Pronađena Atlantida

Pronađena Atlantida

Postod branko » 13 Mar 2011, 21:29

Pronađena Atlantida

Potopljeni grad koji vekovima intrigira naučnike i avanturiste navodno je pronađen u južnoj Španiji.

Međunarodna ekipa naučnika tvrdi da je u južnoj Španiji pronašla drevnu Atlantidu, koja je, prema navodima Platona, nestala u naletu cunamija pre više hiljada godina.

"Teško nam je da shvatimo da cunami može da potopi ostrvo od 60 milja, ali upravo se to desilo sa drevnom Atlantidom", rekao je vođa istraživačkog tima Ričard Frond sa Univerziteta Hartford u Konektikatu u SAD.

Da bi rešili misteriju koja vekovima zaokuplja naučnike i avanturiste, članovi tima su koristili podzemne radare i satelitske fotografije potopljenog grada koji je pronađen u močvarama nacionalnog parka u blizini Kadiza. Nakon dvogodišnjeg rada, zaključili su da su pronašli Atlantidu.

Prema rečima Fronda, u centralnoj Španiji je pronađeno više "memorijalnih gradova", građenih po uzoru na Atlantidu. Zaključak je da su ih gradili ljudi koji su uspeli da prežive potop Atlantide.

"Nemoguće je, naravno, sa stopostotnom sigurnošču tvrditi da je reč o Atlantidi, ali je činjenica da smo pronašlinešto što još niko nije video i to čitavoj priči dajesmisao", rekao je Frond.

Platon je pre skoro dva i po milenijuma pisao da se ostrvo Atlantida nalazilo ispred Herkulovih stubova, kako se u to vreme nazivao Gibraltar, i da je pod naletom džinovskih talasa potpljeno za jedan dan.
Sve naše nevolje dolaze otuda što nismo spremni da umremo od gladi.
Korisnikov avatar
branko
Globalni moderator
 
Postovi: 10738
Pridružio se: 08 Dec 2010, 17:14

Povratak na NAUKA

Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 1 gost