Bahanalije

Odgovori
Korisnikov avatar
branko
Globalni moderator
Postovi: 10937
Pridružio se: 08 Dec 2010, 16:14

Bahanalije

Post od branko »

Kum odrešio kesu: Dušan Bajatović na svadbi muzici dao čak 4.000 evra

Direktor „Srbijagasa“ Dušan Bajatović u društvu Ratka Butorovića udao je poznatu novosadsku teniserku Tatjanu Ječmenicu za direktora Rukometnog kluba Vojvodina Darka Jevtića. Butorović i Bajatović su ovo venčanje dogovorili za samo nekoliko minuta, i to na proslavi šampionske titule RK Vojvodina, pozvali su matičarku i sveštenika i na kraju bili kum i kuma.
- Gospodin Bajatović je insistirao da on bude moja kuma, a ja ću to da poštujem - izjavila je Ječmenica za “Blic”, koja je još u šoku zbog iznenadnog obrta tokom noći u kojoj se u stvari proslavljalo osvajanje šampionske titule rukometne ekipe.
U više nego veseloj atmosferi i proslavljanju titule, Bajatović i Butorović rešili su da venčaju Ječmenicu i Jevtića za svega nekoliko minuta. Pozvali su matičarku i sveštenika, organizovali burme i njih dvojica na kraju bili su kumovi: Bajatović sa mladine strane, Butorović sa mladoženjine.
Kako su nam ispričali gosti koji su se u petak uveče zatekli u hotelu „Park“, Bajatović je te večeri bio više nego raspoložen, nije štedeo ni na novcu ni na „pouzdanim informacijama“ koje je podelio sa gostima u kafani.
- Gospodin Bajatović se u jednom trenutku popeo na stolicu i prisutnima svečano saopštio kako je “on prodao popilo za kumovskim stolom“.
Sa Dušanom Bajatovićem, direktorom „Srbijagasa“, koji je i medijski sponzor Rukometnog kluba Vojvodina, nismo uspeli da stupimo u kontakt, jer se nije javljao na pozive i nije odgovarao na SMS.

Slika

Kumovi su ponudili veliki izbor burmi

Stoga smo ostali uskraćeni za potvrdu informacija u vezi sa prodajom paraćinske staklare. Sagovornici „Blica“ dalje navode da je Bajatović te večeri odrešio kesu i da nije štedeo na bakšišu muzičarima.
- Muzičarima je ostavio bakšiš od neverovatnih 4.000 evra - kaže naš sagovornik koji je bio među gostima.
Ratko Butorović u izjavi za „Blic“ kaže da se po starim srpskim običajima kumstvo ne odbija i poželeo srećan brak Tanji i Darku.
Sve naše nevolje dolaze otuda što nismo spremni da umremo od gladi.

Korisnikov avatar
branko
Globalni moderator
Postovi: 10937
Pridružio se: 08 Dec 2010, 16:14

Re: Bahanalije

Post od branko »

Ministrima 3,2 miliona dinara za dnevnice!

Kako vas nije sramota?! Za samo 10 meseci na vlasti, iako je država na ivici bankrota, srpski ministri su bez pardona iz državne kase uzeli 3,2 miliona dinara na ime dnevnica za službena putovanja u inostranstvo!

Šampion u uzimanju ovih naknada je ministar spoljnih poslova Ivan Mrkić, koji je za svoj zapaženi diplomatski rad u džep stavio oko 600.000 dinara, za njim kaska Suzana Grubješić oko pola miliona, dok je treće mesto pripalo premijeru Ivici Dačiću sa 4.169 evra. Ni jedan dinar iz državne kase nije uzeo jedino vicepremijer Aleksandar Vučić, kao ni ministar Velimir Ilić, koji je boravio na svega jednom službenom putovanju, otkriva “Alo!”.

Iako primaju šestocifrene plate, imaju nadoknade za članstva u upravnim odborima, brojne beneficije poput službenih automobila, pa čak i ručkove plaćaju “na potpis”, naši ministri se ne libe da za zvanična službena putovanja podignu čak i po 16 evra. Ovo još više poražava, ako se uzme u obzir da je njima kao visokim predstavnicima Srbije u svetu gotovo uvek sve plaćeno, pa ispada da im ovi milioni dođu kao džeparac za obavljanje posla.

Nikome od njih, sem prvom potredsedniku Vlade očigledno nije palo na pamet da se ovih nadoknada odreknu i svojim primerom u vreme teške ekonomske situacije pokažu kako se racionalno odnositi prema budžetskim sredstvima.

Posle udarne trojke, sledi ministarka sporta Alisa Marić, koja je podigla 2.108 evra, stotinu evra manje naplatio je Milan Bačević, koji nije izbijao iz Rusije. Trošadžija je bio i ministar finansija koji zagovara štednju i stezanje kaiša, pa je u džep stavio 2.016 evra za put preko granice. Rasim Ljajić do maja 2013. putujući mahom po arapskim zemljama naplatio 1.917 dolara. Lider PUPS-a Jovan Krkobabić, koji pored ministarske plate prima i penziju, za jedini put, i to u Rusiji nije se libio da uzme celih 100 dolara.

Ovajdio se i zapaženi ministar bez portfelja Sulejman Ugljanin, koji je inkasirao 948 evra. Ministri prosvete i pravde uzeli su po 1.600 evra, a Verica Kalanović na ime četiri službena putovanja uzela oko 245. Između 500 i 1.000 evra uzeli su Zorana Mihajlović, Goran Knežević, Bratislav Petković i Slavica Đukić Dejanović. Jedini koji nije boravio ni na jednom službenom putovanju van zemlje je ministar saobraćaja Milutin Mrkonjić.
Nažalost, ovakve brojke nisu konačne, jer je poznato da ministri na službena putovanja nikad ne idu sami, već je u njihovim delegacijama još najmanje dvoje saradnika, pa bi ove ionako basnoslovne sume trebalo utrostručiti. Kada se pogleda koliko su putovali i za svoj mukotrpan rad protekle godine naplatili, reklo bi se da je Srbija na korak od Eldorada, ali nažalost, pre smo na ivici bankrota.

Uzimaju i siću!

Neki od ministara nisu bili imuni da uprkos svim beneficijama, iz kase u Nemanjinoj 11 uzmu i siću od 20 evra i 50 centi za pojedina putovanja! Toliki iznos sledovao im je za boravak u Republici Srpskoj ili Hrvatskoj. Naš rekorder Ivan Mrkić za Sloveniju je uzeo 16,40 evra, za Bosnu 23,90, a Hrvatsku 20,50... Braca Petković za jednodnevne boravke u Bugarskoj i Rumuniji po 20 evra, a njihove primere sledili su gotovo svi ministri.
Sve naše nevolje dolaze otuda što nismo spremni da umremo od gladi.

Korisnikov avatar
branko
Globalni moderator
Postovi: 10937
Pridružio se: 08 Dec 2010, 16:14

Re: Bahanalije

Post od branko »

Našli smo Miloševićeve milijarde na Kipru, ali ih se neko odrekao!

Našli smo dosta para iz Miloševićevog prvog i drugog kruga ljudi. I te pare su bile blokirane. A onda je okružni tužilac napisao bez mog znanja dokument da Srbija nije zainteresovana da se te pare vrate, ispričao je čovek od poverenja Zorana Đinđića

Aleksandar Radović je bio u sastavu Đinđićeve vlade, kao direktor Republičke uprave javnih prihoda i, tada poznat kao "čovek bez lica", oporezivao je srpske tajkune i istraživao odliveni kapital Miloševića i njegovih oligarha širom ofšor carstva. Pripisivali su mu i da je čovek raznih tajnih službi sveta.

"Božidar Đelić je vraćanjem ekstraprofita tajkunima zabio nož u leđa državi kojoj je služio. On je oštetio budžet Republike Srbije. On je povratio ono što je bilo oduzeto pod izgovorom da je to bilo nelegalno. Ne samo da je vratio 60-70 miliona evra, već je na to dodao kamatu od 40 odsto. Kariću se najviše isplatilo da plaća porez i da mu se vrši povraćaj. To je najbolji biznis", kazao je Radović za Nedeljnik.

On je rekao da je podneo ostavku jer nije više bio sposoban da puni budžet.

"Jednostavno je sve više ljudi dolazilo s preporukama raznih političkih faktora da ne možemo od njih da naplaćujemo porez, ja sam otišao. I moje ime počelo je da se pojavljuje u javnosti, baš kao i moje fotografije, a bilo je dogovoreno da se ne pojavljujem. Rekli su mi: "Imaš odrešene ruke i na tvojoj strani su policija i pravosuđe." Poverovao sam u to baš kao što ste i vi poverovali da će vam biti bolje.

Ali, kad su rekli to je bilo tako, a sad više nije tako, e, onda sam rekao neka rade to drugi ljudi. Đeliću to nije smetalo", izričit je Radović.

On je dugo važio za "čoveka bez lica" i bio je čovek od poverenja bivšeg premijera Zorana Đinđića.

"Đinđić mi je rekao: 'Imaš puno posla, bavi se njima, a ima ko će da priča.' Apsolutno se složio da se ne pojavljujem u javnosti i da radim svoj posao. To je bila i moja želja".

Pa ipak, pare s Kipra koje su oteli Milošević i njegovi oligarsi nikada nisu vraćene.

"Zašto, to morate da pitate ministre koji su bili na funkcijama. U svakom slučaju, narodu bi bilo bolje da su te desetine milijardi ušle u zemlju. Našli smo dosta para iz Miloševićevog prvog i drugog kruga ljudi. I te pare su bile blokirane. A onda je okružni tužilac napisao bez mog znanja dokument da Srbija nije zainteresovana da se te pare vrate. Došao je švajcarski ambasador i rekao: 'Gospodine, otkad vas to više ne zanima?'", ispričao je Radović.
Sve naše nevolje dolaze otuda što nismo spremni da umremo od gladi.

Korisnikov avatar
branko
Globalni moderator
Postovi: 10937
Pridružio se: 08 Dec 2010, 16:14

Re: Bahanalije

Post od branko »

Budući poslanik SNS pijan napao komunalne policajce

Komunalni policajci Darko Đukić i Rade Đurđević tvrde da ih je prilikom kontrole radnog vremena kluba “Prezident”, napao budući narodni poslanik SNS Slobodan Gvozdenović, preteći im “da će ostati bez posla ako ubuduće budu prišli tom ugostiteljskom objektu”.

Demantuje optužbe komunalne policije: Dr Slobodan Gvozdenović

Njih dvojica kažu da se incident, koji su prijavili policiji, dogodio u nedelju sat i deset minuta posle ponoći, kada su došli u kontrolu radnog vremena ovog ugostiteljskog objekta u centru Valjeva.

- Ušli smo unutar gde je koleginica iz komunalne inspekcije Gradske uprave Jelisaveta Lazarević stupila u kontakt sa menadžerom kluba i dala mu rok od 15 minuta da završe sa radom i isprazne lokal, pošto je radno vreme dozvoljeno do jedan čas iza ponoći. Kada smo došli do našeg službenog vozila iz objekta je u vidno alkoholisanom stanju izašao Slobodan Gvozdenović govoreći nam: “Šta je majmuni, šta vam nije jasno” - pričaju komunalni policajci.

Kažu i da ih je potom vređao, obaveštavajući ih da će 17. aprila poslati narodni poslanik, a da će njih dvojica ostati bez posla.

- Potom nam je, drskim tonom, poručio: “Budete li ubuduće vas dvojica prišli ovom objektu, nestaćete i jedan i drugi” - prepričavaju Đukić i Đurđević šta se dogodilo.

Po njihovim tvrdnjama, dr Gvozdenović se potom vratio u “Prezident”, muzičarima rekao da nastave sa programom, a gostima da ostanu u lokalu poručujući komunalcima, kako su naveli, “da im ja sada on gazda, jer postaje narodni poslanik”.

Đukićeve i Đurđevićeve muke, kako stoji u službenoj belešci koju dali u policiji, nastavile su se kada im je potom prišao vlasnik noćnog kluba Saša Milinović.

- Prišao mi je i uhvatio me desnom rukom za uniformu povlačeći me prema sebi, a sve vreme mi je govorio da “pokušavamo da ga zatvorimo”, a potom mi je zapretio: “Ako me zatvorite, prvi dan kad ostanem bez para, kunem ti se ovde ispred hrama i u ćerku, naći ću te gde god bio, seckaću te deo po deo tela, nestaćeš”. Kada je video da dolazi patrola policije ušao je unutra - ispričao je Đurđević u valjevskoj policiji.

Sam dr Gvozdenović je rečima “ništa od toga nije tačno” demantovao tvrdnje komunalnih policajaca. On je potvrdio da je lično na lice mesta pozvao načelnika Komunalne policije Gorana Milivojevića rekavši da je “njemu ostavio da ceo slučaj reši” i konstatujući da se nad noćnim klubom “već duže vreme vrši diskriminatorski nadzor”.

Gvozdenović je 56. na izbornoj listi SNS.

Klub „Prezident“ u kojem se dogodio incident juče je bio zaključan. Na njemu nema obaveštenja o radnom vremenu, tako da nismo mogli da stupimo u kontakt sa vlasnikom, kako bismo čuli i njegovu stranu priče.

Izbegavanje suda pravdao kampanjom

Dr Slobodan Gvozdenović, o čemu je “Blic” već pisao, optužen je pred Osnovnim sudom za teško krivično delo protiv zdravlja ljudi, a tereti se da je u noći između 23. i 24. januara 2007. godine nesavesno postupio prilikom porođaja Ivane Katić iz Kožuara kod Uba, usled čega je nastupila smrt bebe. Na poslednjem ročištu 17. marta on je zatražio izuzeće sudije i predsednice Osnovnog suda, a prethodno je nedolazak na jedno od ročišta opravdao svojim učešćem u kampanji SNS.
Sve naše nevolje dolaze otuda što nismo spremni da umremo od gladi.

Korisnikov avatar
branko
Globalni moderator
Postovi: 10937
Pridružio se: 08 Dec 2010, 16:14

Re: Bahanalije

Post od branko »

BAHATO I na svadbu vozi službenu "vektru"

Kada je Goran Stanić, radnik „Želvoza“, ispred matične službe video svadbenu kolonu, za oko mu je zapao poznati automobil.

Slika

Kako dolikuje: sa peškirima za brisačima

- Prvo nisam bio siguran, ali onda vidim, jeste, naša fabrička kola, srebrna „vektra“. Sa sve peškirom zadenutim za brisač. Znam registraciju, a vidim, znam i čoveka za volanom. Priđem, kažem: „Zdravo, direktore“ i on mi otpozdravi - prepričava Stanić, poverenik ASNS za „Želvoz“, kratak susret sa direktorom ove firme u restrukturiranju Miloradom Stojkovićem.

Goran Stanić prošle nedelje, bez svoje volje, postao je „zvezda“ društvenih mreža. To je onaj sindikalac koji je dobio otkaz zbog toga što je na Fejsbuku objavio krivičnu prijavu protiv direktora „Želvoza“.

Objavio je na svom profilu i dokaze o mogućem nameštanju javne nabavke za izbor firme koja će najbolje proceniti „Želvoz“.

U tome je, kako tvrde on i njegov kolega iz Sindikata „Sloga“, potpisnici krivične prijave, učestvovao direktor Stojković, pozvavši dok je konkurs trajao jednog od ponuđača da koriguje cenu. Cena je korigovana, ponuđač i dalje nije bio najpovoljniji. Ali je posao dobio.

- I ovo sa kolima sam odmah postavio na Fejsbuk, naravno. Snimio sam svadbenu povorku i našeg direktora u službenim kolima - potvrđuje Stanić.

Otkaz je, napominje Stanić, dobio u vreme dok je bio na bolovanju, pokazujući doznake i uput specijaliste neuropsihijatra. Deo terapije mu je i šetnja. Milorad Stojković nije bio dostupan ni prošle nedelje, kada je podelio „otkaz zbog Fejsbuka“.

Prvo je u petak bio na službenom putu da bi potom, u ponedeljak, kako nam je rečeno u njegovom kabinetu, bio „u pogonu sa poslovnim partnerima“. U utorak takođe nije bio u kancelariji.
Sve naše nevolje dolaze otuda što nismo spremni da umremo od gladi.

Korisnikov avatar
branko
Globalni moderator
Postovi: 10937
Pridružio se: 08 Dec 2010, 16:14

Re: Bahanalije

Post od branko »

Писмо Србина из Њујорка: Колико је коштала екскурзија српске делегације на заседање ГС ОУН, да ли ти ваши/наши лидери имају образа. Знају ли да СТАНУ?

НОВИ ДЕТАЉИ: ФБР уредник Миодраг Новаковић је разговарао данас (10-ог октобра 2014) телефоном са г. Драгићем, који је потврдио све приложене наводе, наглашавајући да долазе из аутентичних извора. Г. Драгић је такође за нашу редакцију изнео неке нове податке, а то је да супротно званичним режимским изјавама, у Њујорк било упућено неколико делегација, поред Николићеве, Дачићеве, ту је била и делегације приватне „Фондације Драгице Николић“ (супруге председника Србије) и такозване делегације „за аутизам“ испред које је такође наступала „њена екселенција“ Д. Николић- као и „делегација“ неколико народних посланика, који су према нашем извору, у Њујорк дошли првенствено ради лечења (и других приватних разлога)… М. Новаковић

Ово сам писмо послао уредници рубрике Међу нама у Политици… Не верујем да ће да објаве. Свеједно, ви можете да га ширите.

From: xxxxxxxxxxxxxxxxxxx
To: medjunama@politika.rs, redakcija@politika.rs
Sent: 9/30/2014 10:33:53 P.M. Eastern Daylight Time
Subj: Delegacija RS na Generalnoj skupstini UN

Поштована госпођо уреднице,

Живим у Америци. у Њујорку. Дуго година сам био функционер Уједињених Нација. Сада сам пензионер. Пажљиво и редовно пратим збивања у нашој земљи Србији углавном преко Интернета (дневна штампа, недељници, РТС…). Сваког лета проведемо по месец до два дана у Србији.

Овдашња српска дијаспора је упозната са тешком финансијско-економском ситуацијом Србије и мерама које садашња влада предузима или има намеру да предузме зарад уштеде буџетских расхода – смањење пензија, плата и сл.

Ових дана је било заседање Генералне скупштине Уједињених нација. У нашој дијаспори се зна да је делегацију Републике Србије предводио Председник Томислав Николић као и да је делегација господина Николића одсела у Хотелу Star Wood на Lexington Авенији. У том хотелу је одсело 50, и словима педесет, чланова делегације укључујући Председника и његову супругу Драгицу. Било је седам чланова безбедности.
Двокреветна соба у хотелу Star Wood кошта 600 до 800 долара на ноћ. Госпођа Драгица Николић је наводно дошла на конференцију о аутистичној деци. Она је председник тог заштитног удружења у Србији. Са њом је била и њихова снаја која је благајник тог удружења. Успут су ишле и у куповину и то баш у радњу Victoria Secrets где се продаје ексклузивни, женствени доњи веш. Апартман хотела Star Wood у којем је одсела породица Николић кошта бар пар хиљада долара на ноћ.

Истовремено је други део делегације на челу са господином Ивицом Дачићем, Министром спољних послова, одсео у хотелу Кимберли (50. улица и Медисон авенија). Њих је било, кажу „свега“ девет.

Ради опслуживања шездесеточлане делегације Републике Србије ангажовани су не само Стална мисија при УН (што је природно) већ и Генерални конзулат у Њујорку, Амбасада РС у Вашингтону, генерални конзулати из Чикага и Канаде. Требало је обезбедити аутомобиле, возаче, преводиоце, пратиоце у шетњи и куповини, плаћање рачуна у ресторанима итд., итд.

Пре неки дан је истим поводом (Ген. скупштина УН) у Њујорку боравио Министар спољних послова Руске Федерације, господин Сергеј Лавров. Са њим је досло још седам сарадника (проверено у Сталној мисији Руске Федерације при УН). Један из обезбеђења, заменик његовог шефа кабинета, представник за штампу и неколицина стручњака – Украјина, Сирија и сл.

Питање: Колико је стотина и стотина хиљада евра коштала екскурзија шездесеточлане делегације сиромашне Републике Србије у Њујорк и колико је ту пензија, плата или доприноса жртвама недавних поплава отишло. Да ли ти ваши/наши лидери имају образа. Знају ли да СТАНУ?

Са поштовањем
Душан Драгић

(„Mr. Dusan Dragic, former Director, Humanitarian Programme, UNDP“: г. Душан Драгић, бивши директор Хуманитарног програма УНДП- пуна адреса и контакт информација су познати редакцији)
Sve naše nevolje dolaze otuda što nismo spremni da umremo od gladi.

Korisnikov avatar
branko
Globalni moderator
Postovi: 10937
Pridružio se: 08 Dec 2010, 16:14

Re: Bahanalije

Post od branko »

Fotografija Nikolića i pakistanskog ambasadora sa manifestacije "Selo slavi šljivu"

Na zvaničnoj Fejsbuk stranici Ambasade Pakistana u Beogradu objavljena je fotografija uoči manifestacije "Selo slavi šljivu" u selu Grgure opštini Blace.

Slika

Na fotografiji su ambasador Pakistana Arif Mahmud (L), predsednik Srbije Tomislav Nikolić i folk pevač Milan Topalović Topalko.

Manifestacija je održana sredinom septembra, ali je fotografija objavljena juče.

Ispod fotografije objavljena je sledeća informacija na srpskom i engleskom jeziku:

“Njegova ekselencija gospodin Tomislav Nikolić (predsednik Srbije) svečano je otvorio događaj "Selo slavi šljivu" u Blacu kako bi obeležio značaj poljoprivredne proizvodnje, posebno voća i povrća u toj oblasti. Blace je u regionu poznato po svojim slatkim, sočnim i aromatičnim šljivama. Društvene i kulturne proslave deo su ovog događaja u kojem su učestvovali visoki zvaničnici Srbije i ambasadori raznih zemalja. Na gala večeri uz folk pesme i muziku gosti su uživali u vrlo toploj i srdačnoj atmosferi".

Slika je uklonjena sa Fejsbuk stranice ambasade, kao i ta objava.
Sve naše nevolje dolaze otuda što nismo spremni da umremo od gladi.

Korisnikov avatar
branko
Globalni moderator
Postovi: 10937
Pridružio se: 08 Dec 2010, 16:14

Re: Bahanalije

Post od branko »

BAHAĆENJE Stranke imaju 10 puta manju kiriju od tržišne, a evo kako je plaćaju

Iako dobijaju poslovne prostorije po beneficiranoj ceni, deset puta nižoj od tržišne, političke stranke ne plaćaju redovno kiriju i gradu Nišu duguju 648.000 dinara.

U Upravi za imovinu potvrđuju da su zatražili iseljenje URS, LDP, DHSS i Demokratske levice Roma, dok je naplata zaostalih kirija od 407.000 dinara pokrenuta sudskim putem.

DS, DSS i Politička stranka Zeleni Srbije obavešteni da će biti utuženi ako ne plate dugove od ukupno 241.000 dinara.

URS za prostorije u Ulici generala Milojka Lešjanina u strogom centru Niša, površine 155 kvadrata, duguje skoro 150.000 dinara, jer kiriju od svega 16.708 dinara nisu plaćali mesecima.

- Paušal koji naših 11 odbornika u Skupštini grada dobijaju koristi se za plaćanje prostorija stranke. Na našoj poziciji na računu grada imamo skoro milion dinara, ali je problem što se taj novac prebacuje direktno centrali stranke čiji je račun u blokadi. Nismo oštetili budžet jer ima para za te namene. Ukoliko bi se našao način da se plati direktno, a ne preko centrale stranke sve bi bilo namireno odmah. U svakom slučaju, sudskom naplatom će se zaostale kirije sigurno namiriti - kaže lider URS u Nišu Branislav Jovanović.

U LDP, koja već mesecima ne plaća kiriju od 9.000 dinara za lokal od 67 kvadrata u Ulici Koste Stamenkovića, kažu da više nemaju načina da plaćaju kiriju. Vratili su lokal, ali će dug od 84.460 dinara grad morati da naplati sudski.

- Nemamo novca za kiriju i troškove. Poslednje dve godine sami smo uspevali od dnevnica funkcionera i priloga članova Gradskog odbora da prikupimo novac za kiriju, ali je to u ovoj godini postalo nemoguće zbog krize. Ispraznili smo lokal i vratili ga gradu a dug će platiti centrala stranke, jer mi nemamo status pravnog lica, kaže prof. dr Srđan Pešić, menadžer LDP u Nišu.
Sve naše nevolje dolaze otuda što nismo spremni da umremo od gladi.

Korisnikov avatar
branko
Globalni moderator
Postovi: 10937
Pridružio se: 08 Dec 2010, 16:14

Re: Bahanalije

Post od branko »

DRŽAVNI TURIZAM Prvi zadatak - put na Bali

Nova direktorka Direktorata civilnog vazduhoplovstva Mirjana Čizmarov sa još troje saradnika boravi na konferenciji u Indoneziji.

Kako saznaje „Blic”, na egzotično ostrvo Bali, osim Mirjane Čizmarov, otputovali su i pomoćnik ministarke saobraćaja zadužen za vazdušni saobraćaj Zoran Ilić i dvoje funkcionera iz Direktorata - direktorka direkcije za međunarodne odnose Aleksandra Potparević i načelnik odeljenja za međunarodne odnose Vedran Radović.

Čizmarova je, posle staža na mestu “v.d. zamenika v.d. direktora Direktorata”, postavljena odlukom Vlade na mesto direktora poslednjeg dana oktobra. Ovo putovanje i konferencija na Baliju na kojoj će biti potpisani sporazumi tako su praktično njen prvi važni zadatak na novoj funkciji. U Direktoratu kažu da se “ne radi samo o potpisivanju već o pregovorima, usaglašavanju, doradi tekstova i na kraju potpisivanju”.

Najplaćeniji funkcioner u javnom sektoru po podacima koje je “Blic” nedavno objavio upravo je direktor Direktorata sa platom od 489.979 dinara. Argument Direktorata je da se ne finansira iz budžeta. Međutim, Direktorat naplaćuje takse od firmi registrovanih u Srbiji, a Vlada postavlja direktore.
- Delegacija je otišla sa koferima punim dokumentacije - naglašavaju u Direktoratu.
vlada im odobrila putovanje

Delegacija iz Srbije boravi na Baliju pet dana, počev od 17. novembra, a vraćaju se sutra. U Direkciji tvrde da prevoz i petodnevni smeštaj za četvoročlanu delegaciju košta svega 4.880 dolara. Dodaju da za putovanje imaju odobrenje Vlade, kao i da ne troše novac iz budžeta, već iz kase Direktorata.

Na Baliju se trenutno održava Konferencija o pregovaranju u vazdušnom saobraćaju (ICAN,) i to sedma po redu. Konferencije ICAN su se svih ovih godina održavale na dalekim egzotičnim destinacijama. Međutim, za sedam godina delegacija iz Srbije nijednom nije putovala na ovakvu konferenciju. Ipak, za ovo putovanje sada imaju objašnjenje.

- Ovo je prvi put. Ranijih godina nije bilo razloga da se ide jer je poznato da “Jat ervejz” nije bio u mogućnosti da leti ka mnogim bližim destinacijama, a naročito ne ka dalekim. Sada je potpuno druga situacija, jer “Er Srbija” ima interes i mogućnosti da leti ka dalekim destinacijama - ističu u Direktoratu.
Sve naše nevolje dolaze otuda što nismo spremni da umremo od gladi.

Korisnikov avatar
branko
Globalni moderator
Postovi: 10937
Pridružio se: 08 Dec 2010, 16:14

Re: Bahanalije

Post od branko »

Radomir Nikolić ima njive, šume, vinograde, livade, kuće...

Sin predsednika Srbije Radomir Nikolić, odnedavno gradonačelnik Kragujevca, do svoje 38. godine stekao je zavidno bogatstvo. Nejasno je samo kako.

Pošto je pre mesec i po dana postao javni funkcioner, Radomir Nikolić je imao obavezu da dostavi podatke o imovini i prihodima Agenciji za borbu protiv korupcije. Javnost prvi put ima uvid u to kako živi i šta sve poseduje predsednikov sin.

Samo letimičnim pogledom na njegovu imovinsku kartu stiče se utisak da je šef Izvršnog odbora SNS pravi šumadijski veleposednik.

U svom vlasništvu ima blizu 10 hektara zemlje i nekoliko nekretnina ukupne površine 740 metara kvadratnih. Osim porodične kuće i oko sedam ari zemlje koje je dobio na poklon, sve ostalo je kupio.

Nikolić je naime, kako je to naveo u imovinskoj karti, izgradio tri vikendice, letnju kuhinju i garažu. Samo jedna njegova „vikendica“ ima čak 225 kvadrata. Druga “vikendica” je nešto manja, poput petosobnog stana, ali za razliku od prve, nema tavan, već samo podrum i prizemlje.

Impozantna je i površina objekta koji je Nikolić prijavio kao “letnju kuhinju”, iako ima čak 73 kvadrata i veličine je trosobnog stana.

Gradonačelnik Kragujevca, osim političkih, ima i poljoprivrednih ambicija. U Bajčetini, prema podacima koje je dostavio Agenciji, kupio je nešto više od pet ari šume. Vlasnik je i vinograda koji se prostire na placu od oko četiri ara.

U rodnom selu svog oca takođe je kupio livadu i njivu ukupne površine oko osam hektara.

Nikolić je i vlasnik zemlje koja se nalazi na teritoriji grada Kragujevca. Na poklon je dobio jednu njivu i zemljište od oko sedam ari, dok je ostalo kupio.

Agenciji je prijavio da nema deviznu štednju, kola u svom vlasništvu, kao i da ne koristi stan u službene svrhe.

Prema zvaničnoj biografiji, Radomir Nikolić je radio kao privatnik, a zatim kao službenik u Komercijalnoj banci i u JP „Srbijagas“, gde su prosečne plate oko 70.000 dinara.

Detaljnijih podataka o njegovom radnom iskustvu i godinama koje je proveo na određenom radnom mestu nema. Kao gradonačelnik prima platu 126.000 dinara. Nikolić je oženjen Milicom i imaju troje dece.

Radomira Nikolića smo hteli da pitamo kako je stekao sve što ima i kako se to postiže u Srbiji, ali se juče nije javljao na telefon.

Sin ima više od oca

Podaci o imovini Radomira Nikolića otkrili su da predsednikov sin poseduje daleko vredniju imovinu od svog oca. Tomislav Nikolić, kako piše na sajtu Agencije, ima nešto više njiva i livada od Radomira, ali je daleko siromašniji u nekretninama - ima „samo“ petosobni stan od 190 kvadrata, koji je kupio. Šef države je od svog sina dobio na poklon i automobil “audi 6”, proizveden 2003. godine.
Sve naše nevolje dolaze otuda što nismo spremni da umremo od gladi.

Korisnikov avatar
branko
Globalni moderator
Postovi: 10937
Pridružio se: 08 Dec 2010, 16:14

Re: Bahanalije

Post od branko »

Fond PIO naručio 860 boca žestine

Penzijski fond je raspisao javnu nabavku velike količine alkohola na ime reprezentacije 1. decembra, a 15 dana kasnije ta nabavka je opozvana.

Direktorka PIO fonda Dragana Kalinović raspisala je i nabavku 3,35 tona mleka, 2,6 tona „koka-kole“, 7,5 tona mineralne vode i 3,4 tone đusa i paradajz-soka.

I oko 800 kilograma kafe. A onda su se, 16. decembra, setili da su na snazi rigorozne mere štednje u Srbiji. Možda ih je pekla savest s obzirom na to da su

Pored 15.500 litara sokova i vode, Fond je poručio i 800 kilograma kafe. Naravno, za kafe-kuhinju te institucije koja za penzije ne može da obezbedi ni polovinu potrebnog novca.

Za svakog od ukupno 3.242 zaposlena, direktorka Fonda Dragana Kalinović planirala je da obezbedi u proseku po pet čašica rakije i isto toliko litara negaziranih pića. Sve to se dešava mesec dana pošto su penzioneri u Srbiji dobili ček sa umanjenim primanjima. Za direktorku 1. decembra ništa nije značila ni činjenica da Fond svojim sredstvima ne uspeva da pokrije isplatu penzija, već se 220 milijardi dinara dotira iz budžeta. Lampica je zasvetlela tek 16. decembra, kada je javna nabavka obustavljena.

Na pitanje „Blica“ šta će PIO fondu alkohol i u koje svrhe se on nabavlja, iz te institucije je stiglo samo obaveštenje da je sve stopirano.

„Na Portalu javnih nabavki mogli ste da vidite da je odlukom direktorke Fonda nabavka obustavljena u skladu sa merama štednje. Stručna služba je pokrenula proceduru javne nabavke u skladu sa planom za celu 2015. godinu i za svih 170 organizacionih delova Fonda, ali je direktorka u početnoj fazi obustavila postupak o čemu je javnost obaveštena. Dakle, nabavka neće biti sprovedena“, piše u odgovoru PIO fonda. Na Portalu javnih nabavki piše da je prvi datum unosa bio 1. decembar, a da je izmena usledila 16. decembra ove godine i to bez prethodnog obaveštenja.

Zanimljivo je da se PIO fond upustio u tu nabavku uprkos tome što je prethodno priznao da će naredne godine na raspolaganju imati značajno manje novca.
Svaki dan se vraćam kući pijan sa posla. =))
Sve naše nevolje dolaze otuda što nismo spremni da umremo od gladi.

Korisnikov avatar
Upravnik
SiteAdmin
Postovi: 2372
Pridružio se: 07 Dec 2010, 23:54
Kontakt:

Re: Bahanalije

Post od Upravnik »

... i ne samo ti... :)) :)) :))
Не бојим се од вражјега кота,
нека га је ка на гори листа,
но се бојим од зла домаћега".

Korisnikov avatar
branko
Globalni moderator
Postovi: 10937
Pridružio se: 08 Dec 2010, 16:14

Re: Bahanalije

Post od branko »

A ZA PENZIJE NEMA Direktorka PIO fonda vođa jagnjećih brigada

Direktorka Penzionog fonda Dragana Kalinović potrošila je 2013. i 2014. najmanje 389.000 dinara iz kase tog fonda na gozbe u poznatim beogradskim restoranima.

I dok su penzioneri muku mučili kako da sastave kraj s krajem zbog smanjenja penzija, iz računa do kojih je „Blic“ došao vidi se da je Kalinovićeva o trošku tih istih penzionera najčešće uživala u jagnjetini. Direktorku, kojoj bi Vlada Srbije na narednoj sednici trebalo da produži mandat, u gozbama nije omelo ni to što hiljade građana mesecima nemaju od čega da žive jer im Fond PIO, zbog haosa u kom se nalazi, ne izdaje rešenja o penzionisanju.

Direktorkini cehovi, koji stižu na naplatu PIO fondu, ne znaju za krizu. Prema podacima do kojih je došao „Blic“, u toku 2013. Kalinovićeva je na ručkove i večere potrošila tačno 276.223,50 dinara. Sve te račune direktorka je lično potpisala. Prošle godine cehovi su bili još veći. Direktorka je tokom 2014. u kafani spiskala najmanje 112.867 dinara, pokazuje 14 računa do kojih smo došli. Taj iznos će sasvim izvesno biti još veći kad stigne konačni obračun za tu godinu.

Početkom decembra 2014. godine PIO fond je raspisao javnu nabavku 860 litara alkoholnih pića i ogromne količine bezalkoholnih pića i kafe, o čemu je „Blic“ pisao. Posle dve nedelje, nabavka je zaustavljena.
Po tim računima, direktorka najviše voli jaku, tradicionalnu hranu u kojoj preovlađuje meso, pa je pored jagnjećeg pečenja, najčešće naručivala mešano meso, čačanske ćevapčiće i biftek na žaru. U danima posta opredeljivala bi se za lososa na žaru. Sve je zalivala skupocenom rakijom, vinom, pivom... Kalinovićeva je na račun penzionera u najvećem broju slučajeva na gozbe vodila samo jednu ili dve osobe. Najčešće je u kafanu išla subotom uveče, a tada je obično u pitanju bila večera za dvoje, uz aperitiv i vino, parče torte, suve pite sa orasima ili višnjama...

- Svi u PIO fondu znaju da direktorka voli da odlazi u kafanu. Naravno da to utiče i na kolektiv u kom je prosečna plata ispod 50.000 dinara. Smeta i direktorima. Oni su za veliki kolegijum prošlog maja morali da ostave dnevnicu da bi se pokrili troškovi posluženja za taj skup. Svi o tome moraju da ćute - tvrdi izvor „Blica“ iz PIO fonda.

Slika

„Blic“ je juče pokušao da od Kalinovićeve dobije odgovore na pitanja koji su to poslovni partneri sa kojima ide subotom uveče u kafanu i da li priroda institucije na čijem je čelu uopšte podrazumeva takvu vrstu reprezentacije. Odgovore nismo dobili.

Slavenko Grgurović, član Upravnog odbora (UO) PIO fonda, kaže za „Blic“ da nikada nije prisustvovao nekoj od brojnih poseta kafanama čelnika Fonda i da se o tome na UO nikada nije ni govorilo.

- Više puta sam na sednicama UO upozoravao na neophodnost promene načina ponašanja menadžmenta. Međutim, nailazio sam na neodobravanje menadžmenta i dela članova UO. Smatram da je to što je radila direktorka neukusno, jer imamo u PIO fondu, ali i u celom društvu, gomilu problema s kojima moramo da se izborimo - zaključuje Grgurović.
Sve naše nevolje dolaze otuda što nismo spremni da umremo od gladi.

Korisnikov avatar
branko
Globalni moderator
Postovi: 10937
Pridružio se: 08 Dec 2010, 16:14

Re: Bahanalije

Post od branko »

Kancelarija za Kosovo i Metohiju sklopila ugovor sa marketinškom agencijom za usluge "strategije komunikacije na društvenim mrežama"

Za tvitove Marka Đurića milion dinara godišnje


Kancelarija za Kosovo i Metohiju, uprkos zvaničnoj politici Vlade Srbije o uštedama u javnom sektoru, sklopila je ugovor sa marketinškom agencijom "Blumen group" u iznosu od 948.000 dinara za usluge "strategije komunikacije na društvenim mrežama".

U dodatnom pojašnjenju koje je Komisija za javne nabavke Kancelarije za KiM uputila 19. jula tekuće godine, od potencijalnih ponuđača je zatraženo da pojasne da li pod stavkom "standardizacija nastupa na društvenim mrežama" podrazumevaju i profile direktora Marka Đurića na društvenim mrežama, kao i zvanične profile Kancelarije.

Na naše pitanje da li je neko ko se u Kancelariji za KiM bavi odnosima sa javnošću mogao da vodi profile na društvenim mrežama, umesto da se za tako nešto plaća skoro milion dinara privatnoj agenciji, nismo dobili odgovor. Takođe, Kancelarija je odbila da odgovori na pitanje da li je postojala mogućnost da direktor Marko Đurić sam piše tvitove na svom profilu, umesto da to u njegovo ime radi privatna marketinška agencija.

Direktorka Blumen grupe Nataša Pavlović Bujas, istakla je za Danas da su i sami, kao firma koja već 27 godina puni budžet Republike Srbije, zainteresovani da svi procesi budu transparentni i da poslove realizuju profesionalci - kvalitetno, savesno i odgovorno. Ona je za naš list objasnila da je na poslu koji su sklopili sa Kancelarijom za KiM za sada angažovano četvoro ljudi, te da za "standardizaciju nastupa" Kancelarije na društvenim mrežama mesečno dobijaju 65.833,33 dinara, što na godišnjem nivou iznosi 790.000 dinara neto.

- Proces javne nabavke Kancelarija za Kosovo i Metohiju je sprovela tokom jula i avgusta ove godine, te sa nama zaključila ugovor kao ponuđačem koji je ispunio sve uslove uključujući i najnižu ponuđenu cenu, kazala je Pavlović Bujas.

Veselinović: Bahatost i bezobrazluk

Predsednik Udruženih sindikata Srbije "Sloga" Željko Veselinović, poručio je da bahatost i bezobrazluk Kancelarije za KiM, u vreme kada se uštede u javnom sektoru ostvaruju preko leđa zaposlenih, predstavlja skandal nad skandalima. Prema njegovim rečima, to je dokaz da su priče vlasti o uštedama u javnom sektoru obične laži i obmane. "Marko Đurić je jedna totalno nebitna politička figura u Srbiji koja loše obavlja svoj posao. Rezultat njegovog mandata je koalicija sa Ramušom Haradinajem. To što je izdvojio 50 prosečnih plata da privatna agencija vodi naloge na društvenim mrežama, što je mogao da radi bilo koji službenik Kancelarije, je skandal koji je teško opisati rečima", naglasio je Veselinović.
Sve naše nevolje dolaze otuda što nismo spremni da umremo od gladi.

Korisnikov avatar
branko
Globalni moderator
Postovi: 10937
Pridružio se: 08 Dec 2010, 16:14

Re: Bahanalije

Post od branko »

"JA SAM POLITIČAR, MORAM DA BRINEM O SEBI"

Aktuelni direktor "Luke Novi Sad" Aleksandar Milovančev isplatio je sebi i radnicima bonuse od čak 97 miliona dinara, i to za samo tri meseca - od marta do maja ove godine, a nakon što je ovu firmu kupila arapska kompanija "P&O Port Dubai", saznaje "Blic".

Luka Novi Sad prodata je preduzeću "P&O Port Dubai" iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, koje posluje u sastavu kompanije "DP Vorld", trećeg najvećeg lučkog operatera na svetu.

Umesto da bude profesionalan, Milovančev, inače hirurg po profesiji i javnosti poznat po malverzacijama u javnim nabavkama dok je bio direktor Instituta za plućne bolesti, rešio je da o tuđem trošku bude širokogrud, a na ličnom primeru pokazao da ko nije za sebe nije ni za druge. Prema dokumentima u koje je "Blic" imao uvid, nije mu bilo dovoljno velika plata od 563.738 dinara, koliko je primio u februaru ove godine, već ju je u martu podigao na vrtoglavih 1.046.996 dinara, da bi već u maju primio neverovatnih 1,6 miliona dinara.

Sem što je sebi utrostručio zaradu, jednom od svojih najbližih saradnika Dragici Rodić podigao je platu sa 685.743 dinara, koliko je primila u martu, prvo na 797.585, a onda na 1.024.559 dinara u maju.

Sumnja se, kako navodi izvor "Blica", da je Milovančev imao zadnje namere, da je samo za javnost izjavljivao da "sa optimizmom čekaju novog vlasnika".

- Poređenja radi, Dragica Rodić je u martu i aprilu prošle godine imala platu nešto veću od 305.000 dinara. Nije teško zaključiti da je sve to urađeno kako bi kupac u poslednjem momentu odustao, pokupio stvari i otišao iz Srbije. Zaposleni su sugerisali da se dešavaju nedozvoljene stvari, pa je firma koja je trebalo da preuzme "Luku Novi Sad" vršila provere, ali je Milovančev uveravao da je sve u redu. Međutim, na osnovu uvida u papire videli su da je suma koju je isplaćivao dostigla 97 miliona dinara, a kada su ga suočili sa podacima i pitali zašto je to uradio, rekao je: "Vi ste biznismeni, ja sam političar i moram da brinem o sebi, morate da razumete". U junu su plate vraćene na staro - kaže sagovornik "Blica".

Tako je, poređenja radi, prema podacima "Blica", u maju prošle godine za plate stalno zaposlenih izdvojeno ukupno 29.974.566 dinara, a u maju ove godine više od duplo više - 61.689.200 dinara. Za plate radnika po ugovoru, među kojima je i Milovančev, prošle godine u maju izdvojeno je 829.819 dinara, a ove godine čak 4.035.300 dinara za taj isti mesec. Sve ovo je, dodaje naš izvor, loše po imidž Srbije, ali i protivno aktuelnoj državnoj politici koja promoviše dovođenje stranih investitora u zemlju.

Nije teško zaključiti da je sve ovo urađeno kako bi arapski kupac u poslednjem momentu odustao, pokupio stvari i otišao iz Srbije FOTO: NENAD MIHAJLOVIĆ / RAS SRBIJA
Nije teško zaključiti da je sve ovo urađeno kako bi arapski kupac u poslednjem momentu odustao, pokupio stvari i otišao iz Srbije
- U vreme kada državni vrh insistira na stranim investitorima, Milovančev se ponaša mimo svake profesionalne etike. Suma od 97 miliona dinara data je kupcu iza leđa, nakon što je "P&O Port Dubai" pobedio na tenderu, nakon što je sklopljen ugovor i isplaćen novac. Nije najavljena isplata bonusa, a ni na sednici Skupštine niko nije informisao kupca o ovim transakcijama. Nije samo to problem, sada radnici mogu da traže plate koje im je Milovančev isplaćivao, na šta se kupac nije obavezao. Imajući u vidu sve ovo, upravo je Milovančev jedan od onih na koje je Vučić ukazivao, koji se nedomaćinski ponašaju, ruži ugled države, ali SNS-u koji ga je na to mesto i postavio - napominje naš sagovornik.

Ovim povodom poslali smo "Luci Novi Sad" pitanja za komentar, ali oni do zaključenja ovog broja nisu poslali odgovore.

Prodata za osam miliona evra i investicije od 15 miliona

Ugovor o privatizaciji "Luke Novi Sad" potpisali su 10. maja državni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović i izvršni direktor preduzeća "P&O Port Dubai" iz UAE Rado Antolović. "Luka" je prodata po početnoj ceni od 7,99 miliona evra, a prema ugovoru, plan je da u naredne tri godine investicije u ovu luku budu preko 15 miliona evra, a da od toga oko pet miliona evra bude uloženo u lučku infrastrukturu, a oko 10 miliona evra u lučku suprastrukturu.

Milovančev je dobro poznat javnosti, "Blic" je ranije objavio da kao šef odborničke grupe SNS u Skupštini Novog Sada Aleksandar Milovančev na šest funkcija mesečno "zaradi" 611.083 dinara, što ga je činilo jednim od najplaćenijih funkcionera SNS-a, ali je on tvrdio da to nije tačno. Takođe, prvostepenom presudom proglašen je krivim za nameštanje sedam tendera za nabavku medicinske opreme u vrednosti od preko 100 miliona dinara. Sud za prekršaje ga je za ove malverzacije kaznio sa samo 200.000 dinara. Mediji su objavili da je krio imovinu, ali se on pravdao da nije na vreme dostavio podatke Agenciji za borbu protiv korupcije, zbog čega je platio 300.000 dinara.
Sve naše nevolje dolaze otuda što nismo spremni da umremo od gladi.

Odgovori

Ko je OnLine

Korisnika u ovom forumu: Nema registrovanih korisnika i 1 gost