Novi početak

Odgovori
Korisnikov avatar
Upravnik
SiteAdmin
Postovi: 2370
Pridružio se: 07 Dec 2010, 23:54
Kontakt:

Novi početak

Post od Upravnik »

Izvinjavam se svima čije sam postove sa ove teme sasvim slučajno obrisao postavljajući forum.
Sad navalite da pišete. :D
Не бојим се од вражјега кота,
нека га је ка на гори листа,
но се бојим од зла домаћега".

Korisnikov avatar
Bibliotekar
Globalni moderator
Postovi: 5017
Pridružio se: 09 Dec 2010, 04:41
Lokacija: Senta

Re: Novi početak

Post od Bibliotekar »

Elem, poštovane dame i gospodo vrla, posle dve godine pregalaštva, trudbeništva, stvaralaštva i mučeništva, ponovo se nalazimo tamo gde smo onomad i bili - pred zjapećom prazninom neispunjene svrhe, koja je postala takvom zahvaljujući zlosrećnoj i žalosnoj ljudskoj prepuštenosti zlehudome veličanstvu Slučaju, u kojem beše objedinjena samozadovoljna arogancija elektronskih „bogova” i oskudna vrlina ranjivosti smrtnih ljudskih bića.

Ali vrlina u ljudima mudrim i pravednim raste kao što biljka na vlažnom vazduhu i svetlosti naglo raste sočnim zelenim lišćem”. Tako je Pindar svojevremeno izložio problem koji je negda postojao u središtu klasične helenske misli o suštini života čoveka ispunjenog vrlinom. Pesnik je verovao da je vrlina dobre osobe ono što je njeno vlastito, objektivno dobro za čije je posedovanje i korišćenje ta osoba odgovorna. Vrlina dobre osobe je stoga u Heladi doživljavana kao mlada biljka: nešto što raste u svetu, nešto što je vito a krhko, nešto čemu je stalno potrebna hrana koja dolazi spolja, van njega samog. Ako se želi da ta nežna biljka izraste i donese dobre plodove ona nužno i prevashodno mora biti od dobre vrste. Ali čak i tada, da bi bila zdrava i lepo se razvila, njoj je potrebno podneblje, kao i stalna i brižljiva nega onoga ko je odgaja.

Sedeći kao i pre dve godine iznova pred pustom belinom monitora, sa žalosnim sećanjem na nepovratno izgubljene kreativne forumske vrednosti i suštinski jalovom uzaludnošću ispunjene dve trudne godine, mišljenja sam da bi i mi trebali da skupimo u sebi dovoljno snage kako bi, makar i zlehudom sudbinom sasečeni, nastavili da sledimo Pindarovski primer - da rastemo, granamo se i donosimo valjane plodove. Pri tome mislim da moramo ostati verni onim pravim, objektivnim, istorijski i kulturološki potvrđenim vrednostima, te tako postati i ostati pribrani pred vazda mogućim iznenadnim nesrećama, a zarad toga da nas naša otvorenost ka sudbini i naš smisao za vrednosti učine nezavisnim od onoga što je tako zloslutno i neumitno izvan nas i, možda, nenaklonjeno nama.

Videvši sve one tokom današnjeg popodneva nanovo izlistale „izbojke”, ostajem u nadi da je zdravo i duboko kulturološko korenje „stare forumske garde” članova i prijatelja Kamerne scene „Miroslav Antić” dovoljno snažno da odgaji nove, poželjne i nedostajuće kulturno-spoznajne plodove. Novo podneblje imamo, a ovoga puta će i vrtlarske brige jamačno dovoljno biti.

Stoga napred - ka savlađivanju zlehudih konačnosti, kako bi nam život bio vredniji i dostojniji naše prirođene nam ljudskosti! :)
Acriter et Fideliter!
Slika

čika Savo
Postovi: 3
Pridružio se: 12 Jan 2011, 10:45

Re: Novi početak

Post od čika Savo »

Jedva vas pronađoh. Nije mi dovoljno jasno, Branko, šta se to desilo sa prošlim sajtom, ali neću se raspitivati dalje. Nije ni važno. Sada ste ovdje i imate moju punu podršku. Uskoro ću vam poslati sve svoje tekstove, ali isto tako imam i određen broj drugih dramskih tekstova, pa ako ste voljni...
Želim vam svu sreću ovoga svijeta i čestitam na istrajnosti!
Vaš čika Savo (Savo Škobić. animator Doma kulture u Višegradu)
PS
Zainteresovani i na mom blogeru mogu pronaći puno toga: http://www.blogger.com/profile/02777561403535230403

Korisnikov avatar
branko
Globalni moderator
Postovi: 11353
Pridružio se: 08 Dec 2010, 16:14

Re: Novi početak

Post od branko »

Најкраће речено сајт који тобож бесплатно држи форуме на свом серверу обрисао нас је под једним веома ружним и несувислим изговором. Разлог је у ствари да им је требало простора.

Но, било како било, добродошао ти нама!
Sve naše nevolje dolaze otuda što nismo spremni da umremo od gladi.

Korisnikov avatar
tanja
Postovi: 401
Pridružio se: 08 Dec 2010, 13:15
Lokacija: Senta

Re: Novi početak

Post od tanja »

Dobrodošli!
The only difference between a good day and a bad day is your attitude.

Korisnikov avatar
Upravnik
SiteAdmin
Postovi: 2370
Pridružio se: 07 Dec 2010, 23:54
Kontakt:

Re: Novi početak

Post od Upravnik »

Čestitam svim članovima prvu godišnjicu foruma. :D
Не бојим се од вражјега кота,
нека га је ка на гори листа,
но се бојим од зла домаћега".

Korisnikov avatar
Palma
Postovi: 3582
Pridružio se: 07 Jan 2011, 00:48

Re: Novi početak

Post od Palma »

Forumu za rođendan želim još mnogo uspešnih i lepih godina rada,
mnogo aktivnih članova i dobre zabave!


Slika

ČestitamO! :ymapplause:
Svemu mogu da odolim osim izazovu!

Odgovori

Ko je OnLine

Korisnika u ovom forumu: Nema registrovanih korisnika i 1 gost