re: Blagodeti masaže

Post od Palma »

Ups, tek sad videh da je Bibli bio brži od mene! :ymhug:
Svemu mogu da odolim osim izazovu!

Korisnikov avatar
Bibliotekar
Globalni moderator
Postovi: 4460
Pridružio se: 09 Dec 2010, 04:41
Lokacija: Senta

Re: Blagodeti masaže

Post od Bibliotekar »

Ništa zato. Mnogo se puta dešava da učesnici foruma reaguju na post na koji je u međuvremenu već odgovoreno, no trebalo bi da postoji automatska funkcija koja upozorava osobu koja je namerna da post istavi da je u međuvremenu već istavljen dodatni forumski post od strane nekog trećeg lica.

Možda je ovoga puta zakazala, ali, na koncu, o tome ne bi trebalo preterano brinuti, budući da Vaš post gđa Palmo zaista ne predstavlja problem. Dapače. :)
Acriter et Fideliter!
Slika

Korisnikov avatar
branko
Globalni moderator
Postovi: 10870
Pridružio se: 08 Dec 2010, 16:14

Re: Blagodeti masaže

Post od branko »

Palma napisao:Ups, tek sad videh da je Bibli bio brži od mene! :ymhug:
On će uvek biti brži od tebe... =)) =)) =))
Sve naše nevolje dolaze otuda što nismo spremni da umremo od gladi.

Timke
Postovi: 159
Pridružio se: 02 Jun 2011, 07:36

Re: Blagodeti masaže

Post od Timke »

Konstatujem iz dana u dan da me je vreme pregazilo. Jer Vreme melje i tare sve na šta naiđe. Kažu i da ima zubalo. Iako nisam za neke akumulacije i usvajanja, ja sam pre za konsolidaciju i kristalizaciju, nešto što nije modni trend ili krik ili vrisak. Kažu i da sam zaostao. Da nisam, možda bi do sada već bio zgažen. Bolje bi bilo iz tela uklanjati sve istrošene elemente. Nego unositi još nešto strano - tuđe. U disanju važnije je pravilno izdisanje! Ja sam za individualizaciju iz prostog a sigurnosnog razloga. Nemožemo propasti ako smo svako za sebe a pri tom, ipak svi zajedno. Nemože da nas nikakav atokrata proda za male pare. Niti da nanese zlo koje bi mislio i planirao da realizuje. Kada smo kod tog Makarenka, nije se doslovno držao svoje Pedagoške Poeme. Ja bih bio mnogo, mnogo realniji pedagog. Podelio bi đacima odmah na početku školske godine petice i zahtevao da se dokažu i izbore, odbrane, opravdaju ukazano, dato im poverenje. I ostale stahanovske i sovhovske i kolhozovske direktive pale bi u vodu. A došao sam do saznanja da pored mene i 0 gostiju postoje i domaćini koji budno motre da što ne propadne i mast ode u propast.

Korisnikov avatar
branko
Globalni moderator
Postovi: 10870
Pridružio se: 08 Dec 2010, 16:14

Re: Blagodeti masaže

Post od branko »

Moram da ti skrenem pažnju g. Timke, da je tema "Blagodeti masaže", a ne Makarenko i kolhozi... Da ne budeš previše "težak" kao posmatrač... :D
Sve naše nevolje dolaze otuda što nismo spremni da umremo od gladi.

Korisnikov avatar
Bibliotekar
Globalni moderator
Postovi: 4460
Pridružio se: 09 Dec 2010, 04:41
Lokacija: Senta

Re: Blagodeti masaže

Post od Bibliotekar »

Ta pustite, česnejši, samo da mi i tu masažnu temu elaboriramo! Mi smo širokih shvatanja i nadasve tolerantni! :roll:

Uostalom, zar ne znadoste Vi da je Uredbom Saveta Ministara SSSR bilo počev od 1954. naloženo svima kolhozima da pristupe realizaciji programa „svakom kolhozu - njegov bazen”, a u okviru toga pak i obavezno postojanje stručno osposobljenoga masera/maserke uposlenog/uposlene pri kolhoznome domu zdravlja? Za razliku od vremena sadašnjih, eksploatatorskih, zaslužni radenici - stahanovci (uključujući i crvića-udarnika koji zbog prokletoga numerusa kurensa mora da buši enormno dugi tunel!) zasluživali su oni i dobijali nakon svoga požrtvovanoga rada za zajednicu adekvatnu, medicinski fundiranu, fiziološki istinski blagotvornu masažu!

Napredna je mladež bila odmalena pravilnom didaktikom edukovana spram sistematičnog usavršavanje masažnog umeća, a zarad pružanja maserske pomoći bližnjima u bližem okruženju:

Slika

Posebnom su Ministarskom uredbom precizno bili definisani masažni standardi - nije bilo tada svakakvoga, iz puke strke za profitom proističućega javašluka. Pravnici bi mogli jošte da uče kako se naučni standardi masažerstva normiraju i kodifikuju:

http://rudoctor.net/medicine/bz-yw/med-cmpuw.htm

O specifičnim vidovima masaže (uz pomoć dresirana i pripitomljena medveda!) ovoga puta ne bismo - za to bi bio potreban poseban tematski niz. Znate, mogli bi jošte da se tzv. pobornici prava životinja pobune. ;)

Oprostićete mi na časak, ali moram da si abdomen izmasiram i pripremim si čaj od komorača. Videvši, naime, istinski akademski fundirani pristup g. Timketa ovoj osebujnoj problematici, namah me - na čisto psihičkoj osnovi ! - plinovi u probavnome kanalu spopadoše (meteorismus intestinalis). Mehanizam njigovoga nastanka jošte nije posvamašnje naučno razjašnjen, ali intenzivne psihičke egzaltacije dokazano uzrokuju kontrakciju crevnih kapilara (slično bledilu lica, npr.) usled čega dolazi do poremećaja resorpcije bio-plinova. Sinergično dejstvo Timpanismus vagotonicus-a je takođe evidentno.

Nadam se da će pomenute mere pomoći. Stoga ćete me za ovaj dan izviniti - moram se i ja o svome zdravlju starati. Ako moje masažno-sedativne mere, naime, ostanu bez uspeha, preostaju mi jedino klizme od kamilice! No, nadam se da do toga stupnja cela stvar neće doći.

Stoga - do viđenja za danas. A sutra ćemo već videti šta nam je činiti. :)
Acriter et Fideliter!
Slika

Korisnikov avatar
Upravnik
SiteAdmin
Postovi: 2372
Pridružio se: 07 Dec 2010, 23:54
Kontakt:

Re: Blagodeti masaže

Post od Upravnik »

Palma napisao:
Timke, u najvećoj diskreciji prenela sam tvoju poruku Bibliju i moram ti reći da se nije našao uvređenim. :D
Kako naš dragi Bibli reče, ljudi na ovom forumu su "poznati kao veoma tolerantne i izrazito liberalno nastrojene osobe, koje se povazda rukovode zlatnim pravilima koja nam je u amanet ostavio veliki znalac edukacione psihologije, renomirani Anton Semjonovič Makarenko."
Drug Bibli je više poznat kao poštovalac pravila koje je propisao Lavrentij Pavlovič Berija. =))
Palma napisao: Zato uvek kažem: živele razlike!
Aaaaaa... zato ste se ti i Bibli smuvali. :p
Palma napisao: Timke, nikakav uređaj VITAFON ne može da mi zameni ruke mog dragog. Veruj mi da su one melem za dušu i telo.
Ups... zar se i to zove MASAŽA!? To se u moje vreme zvalo drugačije. :ymblushing:
Bibliotekar napisao: Mi smo širokih shvatanja i nadasve tolerantni!
A najčuveniji po ovim osobinama je naš dragi Bibli. =))
Не бојим се од вражјега кота,
нека га је ка на гори листа,
но се бојим од зла домаћега".

Korisnikov avatar
Bibliotekar
Globalni moderator
Postovi: 4460
Pridružio se: 09 Dec 2010, 04:41
Lokacija: Senta

Re: Blagodeti masaže

Post od Bibliotekar »

Opet grešite, česnejši. Ta stotinu sam Vam već puta ukazivao da je moj Idealni Normativac vazda Mihail Andrejevič Suslov bio. Njemu čak ni jedan povazda selektivno hiperkritični Roj Medvedev mana naći nije mogao. Zato ga je zbog asketizma i izvanredne učtivosti u ophođenju ismevao. Solženjicin ga, s druge strane, pod stare mu dane neverovatno štuje. A setite se, na koncu, i da je drug Suslov za ličnog, do groba vernoga prijatelja, jednog talentovanog E. V. Vučetiča imao! ;)
Acriter et Fideliter!
Slika

Korisnikov avatar
Upravnik
SiteAdmin
Postovi: 2372
Pridružio se: 07 Dec 2010, 23:54
Kontakt:

Re: Blagodeti masaže

Post od Upravnik »

Bibliotekar napisao: Opet grešite, česnejši. Ta stotinu sam Vam već puta ukazivao da je moj Idealni Normativac vazda Mihail Andrejevič Suslov bio.
A šta fali Beriji, moliću? Koga je on izmasirao, taj više nikad nije imao ovozemaljskih problema.

Bibliotekar napisao: A setite se, na koncu, i da je drug Suslov za ličnog, do groba vernoga prijatelja, jednog talentovanog E. V. Vučetiča imao! ;)
Svako ima svog Vučetiča, samo što će ovaj tvoj tebe da sa'rani. =))
Не бојим се од вражјега кота,
нека га је ка на гори листа,
но се бојим од зла домаћега".

Korisnikov avatar
Bibliotekar
Globalni moderator
Postovi: 4460
Pridružio se: 09 Dec 2010, 04:41
Lokacija: Senta

Re: Blagodeti masaže

Post od Bibliotekar »

Vaistinu! Eto, Svetlana Josifovna Alilujeva ga se rado po dobru sećala i nakon četvrt veka od njegove smrti. Zvala ga je Дядя Лаврик.

Slika

Svetlana Alilujeva i čika Lavrik
Svako ima svog Vučetiča, samo što će ovaj tvoj tebe da sa'rani.
Ni slučajno. Nas dvojica ćemo kano u onoj narodnoj:

Svu noć pita Vučetiću Vuče
Je li umro Popoviću Predrag.
Pita Predrag je li umro Vuče
I tako im ispadoše duše
Pitajući jedan za drugoga
”.

I ti si se na NAS namerio? Anu, muči jado, moja bijedo, u sta li si se to zagledo... :roll:
Acriter et Fideliter!
Slika

Odgovori

Ko je OnLine

Korisnika u ovom forumu: Nema registrovanih korisnika i 1 gost