Mrtve ptice padale s neba

Mrtve ptice padale s neba

Postod branko » 06 Jan 2011, 19:13

Mrtve ptice padale s neba

Nju Orleans -- Još jedno jato mrtvih ptica koje padaju s neba otkriveno je u utorak na jugu SAD, u Luizijani, posle sličnog fenomena u susednoj saveznoj državi Arkanzasu.

Oko 500 ptica je palo u mestu Point Kup.
„Ne znamo zašto su uginule. Poslali smo uzorke u laboratoriju u Misuriju i čekamo rezultate", izjavila je Olivija Votkins iz državne službe za ribolov i faunu Luizijane.
Sličan fenomen se dogodio u novogodišnjoj noći u Arkanzasu.
Stanovnici jednog malog mesta te američke države, koji su uživali u vatrometu u novogodišnjoj noći, sa zaprepašćenjem su videli da još nešto pada sa neba - hiljade mrtvih ptica.
Mrtvi kosovi su padali na krovove kuća, na ulice i polja. Naučnici pokušavaju da otkriju uzrok neobične pojave, da li je za to kriva snažna oluja, vatromet ili nešto treće.
Sve naše nevolje dolaze otuda što nismo spremni da umremo od gladi.
Korisnikov avatar
branko
Globalni moderator
 
Postovi: 10736
Pridružio se: 08 Dec 2010, 17:14

Re: Mrtve ptice padale s neba

Postod branko » 06 Jan 2011, 19:13

Pomor životinja se nastavlja: posle ptica i riba, rakovi

Mrtve ptice pronadjene su u još jednoj američkoj državi - Kentakiju, mrtve ribe u američkoj državi Merilend, u Brazilu i na Novom Zelandu, dok je u Engleskoj more izbacilo 40.000 mrtvih rakova i drugih morskih životinja.
Stotine mrtvih ptica - kosova, crvendaća i čvoraka - pronadjene su u razmaku od nekoliko dana na ulicama dva grada u američkoj državi Kentaki, Mareju i Gilbertsvilu, izvestili su lokalni mediji.
Portparol nadležne službe u Kentakiju Mark Maračini rekao je da je analiza pokazala da ptice nisu bile bolesne, niti otrovane, i da bi uzrok njihovog uginuća moglo da bude hladno vreme.
Hladno vreme se smatra uzrokom uginuća miliona riba u zalivu Čizapik, u američkoj državi Merilend, kao i 40.000 rakova koji su pronadjeni na obalama Taneta u engleskom Kentu.
Obala je puna njihovih mrtvih tela, zajedno sa telima morskih zvezda, jastoga i sunđera.
Ogromni pomori riba otkriveni su i u Brazilu i Novom Zelandu.
Panika je počela kada je oko 5.000 mrtvih kosova prvog dana Nove godine palo sa neba na grad Bibi u Arkanzasu, a nedugo zatim je u blizini Baton Ruža u Luizijani pronadjeno još oko 500 mrtvih ptica.
U Arkanzasu je, takođe, pronadjeno blizu 100.000 mrtvih riba, i to u reci Arkanzas, na oko 180 kilometara od Bibija. Evropa se juče pridružila SAD, pošto je na ulici švedskog grada Falkopinga, pronadjeno oko 50 mrtvih čavki.
Analize su u toku, a kao mogući razlozi pomora ptica se, osim loših vremenskih uslova, navodi i vatromet za novogodišnje praznike, koji ih je možda preplašio.
Sve naše nevolje dolaze otuda što nismo spremni da umremo od gladi.
Korisnikov avatar
branko
Globalni moderator
 
Postovi: 10736
Pridružio se: 08 Dec 2010, 17:14


Povratak na NAUKA

Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 1 gost